26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Kültür ve Sanat - ‘Bi Umut’ filminin galası yapıldı

‘Bi Umut’ filminin galası yapıldı

Haberton - Haberton
6 Kasım 2025
- Kültür ve Sanat
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
'Bi Umut' filminin galası yapıldı
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Başrollerini Hülya Duyar ve Leon Kemstach’un paylaştığı, yönetmenliğini Gökhan Arı’nın üstlendiği ‘Bi Umut’ filminin galası yapıldı.

Gerçek bir yaşam öyküsünden sinemaya uyarlanan ‘Bi Umut’, sevginin, inancın ve insanlığın sınır tanımayan gücünü anlatıyor. Mustafa Uslu’nun yapımcılığında çekilen Rumble Medya ve NBU Gold A.Ş. ortak imzalı filmin yönetmenliğini Gökhan Arı üstlenirken, senaryosunu Mert Dikmen ve Mustafa Uslu kaleme aldı. Başrollerini Hülya Duyar ve Leon Kemstach’un paylaştığı ‘Bi Umut’ filminin kadrosunda Arzum Onan, Fikret Kuşkan, Hayat Van Eck, Celal Öztürk, Gürberk Polat, Yüsra Geyik, Mehmet Esen, Necmi Yapıcı, Bahtiyar Engin ve Levent Ülgen gibi usta oyuncular da yer aldı. Filmin galasına oyuncuların yanı sıra birçok ünlü isim katılım sağladı.

Trafik kazası sonrası felç kalan Rus genç Umut’un, Antalya’da yaşayan Gülsüm Kabadayı sayesinde hayata yeniden tutunuşunu konu alan film, izleyicilere hem duygusal hem umut dolu anlar yaşatmayı hedefliyor.

USLU: GÖNÜL RAHATLIĞIYLA FİLMİMİ TÜRK HALKIYLA BULUŞTURMAYA HAZIRIM

Yapımcı Mustafa Uslu, “Benim genelde diğer filmlerimde de bakış açım biraz farklıdır. Belki bu hikaye bazı insanlar için bir gazetenin ikinci sayfa haberi gibi görünebilir. Ancak benim için içinde çok inandığım bir özne var: iyilik ve vicdan. Bugün beyaz ceket giydim. Rahmetli Müslüm Gürses bana derdi ki: Beyaz iyiliğin rengidir. Hiç beyaz giyinip banka soyan gördün mü? Beyaz giyinmiş katil gördün mü? Ama beyaz giyinen doktor, hayat kurtaran görmüşsündür. Ben de bu filmde konunun içindeki o özneye, yani iyiliğe yoğunlaştım. Gerçekten mükemmel bir film oldu.

Türk halkının kalbine dokunacağına bütün kalbimle inanıyorum. Altı, yedi yaşındaki çocukların bile aileleriyle birlikte izleyebileceği; içinden çok şey öğrenilecek, Âşık Veysel’i tanıyacakları, güzel mesajlar taşıyan bir film oldu. Altı yıllık bir projeydi. Yazarken de, çekerken de, montajlarken de büyük emek verdim. Bugün siz karar vereceksiniz, cuma günü de halkımız karar verecek. Ama ben ortaya çıkan işten çok memnunum. Gülsüm Kabadayı ve Umut’un dünyaya yayılan ilik hikâyesi bugün seyirciyle buluşacak. Biz de sizlerle birlikte tepkileri göreceğiz. Kalbim ve vicdanım çok rahat, çünkü elimden gelenin fazlasını yaptım. Günde 20-22 saat çalıştım. Bugün ise gönül rahatlığıyla filmimi Türk halkıyla buluşturmaya hazırım” dedi.

ARI: DÜNYAYI İYİLİK KURTARACAK

Yönetmen Gökhan Arı ise “Geçen yıl temmuz ayında Mustafa Bey’le bu projeyi konuşmaya başladık. Kendisi senaryoyu bana verdi, o akşam hemen okudum ve çok etkilendim. Mustafa Bey için bu proje altı yıllık bir süreçti; benim içinse yaklaşık bir buçuk yılı kapsadı. Ocak ayında hazırlıklara başladık. Yaklaşık on iki, on üç haftalık bir hazırlık sürecimizin ardından nisan ayında çekimlere başladık ve mayıs sonunda tamamladık. O günden bu yana da durmadan çalıştık. Yaklaşık birkaç gün öncesine kadar filmi defalarca izleyip üzerinde son dokunuşlarımızı yaptık. Gece gündüz emek verdik ve sonunda ortaya çok iyi bir proje çıktığını düşünüyorum. Filmin de anlattığı gibi, aslında özeti çok basit: Dünyayı iyilik kurtaracak. Ben buna iki kelime daha eklemek istiyorum: İyilik iyidir. Ve son olarak şunu söylemek isterim: Türk seyircisine hatırlatmak isterim ki, sinema sinemada izlenir. Teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

DUYAR: ‘İYİ Kİ OYNAMIŞIM’ DİYORUM

‘Bi Umut’ filminin galasında konuşan Hülya Duyar da “Gülsüm Kabadayı’yı oynamak gerçekten çok kıymetli bir deneyimdi. Hala o duyguyu hissediyorum, sanki bitmedi. Senaryoyu okuduğum andan itibaren, oynadığımız her sahnede aslında sadece oynamadık; hissettik. Bunu bütün oyuncu arkadaşlarım, yönetmenimiz ve ekipteki herkes yaşadı. Gülsüm Kabadayı’yı anlatmak gerçekten büyük bir heyecandı. Hala çok heyecanlıyım ve ‘İyi ki oynamışım’ diyorum. Bu benim için büyük bir şans. Böyle değerli bir karakteri canlandırma fırsatı verdiği için Gülsüm Hanım’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KABADAYI: UMUT BİR GÜNEŞTİR

Hikayesi filme konu olan Gülsüm Kabadayı ise “Ben Gülsüm Anne olarak, öncelikle bu gece için çok mutluyum. Bundan altı yıl önce Mustafa oğlumla tanıştım. O günden beri aramızda çok özel bir bağ oluştu. Aslında bu işe film olsun diye bakmadım. Rabbim böyle istedi. Zaten oğluma ‘Umut’ adını vermiştim; çünkü o dünyaya umut olacaktı. Mustafa oğlumla konuştuğumuzda, ‘Ne olsun adı?’ diye sordu. ‘Bi Umut olsun’ dedim. Çünkü zenginin içinde de, fakirin içinde de umut vardır. Dedim ki, ‘Evladını doğuran kadın bu beşiği sallıyorsa, bütün dünyayı sallar.’ Önce Allah’ın izniyle, sonra senin emeğin ve aklınla bu film dünyaya çok güzel bir ışık olacak. İnsanlığı, sevgiyi, merhameti, paylaşmayı ve vicdanı herkese aşılayacağız. Çünkü günümüzde neler görüyoruz. Evlatlarını sokağa bırakanlar, engellilere hor bakanlar. İşte bu film onlara bir cevap gibi. Güzel bir ışık olacak. Ben her zaman diyorum: Umut bir güneştir. O güneş doğduğunda, ay da yıldızlar da ortaya çıkar. Sağanak gibi tüm dünyaya insanlığı, sevgiyi ve merhameti yayar. Kalbimizdeki vicdanla, sevgiyi tüm dünyaya sarın çocuklar” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Cevizlibağ’da seyir halindeki iş makinesi alev alev yandı 

Sonraki Haber

Yassıtepe Höyüğü’nde gerdanlık kabartmalı özel kaplar bulundu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Emine Erdoğan'dan Rami Çocuk ve Sanat Bienali'ne ilişkin paylaşım
Kültür ve Sanat

Emine Erdoğan’dan Rami Çocuk ve Sanat Bienali’ne ilişkin paylaşım

26 Nisan 2026
İZKİTAP’ta edebiyat şöleni yaşanıyor
Kültür ve Sanat

İZKİTAP’ta edebiyat şöleni yaşanıyor

26 Nisan 2026
Tokat'ta 950 yıllık Selçuklu motifleri, çini ve seramikte yaşatılıyor
Kültür ve Sanat

Tokat’ta 950 yıllık Selçuklu motifleri, çini ve seramikte yaşatılıyor

26 Nisan 2026
Armoni Müzik Grubu’ndan Görkemli Gece
Kültür ve Sanat

Armoni Müzik Grubu’ndan Görkemli Gece

26 Nisan 2026
Sanattan spora gençlerin buluşma noktası: Gençlik Merkezleri
Kültür ve Sanat

Sanattan spora gençlerin buluşma noktası: Gençlik Merkezleri

26 Nisan 2026
Dilekçeleri kabul edildi, Doğubayazıt'tan Iğdır'a tiyatro oyunu izlemeye gittiler
Kültür ve Sanat

Dilekçeleri kabul edildi, Doğubayazıt’tan Iğdır’a tiyatro oyunu izlemeye gittiler

26 Nisan 2026
Sonraki Haber
Yassıtepe Höyüğü'nde gerdanlık kabartmalı özel kaplar bulundu

Yassıtepe Höyüğü'nde gerdanlık kabartmalı özel kaplar bulundu

En Güncel Haberler

Trabzonspor’dan Stefan Savic’in sağlık durumuyla ilgili açıklama
Spor Haberleri

Trabzonspor’dan Stefan Savic’in sağlık durumuyla ilgili açıklama

26 Nisan 2026
Motosikletin duraktaki otobüse çarptığı kazanın görüntüleri ortaya çıktı
Yerel Haberler

Motosikletin duraktaki otobüse çarptığı kazanın görüntüleri ortaya çıktı

26 Nisan 2026
Çin, Ay'da iki yeni mineral keşfetti
Dış Haberler

Çin, Ay’da iki yeni mineral keşfetti

26 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Güneşli havayı fırsat bilenler Bebek Sahili’ne akın etti; sıcaklayan kişiler denize girdi

26 Nisan 2026
Yaşam

Denizden 5 ton atık çıkarıldı

26 Nisan 2026
Yaşam

10 ton mesir macunu 20 dakikada saçıldı

26 Nisan 2026
Yaşam

Coğrafi tescilli Demirci kirazında hedef 20 bin ton rekolte

26 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Fenerbahçe Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Galatasaray'ı yenerek Avrupa Şampiyonu oldu

Fenerbahçe Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Galatasaray’ı yenerek Avrupa Şampiyonu oldu

- Haberton
26 Nisan 2026

Eurocup 1 1inallerinde mücadele eden Fenerbahçe İstanbul Jet Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, final maçında karşılaştığı Galatasaray Fuzul’ü 61-57 mağlup ederek...

Kadına şiddet vakalarında artış iddiası: Gerçek tablo ne?

Gençlerde anksiyete ve depresyon artıyor mu? Uzmanlar uyardı

Deepfake tehlikesi büyüyor: Gerçek ile sahte nasıl ayırt edilir?

Orta Doğu’da tansiyon yükseliyor: Türkiye nasıl etkilenecek?

Güncel Haber

Trabzonspor’dan Stefan Savic’in sağlık durumuyla ilgili açıklama

Trabzonspor’dan Stefan Savic’in sağlık durumuyla ilgili açıklama

26 Nisan 2026
Motosikletin duraktaki otobüse çarptığı kazanın görüntüleri ortaya çıktı

Motosikletin duraktaki otobüse çarptığı kazanın görüntüleri ortaya çıktı

26 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton