20 Ağustos 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Betül’ü boynundan bıçakla yaralayan sanığa tahliye kararı

Betül’ü boynundan bıçakla yaralayan sanığa tahliye kararı

Haberton - Haberton
9 Temmuz 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Betül'ü boynundan bıçakla yaralayan sanığa tahliye kararı

Betül'ü boynundan bıçakla yaralayan sanığa tahliye kararı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, sokakta takip ettiği Betül Ç.'yi (18) bıçakla yaralayıp, telefonunu gasbettiği gerekçesiyle hakkında verilen 18 yıl 8 ay hapis cezası istinafta bozulup, yerel mahkemede yeniden yargılanan Çağlar Efe D.'nin (18), yurt dışına çıkış yasağı ile adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi.

Olay, 25 Ekim 2024'te, Mustafa Kemal Atatürk Mahallesi'nde meydana geldi. O dönem 16 yaşında olan Çağlar Efe D., iddiaya göre, bir süredir ilgi duyduğu komşu kızı Betül Ç.'yi sokakta yürürken takip etti. Durumu fark eden Betül Ç., koşarak uzaklaşmaya çalışırken, arkasından gelen Çağlar Efe D.'nin bıçaklı saldırısıyla boyun kısmından yaralandı. Çağlar Efe D., ardından Betül Ç.'nin cep telefonunu gasbedip, kaçtı.

Yaralanan Betül Ç.'nin yardım çağrıları üzerine çevredekiler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulansla hastaneye kaldırılan Betül Ç., tedavisinin ardından taburcu edildi. Kaçan şüpheli Çağlar Efe D. ise polis ve jandarmanın koordineli çalışmasıyla, saklandığı babasının Beşyol Mahallesi'ndeki evinde 1 gün sonra yakalandı.

Aramada Betül Ç.'den gasbettiği cep telefonu da ele geçirildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Çağlar Efe D., aynı gün tutuklandı.

Olay Kamerada Ancak Reddetti

Öte yandan, bıçaklı saldırının, çevredeki iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdığı ortaya çıktı. Görüntülerde, Betül Ç.'yi takip eden Çağlar Efe D.'nin, koşup bıçakla saldırıp kaçması yer alıyor. Ancak görüntülere rağmen Çağlar Efe D., ifadesinde, Betül Ç.'yi babaannesinin komşusu olması nedeniyle tanıdığını belirterek, "Betül'ün adına bazı sosyal medya siteleri açıldı. Bunlardan beni sorumlu tuttular. Bana iftira atıldı. Kimseyi bıçaklamadım. Kamera kayıtlarındaki kişi de ben değilim. Betül'e ait telefon da bende değil" diyerek, suçlamaları reddetti.

Israrlı Takip' Şikayeti

Betül Ç. ise ifadesinde, Çağlar Efe D.'nin kendisini yaklaşık 5 aydır ısrarla takip ettiğini, bu nedenle jandarmaya ihbarda bulunduğunu, olay günü de kendisine hakaretlerde bulunup, cebinden çıkardığı bıçakla yüz, boyun, kalça, sol el ve kulak bölgesinden yaraladığını söyledi. Betül Ç., ayrıca saldırı sonrası psikolojisinin bozulduğunu, uykusuz günler geçirip kabuslar gördüğünü belirtti.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın ardından olayla ilgili iddianamesini hazırladı. Çağlar Efe D. hakkında, kadına ve çocuğa karşı olması nedeniyle 'Nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 12 yıla kadar hapis, kullandığı bıçak nedeniyle 'Silahla yağma' suçundan 12 yıla kadar hapis ve ayrıca 'Hakaret' suçundan da 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İzmir 2'nci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde, geçen 17 Ekim'de karar duruşması görüldü. Duruşmaya, tutuklu sanık Çağlar Efe D., taraf avukatları ile Kadınları ve Çocukları Koruma ve Yaşatma Derneği üyeleri katıldı. Mahkeme heyeti suçun niteliğini 'Kasten öldürmeye teşebbüs' olarak kabul edip, sanığa 12 yıl hapis, ayrıca 'Silahla yağma' suçundan ise sanık Çağlar Efe D.'ye 6 yıl 8 ay hapis cezası verdi. 'Tehdit' suçundan ise kanaat oluşmaması gerekçesiyle beraat kararı verildi.

İstinafta Karar Bozuldu

Duruşma savcısı ve taraf avukatları, kararı istinaf mahkemesine taşıdı. Geçen 4 Şubat'ta Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi, sanık Çağlar Efe D. hakkında, 'Nitelikli öldürmeye teşebbüs' suçundan hüküm kurarken; Tck'nın 82/1 maddesinin (h) bendini içeren suçun, 'Bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla' işlenmesi hükmünün uygulanıp, uygulanmayacağının gerekçesiz bırakılması, 'Nitelikli yağma' suçundan hüküm kurulurken, yağmalanan cep telefonunun bilinen değeri gözetilip alt sınırdan uzaklaşıp uzaklaşılmayacağının tartışmasız bırakılması, 'Hakaret' suçu yönünden ise sanığın hukuki durumunun belirlenmesi gerekirken eksik kovuşturma sonucu yazılı gerekçeyle beraatine karar verilmesi gerekçeleriyle hükümlerin bozulmasına karar verdi.

Dava, tekrar ilk derece mahkemesi olan İzmir 2'nci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

İzmir 2'nci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar dava görüldü. 7 Temmuz'da görülen 2'nci celseye; tutuklu sanık Çağlar Efe D., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (Segbis) ile katılırken, taraf avukatları da hazır bulundu. Kadınları ve Çocukları Koruma ve Yaşatma Derneği üyeleri duruşmayı takip etti. Savcı, sanığın tutukluluğunun devamını istedi.

Sanık avukatı, adli kontrolle Çağlar Efe D.'nin tahliyesine izin verilmesini talep etti.

Mahkeme Heyeti Ara Kararını Açıkladı

Esas hakkındaki mütalaa için süre veren mahkeme heyeti, Sanık Çağlar Efe D.'nin, yaşı, tutuklulukta geçen süre, sabit ikametgah sahibi oluşu, tutuklamanın tedbir olması da göz önüne alınarak 'bihakkın tahliyesine' karar verdi. Sanık Çağlar Efe D., yurt dışına çıkışı yasağı ile adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Etiketler: AtatürkİzmirPolisSosyal Medya
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Bulls Yatırım Holding, Escar’ın çoğunluk hisselerini devraldı

Sonraki Haber

Eski eşini katledip kızını vurdu! Kaçan şüpheli saatler sonra ölü bulundu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Milletvekili Meriç'i bıçakla yaralayan şüpheli ve oğlu tutuklandı
Öne Çıkan

Milletvekili Meriç’i bıçakla yaralayan şüpheli ve oğlu tutuklandı: “Atama dolayısıyla tartıştım”

20 Ağustos 2026
Esenyurt'ta kontrolsüz dönüş yapan taksi motosiklete çarptı: 2 yaralı
Öne Çıkan

korkutan kaza! Faciaya ramak kala bitti: 2 yaralı

20 Ağustos 2026
Kreşte 2 yaşındaki çocuğa darp iddiasına takipsizlik kararı
Öne Çıkan

Kreşteki darp davasında, dikkat çeken savcılık kararı

20 Ağustos 2026
Üniversite öğrencilerinin barınma telaşı; özel yurtlarda aylık ücret 76 bin liraya kadar çıkıyor
Öne Çıkan

Üniversite öğrencilerine yurt şoku! Aylık ücretler 76 bin lirayı buluyor

20 Ağustos 2026
Balıkesir’de alevlerle mücadele 2’nci gününde: Ekipler seferber
Öne Çıkan

Balıkesir alev alev yanmaya devam ediyor: Alevlere karşı zamanla yarış!

20 Ağustos 2026
İBB davasında ‘kamera bantlama’ detayı: “Ben geldiğimde bu uygulama hep yapılıyordu”
Öne Çıkan

İBB davasında ‘kamera bantlama’ detayı: “Ben geldiğimde bu uygulama hep yapılıyordu”

19 Ağustos 2026 - Güncellenme Tarihi 20 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Eski eşini katledip kızını vurdu! Kaçan şüpheli saatler sonra ölü bulundu

Eski eşini katledip kızını vurdu! Kaçan şüpheli saatler sonra ölü bulundu

En Güncel Haberler

Konya'da orman yangını
Yerel Haberler

Konya’da orman yangını

20 Ağustos 2026
İranlı şüphelilerin mide ve bağırsaklarından uyuşturucu çıktı
Yerel Haberler

Bu kadarı pes dedirtti! İranlı şüphelilerin mide ve bağırsaklarından uyuşturucu çıktı

20 Ağustos 2026
Batrakov, Galatasaray için İstanbul’da
Spor Haberleri

Batrakov, Galatasaray için İstanbul’da

20 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Kapıkule’de gurbetçilerin dönüş yoğunluğu

20 Ağustos 2026
Yaşam

TIR’ın dorsesindeki 1 ton patates yola döküldü, ulaşım aksadı

20 Ağustos 2026
Yaşam

Memişoğlu’ndan sağlık çalışanlarına 24 saat kreş hizmeti müjdesi

20 Ağustos 2026
Yaşam

Eşi ve oğlu borç yüzünden öldürülmüştü: Cenazeye tekerlekli sandalyeyle katıldı

20 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Giresun'da selde ölen liseli Muhammed, son yolcuğuna uğurlandı

Giresun’da selde ölen liseli Muhammed, son yolcuğuna uğurlandı

- Haberton
20 Ağustos 2026

Giresun'un Keşap ilçesinde dayısı ile sel sularına kapılıp, daha sonra balçığa gömülü cansız bedeni bulunan lise öğrencisi Muhammed Abdullah Hakkıoğlu...

Çocukluğun oyun alanı neden daraldı? Mahalleden ekrana uzanan sessiz değişim

Çeyiz kültürü sessizce yok oluyor: Sandıkların yerini ihtiyaç listeleri aldı

2026-2027 okul sezonu alışveriş ve bütçe rehberi: Kırtasiye, servis ve üniforma maliyetleri nasıl düşürülür?

Yapay zekâ çalışma sürelerini kısaltmadı, aksine uzattı: Mesailer haftada 90 saati buldu

Güncel Haber

Konya'da orman yangını

Konya’da orman yangını

20 Ağustos 2026
İranlı şüphelilerin mide ve bağırsaklarından uyuşturucu çıktı

Bu kadarı pes dedirtti! İranlı şüphelilerin mide ve bağırsaklarından uyuşturucu çıktı

20 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton