22 Eylül 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Yaşam - Batuhan’ın kazada ölümüne ilişkin davada tahliye edilen sürücü hakkında yeniden yakalama kararı

Batuhan’ın kazada ölümüne ilişkin davada tahliye edilen sürücü hakkında yeniden yakalama kararı

Haberton - Haberton
11 Ağustos 2026
- Yaşam
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Eyüpsultan ‘da 1.43 promil alkollü olduğu tespit edilen Uğur S.’nin kullandığı otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren motokurye Batuhan Karabulut’un (27) ölümüne ilişkin davada Uğur S. hakkında verilen tahliye kararına itiraz edildi.

Gaziosmanpaşa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi itirazı kabul ederek Uğur S. hakkında yeniden tutuklama kararı verdi. Karar sonrası konuşan abla Bahar Tekir, “Verdiğimiz delillerle tekrardan tutuklanması talep edildi. Tutuklu yargılanma çıktığını öğrendiğimizde burada sevinçten ağladık. O hissi size anlatamam. Bir nebze olsun içimiz soğudu” dedi.

Kaza, 17 Mart Salı günü saat 18.10 sıralarında Tem Otoyolu Eyüpsultan 5. Levent mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, Uğur S. (34) yönetimindeki 34 Mjb 892 plakalı otomobil, aynı istikamette seyreden 3 araca çarptıktan sonra Batuhan Karabulut’un kullandığı 34 Hut 946 plakalı motosiklete arkadan çarptı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde motosiklet sürücüsü Batuhan Karabulut’un olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Gözaltına alındıktan sonra yapılan alkol testinde 1.43 promil olduğu tespit edilen Uğur S. tutuklandı.

Bilirkişi raporu hazırlandı

Uğur S. 17 Mart Salı günü tutuklanarak cezaevine gönderildi. 16 Eylül’de görülecek duruşma öncesinde, 31 Temmuz Cuma günü yapılan tutukluluğun gözden geçirildiği duruşmada sanık tahliye edildi. Hazırlanan bilirkişi raporunda sürücü Uğur S. tam kusurlu bulundu. Diğer yandan aileye verilen eşyalar arasında Batuhan Karabulut’un kaskı bulunmasına rağmen kişisel eşya iade makbuzunun dava dosyasına sunulan bilirkişi raporunda dikkate alınmadığı belirtildi.

‘Asli ve tam kusurlu’ bulundu

Mahkemenin 7 Ağustos tarihli kararında, 13 Temmuz 2026 tarihli bilirkişi raporunda sanık Uğur S.’nin kazada asli ve tam kusurlu bulunduğu belirtildi. Kararda, olay tutanaklarıyla birlikte değerlendirildiğinde sanık hakkında kuvvetli suç şüphesini gösteren somut delillerin bulunduğu ifade edildi. Sanığın kaza öncesinde 1,43 promil alkollü olduğuna yönelik tespitlere de yer verilen kararda, Uğur S. hakkında bilinçli taksir hükümlerinin uygulanma ihtimalinin bulunduğu kaydedildi.

Tahliye kararı kaldırıldı

Mahkeme heyeti, Cumhuriyet Savcılığının itirazını kabul ederek, 31 Temmuz’da verilen tahliye kararının kaldırılmasına ve sanık Uğur S.’nin tutuklanmasına hükmetti.

“Sunduğumuz deliller neticesinde tekrardan tutuklanmasına yönelik bir karar çıktı”

Tutuklama kararının ardından konuşan Bahar Tekir, “17 Mart’ta kardeşim orucunu açmak üzere işten eve dönerken yerine dönerken, alkollü ve süratli, ehliyeti olmayan bir sürücü tarafından katledildi. 27 metre sürüklendi. Şu anda 31 Temmuz’da ara duruşması yapıldı. O ara duruşmada serbest bırakıldı. Biz buna tepki gösterdik. Kaskı olmadığını söylediler ve biz kaskın olduğunu belgelerle ve görüntü kayıtlarıyla mahkemeye sunduk. Konu ağır cezaya taşındı, itiraz ettik. Kardeşimin katiline tutuklanma kararı verildi. Verdiğimiz delillerle tekrardan tutuklanması talep edildi. Tutuklu yargılanma çıktığını öğrendiğimizde burada sevinçten ağladık. O hissi size anlatamam. Bir nebze olsun içimiz soğudu.

Biz olası kast diyoruz ve bu gerçekten olası kast. Bile isteye içip de o kadar hızlı ve süratli, ehliyetsiz yola çıkması, o kadar arabayı biçmesi, trafikte bildiğiniz, hazır bomba gibi çıkması, bu bir cinayet. 16 Eylül’deki duruşmanın, mahkemenin sulhta değil, ağır cezada olmasını istiyoruz. Bu artık olası kast, bu taksirli cinayet değil. Biz bu sürecin, bu davanın, bu duruşmaların ağır cezaya taşınmasını istiyoruz. Sulh ceza mahkemesini istemiyoruz. Cumhuriyet Başsavcılığından tutuklanma istendi. Ağır cezaya taşındı. Ağır cezada serbest bırakılmasının kaldırılmasını, tekrardan tutuklu yargılanmasını talep etmiş. Sunduğumuz deliller neticesinde görüntüler, hastaneden aldığımız değerli eşya makbuzu, itiraz ettik ve bu itiraz karşılığında tekrardan tutuklanmasına yönelik bir karar çıktı. Gbt’ye takıldığı zaman tutuklanacak. Ama kendisi teslim olur mu, olmaz mı bilmiyorum. Şu an biz de elimiz yüreğimiz ağzımızda bekliyoruz. Elini kolunu sallayarak gezmesin. Bir an önce içeriye tekrardan hak ettiği yere geri gitsin” dedi.

“Kardeşimin katilinin ve avukatının ‘Kask yoktur yönünde vermiş’ olduğu ifade, tutuklama kararıyla çürütülmüş oldu”

Bahar Tekir, “Kardeşimin 11 Eylül’de doğum günü, 16 Eylül’de duruşması var. Gerçekten onun mezarına gidip de ben toprağına sevinçle sarılmak istiyorum. Yattığı yerde rahat olsun istiyorum. Kardeşim, bugün gerçekten bizim yeniden doğum günümüz, biz yeniden bugün doğduk.

Senin katilin hak ettiği cezayı aldı deyip ben kardeşimin toprağına gidip sarılmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

“Daha çok sevinip mutlu olmamız için bilinçli taksirden çıkıp, olası kasta taşınmasını istiyorum”

Tutuklanma kararı sonrası mutlu olduklarını belirten anne Serap Turhal, “Tutuklama kararı çıktı, çok mutluyuz, seviniyoruz ama şunu belirtmek istiyorum. Buna daha çok sevinip mutlu olmamız için bunun bilinçli taksirden çıkıp olası kasta taşınmasını istiyorum. Ben de oğlumun mezarlığına gittim. Ben yavrumun yanına giderken ben utanarak gittim. Ben dün oğluma bir söz verdim, ağlamayacağım. Bu caninin, bu katilin yanına bunu bırakmayacağız. Bu olayı tekrardan dosyamızı açıp incelemişler. Şu an bu kişiye bir tutuklama kararı çıktı, inşallah tutuklanacak, bunu temenni ediyorum. Oğlumun 11 Eylül’de doğum günü ve ben 11 Eylül’de oğlumun yanına doğum gününe de gitmeyeceğim. Ben ayın 16’sını bekleyeceğim. 16’sındaki verilecek kararla ya mahkeme gününün bitiminde ya da ertesi günü gideceğim. Ben oğlumun yanına utanarak değil, oğlumun yanına yüzüm ak bir şekilde gitmek istiyorum. Yavrum cezan ağır cezaya taşındı. Bu katil serbest kalmayacak, bu katil ağır bir ceza ile kurtulmayacak, kanın yerde kalmadı diyeceğiz” diye konuştu.

Etiketler: CinayetİtfaiyeKazaPolis
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Adli tıp, bebeğin engeliyle hemşire şiddeti arasında illiyet bağı kuramadı, anne tepki gösterdi

Sonraki Haber

Bakan Bayraktar: Osman Gazi ile Sakarya Gaz Sahası’ndaki günlük üretimimizi 2 katına çıkaracağız

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Zeytinburnu'nda yıkım sırasında yan dairenin duvarı çöktü: "Kardeşim geç uyansaydı, üstüne gelebilirdi"
Yaşam

Zeytinburnu’nda yıkım sırasında yan dairenin duvarı çöktü: “Kardeşim geç uyansaydı, üstüne gelebilirdi”

21 Eylül 2026
Kadınlar el emeği ürünlerini satıp, 15 ihtiyaç sahibi öğrencinin eğitimine destek oldu
Yaşam

Kadınlardan eğitime destek hamlesi: El emeği ürünlerini satıp, 15 öğrencinin eğitimine destek oldular

21 Eylül 2026
Türkiye’yi gezen Örümcek Adam’ı hortumla yıkadılar
Yaşam

Kahramanmaraş’ta yüzleri gülümseten sahne: Türkiye’yi gezen Örümcek Adam’ı hortumla yıkadılar

21 Eylül 2026
Uçak tutkunu Burak'ın hayali gerçek oldu: Kokpitte misafir edildi
Yaşam

Uçak tutkunu Burak’ın hayali gerçek oldu: Kokpitte misafir edildi

21 Eylül 2026
Samsun’da öğrenciler, uçurtmalarını Gazzeli çocuklar için uçurdu
Yaşam

Samsun’da öğrenciler, uçurtmalarını Gazzeli çocuklar için uçurdu

21 Eylül 2026
‘Okullarımız İyilikte Yarışıyor’ proje yarışmasında ödüller sahiplerini buldu
Yaşam

‘Okullarımız İyilikte Yarışıyor’ proje yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

21 Eylül 2026
Sonraki Haber
Bakan Bayraktar: Osman Gazi ile Sakarya Gaz Sahası'ndaki günlük üretimimizi 2 katına çıkaracağız

Bakan Bayraktar: Osman Gazi ile Sakarya Gaz Sahası'ndaki günlük üretimimizi 2 katına çıkaracağız

En Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘100 Yıllık Dostluk: Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri’ etkinliğinde konuştu
Dış Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘100 Yıllık Dostluk: Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri’ etkinliğinde konuştu

22 Eylül 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Kobakhidze ile görüştü
Dış Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Kobakhidze ile görüştü

22 Eylül 2026
Amasya’da yolcu otobüsü şarampole uçtu: 2'si ağır 24 yaralı
Yerel Haberler

Amasya’da yolcu otobüsü şarampole uçtu: 2’si ağır 24 yaralı

22 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Zeytinburnu’nda yıkım sırasında yan dairenin duvarı çöktü: “Kardeşim geç uyansaydı, üstüne gelebilirdi”

21 Eylül 2026
Yaşam

Kadınlardan eğitime destek hamlesi: El emeği ürünlerini satıp, 15 öğrencinin eğitimine destek oldular

21 Eylül 2026
Yaşam

Kahramanmaraş’ta yüzleri gülümseten sahne: Türkiye’yi gezen Örümcek Adam’ı hortumla yıkadılar

21 Eylül 2026
Yaşam

Uçak tutkunu Burak’ın hayali gerçek oldu: Kokpitte misafir edildi

21 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Başbakanı Nevaf Selam ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Başbakanı Nevaf Selam ile görüştü

- Haberton
22 Eylül 2026

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’de Lübnan Başbakanı Nevaf Selam ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM)...

Gut bakterileri ruh hâlini etkiliyor mu? Bağırsak-beyin ekseni hakkında bilim ne diyor?

e-Devlet’te eğitim işlemleri tek ekranda: Öğrenci belgesinden üniversite kaydına kısa rehber

Kış gelmeden kontrol edin: Evde enerji kaçaklarını bulmanın 8 etkili yolu

Konut piyasasında sonbahar hareketliliği başladı: Alıcı bekliyor, satıcı pazarlığa daha açık

Güncel Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘100 Yıllık Dostluk: Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri’ etkinliğinde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘100 Yıllık Dostluk: Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri’ etkinliğinde konuştu

22 Eylül 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Kobakhidze ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Kobakhidze ile görüştü

22 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton