26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Bir insanın özgürlüğünden mahrum bırakılması kabul edilebilir bir durum değil

Bir insanın özgürlüğünden mahrum bırakılması kabul edilebilir bir durum değil

Haberton - Haberton
10 Haziran 2025
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Bir insanın özgürlüğünden mahrum bırakılması kabul edilebilir bir durum değil
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, “Ekrem İmamoğlu’nun durumu malum. Henüz orta yerde bir iddianame yok. Dalgalar halinde devam eden bir soruşturma süreci var. Bir insanın özgürlüğünden mahrum bırakılması kabul edilebilir bir durum değil” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Silivri’deki Marmara Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu, Ümit Özdağ ve Ali Sukas’ı ziyaret etti. Ziyaret sonrasında açıklama yapan Dervişoğlu, “Eğer Türkiye’de adalet duygusunun zedelendiğine dair de bir hakim kanaat söz konusuysa bu önce ülkemize zarar verir. Dışarıdan bakıldığında hukukun üstünlüğü endeksinde Türkiye’nin yer aldığı sıra eğer Türk milletinin vicdanını yaralayacak bir noktada ise mutlak suretle bu ülkeyi yönetenlerin bu kötü gidişatı durdurabilmek adına bizlerden önce adım atması gerekiyor” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Silivri’deki Marmara Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu, Ümit Özdağ ve Ali Sukas’ı ziyaret etti. Yaklaşık 4 saat süren ziyaretlerin ardından Dervişoğlu basın mensuplarına açıklama yaptı.

‘TÜRKİYE’NİN MESELELERİYLE İLGİLİ GÖRÜŞEBİLME İMKANI BULACAĞIZ’

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, “Biliyorsunuz Ümit Özdağ’ın 11 Haziran’da bu kampüsün içinde duruşması yapılacak. Diler ve umarım ki o gün kendisi için özgürlüğüne kavuşacağı gün olur. Kendisinin de, şahsımın da beklentisi aslına bakarsanız o yöndedir. Tahliye olduktan sonra da Özdağ ile yeniden Türkiye’nin meseleleriyle ilgili görüşebilme imkanı bulacağız” dedi.

‘ADALET ZEDELENİRSE TOPLUMDA ZEDELENMEYECEK HİÇBİR MÜESSESE KALMAZ’

Dervişoğlu, “Ekrem İmamoğlu’nun durumu malum. Henüz orta yerde bir iddianame yok. Dalgalar halinde devam eden bir soruşturma süreci var. Geçen sefer de söyledim. Şimdi de söylüyorum. Birtakım haksız tutuklamaların muhatabı konumunda süreç. Bunları bir haksızlık olarak, zulüm olarak telakki ediyorum. Tutukluluk zaten bir haksız uygulama. Çünkü biliyorsunuz tutuklama bir tedbir. Örneğin, şimdi Ekrem İmamoğlu’nu kaçma şüphesiyle tutukluyor. Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı. Aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı. Sayın Tayyip Erdoğan’ın da rakibi. Dolayısıyla bu kaçma şüphesi üzerine inşa edilmiş tutuklama süreci bizim tarafımızdan bakıldığında makul görülebilecek bir durum değildir. Dolayısıyla tutuklama da zaten bir tedbirdir. En zor şartta, en son alınacak bir tedbirdir. Bir insanın özgürlüğünden mahrum bırakılması kabul edilebilir bir durum değil. Dolayısıyla bütün bunlar bu ızdırap dolu süreçler yaşamadan da eğer soruşturmaysa kovuşturmaysa, yargılamaysa yapılabilir. Bunlara mani bir hal yok. Hukuk sistemimiz buna elverişli. Ama insanların mağdur olmasına, dayanak teşkil edecek adımların da atılmaması gerekiyor. Benim en başından beri de itirazım onadır. Yoksa bu ülkede herkes kanunlar önünde eşit bir biçimde yargılanacak ve buna inanılıyor ise kimsenin yargılanmaktan, soruşturulmaktan bir kaygısı yoktur. Ama bütün bunlar siyasi sahipler ile yapılıyor hissiyatı eğer olursa toplumda bu hep ifade ediyorum burada söylemekte de beis görmüyorum. Adalet duygusunun zedelenmesine vesile oluyor. Adalet zedelenirse toplumda zedelenmeyecek hiçbir müessese kalmaz. Eğer Türkiye’de adalet duygusunun zedelendiğine dair de bir hakim kanaat söz konusuysa bu önce ülkemize zarar verir.

Dışarıdan bakıldığında hukukun üstünlüğü endeksinde Türkiye’nin yer aldığı sıra eğer Türk milletinin vicdanını yaralayacak bir noktada ise mutlak suretle bu ülkeyi yönetenlerin bu kötü gidişatı durdurabilmek adına bizlerden önce adım atması gerekiyor. O sebeple bu ülkeyi yönetenlere buradan sesleniyorum. Bu zulmü durdursunlar. Yapılması gereken budur. İnsanlarla ilgili soruşturmalar, kovuşturmalar, yargılamalar dediğim gibi kimsenin bir şeyden kaçtığı yok. Ama dışarıdan bakıldığında bir zulüm söz konusuysa bunun engellenmesi lazım. Bu cezaevi sevkleri özellikle kadın tutuklular bunlarla alakalı zaman kaybetmeden tedbir alınması gerekiyor. Bir de biliyorsunuz bu süreç o özel savcının İstanbul’u atanmasıyla birlikte başladı. Henüz bir iddianame yok ortada. Gizli sanıkların beyanları üzerinden birtakım işlemler yapılıyor. Bir kısım tutukluların itirafçı olmaya zorlandıklarına dair duyumlar alıyoruz. Emareler gözlemliyoruz. Bu da çok kabul edilebilir değil. Sürecin hukuki olmadığına delalet eden siyasi gerekçelerle rakiplerin tasfiyesine yönelik atılmış adımlar gibi algılanmasına vesile olan işler. Türkiye böyle de anılmamalı. Dolayısıyla eğer orta yerde bir şey varsa zaman kaybetmeden bir iddianame tanzim edilmeli, sanıklar kendilerini mahkemede savunabilmeli ve bu haksız tutukluluk döneminin de nihayete ermesi sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.

‘HAYATININ HER DÖNEMİNE KEFİLİM’

Dervioğlu, “Ali Sukas benim kardeşimdir. Hayatının her dönemine kefilim. Bunu son derece açık ve net olarak söylüyorum. Ona yöneltilmiş ithamların onun üzerine yapışabilmesi ihtimali dahi yoktur. Dolayısıyla Ali Sukas gibi birisinin bugün o basın organlarında gördüğümüz suçlamalara muhatap kılınmış olması hali ne Ali Sukas’ın ne benim kabul edebileceğim bir durum değil. Bu tür tutuklamalar aileler ve kişilerde. Bunun ağır sonuçları da olur. Dolayısıyla Ali Sukas bir belediye iştirakının genel müdürü. Ben oradaki faaliyet alanını bile bilmem. Ne olduğunu bilmiyorum ama bu iddialar Ali Sukas’ın ne yaşam felsefesine ne imanına, ne mücadele geçmişine bunların hiçbirine uygun işler değildir. Dolayısıyla onunla da çok uzun sohbet ettim. Zaten hukukumuz da aile hukukudur. Bizim hanemizin evimizin bir ferdidir. Burada bulunan insanların ailelerinin birer ferdidir. Dolayısıyla üzerine ne söylerlerse söylesinler olumsuz olarak onların hiçbirinin vicdanımızda yer tutması mümkün değil. Açıkça söylüyorum. Ali Sukas’ın attığı adıma, aldığı nefese, geçmişine, bugününe, yarınına biz arkadaşları olarak kefiliz. Bir dönemi temsil eder. Bir görüşü temsil eder. Bir duruşu temsil eder” ifadelerini kullandı.

Etiketler: Ekrem İmamoğlu
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Zor bir eleme grubu olacak, gruptan çıkacağımıza inanıyoruz

Sonraki Haber

Ali Babacan Minguzzi ailesiyle görüştü

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanlığı Hocalı Katliamı'na ilişkin anma mesajı yayınladı
Politika

Dışişleri’nden Mali’deki terör saldırılarına kınama

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çanakkale Kara Savaşları’nın 111’inci yıl dönümü mesajı
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çanakkale Kara Savaşları’nın 111’inci yıl dönümü mesajı

25 Nisan 2026
Ağıralioğlu: Çiftçinin hüznüne son vereceğiz
Politika

Ağıralioğlu: Çiftçinin hüznüne son vereceğiz

25 Nisan 2026
Özgür Özel: Hep birlikte iktidara yürüyeceğiz
Politika

Özgür Özel: Hep birlikte iktidara yürüyeceğiz

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu'nda kafede vatandaşlarla sohbet etti
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu’nda kafede vatandaşlarla sohbet etti

25 Nisan 2026
Bakan Çiftçi, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle İstanbul'da bir araya geldi
Politika

Bakan Çiftçi, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle İstanbul’da bir araya geldi

25 Nisan 2026
Sonraki Haber
Ali Babacan Minguzzi ailesiyle görüştü

Ali Babacan Minguzzi ailesiyle görüştü

En Güncel Haberler

Fatih’te takla atan otomobil parka savruldu: 1 yaralı
Yerel Haberler

Fatih’te takla atan otomobil parka savruldu: 1 yaralı

26 Nisan 2026
Bursa'da  polisin 'dur' ihtarına uymayan alkollü aday sürücüye 400 bin TL ceza; takip anı kamerada
Yerel Haberler

Bursa’da polisin ‘dur’ ihtarına uymayan alkollü aday sürücüye 400 bin TL ceza; takip anı kamerada

26 Nisan 2026
Bursa'da iki otomobil çarpıştı: 1 yaralı
Yerel Haberler

Bursa’da iki otomobil çarpıştı: 1 yaralı

26 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Emine Erdoğan, Rami Çocuk ve Sanat Bienali’nin açılışına katıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Ankara’da hayvanseverlerden yürüyüş

25 Nisan 2026
Yaşam

Deniz kaplumbağası ölüsü sahile vurdu

25 Nisan 2026
Yaşam

Tarihi kervansarayda Kadın Emeği Yöresel Ürünler Pazarı açıldı

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Mersin'de 100 milyonluk işlem hacmine sahip dolandırıcılık çetesine operasyon; 7 tutuklama

Mersin’de 100 milyonluk işlem hacmine sahip dolandırıcılık çetesine operasyon; 7 tutuklama

- Haberton
25 Nisan 2026

Mersin’de vatandaşları farklı illerden iş vaadiyle getirerek adlarına banka hesabı ve Gsm hattı açtıran, bu hesapları dolandırıcılıkta kullanan 12 şüpheliden...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Fatih’te takla atan otomobil parka savruldu: 1 yaralı

Fatih’te takla atan otomobil parka savruldu: 1 yaralı

26 Nisan 2026
Bursa'da  polisin 'dur' ihtarına uymayan alkollü aday sürücüye 400 bin TL ceza; takip anı kamerada

Bursa’da polisin ‘dur’ ihtarına uymayan alkollü aday sürücüye 400 bin TL ceza; takip anı kamerada

26 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton