16 Temmuz 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - BBP Genel Başkanı Destici: Asıl hedef Türkiye’dir

BBP Genel Başkanı Destici: Asıl hedef Türkiye’dir

Haberton - Haberton
31 Temmuz 2024
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
BBP Genel Başkanı Destici: Asıl hedef Türkiye'dir

BBP Genel Başkanı Destici: Asıl hedef Türkiye'dir

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Hiçbirimiz aklımızdan çıkarmayalım ki, asıl hedef Türkiye’dir” dedi.

BBP lideri Mustafa Destici, partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında konuştu. Destici, Tahran’da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye için başsağlığı dileyerek “Öncelikle bu kalleş ve kahpece yapılmış saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Hayatı boyunca Filistin davası için mücadele etti. Filistin’in özgürlüğü için mücadele etti. Filistin’de Gazze’de yaşayan masum insanların güvenliği için mücadele etti. Önce evlatlarını, torunlarını ve yakınlarını şehit verdi.

Arkadaşlarını, kardeşlerini şehit verdi ve bugün de kendisi şehit oldu. Artık sadece Filistin’de yaşayan Müslümanlar değil Gazze’de yaşayanlar değil tüm İslam aleminde yaşayanların hatta barıştan yana olan insanlıktan yana olan tüm insanların ayağa kalkma ve intifadaya durma zamanı gelmiştir. Çünkü bu yapılmazsa Siyonistlerin yönettiği terörist İsrail devleti durmayacaktır. Ve bunlardan da büyük bir cesaret alarak nasıl önce Filistin, Gazze’ye saldırmış ve orada soykırım katliamları yapmış. İnsanları açlığa, susuzluğa, ölüme mahkûm etmişse işte şimdi Lübnan’da aynısını yapmaya başlamıştır. Peki oradan sonra sıra nereye gelecektir. Suriye’ye gelecektir.

Hiçbirimiz aklımızdan çıkarmayalım ki, asıl hedef Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milletidir. Çünkü İsrail başta olmak üzere dünyadaki bütün Siyonistler ve emperyalistler şunu biliyorlar ki, Türkiye’yi yok etmedikçe Türkiye’ye boyun eğdirmedikçe emellerine, amaçlarına arz-ı mevud hayallerine ulaşamayacaklardır. Onun için Türkiye her zamankinden daha güçlü olmalı ve birliğini, kardeşliğini muhafaza etmelidir. Türkiye elbette ki bugünden itibaren de gerekli tüm tedbirleri almalı ve atılacak tüm adımları da atmalıdır” diye konuştu.

‘ONLARI DURDURACAK GÜÇ TÜRK ORDUSUDUR’

Destici, İsrail’in Filistin’de silahsız, on binlerce masum çocuğu katlettiğini söyleyerek “Kadınları, yaşlıları katlediyor ve oradan da bir zafer kazandığını düşünüyoruz. Onlara diyoruz ki siz ancak silahsız masum yaşlıları henüz daha kundaktaki bebekleri ve kadınları öldürebilirsiniz. Ancak onlara gücünüz yeter. Ya da Amerikan desteğiyle elinizdeki bombalarla Beyrut’u vurabilirsiniz. Ya da işte füzelerinizle İsmail Haniye hadisesinde olduğu gibi hedeflerini şehit edebilirsiniz. Ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin karşısına çıkmaya sizin yüreğiniz de cesaretiniz de yetmez.

Türki milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yeryüzündeki hiçbir devletten ve kendisine saldıracak hiçbir güçten korkusu yoktur. Hepsine verecek cevabı vardır. Bunların niyeti asla ve kat’a durmak değildir. Ama onları durduracak bir güç vardır. O da Türk milletidir ve Türk Ordusu’dur. Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanını tehdit ediyorlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Cumhurbaşkanını tehdit etmek demek Türk milletini ve Türk Devleti’ni tehdit etmek demektir. Herkes aklını başına alsın ve ona göre söz söylesin, ona göre bir tavır içerisinde bulunsun” dedi.

‘UYUTMA TEDBİRLERİNİN DE OLMASI GEREKTİĞİNİ DEFALARCA İFADE ETTİK’

Destici, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen sahipsiz sokak hayvanlarına ilişkin, ‘Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişlik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ ile ilgili, şunları söyledi:

“Bu kanun teklifinin yasalaşmasına katkı sağlayan tüm siyasi partilerimize ve milletvekillerimize şahsım, camiam, bu husustan dolayı çocuklarını kaybeden, çocukları yaralanan, saldırıya uğrayan bütün vatandaşlarımız adına da teşekkür ediyorum. Hala bunu bir hayvan katliamı olarak sunmaya çalışıyorlar. Bu kadar kolay yalan söylüyorlar. Bu konuda, 2023 yılından itibaren en net şekilde çözüm üreten ve geri adım atmayan parti Büyük Birlik Partisi olmuştur. Birileri bazı kesimlerin tepkilerinden çekinirken, biz birileri gibi tepkilerden korkmadık. Biz açıkça dedik ki, ‘bizim önceliğimiz insandır’. Kısırlaştırmanın tek başına yeterli olmayacağını, bunun yanında uyutma tedbirlerinin de olması gerektiğini defalarca ifade ettik.

Mama lobileri ile birtakım marjinal sol siyasetçi ve gazetecilerin iftiralarına maruz kalmamıza rağmen duruşumuzu bozmadık. Gelinen noktada da Büyük Birlik Partisi’nin haklılığı ortaya çıkmıştır. Bu sorunu Türkiye gündemine taşıyarak, meclis dışında olmasına rağmen sorunun çözülmesinde ve bu yasanın çıkmasında büyük katkılarımız oldu. Bundan sonra yasal düzenlemenin tavizsiz bir şekilde uygulanması gerekiyor. Bu yasayı uygulamayan belediye başkanlarına ve yetkililerine de hukuki işlemlerin eksiksiz bir şekilde yerine getirilmelidir.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’u Anayasa Mahkemesi’ne götüreceklerini söyledi. Hiçbir çözüm önerisi getirmeyen, ülkemizde yaşanan sorunları ve bu sorunların mağdurlarını yok sayan bir siyaset anlayışının ülkemize ve milletimize fayda getirmediğini düşünüyorum. Yasanın bu hali ile ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Özgür Özel: Bir tane cana kıymayacağız

Sonraki Haber

Urla ve Çeşme’de orman yangını

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan '15 Temmuz' mesajı
Politika

Kılıçdaroğlu’ndan ’15 Temmuz’ mesajı

15 Temmuz 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 15 Temmuz gazilerine 'teşekkür beratı'
Politika

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan 15 Temmuz gazilerine ‘teşekkür beratı’

15 Temmuz 2026
Özgür Özel'den 15 Temmuz mesajı: "FETÖ'nün her türlü yapılanması ele alındı, siyasi ayağına gelince iş durdu"
Politika

Özgür Özel’den 15 Temmuz mesajı: “FETÖ’nün her türlü yapılanması ele alındı, siyasi ayağına gelince iş durdu”

15 Temmuz 2026
FETÖ terör örgütüyle mücadele bir milli seferberliktir
Politika

FETÖ terör örgütüyle mücadele bir milli seferberliktir

15 Temmuz 2026
Öğrenci affına ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi, komisyonda kabul edildi
Politika

Öğrenci affına ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi, komisyonda kabul edildi

15 Temmuz 2026
DMM'den '15 Temmuz' mesajı
Politika

DMM’den ’15 Temmuz’ mesajı

15 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Urla ve Çeşme'de orman yangını

Urla ve Çeşme'de orman yangını

En Güncel Haberler

Çanakkale’de dereye yuvarlanan cip sürücüsü hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Çanakkale’de dereye yuvarlanan cip sürücüsü hayatını kaybetti

16 Temmuz 2026
15 Temmuz'un 10'uncu yılında İstanbul'daki camilerde sela okundu
Öne Çıkan

15 Temmuz’un 10’uncu yılında İstanbul’daki camilerde sela okundu

16 Temmuz 2026
Kağıthane’de '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' anma programı düzenlendi
Yerel Haberler

Kağıthane’de ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ anma programı düzenlendi

16 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Marmaris’te ‘15 Temmuz’ anma etkinliği

16 Temmuz 2026
Yaşam

Çanakkale Şehitler Abidesi’nde 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

16 Temmuz 2026
Yaşam

Bodrum’da ’15 Temmuz’ anma etkinliği

16 Temmuz 2026
Yaşam

Bakan Çiftçi: Bütün güvenlik birimlerimizle devletimizin güvenliği, milletimizin huzuru için teyakkuzdayız

16 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Saraçhane'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı düzenlendi

Saraçhane’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı düzenlendi

- Haberton
16 Temmuz 2026

Fatih'te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma programı düzenlendi. Program kapsamında Fatih Camii'nde toplanan kalabalık, Anıt Park'a...

Sivrisinekler neden bazı insanları daha çok ısırıyor? Uzmanlar merak edilen soruyu yanıtladı

İcra dosyası kendiliğinden silinir mi? İşte icra dosyalarının düşme süresi ve bilinmesi gerekenler

Denizler alarm veriyor! Deniz suyu sıcaklığındaki artışın anlamı uzmanları endişelendiriyor

Yeni dolandırıcılık yöntemi alarmı! Bu mesajı görür görmez sakın tıklamayın

Güncel Haber

Marmaris’te ‘15 Temmuz’ anma etkinliği

Marmaris’te ‘15 Temmuz’ anma etkinliği

16 Temmuz 2026
Çanakkale Şehitler Abidesi'nde 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Çanakkale Şehitler Abidesi’nde 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

16 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton