17 Mayıs 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - BAU’lu akademisyen üye sayısı dörde yükseldi

BAU’lu akademisyen üye sayısı dörde yükseldi

Haberton - Haberton
26 Kasım 2025
- İş Dünyası
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
BAU'lu akademisyen üye sayısı dörde yükseldi
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Avrupa Bilim ve Sanat Akademisi, bu yıl yapılan genel kurulda Bahçeşehir Üniversitesi’nden (BAU) Prof. Dr. Serdar Durdağı, Prof. Dr. Ulaş Sunata ve öğretim üyesi Dr. Erman Türkili’ni yeni üye olarak seçti. Geçen yıl üye olarak belirlenen Doç. Dr. Derya Gürses Tanbuck’la birlikte BAU’lu akademisyen üye sayısı dörde yükseldi.

Avrupa Bilim ve Sanat Akademisi’nin (EASA) bu yılki genel kurulunda, üye olacak yeni akademisyenlerin isimleri belirlendi. Beşeri Bilimler, Tıp, Sanat, Doğa Bilimleri, Sosyal Bilimler, Hukuk, Ekonomi, Çevre Bilimleri gibi alanlardaki çalışmaları destekleyen 38’i Nobel Ödülü sahibi yaklaşık 2 bin akademisyenin bulunduğu EASA kriterlerine göre yapılan değerlendirmelerde üyelerce adları teklif edilen üç akademisyenin çalışmaları ve kariyerleri incelendi. Disiplinler arası, uluslararası çalışmalar yapan akademisyenlerin, insan odaklı çalışma kriterlerinin de göz önünde tutulduğu değerlendirmede, BAU Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Durdağı, BAU İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Sosyolog Prof. Dr. Ulaş Sunata, BAU Konservatuvarı Öğretim Üyesi Dr. Erman Türkili yeni üyeler oldu.

‘BİLİM EKOSİSTEMİNE KATKI İÇİN DAHA FAZLA ÇABA GÖSTERECEĞİM’

Yapay zeka destekli ilaç tasarım ve geliştirme alanlarında yaptığı çalışmalarla bilinen Prof. Serdar Durdağı, Avrupa Bilim ve Sanat Akademisine üye olmaktan büyük onur duyduğunu söyleyerek “Bu üyeliği, yalnızca kişisel bir başarı değil; birlikte ürettiğimiz bilginin, kurduğumuz iş birliklerinin ve ortaya koyduğumuz toplumsal katkı vizyonunun tescili olarak görüyorum. Disiplinler arası yaklaşımın hem bilimsel yenilik hem de toplumsal etki açısından vazgeçilmez olduğuna inanıyorum. Önümüzdeki dönemde farklı alanlardan araştırmacılarla ortak projeler geliştirmeye devam edeceğim. Bu üyeliğin sorumluluğuyla, bilginin sınırlarını zorlayan; kapsayıcı ve ortak yararı önceleyen bir bilim ekosistemine katkı vermek için daha fazla çaba göstereceğim” ifadelerini kullandı.

GÖÇ ÇALIŞMALARIYLA BİLİNİYOR

Göç ve sosyoloji alanlarındaki çalışmalarıyla öne çıkan BAU Göç ve Kent Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAUMUS) Direktörü Prof. Dr. Ulaş Sunata ise “Yaptığımız çalışmaların Avrupa bağlamında değer görmesi mutluluk verici. Bilim sınırları aştıkça insanlığa ve insanın ötesine daha fazla hizmet eder” dedi. Sunata, akademisyenlere prestij kazandıran EASA’nın uluslararası iş birlikleri ve projelerde daha fazla akademisyene ve partnere ulaşma şansı sağlayacağını dile getirdi.

Erken yaş ve otizm alanında yaptığı kullanılan eğitim metodu ile bilinen BAU Konservatuvarı Öğretim Üyesi Dr. Erman Türkili’nin Türkiye’den EASA’ya müzik alanında seçilen ilk isim olduğu aktarıldı. Müzik alanında 47 üyesi bulunan EASA’ya seçilen Türkili bundan mutlu olduğunu belirterek “Alanımda Türkiye’den bir akademisyenin seçilmiş olması benim adıma büyük bir onur. Müzik alanında Türkiye’den seçilmiş bir ismin orada olacak olması ülkem adına da beni mutlu ediyor” diye konuştu.

‘AKADEMİK MARKA DEĞERİNİ YÜKSELTİYOR’

EASA’ya üyeliği 2024 yılında kabul edilen Bahçeşehir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Derya Gürses Tarbuck, Türkiye’den kabul edilen akademisyenlerin sayısının artmasının önemli olduğunu söyledi. Tarbuck “Ülkemizde ve üniversitemizden çok fazla akademisyenin Avrupa Bilim ve Sanat Akademisi’ne seçilmesini önemsiyorum. Avrupa Akademisi üyeliği kurumların bilimsel kapasitesin Avrupa tarafından tanındığı anlamına gelir. BAU’dan dört akademisyenin burada olması çok değerli. Bu okulumuzun uluslararası görünürlüğünü de artırıyor. Avrupa araştırma haritasındaki yerimizi de güçlendiriyor. Üniversitenin akademik marka değerini yükseltiyor” ifadelerini kullandı.

Üyelerin yalnızca bilimsel yetkinlikle seçilmediğini belirten Tarbuck, Avrupa ölçeğinde etki yaratan entelektüel katkıların üye belirlenmesinde önemli bir kriter olduğunu dile getirdi.

AKADEMİ BİLİMSEL VE KÜLTÜREL ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRİYOR

Avrupa Bilim ve Sanat Akademisi, özellikle Avrupa’da yaşayan ve çalışan insanların yararına olacak bilimsel ve kültürel çalışmalar gerçekleştiriyor. Bünyesinde bulunan Avrupalı bilim adamları ve sanatçılar sayesinde sorunların farklı açılardan incelenmesi ve çözümler bulunması amacı taşıyan akademi, bağımsız bir bilgi havuzu oluşturarak, disiplinler arası diyalog, farklı fikir ve düşüncelerin bir araya getirilmesi ve uluslararası bilimsel söylem oluşturulması gibi temalar etrafında birleşiyor.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Kas hastası Can, sanatla hayata sarılıyor

Sonraki Haber

Nadir Hastalıklarda Erken Tanı Projesi ulusal çapta hayata geçiyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Çankaya Belediyesi, 3’üncü Kent Lokantasını Seyranbağları’nda hizmete açtı
İş Dünyası

Çankaya Belediyesi, 3’üncü Kent Lokantasını Seyranbağları’nda hizmete açtı

16 Mayıs 2026
2'nci İstanbul Doğal Kaynaklar Zirvesi, 22 Mayıs'ta düzenlenecek
İş Dünyası

2’nci İstanbul Doğal Kaynaklar Zirvesi, 22 Mayıs’ta düzenlenecek

16 Mayıs 2026
'Yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumunun pazar payı yüzde 15'lere çıktı'
İş Dünyası

Yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumunun pazar payı yüzde 15’lere çıktı

15 Mayıs 2026
BtcTurk, A Milli Futbol Takımı'nın kupa yolculuğuna özel kampanya başlattı
İş Dünyası

BtcTurk, A Milli Futbol Takımı’nın kupa yolculuğuna özel kampanya başlattı

15 Mayıs 2026
Tera Bank ilk şubesini Bağdat Caddesi'nde hizmete açtı
İş Dünyası

Tera Bank ilk şubesini Bağdat Caddesi’nde hizmete açtı

15 Mayıs 2026
SuperFresh, yeni ürünü Pizza Napoliten'i tanıttı
İş Dünyası

SuperFresh, yeni ürünü Pizza Napoliten’i tanıttı

15 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Nadir Hastalıklarda Erken Tanı Projesi ulusal çapta hayata geçiyor

Nadir Hastalıklarda Erken Tanı Projesi ulusal çapta hayata geçiyor

En Güncel Haberler

Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenip öldü
Yerel Haberler

Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenip öldü

17 Mayıs 2026
Sivas Uluslararası Film Festivali ödül töreniyle sona erdi
Kültür ve Sanat

Sivas Uluslararası Film Festivali ödül töreniyle sona erdi

17 Mayıs 2026
Duş almak için piknik tüpüyle su ısıttı; gaz sızıntısından zehirlenerek hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Duş almak için piknik tüpüyle su ısıttı; gaz sızıntısından zehirlenerek hayatını kaybetti

17 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

‘İstanbul’un Fethi Edirne’den Başlar’ etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi

17 Mayıs 2026
Yaşam

Osmaniye’de ‘Lezzet Festivali’ renkli görüntülerle başladı

16 Mayıs 2026
Yaşam

Fener Rum Patriği Bartholomeos, ayin için Nevşehir’e geldi

16 Mayıs 2026
Yaşam

Erzincan’da saklı cennet; Sohmarik Yaylası

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kırıkkale'de hafif ticari araç şarampole devrildi; 1 ölü, 3 yaralı

Kırıkkale’de hafif ticari araç şarampole devrildi; 1 ölü, 3 yaralı

- Haberton
17 Mayıs 2026

Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesinde sürücüsünün kontrolünü kaybettiği hafif ticari aracın şarampole devrilmesi sonucu 1 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi yaralandı. Kaza,...

Yoga spor kadar etkili mi? Uzmanlara göre etkisi sanıldığından daha büyük olabilir

Misafir sofraları için uyumlu menü önerileri

Borsada nasıl para kazanılır? Uzmanlar en kritik hatayı açıkladı

Çocuklarda kekemelik neden olur? Uzmanlara göre erken fark etmek büyük önem taşıyor

Güncel Haber

Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenip öldü

Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenip öldü

17 Mayıs 2026
Sivas Uluslararası Film Festivali ödül töreniyle sona erdi

Sivas Uluslararası Film Festivali ödül töreniyle sona erdi

17 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton