16 Eylül 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - ‘Bir Fikrin mi Var?’ın birincisine 1 milyon lira ödül

‘Bir Fikrin mi Var?’ın birincisine 1 milyon lira ödül

Haberton - Haberton
17 Mayıs 2024
- İş Dünyası
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
'Bir Fikrin mi Var?'ın birincisine 1 milyon lira ödül

'Bir Fikrin mi Var?'ın birincisine 1 milyon lira ödül

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Mektebim Koleji’nin gerçekleştirdiği ‘Bir Fikrin mi Var’ girişimcilik yarışmasının finali ‘Zirvedekiler’ programı ile gerçekleşti. Yarışmanın 1’incisi olan öğrenci, 1 milyon liralık ödülün sahibi oldu.

Mektebim Koleji’nin gerçekleştirdiği girişimcilik yarışması ‘Bir Fikrin mi Var’ın finali Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. ‘Zirvedekiler’ etkinliği ile finale kalan 7 öğrenciden, 3’ü ödülün sahibi oldu. Gerçekleşen etkinlikte 600’e yakın öğrenci, öğretmen ve veli yer aldı. ‘Kişiselleştirilmiş Okul Üniformaları’ projesi ile 1’inci olan öğrenciye, 1 milyon lira değerinde ödül verildi. 2 ve 3’üncü olan öğrenciye ise plaket takdim edildi. Zirvedekiler etkinliğinde Mektebim Koleji Kurucusu Ümit Kalko, Girişimci ve Yönetici Pınar Eczacıbaşı, Reysaş Holding YK Başkanı Durmuş Döven, Doğanlar Holding YK Başkanı Davut Doğan, Mektebim Koleji Girişimcilik Direktörü, Microsoft Türkiye Startup Program Yöneticisi yer aldı. Mektebim Koleji Girişimcilik Direktörü ve ‘Bir Fikrin mi Var?’ Yaratıcısı Fuat Sami ise etkinliğin sunuculuğunu üstlendi.

‘BU FİKİR, SIKICI VE DEMODE FORMALARI KİŞİSELLEŞTİRMEKTEN ÇIKTI’

1’inci olduğu için çok mutlu olduğunu söyleyen yarışmanın kazananı 9’uncu sınıf öğrencisi Reyyan Su Köken, “Benim projem kişiselleştirilmiş okul formalarıydı. Okullardaki sıkıcı ve demode üniformaları kişiselleştirme fikri buradan çıktı. Üniformaların kendimize özel olmasını istedim. 1’nci olmayı beklemiyordum. İkinci olmayı bekliyordum” dedi.

‘AMACIMIZ ÖĞRENCİLERİN GİRİŞİMCİ OLMASINI SAĞLAMAK’

Mektebim Koleji olarak girişimciliği çok önemsediklerini belirten Ümit Kalko, “Ülkemizin kurtuluşu girişimcilik ve eğitimden geçiyor. Şu an dünyada gelişmiş ülke olarak sayacağımız ülkelerin, bazı markalarına baktığımızda o markaların, marka değerleri bile ülkemizin gayrisafi milli hasılası kadar değer sahip. Yani bizim çok girişimci nesiller yetiştirmemiz gerekiyor. Bu çerçevede bizler Mektebim Kolejleri olarak uzun yıllardır lise çağındaki öğrencilerimize girişimcilik programı uyguluyoruz. Yani biz lise çağlarında girişimcilik dersleri vererek, onları girişimciliğe teşvik etmeye çalışıyoruz.

Alanında başarı hikayesi olan birçok insanla da çocuklarımızı bir araya getirerek, yaşadıkları tecrübeleri başarı ve başarısızlık hikayelerini kendi ağızlarından dinliyoruz. Hem Pınar Eczacıbaşı, Davut Doğan, Durmuş Döven gibi kişiler başarı hikayelerini anlatacak hem de ‘Bir Fikrin mi Var?’ yarışmasının 1’incisini belirleyeceğiz. 1’inciye 1 milyon liralık bir yatırım desteği vereceğiz. Buradaki amacımız çocuklarımızın küçük yaştan itibaren dertlenmelerini, bir şeyler üretme çabasına girmelerini ve girişimci olabilmelerini sağlamak. Şu anki amacımız bunları aşılamak” diye konuştu.

‘ZİRVEDEKİLER’ PROGRAMI OSCAR TÖRENİ GİBİ OLACAK’

‘Bir Fikrin mi Var Projesi’nin’ yaratıcısı olan ve final için çok heyecanlı olduğunu belirten, Mektebim Koleji İş Dünyası ve Girişimcilik Direktörü Fuat Sami, “Tüm yıl boyunca Mektebim Koleji’nde birçok girişimcilik etkinlikleri yaptık. 26 ilde 150 etkinliğe imza attık ve aslında bugün ‘Zirvedekiler’ programı Oscar töreni gibi olacak. Çocuklarımız ödüllendirilecek. Değerli ve duayen konuşmacılarımız geldi. Onlar da gençlerimizi teşvik ve motive etmek için buradalar. ‘Bir Fikrin mi Var’ın da kazananı belli olacak. 7 finalist sahne alacak. 1’inciye 1 milyon lira ödül verilecek ve bir öğrenci kendi işinin patronu olacak. Kazanan lise öğrencisi olmayabilir. Kazananlar arasında 6 yaşında çocuklar da var. Yarışmacılar 6-16 yaş aralığında. Büyük bir heyecan ile bekliyoruz. Bakalım kim şampiyon olacak?” ifadelerini kullandı.

‘GENÇLERİ MOTİVE EDECEK BİR ÖDÜL TÖRENİ’

Ödül törenin de konuşmacı olan Doğanlar Holding YK Başkanı Davut Doğan “Gençleri girişimciliğe özendirmek için yapılmış bir çalışmanın bugün de onları motive edecek olan ödül töreni var. İş dünyası kurulu olarak gençlerle girişimcilik hikayemizi paylaşacağız. Umarım onlara katkımız olur ve gençleri motive edebiliriz” dedi.

Amaçlarının çocuklara girişimcilik ruhunu aşılamak olduğunu söyleyen Girişimci ve Yönetici Pınar Eczacıbaşı “Benim için son derece önemli bir gün. Amacımız çocukların yaratıcı güçlerini ortaya çıkarmak. Öğrencilere çıkacak önemli fikirleri hayata geçirmelerinde yardımcı olmak istiyoruz. Yılmadan yollarına devam etmeleri konusunda onları motive etmeye yönelik mesaj vermeye çalışacağız. Hem iş hayatımda hem sivil toplum kuruluşlarında başkanlık yaptığım dönemde böyle işler yaptım ama benim için yeni olan lise öğrencileri ile çalışmak. Ben daha önce üniversite öğrenciler veya yeni mesleğe atılmış kişilerle çalışıyordum. Bugün lise öğrencileri ile çalışmak da güzel bir ayrıcalık ve heyecan oldu” dedi.

Yarışmanın kazanları ve projeleri ise şu şekilde:

3’üncü Bahri Öztürk, Çınar Durdaş (Antalya) Otomatik Çaydanlık projesi

2’nci Mina Ceylin Çiftçi (Mektebim Koleji Diyarbakır Kampüsü) Isıtıcılı Korse projesi

1’inci Reyyan Su Köken (Mektebim Koleji Kocaeli Kampüsü) Kişiselleştirilmiş Okul Üniformaları projesi

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Seramiksan eğitim seminerlerine devam ediyor

Sonraki Haber

Hipertansiyon sinsi seyreden bir hastalık

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

İstanbul’daki e-ihracat zirvesinde 1,4 milyar dolarlık ticaret potansiyeli ortaya çıktı
İş Dünyası

İstanbul’daki e-ihracat zirvesinde 1,4 milyar dolarlık ticaret potansiyeli ortaya çıktı

15 Eylül 2026
Yapı Kredi ve TÜBİTAK BİLGEM'den bankacılık ve ödeme altyapılarında yerli teknoloji dönemi
İş Dünyası

Yapı Kredi ve TÜBİTAK BİLGEM’den bankacılık ve ödeme altyapılarında yerli teknoloji dönemi

15 Eylül 2026
Merzigo’nun içerik modeli Uluslararası Emmy Akademisi’nde
İş Dünyası

Merzigo’nun içerik modeli Uluslararası Emmy Akademisi’nde

15 Eylül 2026
İş Dünyası

Savunma sanayisinde yeni istihdam hamlesi: 500 genç yetiştirilecek

15 Eylül 2026
'DTÖ Panel Raporu'ndaki bazı değerlendirmelerin gerçeği yansıtmadığı açıklandı: Tazminat veya mali borç doğurmadı
İş Dünyası

‘DTÖ Panel Raporu’ndaki bazı değerlendirmelerin gerçeği yansıtmadığı açıklandı: Tazminat veya mali borç doğurmadı

15 Eylül 2026
Huzur Koridoru'nun 2'nci etabı için ihale tarihi belli oldu
İş Dünyası

Huzur Koridoru’nun 2’nci etabı için ihale tarihi belli oldu

15 Eylül 2026
Sonraki Haber
Hipertansiyon sinsi seyreden bir hastalık

Hipertansiyon sinsi seyreden bir hastalık

En Güncel Haberler

Yerel Haberler

Kayseri’de bıçaklı kavga: 1 yaralı

16 Eylül 2026
Pülümür Vadisi’nde aranan suç örgütü lideri yakalandı
Yerel Haberler

Pülümür Vadisi’nde aranan suç örgütü lideri yakalandı

16 Eylül 2026
Manisa’da kamyonetle çarpışan motosikletin sürücüsü öldü
Yerel Haberler

Manisa’da kamyonetle çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

16 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Üzüm üreticileri TMO’ya akın etti: Traktör kuyruğu oluştu

15 Eylül 2026
Yaşam

Ankara merkezli 15 ilde FETÖ operasyonu: 26 şüpheli yakalandı

15 Eylül 2026
Yaşam

TÜGVA’da ‘Akademide Siyonist Baskı Raporu’ açıklandı: “Bilgi siyonizm tarafından esir alınıyor”

15 Eylül 2026
Yaşam

Burdur’da Ahilik Haftası programı: ‘Yılın Ahisi’ne cübbesi giydirildi

15 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Yapı Kredi ve TÜBİTAK BİLGEM'den bankacılık ve ödeme altyapılarında yerli teknoloji dönemi

Yapı Kredi ve TÜBİTAK BİLGEM’den bankacılık ve ödeme altyapılarında yerli teknoloji dönemi

- Haberton
15 Eylül 2026

Yapı Kredi, TÜBİTAK BİLGEM liderliğinde geliştirilen yerli Donanımsal Güvenlik Modülü’nü kullandığını duyurdu. Yapı Kredi ve TÜBİTAK BİLGEM ile bir iş...

Sonbahar alerjileri: Küf sporları ve iç mekân hava kalitesi neden daha fazla önem kazanıyor?

Çocuk ders çalışmak istemiyorsa ne yapılmalı? Uzmanların önerdiği etkili yöntemler

EYT’den emekli olup çalışmaya devam edenlerin hakları neler? Maaş, kıdem, izin ve SGDP ayrıntıları

İkinci el otomobil alırken motorun iyi olduğu nasıl anlaşılır? Ustaların baktığı kritik işaretler

Güncel Haber

Kayseri’de bıçaklı kavga: 1 yaralı

16 Eylül 2026
Pülümür Vadisi’nde aranan suç örgütü lideri yakalandı

Pülümür Vadisi’nde aranan suç örgütü lideri yakalandı

16 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton