5 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Berberler pazar günü kapanmaya karşı

Berberler pazar günü kapanmaya karşı

Haberton - Haberton
22 Eylül 2022
- İş Dünyası
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Berberler pazar günü kapanmaya karşı

Berberler pazar günü kapanmaya karşı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Ticaret Bakanlığı’nın, berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın 1 günü kapalı olması yönündeki kararının ardından Edirne’deki berberlerin pazar günü kapalı olması kararlaştırıldı. Berberler pazar günü kapanmaya karşı çıktı.

Kentte Bulgar ve Yunan müşterilerine hizmet veren işletmeciler ise turistlerin yoğun olarak pazar günü geldiği gerekçesiyle karara karşı olduklarını söyledi.

Ticaret Bakanlığı, ülke genelinde 122 meslek odasını ve yaklaşık 83 bin meslek mensubunu temsil eden Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu’nun talebi üzerine, esnaf ve tacirlerin tamamını temsil eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) uygun görüşlerini de alarak 1 Ekim 2022 tarihinden itibaren uygulanmak üzere, ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın 1 günü kapalı olması yönünde karar aldı. Buna göre, berber, kuaför ve güzellik salonları oda başkanları bulundukları illerdeki valiliklere kapanma gününü belirleyip bildirerek, o günü kapalı olacaklar.

Berberler pazar günü kapanmaya karşı
Berberler pazar günü kapanmaya karşı

Edirne Berberler ve Kuaförler Esnaf Sanatkarlar Odası’na bağlı berber, kuaför ve güzellik salonları pazar günü kapanma kararı aldı. Kentteki bazı berber, kuaför ve güzellik salonu işletmecileri pazar günleri kapalı olmalarının yerinde bulurken, Bulgar ve Yunan müşterilere hizmet veren işletme sahipleri ise karara tepki gösterdi.

Edirne’ye günübirlik alışveriş için gelen Bulgar ve Yunan turistler, iğneden ipliğe tüm ihtiyaçlarını satın almalarının ardından berber, kuaför ve güzellik salonlarında kişisel bakımlarını da kentte yaptırıp ülkelerine dönüyor. Bu nedenle turistlerin uğrak noktaları olan bölgelerde iş yeri sahipleri, dükkan tabelalarına Türkçenin yanı sıra Yunanca ve Bulgarca yazılar yazarak çok sayıda turiste hizmet veriyor. Bu işletme sahipleri Bulgar ve Yunan turistin yoğun olarak pazar günü geldiğini ve bu nedenle kapanma gününe karşı olduklarını belirtti.

‘ÜYELERİN ÇOĞUNLUĞU PAZAR GÜNÜ KAPANMAK İSTEDİ’

Ticaret Bakanlığı’nın, berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın 1 günü kapalı olması yönündeki kararının ardından Edirne'deki berberlerin pazar günü kapalı olması kararlaştırıldı. Berberler pazar günü kapanmaya karşı çıktı.
Ticaret Bakanlığı’nın, berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın 1 günü kapalı olması yönündeki kararının ardından Edirne’deki berberlerin pazar günü kapalı olması kararlaştırıldı. Berberler pazar günü kapanmaya karşı çıktı.

Pazar günleri kapanma kararının üyelerinin çoğunluğuna sorarak aldıklarını söyleyen Edirne Berberler ve Kuaförler Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Selçuk Gül, “Bizim en büyük sıkıntımız buraya gelen yerli ve yabancı turistler. Hafta sonu şehir merkezinde olan erkek berberi, kuaför ve güzellik salonları biraz sıkıntı yaşayacaklar. Arkadaşlarımız da buna doğal olarak tepki gösteriyorlar ama sonuçta devletin çıkardığı kanun doğrultusunda herkes buna uymak zorunda, uyacağız da. İnşallah ilerleyen günlerde bununla alakalı çözüm olursa, esnafımız açısından daha faydalı olur diye düşünüyorum” dedi.

‘CUMARTESİ GÜNÜ GELSİNLER’

Hafta sonları Edirne’ye, yerliden ziyade Bulgar ve Yunan turistlerin geldiğini belirten Gül, şunları kaydetti:

“Bulgar turistler şu anda daha fazla geldiği için berber, kuaför ve güzellik salonlarımızdan hizmet almak istiyorlar. Fakat bu iş yerleri hafta sonu kapalı olacağından dolayı biraz sıkıntı yaşayacaklarını düşünüyorum. Valilik bizden belirli gün tespit etmemizi istedi ve biz de üyelerimize sorduk, onlar da pazar günü kapalı olmasını istediler. Biz de bu yönde valiliğe bildirdik. Bu doğrultuda pazar günleri kapalı olma kararı aldık. Buradan Bulgar ve Yunan turistlere pazar günü değil de hafta içi ya da cumartesi gelsinler diyorum, aksi taktirde açık berber, kuaför ve güzellik salonu bulamayacaklar.”

‘BİZİ ÇOK ETKİLEYECEK’

Bulgar ve Yunan turistin uğrak noktalarından olan Saraçlar Caddesi’nde berber dükkanı işleten Güray Özsaygılı, “Benim yerli müşterilerimin yanı sıra, Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen müşterilerim var. Yerli ve yabancı müşterilerimiz pazar günü kapanmamızdan etkilenecekler, biz çünkü pazar günleri çok yoğun çalışıyoruz. İzinli oldukları için pazar gününü tercih ediyorlar.

Biz de o gün kapalı olacağız. Diğer günler yok denecek kadar az iş oluyor, çok sakin geçiyor, yok denecek kadar az iş oluyor. Onun için pazar günleri kapanmamız kötü oldu. Bizi çok etkileyecek” diye konuştu.

Berber Bülent Kefil de “Burası sınır kent, böyle bir karar çıktı ve bizim Bulgar müşterilerimiz var, nasıl olacak. Bunlar ister istemez mağdur olacak. Pazar günleri geliyorlar ve maddi olarak bizim kaybımız olacak. Zaten yeni pandemiden çıktık, zor bir dönem atlattık. Aylarca günlerce kapalı kaldık. Böyle bir kanunun çıkmasına karşıyım” dedi.

Pazar günleri kapalı olmalarının müşteri kaybına neden olacağını söyleyen kuaför işletmecisi Fatma Aldemir Yavuz ise “Bulgaristan’dan randevu sistemiyle de çalıyoruz, tabi oradan gelen müşterilerimiz var. Yunanistan’dan gelenlerde var. Yani bizi etkileyecek bir karar. Bu konunun bir şekilde tekrar görüşülmesini istiyoruz. Edirne farklı, sınır kent. Esnafın, Bulgar ve Yunan müşterisi çok var. Özelikle hafta sonları çok geliyorlar. Bu durum bizi çok etkiler. Pazar günleri işlerimiz Bulgarlardan dolayı yoğundu. Bu şekilde işlerimiz kesilecek. Onlar da gelemeyecekler. Böylelikle müşteri kaybına uğrayacağız” ifadelerini kullandı.

İş yerinin camına ve tabelasına Türkçenin yanı sıra, Yunanca ve Bulgarca yazılar yazarak kentte, yerli ve yabancı müşterilere hizmet veren berber Günay Aksigör, “Edirne sınır kenti. Bulgaristan’dan gelenler genelde hafta sonunu tercih ediyor. Yunanistan ve Bulgaristan’dan gelen müşterilerimiz var. Şimdi Bulgaristan’dan gelen turistlere biz bunu nasıl anlatacağız.

Buraya tatil amaçlı gezmeye, para harcamaya geliyorlar. Geldikleri zaman tüm ihtiyaçlarını da Edirne’den karşılıyorlar. Şimdi restoranlar açık, alışveriş yaparken her taraf açık, berbere geldiği zaman berberler kapalı. Peki hafta sonu düğünler var. Bu karar bana saçma geliyor. Bence berberler de açık olmalı. Ben salı günü kapanmasını istedim. Gerekirse CİMER’e yazı yazacağım” diye konuştu.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Sokak köpeği Cesur’un zehirlendiği iddiası

Sonraki Haber

Türk girişimciler InsureTech Connect’de yerini aldı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Beykoz Cam ve Billur Müzesi'nde Kompost Üretim Merkezi'nin tanıtımı yapıldı
İş Dünyası

Beykoz Cam ve Billur Müzesi’nde Kompost Üretim Merkezi’nin tanıtımı yapıldı

5 Haziran 2026
Özbekistan’ın Cizzak bölgesinde hayata geçirilen nükleer güç santralinin inşası başladı
İş Dünyası

Özbekistan’ın Cizzak bölgesinde hayata geçirilen nükleer güç santralinin inşası başladı

5 Haziran 2026
Sarelle’ye Superior Taste Award’dan çifte ödül
İş Dünyası

Sarelle’ye Superior Taste Award’dan çifte ödül

5 Haziran 2026
Turkcell’den sürdürülebilirlik odaklı projelere 500 milyon dolarlık yatırım
İş Dünyası

Turkcell’den sürdürülebilirlik odaklı projelere 500 milyon dolarlık yatırım

5 Haziran 2026
Çinli yatırımcının Türkiye'de konuta ilgisi arttı
İş Dünyası

Çinli yatırımcının Türkiye’de konuta ilgisi arttı

5 Haziran 2026
WORLDEF Istanbul 2026, global e-ticaret ve perakende ekosistemini bir araya getirecek
İş Dünyası

WORLDEF Istanbul 2026, global e-ticaret ve perakende ekosistemini bir araya getirecek

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
Türk girişimciler InsureTech Connect'de yerini aldı

Türk girişimciler InsureTech Connect'de yerini aldı

En Güncel Haberler

Motosiklet ile otomobilin çarpıştığı kaza kamerada; 2 yaralı
Yerel Haberler

Motosiklet ile otomobilin çarpıştığı kaza kamerada; 2 yaralı

5 Haziran 2026
Banka yöneticilerinin isimlerini kullanıp 'yatırım dolandırıcılığı' yapan şebekeye operasyon: 79 tutuklama
Öne Çıkan

Banka yöneticilerinin isimlerini kullanıp ‘yatırım dolandırıcılığı’ yapan şebekeye operasyon: 79 tutuklama

5 Haziran 2026
Vincenzo Montella: Hayallerimiz büyük ama adım adım ilerlememiz lazım
Spor Haberleri

Hayallerimiz büyük ama adım adım ilerlememiz lazım

5 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Mudanya’da denizden 2,5 ton atık çıkarıldı

5 Haziran 2026
Yaşam

Nemrut’u dünya turizmine daha güçlü şekilde kazandırmak istiyoruz

5 Haziran 2026
Yaşam

Kars Çayı’na düşen köpeği itfaiyeciler kurtardı

5 Haziran 2026
Yaşam

Havuzda mahsur kalan porsuk, itfaiye tarafından kurtarıldı

5 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Devrilen kamyonun şoförü yaralandı

Devrilen kamyonun şoförü yaralandı

- Haberton
5 Haziran 2026

Bursa’nın İnegöl ilçesinde kontrolden çıkarak yol kenarındaki tarlaya devrilen kamyonun şoförü Niyaz A. (66), yaralandı. Kaza, saat 17.00 sıralarında İnegöl’e...

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

Motosiklet ile otomobilin çarpıştığı kaza kamerada; 2 yaralı

Motosiklet ile otomobilin çarpıştığı kaza kamerada; 2 yaralı

5 Haziran 2026
Banka yöneticilerinin isimlerini kullanıp 'yatırım dolandırıcılığı' yapan şebekeye operasyon: 79 tutuklama

Banka yöneticilerinin isimlerini kullanıp ‘yatırım dolandırıcılığı’ yapan şebekeye operasyon: 79 tutuklama

5 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton