18 Temmuz 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Belediyelerinizde yolsuzluğun kitabını yazdınız

Belediyelerinizde yolsuzluğun kitabını yazdınız

Haberton - Haberton
13 Şubat 2026
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Belediyelerinizde yolsuzluğun kitabını yazdınız
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ana muhalefeti eleştirerek, “Siz bırakın hizmet etmeyi belediyelerinizde yolsuzluğun kitabını yazdınız kitabını” dedi.

Kocaeli’de Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılacak 10 bin 340 konut için kura çekimi, İzmit ilçesindeki Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. ‘Ev Sahibi Türkiye Kura Çekim Töreni’ne Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum katıldı. Törende Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, TOKİ Başkanı Mustafa Levent Sungur ve davetliler yer aldı.

Programda konuşan Bakan Kurum, “İşte bugün de büyük bir heyecanla “Ev Sahibi Türkiye” kampanyamızda Ev Sahibi Kocaeli diyoruz. 500 bin sosyal konut projemizin Kocaeli ayağında 10 bin 340 konutumuz için kura çekimini gerçekleştiriyoruz. Bu konutlarımızın; 4 bin 800’ünü Kocaeli merkezde; bin 750’sini Dilovası’nda, 90’ını Derince’de, bin 200’ünü Körfez’de, 2 binini Gebze’de, 500’ünü Çayırova’da inşa edeceğiz” dedi.

‘TÜRKİYE’MİN GÜCÜNÜ KONUŞUYORUZ’

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ildeki çalışmalardan bahseden Bakan Kurum, “Gerçekten de o zor günlerde milletimiz çelik gibi kenetlendi, devletine güvendi, Hamdolsun Rabb’im de bizi milletimize mahcup etmedi. Çok şükür bugün acıyı ve hüznü değil, biten 455 bin yuvayı, yuvalarını kavuşan 2 milyon depremzedeyi, Anka kuşu gibi küllerinden doğan 11 ilimizi konuşuyoruz. Bir Avrupa ülkesi büyüklüğündeki alanı 2 yılda bitiren Türkiye’min gücünü konuşuyoruz. Sözünü yerde koymayan bir yiğidi, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ahde vefasını konuşuyoruz. Biz milletimize hizmeti yük değil şeref biliyor; bu aziz millete hizmet şerefini bahşeden Rabb’imize binlerce kez şükrediyoruz” dedi.

‘455 BİN KONUT BİTTİ, ANA MUHALEFETİN SİNİR SİSTEMİ ÇÖKTÜ’

Çalışmaktan değil, iş bilmezlerin boş sözlerinden yorulduklarını belirten Bakan Kurum, muhalefeti eleştirerek şunları söyledi:

“Asrın inşasına gölge düşürmeye çalışanlardan sıkıldık. Dünyanın dört bir yanından gazeteciler Hatay’a, Maraş’a akın edip ‘Siz bu işleri nasıl başardınız’ diyerek bizi takdir ediyor, bizden akıl alıyor. Milletimiz ‘Allah devletimize zeval vermesin, Allah sizden razı olsun’ diyor. Ama 3 yıldır deprem bölgesine uğramayanlar, bir çivi çakmayanlar utanmadan 11 ilimize gidip asrın inşasında kusur arama turları düzenliyor. ‘Hükümet enkaz altında kalır’ diyorlardı, yanlış hesapları 11 ilimizden döndü. 455 bin konut bitti, ana muhalefetin sinir sistemi çöktü. Yatıyorlar kalkıyorlar, bizi konuşuyorlar. Günlerdir ne diyor? ‘Boş senet imzalatıyorlar, faizle ev verecekler’ diye yalan söylüyor. Anlatıyoruz, ısrarla iftirasına devam ediyor. İşte geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanımız açıkladı. 11 ilimizde tüm afet konutları faizsiz, sabit fiyatla ödenecek. 18 yıl boyunca taksit, sabit 8 bin 750 lira olacak.

Zaten ödemeler de 2 yıl sonra başlayacak. Peşin ödemek isteyen olursa yüzde 80’e yakın bir indirim yapacağız, vatandaşlarımız 484 bin liraya evi satın alabilecekler. Bunu alırken de kamu bankalarımız kredi imkanı sunacak. İşte bu kadar. Bunun böyle olacağı belliydi. Çünkü 24 yıldır aynısını yapıyoruz. Her afette; depremde, selde vatandaşımıza yük yüklemeden, faizsiz, sabit fiyatla ödeme imkanı sunuyoruz. İşte İzmir’de bin 600 lira taksit ödüyorlar, Giresun’da bin 460 lira, Elazığ’da bin 60 lira. Özgür Özel bunu bile bile yalanına devam ediyor. Aklınca oyun kurdu, 11 ilde hiçbir şey yapmamayı algılarla örtecek. ‘Ben dedim de faizsiz yaptılar’ diyecek. Bu milletin sizin yalanlarınıza karnı tok. Bu millet sizi de bizi de iyi bilir. Biz bugüne kadar vatandaşımızı zor durumda bırakmadık.

Hep yanında olduk. Siz bu milleti hep yüz üstü bıraktınız, Buca’da lağım patlar, esnaf dükkanının önüne kaldırım taşını kendisi döşer, İzmir’de çöp dağları milleti canından bezdirir, İstanbul trafiği Hindistan’ı aratmaz, Ankara’da çeşmeden su akmaz. Hala dönüp bize laf yetiştirirler. Siz bırakın hizmet etmeyi, belediyelerinizde yolsuzluğun kitabını yazdınız kitabını. Çeyrek asırdır olduğu gibi yarın da herkes en iyi bildiği şeyi yapacak. Biz çalışacağız, üreteceğiz, alın teri dökeceğiz, gönülden gönüle köprüler kuracağız. Onlar da işin başında köstek olmaya, iş başladı mı ölü taklidi yapmaya, iş bitti mi yalana, iftiraya sarılmaya devam edecekler. Vatandaşımız müsterih olsun; Allah’ın izniyle biz aziz milletimizi bu iş bilmezlere muhtaç etmeyeceğiz.”

Etiketler: Murat Kurum
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Operasyonda şüphelinin açtığı ateşte polis memuru ayağından yaralandı

Sonraki Haber

ABD ile Tayvan ticaret anlaşması imzaladı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Vatandaş neden Kızılay'a değil de Ahbap'a güvendi?
Politika

Vatandaş neden Kızılay’a değil de Ahbap’a güvendi?

17 Temmuz 2026
Bakan Ersoy, TİBU Rektörü Görmez ile bir araya geldi
Politika

Bakan Ersoy, TİBU Rektörü Görmez ile bir araya geldi

17 Temmuz 2026
CHP’li Sarıbal: Sürdürülebilir tarım politikası için yeni anlayışa ihtiyaç var
Politika

Sürdürülebilir tarım politikası için yeni anlayışa ihtiyaç var

17 Temmuz 2026
Arıcıya 140 lira verip 100 lirasını geri almak Deli Dumrul'un bile aklına gelmez
Politika

Arıcıya 140 lira verip 100 lirasını geri almak Deli Dumrul’un bile aklına gelmez

17 Temmuz 2026
AB'nin ülkemize yönelik değerlendirmeleri objektiflikten uzaktır
Politika

AB’nin ülkemize yönelik değerlendirmeleri objektiflikten uzaktır

17 Temmuz 2026
Bakan Memişoğlu: Dünyanın en iyi sağlık hizmetleri Türkiye'de
Politika

Dünyanın en iyi sağlık hizmetleri Türkiye’de

17 Temmuz 2026
Sonraki Haber
ABD ile Tayvan ticaret anlaşması imzaladı

ABD ile Tayvan ticaret anlaşması imzaladı

En Güncel Haberler

Adana'da kimliğini gizlemek için kara çarşaf giyip, iş yerine kurşun yağdırdı
Yerel Haberler

Adana’da kimliğini gizlemek için kara çarşaf giyip, iş yerine kurşun yağdırdı

18 Temmuz 2026
Tahliye edilen eski Akçakoca belediye başkanı yeniden tutuklandı
Yerel Haberler

Tahliye edilen eski Akçakoca belediye başkanı yeniden tutuklandı

18 Temmuz 2026
Yol verme tartışmasında aracından inen sürücüye 261 bin TL ceza
Yerel Haberler

Yol verme tartışmasında aracından inen sürücüye 261 bin TL ceza

18 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Avcılar’da ‘Boyaya geleceğim’ yalanıyla saçını yaptırdı para vermeden gitti; ‘Bir daha dükkanıma gelmesin’

17 Temmuz 2026
Yaşam

Kasaplığa başlayınca veganlığı bıraktı

17 Temmuz 2026
Yaşam

İş Bankası’ndan lise öğrencileri için girişimcilik programı: WorkupOnBoard

17 Temmuz 2026
Yaşam

Norduz koyunları GPS ve uyduyla izleniyor; hedef iklim değişikliğine uyumlu sürü yönetimi

17 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Nasuh Mahruki '15 Temmuz' paylaşımı nedeniyle tutuklandı

Nasuh Mahruki ’15 Temmuz’ paylaşımı nedeniyle tutuklandı

- Haberton
17 Temmuz 2026

AKUT'un kurucusu Nasuh Mahruki, sanal medya hesabından yaptığı '15 Temmuz' paylaşımı nedeniyle 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan...

Otomatik şanzıman arızası nasıl anlaşılır? Uzmanlar dikkat edilmesi gereken belirtileri açıkladı

Sürekli susamak neyin belirtisi? Uzmanlar dikkat çeken 7 nedeni açıkladı

Bankalar kredi başvurusunu neden reddeder? İşte En sık karşılaşılan 8 sebep

Enflasyon neden düşmüyor? Uzmanlar fiyat artışlarının önüne geçilememesinin 5 nedenini açıkladı

Güncel Haber

Adana'da kimliğini gizlemek için kara çarşaf giyip, iş yerine kurşun yağdırdı

Adana’da kimliğini gizlemek için kara çarşaf giyip, iş yerine kurşun yağdırdı

18 Temmuz 2026
Tahliye edilen eski Akçakoca belediye başkanı yeniden tutuklandı

Tahliye edilen eski Akçakoca belediye başkanı yeniden tutuklandı

18 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton