2 Kasım 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Batan geminin 4 mürettebatı 12’nci günde aranıyor

Batan geminin 4 mürettebatı 12’nci günde aranıyor

Haberton - Haberton
26 Şubat 2024
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Batan geminin 4 mürettebatı 12’nci günde aranıyor

Batan geminin 4 mürettebatı 12’nci günde aranıyor

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Marmara Denizi’nde seyir halindeyken Batan geminin 4 mürettebatını arama çalışmaları, 12’nci gününde 630 personelle deniz, hava ve karadan devam ediyor. Gemi enkazında ve su yüzeyindeki aramalarda, mürettebata ait olduğu değerlendirilen cüzdan ve ayakkabı ile pantolon, gömlek, mayo gibi kıyafetler ve battaniye bulundu.

Marmara Adası Badalan Limanı’ndan, Gemlik Limanı’na gitmek üzere 14 Şubat’ta saat 20.30’da kalkan, 1250 ton mermer tozu yüklü BATUHAN A adlı gemiden, 15 Şubat’ta saat 06.32’de alınan acil durum sinyali, saat 07.12’de kesildi. Karacabey ilçesinin kuzeyinde 4 mil açıkta batan gemiyi arama kurtarma çalışmalarını koordine etmek için Mudanya ve Karacabey ilçelerinde Bursa Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında kriz merkezi oluşturuldu.

AFAD, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik, deniz polisi, jandarma, UMKE, ANDA, AKUT ve NAK ekipleri tarafından toplam 6 kurtarma botu, 28 araç ve 1 Sahil Güvenlik korvetinden oluşan 275 personelle kurtarma çalışmaları başlatıldı. Arama kurtarma faaliyetlerine 1 Sahil Güvenlik korveti, 3 Sahil Güvenlik botu, 1 Sahil Güvenlik helikopteri, 1 Sahil Güvenlik uçağı, 1 Deniz Kuvvetleri Komutanlığı keşif karakol uçağı, 2 Kıyı Emniyet botu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı arama kurtarma gemisi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı mayın gemisi, ROV cihazı bulunan deniz polisi ekibi ve Kıyı Emniyeti’nin unsuru olan Nene Hatun römorkörü ile RHIB bot da katıldı.

51 METRE DERİNLİKTE TESPİT EDİLDİ

İzmit Körfezi’ndeki araştırma gemisi TCG ÇUBUKLU ile Erdek Deniz Üs Komutanlığı’nda görevli mayın avlama gemisi TCG AYVALIK ile Karadeniz açıklarındaki arama-kurtarma gemisi TCG AKIN da destek için bölgeye ulaştı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait 1 Seahawk helikopteri Çanakkale Deniz Hava Üs Komutanlığı’nda, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait 1 AS532 tipi helikopter de bölgeye hareket etmek üzere Eskişehir 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda hazır bekletilirken, Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, BATUHAN A isimli kargo gemisindeki 6 mürettebatı arama kurtarma çalışmalarına destek sağlayan Deniz Kuvvetleri’nin, sonar cihazıyla gemiyi 51 metre derinlikte tespit ettiği belirtildi.

Batan geminin 4 mürettebatı 12’nci günde aranıyor
Batan geminin 4 mürettebatı 12’nci günde aranıyor

AŞÇI VE YAĞCININ CENAZESİ GEMİDE BULUNDU

Su altından kaydedilen görüntülerde, geminin yan yatmadığı ve seyir halindeymiş gibi batıp deniz tabanına düz şekilde oturduğu görüldü. Battığı pozisyonla, arama kurtarma çalışmalarını kolaylaştırabildiği değerlendirilen geminin 3 boyutlu modellemesi yapıldı. Sonar cihazlı incelemede kayıp 6 mürettebattan 2’sinin gemi enkazında olduğu tespit edildi. Aramaların 3’üncü gününde, TCG AKIN’dan kayıp gemiye ulaşmak için ilk dalış yapıldı. Karacabey ilçesi Kurşunlu Mahallesi sahiline 7 kilometre mesafedeki dalışta, kayıp 6 mürettebattan aşçı Zeynep Kılınç’ın (33) cenazesine, olaydan 56 saat sonra ulaşıldı.

Kaptan köşkünde cenazesi bulunan ve geminin dümeninde olduğu değerlendirilen Kılınç, Adana’da toprağa verildi. Özel eğitimli dalgıçlar ile SAS komandolarının TCG AKIN’dan gerçekleştirdiği dalışlarda, 6’ncı günde de batık geminin makine dairesine ulaşıldı. Kapısı güçlükle açılan makine dairesinin girişinde, gemide yağcı olarak görev yapan Hüseyin Tutuk’un (40) cenazesi bulundu. Olaydan 128 saat sonra bulunan ve Manisa’nın Turgutlu ilçesinde toprağa verilen Tutuk, ailesine gönderdiği son görüntülerde, geminin su aldığını söyleyip o anları kaydetti. O anlarda, 6 saattir aynı yerde beklediklerini söyleyen Tutuk’un, eşine, saat 06.09’da internetten, içinde bulundukları durum hakkında mesaj yazdığı ve saat 06.19’da video paylaşımında bulunduğu belirlendi.

SAS KOMANDOLARI MAKİNE DAİRESİNİN KAPISINI KIRARAK GİRDİ

SAS komandolarının 6’ncı günde, kapısını kırarak girdiği ve yağcı Hüseyin Tutuk’un cenazesini bulduğu makine dairesindeki arama çalışmaları 5 gün boyunca aralıksız sürdü. Olası kaza ya da batma durumu düşünülmeyip, gemideki eşyaların sabitlenmemesi nedeniyle, depremde olduğu gibi sarsılmayla devrilen dolaplar alanı daraltırken, çalışmalar güçlükle yürütüldü. Karanlık olan ve alan darlığı nedeniyle görüş mesafesinin sıfır olduğu makine dairesinde dalgıçlar çalışmalarını elle yürüttü. Ancak defalarca aranan makine dairesinde de kayıp mürettebatın izine rastlanmadı.

Karacabey ilçesi Kurşunlu Mahallesi’nde bekleyişlerini sürdüren mürettebat yakınlarının, gemide işaret ettiği yerlerin de arandığı ancak buralardan da bir sonuç alınamadığı öğrenildi.

Marmara Denizi'nde seyir halindeyken Batan geminin 4 mürettebatını arama çalışmaları, 12’nci gününde 630 personelle deniz, hava ve karadan devam ediyor. Gemi enkazında ve su yüzeyindeki aramalarda, mürettebata ait olduğu değerlendirilen cüzdan ve ayakkabı ile pantolon, gömlek, mayo gibi kıyafetler ve battaniye bulundu.
Marmara Denizi’nde seyir halindeyken Batan geminin 4 mürettebatını arama çalışmaları, 12’nci gününde 630 personelle deniz, hava ve karadan devam ediyor. Gemi enkazında ve su yüzeyindeki aramalarda, mürettebata ait olduğu değerlendirilen cüzdan ve ayakkabı ile pantolon, gömlek, mayo gibi kıyafetler ve battaniye bulundu.

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI UNSURLARI DÖNDÜ

Arama çalışmalarının 11’inci gününde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı unsurları, çalışmalarını sonlandırdı. TCG AKIN’dan 36 baş dalış gerçekleştiren Deniz Kuvvetleri Kurtarma ve Sualtı Komutanlığı’nın özel eğitimli birinci sınıf 19 dalgıcı ile Sualtı Savunma Grup Komutanlığı’na (SAS) bağlı 4 dalgıç, toplamda 44 saat dalış gerçekleştirip, 14 saat 14 dakika dipte kaldı. 91 saat 31 dakika da ROV dalışı yapılarak, geminin enkazını 4 kez arayan Deniz Kuvvetleri unsurları, çalışmalarını sonlandırarak dün saat 02.29’da TCG AKIN’la birlikte batığın üzerinden ayrıldı.

NENE HATUN DEVREDE; HALEN 630 PERSONEL ÇALIŞIYOR

Kayıp mürettebatın yakınlarının talebi üzerine 11’inci günde Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü unsuru olan Nene Hatun Gemisi çalışma başlattı. İlk günden itibaren cihazlarla su üstü ve dip taraması gerçekleştiren dalgıçlar, arama çalışmalarının 12’nci gününde batık gemiye dalış gerçekleştirdi. Gemi enkazında ve su yüzeyindeki aramalarda, mürettebata ait olduğu değerlendirilen cüzdan ve ayakkabı ile pantolon, gömlek gibi kıyafetler bulunurken, eşyaların kime ait olduğu inceleme sonucu belirlenecek.

Kayıp 4 mürettebatı arama çalışmaları karadan da sürdürülüyor. Karacabey ve Gemlik sahilleri ile Balıkesir’in Bandırma ilçesi sahil şeridinde su üstünde ve karada yürütülen çalışmalar, 10 jandarma asayiş timi, 1 JAK timi, 1 JÖH timi, 2 trafik timi, 1 motor timi, 2 JASAT timi, 1 OYİ timi, 5 eğitimli köpek, 146 araç, 10 dron, 1 uçak, 1 helikopter, 6 gemi, 17 bot, 14 balıkçı teknesi, 3 römorkör, 1 ROV, 1 SONAR cihazı olmak üzere 630 personelle devam ediyor.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Erdoğan, Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Sonraki Haber

Filistin Başbakanı Iştiyye, istifa etti

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Borsa İstanbul'da Genel Müdürlük görevine vekaleten Atila Türeli getirildi
Öne Çıkan

Borsa İstanbul’da Genel Müdürlük görevine vekaleten Atila Türeli getirildi

2 Kasım 2026
İran, İngiltere Kraliyet Donanması, Hava Kuvvetleri ve MI6'i 'terör ve düşman' kuruluş ilan etti
Öne Çıkan

İran, İngiltere Kraliyet Donanması, Hava Kuvvetleri ve MI6’i ‘terör ve düşman’ kuruluş ilan etti

1 Kasım 2026
Fon olayında net mesaj! TBMM Başkanvekili Yusuf Beyazıt: "Devletten tek bir kuruş verilmeyecek!"
Öne Çıkan

Fon olayında net mesaj! TBMM Başkanvekili Yusuf Beyazıt: “Devletten tek bir kuruş verilmeyecek!”

1 Kasım 2026
Galatasaray’da deprem: 2’nci Başkan Metin Öztürk görevinden istifa etti
Öne Çıkan

Galatasaray’da deprem: 2’nci Başkan Metin Öztürk görevinden istifa etti

1 Kasım 2026
Sosyal medyada tarihi karar yürürlüğe girdi! 15 yaş altına yasak, doğrulama e-Devlet’ten yapılacak!
Öne Çıkan

Sosyal medyada tarihi karar yürürlüğe girdi! 15 yaş altına yasak, doğrulama e-Devlet’ten yapılacak!

1 Kasım 2026
SPK’da yeni yönetim göreve başladı: Denetim ve uluslararası ekonomi tecrübesi ön planda
Öne Çıkan

SPK’da yeni yönetim göreve başladı: Denetim ve uluslararası ekonomi tecrübesi ön planda

1 Kasım 2026
Sonraki Haber
Filistin Başbakanı Iştiyye, istifa etti

Filistin Başbakanı Iştiyye, istifa etti

En Güncel Haberler

UKMTO: Hürmüz Boğazı'nda bir tanker kaynağı bilinmeyen mühimmatla vuruldu
Dış Haberler

UKMTO: Hürmüz Boğazı’nda bir tanker kaynağı bilinmeyen mühimmatla vuruldu

2 Kasım 2026
İstanbul'da Daltonlar operasyonu! Hedefte Fenerbahçe tribün lideri Cem Gölbaşı vardı
Gündem

İstanbul’da Daltonlar operasyonu! Hedefte Fenerbahçe tribün lideri Cem Gölbaşı vardı

2 Kasım 2026
Kış modasında kadife İspanyol paça pantolonlar öne çıkıyor! 70'lerin şıklığı geri döndü
Moda ve Kadın

Kış modasında kadife İspanyol paça pantolonlar öne çıkıyor! 70’lerin şıklığı geri döndü

2 Kasım 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Gaziantep’te feci kaza! Yolcu minibüsü devrildi: 5’i ağır 12 yaralı var

2 Kasım 2026
Yaşam

Küçükçekmece’de düğünde bıçaklı kavga! 1 kişi öldü, saldırgan tutuklandı

2 Kasım 2026
Yaşam

İstanbul’da kendi atölyesini ateşe verdi! Polislere bobin fırlattı

2 Kasım 2026
Yaşam

TÜSF’nin 30’uncu yılında DHA Spor Servisi’ne anlamlı ödül

2 Kasım 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Küçükçekmece'de düğünde bıçaklı kavga! 1 kişi öldü, saldırgan tutuklandı

Küçükçekmece’de düğünde bıçaklı kavga! 1 kişi öldü, saldırgan tutuklandı

- Haberton
2 Kasım 2026

Küçükçekmece’de düğün salonunda çıkan kavgada boğazından bıçakla ağır yaralanan Klych Buriyev (33) hastanedeki tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis ekipleri...

Vegan beslenmede B12 eksikliği riski! Hangi vitamin ve minerallere dikkat edilmeli?

Harf Devrimi 98 yaşında! Türkiye’de alfabe neden değiştirildi?

Gıda etiketi nasıl okunur? Barkoddan şeker oranına, sağlıklı ürün seçmenin 10 kritik yolu

KYK bursu hangi durumlarda kesilir? Not ortalaması ve okul değişikliği bursu etkiliyor mu?

Güncel Haber

UKMTO: Hürmüz Boğazı'nda bir tanker kaynağı bilinmeyen mühimmatla vuruldu

UKMTO: Hürmüz Boğazı’nda bir tanker kaynağı bilinmeyen mühimmatla vuruldu

2 Kasım 2026
İstanbul'da Daltonlar operasyonu! Hedefte Fenerbahçe tribün lideri Cem Gölbaşı vardı

İstanbul’da Daltonlar operasyonu! Hedefte Fenerbahçe tribün lideri Cem Gölbaşı vardı

2 Kasım 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton