26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Bir Çocuk da Sen Giydir Derneği’nden 200 bin çocuğa kıyafet desteği

Bir Çocuk da Sen Giydir Derneği’nden 200 bin çocuğa kıyafet desteği

Haberton - Haberton
4 Aralık 2025
- İş Dünyası
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
Bir Çocuk da Sen Giydir Derneği'nden 200 bin çocuğa kıyafet desteği
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Antalya’da yaşayan Nuran Baştan (34), ‘Bir Çocuk da Sen Giydir Derneği’ sayesinde 2016 yılından bu yana 200 bin çocuğa kıyafet desteği sağladı.

Kentte ihtiyaç sahibi 100 öğrenciye, Bir Çocuk da Sen Giydir Derneği aracılığıyla bot, mont ve kıyafet yardımı yapıldı. Türkiye’nin dört bir yanında ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına destek veren dernek, 2016 yılından bu yana 200 bin çocuğu giydirdi, 5 bin öğrencinin burs almasına aracılık etti. Dernek başkanı Nuran Baştan, ihtiyaç sahibi ailelere fatura ve kira desteği sağladıklarını, protez, tekerlekli sandalye ve çeşitli sağlık ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirtti.

‘ÇOCUKKEN BİR HAYIRSEVER TARAFINDAN GİYDİRİLMİŞTİM’

Nuran Baştan, “Derneğimizi 2016 yılında kadınlarla birlikte kurduk. Çok yakın bir arkadaşım sınıf öğretmeniydi. Sınıfında ihtiyaç sahibi çocuklar olduğunu söyledi. ‘O halde biz bu çocukları giydirelim’ diyerek bu yola çıktık. Ben de çocukken bir hayırsever tarafından giydirilmiştim. Bugün Antalya’da 100 çocuğumuzu giydirdik, yarın başka bir şehirde desteklerimiz devam edecek” dedi.

‘GİTMEDİĞİMİZ ŞEHİR KALMADI’

Baştan, derneğin ülke genelinde sürdürdüğü çalışmaların genişlediğine dikkati çekerek, “Türkiye’nin dört bir yanında yardım kampanyaları yürütüyoruz. 2016’dan bu yana neredeyse gitmediğimiz şehir kalmadı. Sadece bayramlık ve kıyafet değil, bot ve mont gibi kışlık destekler de sağladık. Bugüne kadar 200 bin çocuğu giydirdik. Geçen kış Kars ve Ardahan’daydık. Bir çocuğun ayağında ağabeyinin büyük gelen ayakkabısı vardı. Çocuğun ayak numarası 33, ayakkabı ise 36’ydı. Annesi, düşmesin diye bağcıkları sıkıca bağlamıştı. O görüntü bizi derinden etkiledi ve doğru adrese yardım götürdüğümüzü bir kez daha gösterdi” diye konuştu.

Cezaevlerinde anneleriyle kalan çocuklara yönelik çalışmalara da değinen Baştan, “Kadın kapalı cezaevlerindeki müdürlerle iletişim içerisindeyiz. Çocukların ihtiyaç listeleri bize ulaştırılıyor. Hayırseverlerin desteğiyle bu ihtiyaçları tek tek karşılıyoruz. Ayrıca bizim aracılığımızla 5 bin öğrenci burs desteği alıyor. Bir çocuğu giydirmekle başlayan hareket, bugün kapsamlı bir sosyal destek modeline dönüştü” dedi.

Baştan, iyilik zincirinin sürdürülebilir olmasının önemine değinerek, “Yıllar önce giydirdiğimiz çocuklar bugün iş hayatına atıldılar ve bize ulaşıp, ‘Biz de bir kardeşimizi giydirmek istiyoruz’ dediler. Bu iyilik zincirinin devam ediyor olması, en büyük mutluluk kaynağımız” ifadelerini kullandı.

’30 BİN GÖNÜLLÜ BAĞIŞÇIMIZ VAR’

Dernek gönüllülerinden Besna Akyüz (40), yapılan desteğin yalnızca çocuklarla sınırlı olmadığını belirterek, “Elektrik ve su faturasını ödeyemeyen, kirasını karşılayamayan aileler bize ulaşıyor. Talepleri hayırseverlere iletiyoruz ve mümkün olan en kısa sürede çözüm üretmeye çalışıyoruz. Türkiye ve yurt dışından yaklaşık 30 bin gönüllü bağışçımız var. Protez, tekerlekli sandalye, solunum cihazı ve çocukların hastane masrafları gibi birçok alanda destek sağlıyoruz” dedi.

Gönüllülerden Fatoş Doğan Tekin (38) ise çocuklara sağlık açısından da destek olduklarını belirterek, “Bir kızımızın protez ihtiyacını yurt dışındaki gönüllülerin desteğiyle karşıladık. 14 yaşında bir çocuğu, annesi bebek arabasıyla taşımak zorunda kalıyordu, onun için tekerlekli sandalye temin ettik. Cezaevlerinde anneleriyle kalan çocukları da unutmuyoruz. Bebek bezi, oyuncak ve kıyafet desteği sağlıyoruz” diye konuştu.

Etiketler: Antalya
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Gökhan Gönül’e ev hapsi kararı verildi; Aref Ghafouri tutuklandı

Sonraki Haber

Bu yaşananlarda adaletin yokluğunu görüyoruz

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

İş Dünyası

Türkiye genelinde dron eğitim merkezleri kuracağız

25 Nisan 2026
İş Dünyası

Yeni teşvikler Türkiye için yeni bir atılım süreci başlatabilir

25 Nisan 2026
'OYAKKENT Silüet, ulaşım ve yaşamın merkezinde konumlanıyor'
İş Dünyası

OYAKKENT Silüet, ulaşım ve yaşamın merkezinde konumlanıyor

24 Nisan 2026
'Yüzyılın Konut Projesi'nde İstanbul'un kurası yarın çekiliyor
İş Dünyası

‘Yüzyılın Konut Projesi’nde İstanbul’un kurası yarın çekiliyor

24 Nisan 2026
Baykar'ın yeni platformları K2 Kamikaze İHA ve dolanan mühimmat Sivrisinek sahaya çıktı
İş Dünyası

Baykar’ın yeni platformları K2 Kamikaze İHA ve dolanan mühimmat Sivrisinek sahaya çıktı

24 Nisan 2026
Astons, 2025 Yunanistan gayrimenkul piyasası raporunu açıkladı
İş Dünyası

Astons, 2025 Yunanistan gayrimenkul piyasası raporunu açıkladı

24 Nisan 2026
Sonraki Haber
Bu yaşananlarda adaletin yokluğunu görüyoruz

Bu yaşananlarda adaletin yokluğunu görüyoruz

En Güncel Haberler

Bingöl'de 4.4 büyüklüğünde deprem
Yerel Haberler

Bingöl’de 4.4 büyüklüğünde deprem

26 Nisan 2026
Kolombiya'da bombalı saldırı: 14 ölü, 38 yaralı
Dış Haberler

Kolombiya’da bombalı saldırı: 14 ölü, 38 yaralı

26 Nisan 2026
Netanyahu, Lübnan’a saldırı talimatı verdi
Dış Haberler

Netanyahu, Lübnan’a saldırı talimatı verdi

26 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Emine Erdoğan, Rami Çocuk ve Sanat Bienali’nin açılışına katıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Ankara’da hayvanseverlerden yürüyüş

25 Nisan 2026
Yaşam

Deniz kaplumbağası ölüsü sahile vurdu

25 Nisan 2026
Yaşam

Tarihi kervansarayda Kadın Emeği Yöresel Ürünler Pazarı açıldı

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Trabzon'da boks maçında kavga kamerada

Trabzon’da boks maçında kavga kamerada

- Haberton
26 Nisan 2026

Trabzon’da spor salonunda düzenlenen boks şampiyonasında Türk ve Rus boksörün maçının sonunda çıkan gerginlik kısa sürede büyüyerek, onlarca kişinin karıştığı...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Bingöl'de 4.4 büyüklüğünde deprem

Bingöl’de 4.4 büyüklüğünde deprem

26 Nisan 2026
Kolombiya'da bombalı saldırı: 14 ölü, 38 yaralı

Kolombiya’da bombalı saldırı: 14 ölü, 38 yaralı

26 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton