6 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Başka ismi cumhurbaşkanı adayı olarak desteklememiz söz konusu değil

Başka ismi cumhurbaşkanı adayı olarak desteklememiz söz konusu değil

Haberton - Haberton
6 Kasım 2025
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Başka ismi cumhurbaşkanı adayı olarak desteklememiz söz konusu değil
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 2028’de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olacağını açıkladığını hatırlatarak, “Dolayısıyla bizim artık başka ismi cumhurbaşkanı adayı olarak desteklememiz söz konusu değil” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile bir araya geldi. Erbakan, konuşmasında, 650 binin üzerindeki üye sayısı ile Türkiye’nin üye sayısı bakımından üçüncü siyasi parti olduklarını söyleyerek, “Millî Görüşün bereketi, fedakar dava erlerinin gayreti ve fedakarlığı, milletimizin teveccühü; milletimizin 50 senelik Milli Görüş hizmetlerine duyduğu özlem dolayısıyla Yeniden Refah Partimize teveccüh gösterdi. Bu sonuç ortaya çıktı. Yeni dönemde daha çok çalışacağız. Öncelikli hedefimiz 1 milyon üye hedefine ulaşmak. Bu sayıya ulaşmak 6 milyon civarında oy almak demektir. Bu da yüzde 10 ila 12 arasında bir oy oranı demektir. Hedefimize ulaştıktan sonra iktidar hedefine doğru da emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Teşkilatlarımız gayretle çalışmalarına devam ediyorlar. Bu gayretle ve hızla özellikle 16 Kasım’da yapacağımız İktidara Yürüyüş Kongremiz sonrasında daha da tempomuzu artırarak, hedeflerimize ulaşacağımızı ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

‘TAHLİYENİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ UYGUN OLACAKTIR’

Erbakan, AİHM’nin eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la ilgili kararına ilişkin, “Sayın Demirtaş’ın tahliye edilmesi ile ilgili, hukuka uymamız gerektiğini biz de ifade ediyoruz. Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Suat Kılıç, dün partimiz adına da açıklamalarda bulundu. Bir devlet olarak bir sözleşme imzalanmışsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarına uyulacağı beyan edilmişse, hukuken böyle bir gereklilik varsa bu kararlara uyulması ve bu tahliyenin gerçekleştirilmesi uygun olacaktır. Bunu ifade etmek isterim. Tabii komisyonun İmralı’ya gitmesinin uygun olmadığını biz daha önce ifade ettik. ‘İmralı Meclis’e gelemedi, öyleyse Meclis’i İmralı’ya götürelim’ anlayışını doğru bir yaklaşım olmadığını, eğer çok gidilmek isteniyorsa bu konuda çok istekli olan Sayın Bahçeli’nin İmralı’ya gidip görüşme yapması gerektiğini daha önce ifade etmiştik. Yani Meclis’teki komisyonun Meclis’i temsilen oraya gitmesi uygun bir yaklaşım değildir diye ifade etmiştik. Biz de gelişmeleri takip ediyoruz” dedi.

‘HER TÜRLÜ MÜCADELEYİ VERMEYE HAZIRIZ’

Erbakan, Türk-Kürt kardeşliğinin Milli Görüş’ün en önemli alametifarikalarından biri olduğunu söyleyerek, “Bu noktada en önemli açılımları rahmetli Erbakan Hocamız yapmıştır. 1992’de Bingöl konuşması, bunun en önemli örneklerinden bir tanesidir. Burada Kürt halkının hakkını savunurken ceza almıştır, siyasi yasaklı duruma düşmüştür; hatta hapse girme durumuyla karşı karşıya kalmıştır. DEM Parti’nin bir hatası ‘Kürt kardeşlerimiz eşittir PKK ve Kürtlerin temsilcisi eşittir Abdullah Öcalan’ anlayışıyla hareket etmesini doğru bulmuyoruz. Burada Kürt kardeşlerimizle bir kardeşliğin, barışın, kucaklaşmanın olması ve eşit yurttaşlık anlayışı çerçevesinde onların hak ettiği hakların kendilerine verilmesi tabii ki gereklidir. Bununla ilgili Milli Görüş olarak her türlü mücadeleyi vermeye hazırız. Ve bununla ilgili de mücadele geçmişte verdik, bedeller ödedik. Ama bize göre Abdullah Öcalan’ın serbest kalması veya cinayet işlemiş terör eyleminde bulunmuş insanların, yönetici kadronun serbest bırakılması anlamına gelmez” diye konuştu.

‘İTTİFAKLARIN YAPILABİLMESİ MÜMKÜN’

Erbakan, milletvekili seçimlerinde ittifakların yapılabilmesinin mümkün olacağını söyleyerek, “Biz cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik bir karar açıklamıştık. Ve bu yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçiminde 2028’de Yeniden Refah Partimizin bir aday çıkaracağını ve kendi adayıyla seçime gideceğini bu adayın da genel başkan olarak biz olacağımızı teşkilatımızın, tabanımızın, milletin bir isteği olarak ifade etmiştik. Ve bunu bir karar olarak da ortaya koyduk. Dolayısıyla bizim artık herhangi bir başka ismi cumhurbaşkanı adayı olarak desteklememiz söz konusu değil. Çünkü bir defa 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde Sayın Cumhurbaşkanı lehine biliyorsunuz adaylıktan çekilmiştik.

Bir kez daha herhangi bir isim lehine adaylıktan çekilmek ve ‘biz olmuyoruz, bir başkası olsun’ demek mantıken de siyaseten de doğru bir davranış olmayacağını düşünüyorum. Ama tabii milletvekili seçimine yönelik olarak ittifakları yapılabilmesi mümkündür. Bu da seçmen, taban ve söylem olarak birbirine daha yakın olan partiler arasında olması mantıklıdır. Çünkü böyle olursa eğer bir sinerji doğması mümkün olur. Dolayısıyla biz de böyle bir sinerjinin oluşması bakımında bir ittifakın yapılabileceğini ifade ediyoruz. Ama şu anda tabii herhangi bir adım atılmış değil. Ete kemiğe bürünmüş değil. Sadece partiler arasında temaslar oldu. Daha sık görüşme kararı alındı. Asıl bu işin ete kemiğe bürünmesi ve somutlaşması seçime yakın dönemde ancak olabilir. Şu an için son derece erken” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

e-ihracat destek paketi kredi programının müjdesini veriyoruz

Sonraki Haber

Hayalet ağa takılan 500 balık, canlı olarak kurtarıldı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Müzik tutkunu görme engelli Nil, Bakan Tekin'i ziyaret etti
Politika

Müzik tutkunu görme engelli Nil, Bakan Tekin’i ziyaret etti

6 Haziran 2026
Milletvekilleri İstanbul’un nabzını sahada tutuyor
Politika

Milletvekilleri İstanbul’un nabzını sahada tutuyor

6 Haziran 2026
Bakan Ersoy: Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir
Politika

Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir

5 Haziran 2026
Dervişoğlu: Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır
Politika

Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır

5 Haziran 2026
Özgür Özel'den CHP'lilere çağrı; "Öfke yerine iktidar diye bağırın"
Politika

Özgür Özel’den CHP’lilere çağrı; “Öfke yerine iktidar diye bağırın”

5 Haziran 2026
Bakan Uraloğlu: Demiryolu ağımızı 28 bin 500 kilometreye çıkarmayı hedefledik
Politika

Demiryolu ağımızı 28 bin 500 kilometreye çıkarmayı hedefledik

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
Hayalet ağa takılan 500 balık, canlı olarak kurtarıldı

Hayalet ağa takılan 500 balık, canlı olarak kurtarıldı

En Güncel Haberler

İzmir'de 'Gençlik ve Havacılık Festivali' başladı
Yerel Haberler

İzmir’de ‘Gençlik ve Havacılık Festivali’ başladı

6 Haziran 2026
Ortaokul öğrencileri atık malzemeleri sanat eserine dönüştürdü
Kültür ve Sanat

Ortaokul öğrencileri atık malzemeleri sanat eserine dönüştürdü

6 Haziran 2026
Ankara Saraçoğlu Mahallesi'nde 'Çevre Haftası' coşkusu
Yerel Haberler

Ankara Saraçoğlu Mahallesi’nde ‘Çevre Haftası’ coşkusu

6 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Batman’da kullanılmayan akaryakıt istasyonunda yangın

6 Haziran 2026
Yaşam

18 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı

6 Haziran 2026
Yaşam

Husumetlisini öldüren sanığa yeniden yargılamada indirimli 14 yıl 7 ay hapis

6 Haziran 2026
Yaşam

1’i bebek 4 evladı ve eşini kaybetti, torunları için ayakta

6 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Husumetlisini öldüren sanığa yeniden yargılamada indirimli 14 yıl 7 ay hapis

Husumetlisini öldüren sanığa yeniden yargılamada indirimli 14 yıl 7 ay hapis

- Haberton
6 Haziran 2026

Burdur'da alkollü mekanda karşılaştığı husumetlisi Hüseyin Mete'yi (42) öldüren Ramazan Uçar (37), yeniden yapılan yargılamada 'haksız tahrik' indirimi oranı artırılarak...

Dijital kumar bağımlılığı nedir? Fark edilmeden büyüyen tehlike

Sürekli kulak çınlaması neyin habercisi olabilir?

Yaz aylarında en sık yapılan gıda zehirlenmesi hataları

Sessiz susuzluk belirtileri: Vücut su kaybını nasıl haber veriyor?

Güncel Haber

İzmir'de 'Gençlik ve Havacılık Festivali' başladı

İzmir’de ‘Gençlik ve Havacılık Festivali’ başladı

6 Haziran 2026
Ortaokul öğrencileri atık malzemeleri sanat eserine dönüştürdü

Ortaokul öğrencileri atık malzemeleri sanat eserine dönüştürdü

6 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton