18 Ağustos 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Yerel Haberler - Başından vurularak öldürülen Ece Naz’ın annesi adalet istiyor

Başından vurularak öldürülen Ece Naz’ın annesi adalet istiyor

Haberton - Haberton
7 Temmuz 2026
- Yerel Haberler
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde tabancayla başından vurularak öldürülen Ece Naz Macit'in (18) annesi Döne Macit, tutuklanan 3 arkadaşının da olayda parmağı olduğunu öne sürerek, "Ateş düştüğü yeri yakıyor. Yarın bir gün unutulacak. 3-5 gün konuşacaklar sonra unutulacak. Ne olacak? Bir hafta sonra başka bir genç. Bir ay sonra başka bir genç, bunun ardı arkası yok. Ben adalet istiyorum" dedi.

Olay, 29 Haziran’da öğle saatlerinde Darıca’ya bağlı Sırasöğütler Mahallesi’nde meydana geldi. Ece Naz Macit, arkadaşlarıyla birlikte bulunduğu evde tabancayla başından vuruldu. İhbarla eve sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Macit, ambulansla kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Ece Naz Macit'in cenazesi, memleketi Samsun'da toprağa verildi. Macit’in evin mutfağında patates kızarttığı sırada arkasından tabancayla ateş edilerek vurulduğu belirlendi. Olay sırasında evde bulunan arkadaşları S.C.G. (19) ve Y.O. (19) isimli erkekler ile A.A. (17) isimli kız, polis tarafından gözaltına alındı. 3 şüpheli, ifadelerinde birbirini suçladı.

Emniyetteki sorguları sonrası adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Benim Çocuğumu Yediler

Kızının ölümüne ilişkin konuşan Döne Macit, olayın aydınlatılmasını ve sorumluların cezalandırılmasını istedi. Olay günü kızının arkadaşına gittiğini belirten Macit, "Bana kız kardeşimden, 'Ece bir kavgaya karışmış' diye haber geldi. Evden tam çıkarken oğlumun arkadaşları kapıda belirdi. Baktım, onlarda da bir tedirginlik var. ‘Bir şey mi duydunuz?’ dedim. Gözlerini kırptılar. ‘Tamam Emir duymasın’ dedim. Aşağı inince baktım, çok kalabalık vardı. O kalabalığı görünce ben daha da tedirgin oldum. Kötü bir şey olduğunu hissettim. Orada zaten dediler ki, ‘Ece vurulmuş’, yıkıldım. Ne desem ki? Şu an olayı tam başından anlatmanın da bir anlamı yok. Benim çocuğumu yediler. Ben adalet istiyorum. Devlet büyüklerimden, bütün yetkililerden adalet istiyorum. Gençleri ve çocukları öldürülenlerden destek bekliyorum. Daha nereye kadar? Canı sıkılan birini vuruyor. Bu kadar kolay mı? Bir hayat bu kadar kolay mı dünyaya geliyor? Kolay mı yetişiyor bir evlat? Neden buna bir dur diyen yok? Ben de şimdiye kadar izliyordum. Hep başkalarına üzülüyordum. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Yarın bir gün unutulacak. 3-5 gün konuşacaklar sonra unutulacak. Ne olacak? Bir hafta sonra başka bir genç. Bir ay sonra başka bir genç, bunun ardı arkası yok. Ben adalet istiyorum. Kimsenin yaptığı kimseye kalmasın. Bu kadar net" dedi.

Üç Kişinin De Yargılanmasını İstiyorum

Sanal medyadan olumsuz yorumlar geldiğini belirten Döne Macit, kızının arkadaş kurbanı olduğunu ifade ederek, "Bir de asılsız yorumlar yapıyorlar. ‘Senin kızının misafirlikte ne işi vardı’ diyorlar. Ben başıboş bırakmadım. Şimdiki gençlere söz geçmiyor. Herkes çocuk yetiştiriyor. O yüzden bilip bilmeden konuşmasınlar. Anne olarak da baba olarak da biz sorumluluğumuzu biliyorduk. Gayet de peşindeydik çocuğumuzun. Arkadaşa kurban gitti. Kendi gibi gördü çünkü benim kızım; saf, temiz bir kızdı. Çok iyi niyetliydi, güler yüzlüydü. Kimseye zararı yoktu. Kahkahası vardı ömre bedeldi. Gerçekten benim gibi canı yananların arkamda olup adaletin yerini sağlamasını, bir kişinin değil üç kişinin de yargılanmasını istiyorum. Çünkü üçünün de parmağı var. Benim çocuğum Azrail'in yanında geziyormuş, bilmiyormuş" diye konuştu.

Patates Evime Haram Oldu

Kızının son anlarını düşündükçe acısının katlandığını anlatan Döne Macit, "Lütfen adaletinizi sağlayın. Kurban olayım, elinizi ayağınızı öpeyim sesimi duyun. Benim ciğerimin ateşi sönmüyor. Çocuğum rüyama girmeden ‘Anne, iyiyim’ demeden rahat olamıyorum. Çünkü benim çocuğum aç gitmiş. Kahvaltı hazırlarken, patates kızartırken. Evime patates almayı bile düşünmüyorum. Patates evime haram oldu. O patates elinde gitti. Kızartırken, tezgaha dönükken arkasından silahla sıkmak nedir?" dedi.

Yavrumun Kanı Yerde Kalmasın

Ağıt yakarak gözyaşı döken anneanne Hayriye Gazi ise "Yavrumun kanı yerde kalmasın. Dayanamıyorum. O benim bir tanemdi. Çiçeğimi aldı gittiler. Onun kanı yerde kalmasın, ne olur? Kurtarın yavrumu. Adalet yerini bulsun. Adalet istiyoruz biz" diye konuştu.

Diğer yandan Ece Naz Macit'ten geriye, bir arkadaşıyla şarkıya eşlik ettiği ve araç kullandığı anları sanal medya hesabından paylaştığı görüntüler kaldı.

Etiketler: KocaeliPolisSamsun
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

‘İspanyol ve Latin Amerika Klasikleri’ konser serisi üç şehirde düzenlenecek

Sonraki Haber

Beyoğlu’nda antika bisikleti çalan şüpheli kamerada

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bağcılar'da gürültü nedeniyle çıkan kavgada komşusu ve damadını silahla vurdu
Yerel Haberler

Bağcılar’da gürültü nedeniyle çıkan kavgada komşusu ve damadını silahla vurdu

18 Ağustos 2026
Samsun’da kenevir operasyonu dron kamerasında
Yerel Haberler

Samsun’da kenevir operasyonu dron kamerasında

18 Ağustos 2026
TIR'a çarpan motosikletin sürücüsü yaralandı
Yerel Haberler

TIR’a çarpan motosikletin sürücüsü yaralandı

18 Ağustos 2026
Arkadaşlarının şakasıyla mahsur kaldı, polis ve itfaiye kurtardı
Yerel Haberler

Arkadaşlarının şakasıyla mahsur kaldı, polis ve itfaiye kurtardı

18 Ağustos 2026
Yalova Valisi Ahmet Hamdi Usta, yılın ilk 6 ayının güvenlik verilerini paylaştı
Yerel Haberler

Yalova Valisi Usta, yılın ilk 6 ayının güvenlik verilerini paylaştı

18 Ağustos 2026
BTSO Başkanı Burkay: GUHEM’de yetenek madenciliği yapacağız
Yerel Haberler

Uzay ve havacılıkta yeni dönem: Yetenek madenciliği avı başladı

18 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Beyoğlu’nda antika bisikleti çalan şüpheli kamerada

Beyoğlu’nda antika bisikleti çalan şüpheli kamerada

En Güncel Haberler

Öne Çıkan

Yeni Parti Milletvekili Cemal Enginyurt’un oğlu adliyeye sevk edildi

18 Ağustos 2026
Rasim Ozan Kütahyalı hakkında tahliye kararı!
Öne Çıkan

Rasim Ozan Kütahyalı hakkında tahliye kararı!

18 Ağustos 2026
Melih Meriç’in sağlık durumuyla ilgili yeni açıklama: Bu gece yoğun bakımda kalacak
Öne Çıkan

Melih Meriç’in sağlık durumuyla ilgili yeni açıklama: Bu gece yoğun bakımda kalacak

18 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Bakanlıktan denetimlerde ‘güvensiz’ olduğu belirlenen kalemlik için toplatma kararı

18 Ağustos 2026
Yaşam

Bakan Kurum, Malatya’da sosyal konutlarına yerleşen Başar çiftinin görüntülerini paylaştı

18 Ağustos 2026
Yaşam

Alevlerle mücadelede, üniversiteli gençlerden hızlı müdahale projesi

18 Ağustos 2026
Yaşam

Tekirdağ’da 30 leylek akıma kapılarak öldü

18 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Mardin’de akraba aileler arasında silahlı kavga! 1 ölü, 1 ağır yaralı

Mardin’de akraba aileler arasında silahlı kavga! 1 ölü, 1 ağır yaralı

- Haberton
18 Ağustos 2026

Mardin'in Ömerli ilçesinde akraba aileler arasında çıkan silahlı kavgada İbrahim Kortak (43) hayatını kaybetti, Mehmet K. (47) ise ağır yaralandı....

Yapay zekâ çalışma sürelerini kısaltmadı, aksine uzattı: Mesailer haftada 90 saati buldu

Türkiye’de kadınlar sushi’yi neden daha çok seviyor? Popüler kültür mü, damak zevki mi?

18 Ağustos resmî gazete atama kararları: Hangi üniversiteye, kim rektör oldu?

İlişkilerde iletişim neden bozuluyor? Çiftleri birbirinden uzaklaştıran davranışlara dikkat

Güncel Haber

Yeni Parti Milletvekili Cemal Enginyurt’un oğlu adliyeye sevk edildi

18 Ağustos 2026
Rasim Ozan Kütahyalı hakkında tahliye kararı!

Rasim Ozan Kütahyalı hakkında tahliye kararı!

18 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton