4 Ağustos 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Başörtülü kadınlara yönelik nefret söyleminin normalleşmesine izin vermeyeceğiz

Başörtülü kadınlara yönelik nefret söyleminin normalleşmesine izin vermeyeceğiz

Haberton - Haberton
22 Haziran 2026
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Bakan Göktaş: Başörtülü kadınlara yönelik nefret söyleminin normalleşmesine izin vermeyeceğiz

Bakan Göktaş: Başörtülü kadınlara yönelik nefret söyleminin normalleşmesine izin vermeyeceğiz

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Kadınları, adaleti merhametle, bilgiyi sorumlulukla, geleneği yenilikle yoğurarak geleceği inşa eden öncüler olarak görüyoruz. Buna rağmen hala maalesef başörtülü kadınları hedef alan nefret söylemleriyle karşılaşabiliyoruz. Bu, kadınların inancı ve kıyafetleri üzerinden temel hak ve özgürlüklere, toplumsal barışa ve birlikte yaşama kültürüne açık bir saldırıdır. Bu anlayışın normalleşmesine asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ankara’da Ally for Future: Genç Müslüman Kadınlar Liderlik Programı’na katıldı. Programda Dışişleri Bakan Yardımcısı Musa Kulaklıkaya, İslam İşbirliği Teşkilatı Sosyal İşler Direktörü Abdul Falilat Ajoke, Nun Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Esra Albayrak ve İit üyesi 24 ülkeden kadılar yer aldı.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Ally for Future: Genç Müslüman Kadınlar Liderlik Programı’nın 3’üncüsünün gerçekleştirilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Türkiye olarak, İit 51’inci Dışişleri Bakanları Konseyi Dönem Başkanlığı’mız kapsamında gerçekleşen bu buluşma, İslam dünyasının kadın liderlik mirasını bugüne taşıyor. İnanıyorum ki bu program, genç Müslüman kadınların karar alma süreçlerinde daha etkin rol üstlenmesine katkı sunacak. Aynı zamanda bugünün ve geleceğin küresel meselelerine daha donanımlı, öz güvenli ve stratejik cevaplar üretmeleri için önemli bir zemin oluşturacak” diye konuştu.

Geleceği İnşa Eden Öncüler

İslam coğrafyası için kadın liderliğinin, asırlardır var olan köklü bir hakikat olduğunu ifade eden Bakan Göktaş, “Bu hakikat; ilimde, irfanda, ailede, toplumda, vakıf geleneğinde, üretimde ve karar alma süreçlerinde her daim kendini göstermiştir. Bu köklü hakikatin en güçlü izlerini, tarihimizin farklı dönemlerinde görmek mümkündür. Mekke’de Hazreti Hatice’nin ticaret ahlakı ve Kuzey Afrika’da Fatıma el-Fihri’nin kurduğu ilim merkezi, Müslüman kadının medeniyet inşasındaki yerini açıkça ortaya koymaktadır. Güney Asya’da Sultan Razia’nın devlet yönetimi, Anadolu’da Nene Hatun’un ülke savunmasındaki kararlı ve cesur duruşu, aynı köklü hakikatin farklı dönemlerden ve farklı coğrafyalardan güçlü yansımalarıdır. Bugün kurmak istediğimiz gelecek, işte bu güçlü mirasın üzerinde yükseliyor. Her geçen gün hayatımıza daha fazla yerleşen yapay zeka, onu tasarlayan ve yöneten masalarda kadınlar yer aldığında daha adil bir geleceğin aracı olur. Savaşlar, göçler ve yoksulluk karşısında kadınlar; toplumsal inşanın özneleri olarak insanı, aileyi ve toplumu yeniden ayağa kaldırır. İklim krizi karşısında kadınların emanet bilinci, bugünün kaynaklarını yarına taşıyacak adil bir kalkınma anlayışı ortaya koyar. Aile, kimlik ve aidiyet sınamalarla karşı karşıya kaldığında kadınların değerleri yaşatan varlığı, toplumu bir arada tutan asli bir güce dönüşür. Bu nedenle biz, çağımızın büyük dönüşümleri karşısında kadınları; adaleti merhametle, bilgiyi sorumlulukla, geleneği yenilikle yoğurarak geleceği inşa eden öncüler olarak görüyoruz. Buna rağmen, hala maalesef başörtülü kadınları hedef alan nefret söylemleriyle karşılaşabiliyoruz. Bu, kadınların inancı ve kıyafetleri üzerinden temel hak ve özgürlüklere, toplumsal barışa ve birlikte yaşama kültürüne açık bir saldırıdır. Ve biz bu anlayışın normalleşmesine asla izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakan Göktaş, konuşmasının devamında şöyle konuştu:

“Bir dönem üniversite kapılarında, kamu kurumlarında, çalışma hayatında inancı ve kıyafeti nedeniyle dışlanan kadınlar, bugün Türkiye’nin kalkınma yürüyüşünün en asli özneleri haline geldi. 2002 yılında üniversiteye giden kız öğrenci oranı yüzde 14 iken, 2025’te yüzde 53’e yükseldi. Bugün her iki üniversite öğrencisinden biri kadın. Benzer şekilde, 2002 yılında yüzde 36 olan kadın öğretim görevlisi oranı, bugün yüzde 53’e ulaştı. Bu tablo, kadınların sadece eğitime erişimde değil, bilim üreten, akademiye yön veren konumlarda da çok daha görünür hale geldiğini göstermektedir. Cumhuriyet tarihi boyunca uzun yıllar yüzde 5 bandını aşmakta zorlanan kadın temsiliyeti, bugün TBMM’de çok daha ileri bir seviyeye, yüzde 19,8’e taşındı. 2002 yılında 14 olan kadın büyükelçi sayımız, bugün 82’ye yükseldi. Adalet teşkilatımızda da kadınların varlığı son derece güçlü bir seviyeye ulaştı. Bugün hakim ve savcılarımızın yüzde 40’ı kadın. Kadınların iş gücüne katılım oranı yüzde 35’e, kadın istihdam oranı ise yüzde 31,2’ye yükseldi. 2024-2028 dönemini kapsayan ‘Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı’ ile tüm bu kazanımları kalıcı hale getirecek faaliyetler yürütüyoruz. Tüm kurumlarımız, tarımda, sanayide, enerjide, eğitimde, sağlıkta ve her alanda kadının güçlenmesi için büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Diğer yandan kamu, sivil toplum ve özel sektörle kurduğumuz iş birlikleriyle kadın girişimciliğini ülkenin dört bir yanında daha da görünür kılıyoruz. Bu yıl 8 Mart’ta, açıkladığımız ‘Sürdürülebilir Kalkınmada Kadın Hamlesi’ vizyonuyla yeniliği ve verimliliği esas alan bir girişimcilik ekosistemi oluşturuyoruz. Bu doğrultuda kadınların ve kız çocuklarının yeşil ekonomi, teknoloji, yapay zeka ve dijital dönüşüm gibi alanlarda bugünün ve yarının liderleri olmaları için çalışıyoruz. 2025 Aile Yılı’nda kadının emeğini, girişimciliğini ve üretim gücünü aileden topluma uzanan güçlü bir kalkınma iradesiyle destekledik. Bizim için kadının güçlenmesi ile ailenin güçlenmesi birbirinin teminatıdır.”

Etiketler: AnkaraEğitimEkonomiKadınTBMMTeknolojiTürkiyeYapay Zeka
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Aras Kargo, Filenin Sultanları’nın başrolde olduğu yeni reklam filmini yayınladı

Sonraki Haber

Rusya: Son 24 saatte Moskova yakınlarında Ukrayna’ya ait 84 İHA’yı vurduk

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Ümit Özdağ'dan cezaevi ziyareti açıklaması: Oğuzhan Uğur ve Sinem Dedetaş'ı ziyaret edecek
Politika

Ümit Özdağ’dan cezaevi ziyareti açıklaması: Oğuzhan Uğur ve Sinem Dedetaş’ı ziyaret edecek

4 Ağustos 2026
Müsavat Dervişoğlu’ndan süreç tepkisi: Gafleti aşan bir ihanet!
Politika

Müsavat Dervişoğlu’ndan süreç tepkisi: Gafleti aşan bir ihanet!

4 Ağustos 2026
İçişleri Bakan Yardımcısı Turan: Terörsüz Türkiye'yi beraber inşa edeceğiz
Politika

İçişleri Bakan Yardımcısı Turan: Terörsüz Türkiye’yi beraber inşa edeceğiz

4 Ağustos 2026
Şehit ve gazi ailelerinin haklarına ilişkin teklif, TBMM'de
Politika

Şehit ve gazi ailelerinin haklarına ilişkin teklif, TBMM’de

3 Ağustos 2026
Millet gerçek gündemlerden alıkonuldu; Genç işsizliği, emekliler, enflasyon, hayat pahalılığı, ne zaman konuşulacak?
Politika

Millet gerçek gündemlerden alıkonuldu; Genç işsizliği, emekliler, enflasyon, hayat pahalılığı, ne zaman konuşulacak?

3 Ağustos 2026
Yeni Parti 44 ilde örgütlenmeyi tamamladı
Politika

Yeni Parti 44 ilde örgütlenmeyi tamamladı

3 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Rusya: Son 24 saatte Moskova yakınlarında Ukrayna'ya ait 84 İHA'yı vurduk

Rusya: Son 24 saatte Moskova yakınlarında Ukrayna'ya ait 84 İHA'yı vurduk

En Güncel Haberler

Danimarka'da askerlik 11 aya çıkarıldı
Dış Haberler

Danimarka’da askerlik 11 aya çıkarıldı

4 Ağustos 2026
Diyarbakır'a 6 ayda 1 milyon 25 bin turist geldi
Kültür ve Sanat

Diyarbakır’a 6 ayda 1 milyon 25 bin turist geldi

4 Ağustos 2026
Bakan Yumaklı'dan orman yangını uyarısı: Şiddetli rüzgâr nedeniyle 5 il için kritik çağrı
Öne Çıkan

Bakan Yumaklı’dan orman yangını uyarısı: Şiddetli rüzgâr nedeniyle 5 il için kritik çağrı

4 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Ölümlü dalışın sanığı, belge iptaline rağmen dalışta

4 Ağustos 2026
Yaşam

Doğuştan yürüme engelli Esma, ilk kez ayağa kalktı

4 Ağustos 2026
Yaşam

Artvin’in saklı hazinesi; 3’üncü ‘Karagöl’ keşfedilmeyi bekliyor

4 Ağustos 2026
Yaşam

Sakarya’nın Karadeniz kıyılarında temmuz ayında 141 kişi boğulmaktan kurtarıldı

3 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Beyin felci riskinin yenidoğan döneminde öngörülmesi hedefleniyor

Beyin felci riskinin yenidoğan döneminde öngörülmesi hedefleniyor

- Haberton
4 Ağustos 2026

Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Elif Acar Arslan’ın yürütücülüğünü yaptığı ‘Serebral Palside Erken Öngörü: Yenidoğanda Biyobelirteç Keşfi...

Yapay zekâ dolandırıcılığı nedir? Sesinizi ve görüntünüzü kopyalayarak hedef alabiliyorlar

İnsanlar neden giderek daha unutkan oluyor? Günlük alışkanlıklar hafızayı sessizce zayıflatıyor

Sürekli terleme hangi hastalıkların habercisi olabilir? Hafife almayın

Kelebekler gerçekten sadece 1 gün mü yaşıyor? Yıllardır doğru sanılan bilgi ortaya çıktı

Güncel Haber

Danimarka'da askerlik 11 aya çıkarıldı

Danimarka’da askerlik 11 aya çıkarıldı

4 Ağustos 2026
Diyarbakır'a 6 ayda 1 milyon 25 bin turist geldi

Diyarbakır’a 6 ayda 1 milyon 25 bin turist geldi

4 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton