17 Ekim 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Yaşam - Bilal Erdoğan: Malazgirt ve Çanakkale gelecek bin yılımızın çözümlerini de önümüze koyuyor

Bilal Erdoğan: Malazgirt ve Çanakkale gelecek bin yılımızın çözümlerini de önümüze koyuyor

Haberton - Haberton
13 Ağustos 2026
- Yaşam
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Dünya Etnospor Birliği Başkanı Bilal Erdoğan, “Malazgirt ile Çanakkale, Anadolu’nun iki ucunu ve tarihi iki yakasını temsil ediyor, 1071 ve 1915. Bu 2 miras, aslında gelecek bin yılımızın çözümlerini de önümüze koyuyor. O ruhun 15 Temmuz’daki milletin duruşunda da ortaya çıktığını görüyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Okçular Vakfı tarafından gerçekleştirilen Malazgirt Zaferi’nin 955’inci yılı anma etkinlikleri, 23-26 Ağustos’ta düzenlenecek. Anadolu’nun kapılarını Türklere açan ve Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan 1071 Malazgirt Zaferi, 955’inci yıl dönümünde gerçekleştirilecek etkinliklerle yeniden anılacak. Malazgirt ruhunun gelecek nesillere aktarılması, tarih bilincinin güçlendirilmesi ve milli birlik ve beraberlik vurgusunun öne çıkarılması amacıyla düzenlenen etkinliklerin basın toplantısı Tokat’ta düzenlendi.

Malazgirt Zaferi anma etkinliklerinin 10’uncusu kapsamında Tokat Gök Medrese’de düzenlenen toplantıya Tokat Valisi Abdullah Köklü, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Ak Parti Tokat milletvekilleri Mustafa Arslan, Cüneyt Aldemir ve Yusuf Beyazıt, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, Dünya Etnospor Birliği Başkanı Bilal Erdoğan, Okçular Vakfı Başkanı Hüseyin Topbaş ve il protokolü katıldı.

“Ahlat’ı ve Malazgirt’i böyle önemli bir mekânda tanıtalım”

Dünya Etnospor Birliği Başkanı Bilal Erdoğan, buradaki konuşmasında Ahlat ve Malazgirt’in en iyi şekilde tanıtılmaya devam edilmesi gerektiğini söyleyerek, “Ahlat anmalarını, etkinliklerini ilk tasarlamaya, planlamaya başladığımız zaman bir medeniyet tasavvuruyla yola çıktık ve hakikaten geldiğimiz noktada sadece Ahlat ve Malazgirt’in daha doğru tanınması değil, oralara daha fazla ziyaretçinin gitmesi, oradaki arkeolojik çalışmaların ilerletilmesi değil, bunun ötesinde kazanımları Rabb’im nasip etti. Onun için ne kadar şükretsek azdır. Bugün de Tokat’tayız. Ahlat’ı ve Malazgirt’i hep böyle önemli bir mekânda tanıtalım.

Çünkü Ahlat ve Malazgirt’ten ibaret değil. Gerçekten tarihi olarak, manevi olarak çok boyutlu bir şekilde bizi eğiten mekanlar. Zaten yola çıkmamızın da sebebi buydu” diye konuştu.

Çocuklarımızın ve gençlerimizin yetişmesinde coğrafi ve zamansal farkındalığın önemli olduğunu düşünüyoruz

Anadolu’da kardeşlik, birlik ve beraberlik duygusuyla var olmayı başardıklarını söyleyen Erdoğan, “Okçular Vakfı’nın amaçlarından biri, gençliğin şuurlandırılmasına yönelik eğitim faaliyetleri yapmak. Çocuklarımızın ve gençlerimizin yetişmesinde coğrafi ve zamansal farkındalığın önemli olduğunu düşünüyoruz. Nerede yaşadığımızı, geçmişimizi ve gelecekte nereye ilerlediğimizi bilmek gerekiyor. Bu nedenle anmalarımızla hem coğrafi hem zamansal farkındalığı desteklemeyi hedefliyoruz. Anadolu’da bin yıllık bir varoluşumuz var. Burada kardeşlik, birlik ve beraberlik duygusuyla var olmayı başardık.

Bugün ise dünyanın çok sayıda kriz, savaş ve soykırımla çalkalandığı tarihi bir dönemden geçiyoruz. Bunların yanında manevi ve duygusal farkındalığa da önem vermeliyiz. Bu toprakları bize vatan yapan değerleri, fetihlerden önce gelen gönül erlerini ve alperenleri anlamamız gerekiyor. Malazgirt’ten sonra kurulan medreseler ve eğitim yuvaları da bu medeniyet anlayışının göstergesidir. Malazgirt ile Çanakkale, Anadolu’nun iki ucunu ve tarihi iki yakasını temsil ediyor, 1071 ve 1915. Bu 2 miras, aslında gelecek bin yılımızın çözümlerini de önümüze koyuyor. O ruhun 15 Temmuz’daki milletin duruşunda da ortaya çıktığını görüyoruz.

Şimdi de birkaç hafta içerisinde bir Mekke Savunma Anlaşması’nı konuşuyoruz. Ümmetin bir araya gelişini temsil ediyor, gösteriyor. Türkiye’de bir terörsüz süreçle ilgili Meclis’te hiç olmayan bir teveccühle yine milletin birliğine bir adım atılmış oluyor. Bütün bunları düşündüğümüz zaman, hepsinin tohumlarının Ahlat’ta, Malazgirt’te atıldığını görüyoruz. Yani Malazgirt’te bilek gücüyle, Ahlat’ta da bir medeniyet tahayyülüyle ortaya koyduğunu görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tokat’ımızı dünyanın tanıması için elimizden geleni yapıyoruz

Tokat’ın güzelliklerini dünyaya tanıtmak için çalıştıklarını söyleyen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı ise “Malazgirt Meydan Muharebesi’nden sonra Anadolu’da Türk-İslam hakimiyetinin kurulması sürecinde ilk önemli adımlardan birisi Tokat’ta atıldı. Danişment’in mirası ile Tokat Anadolu’nun Türkleşmesine ve İslamlaşmasına güçlü katkılar sunmuştur.

Bugün içinde bulunduğumuz Gök Medrese, Yavuz Asan Medresesi, Ulucami gibi eserler, bu medeniyet yürüyüşünün Tokat’taki en önemli canlı şahitleri. Çok uzun süredir Tokat’ımızın ihyası, kültürel mirasının korunması ile ilgili vekillerimiz, valimiz, belediye başkanlarımızla birlikte yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Tokat’ımızı bir kültür şehri olarak dünyanın tanıması için de bakanlık olarak da elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam ediyoruz.” dedi.

Malazgirt ruhunu gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyoruz

Okçular Vakfı Başkanı Hüseyin Topbaş ise şöyle konuştu:

“Okçular Vakfı, Malazgirt ruhunu gençlerimize, gelecek nesillere aktarmaktır. 2017 yılında başlayan ve bu yıl 10’uncu kez düzenleyeceğimiz etkinliklerimizle burada Malazgirt ruhunu yaşatmayı ve gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyoruz. Bugün Tokat’ta bir araya gelmemiz de bu ruhun Malazgirt’li Ahlat’tan başlayarak bütün Anadolu’ya uzanan ortak bir miras olduğunun güzel bir ifadesi. Bu yıl etkinliklerimizi 23-26 Ağustos tarihleri arasında Ahlat ve Balıkesir’de düzenleyeceğiz.

Okçuluktan atlı sporlara, kültürel faaliyetlerden çevre bilincine yönelik çalışmalara kadar zengin bir programda vatandaşlarımızı ağırlayacağız. Başta Cumhurbaşkanımıza kendilerinin himayelerinden ötürü ilgili bakanlıklarımıza, valiliklere, sponsorlarımıza ve etkinliklerimizde bize katkı ve destek sunan tüm paydaşlarımıza, kurumlarımıza ve kuruluşlarımıza şükranlarınıza sunuyoruz.”

Etiketler: AK PartiBalıkesirÇanakkaleEğitimSavaşTurizmTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Mardin’de 60’a yakın STK’dan ‘çerçeve yasa’ya destek açıklaması

Sonraki Haber

DEM Parti’li Doğan: Bu döngüden çıkmak gerekiyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

AFAD: 60 bin 395 personel ve 8 bin 927 araç görev yapıyor
Yaşam

AFAD: 60 bin 395 personel ve 8 bin 927 araç görev yapıyor

17 Ekim 2026
Ankara’da sağanak etkili oldu
Yaşam

Ankara’da sağanak etkili oldu

17 Ekim 2026
İçişleri Bakanlığı'ndan 'sağanak' ve 'fırtına' uyarısı
Yaşam

İçişleri Bakanlığı’ndan ‘sağanak’ ve ‘fırtına’ uyarısı

17 Ekim 2026
YÖK Başkanı Özvar: Üniversiteler ‘Terörsüz Türkiye’ hedefini ele almalı
Yaşam

YÖK Başkanı Erol Özvar’dan üniversitelere ‘Terörsüz Türkiye’ çağrısı

16 Ekim 2026
11’inci Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı açıldı
Yaşam

11’inci Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı açıldı

16 Ekim 2026
Kadınlardan 'Meme kanserinin farkındayız, birlikte daha güçlüyüz' mesajı
Yaşam

Kadınlardan ‘Meme kanserinin farkındayız, birlikte daha güçlüyüz’ mesajı

16 Ekim 2026
Sonraki Haber

DEM Parti'li Doğan: Bu döngüden çıkmak gerekiyor

En Güncel Haberler

Komşusunun evinde fenalaşıp hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Komşusunun evinde fenalaşıp hayatını kaybetti

17 Ekim 2026
Traktör ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü, 1 yaralı
Yerel Haberler

Traktör ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü, 1 yaralı

17 Ekim 2026
Zalgiris Kaunas - Anadolu Efes : 70-85
Spor Haberleri

Zalgiris Kaunas – Anadolu Efes : 70-85

17 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

AFAD: 60 bin 395 personel ve 8 bin 927 araç görev yapıyor

17 Ekim 2026
Yaşam

Ankara’da sağanak etkili oldu

17 Ekim 2026
Yaşam

İçişleri Bakanlığı’ndan ‘sağanak’ ve ‘fırtına’ uyarısı

17 Ekim 2026
Yaşam

YÖK Başkanı Erol Özvar’dan üniversitelere ‘Terörsüz Türkiye’ çağrısı

16 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Ordu’da yolcu minibüsü kamyonla çarpıştı: 1 ölü 23 yaralı

Ordu’da yolcu minibüsü kamyonla çarpıştı: 1 ölü 23 yaralı

- Haberton
17 Ekim 2026

Ordu’nun Fatsa ilçesinde yolcu minibüsü ile kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 18’i öğrenci 23 kişi yaralandı....

Türkiye’de şehirlerin gizli sakinleri: Beton binaların arasında yaban hayatı nasıl varlığını sürdürüyor?

Markette aldığınız her ürün güvenli mi? Gıda etiketlerinde gözden kaçan 10 kritik ayrıntı!

Zayıflama iğneleri sanıldığı kadar masum mu? Uzmanları endişelendiren yan etkiler ve bırakınca yaşananlar!

Türkiye’de dondurulmuş gıda sektörü büyüyor: Soğuk zincir ve lojistikte yeni dönem

Güncel Haber

Komşusunun evinde fenalaşıp hayatını kaybetti

Komşusunun evinde fenalaşıp hayatını kaybetti

17 Ekim 2026
AFAD: 60 bin 395 personel ve 8 bin 927 araç görev yapıyor

AFAD: 60 bin 395 personel ve 8 bin 927 araç görev yapıyor

17 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton