14 Eylül 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Barış yolunda ilerlemek için bu fırsatı değerlendirmek zorundayız

Barış yolunda ilerlemek için bu fırsatı değerlendirmek zorundayız

Haberton - Haberton
16 Mayıs 2025
- Politika
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
Barış yolunda ilerlemek için bu fırsatı değerlendirmek zorundayız
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Türkiye-Rusya-Ukrayna heyetleri arasındaki toplantının açılış konuşmasını yapan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Barış yolunda ilerlemek için bu fırsatı değerlendirmek zorundayız” dedi.

İstanbul’daki Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde düzenlenen Türkiye-Rusya-Ukrayna Üçlü Toplantısı, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın başkanlığında başladı. MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın da katıldığı toplantıda Rusya heyetinde Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Danışmanı Vladimir Medinski, Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Galuzin, Rusya Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı Ana Müdürlüğü Şefi Igor Kostyukov ve Savunma Bakan Yardımcısı Aleksandr Fomin bulunuken Ukrayna heyetinde ise Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Dışişleri Bakan Birinci Yardımcısı Serhiy Kyslytsia, Ukrayna Güvenlik Servisi Başkan Yardımcısı Oleksandr Poklad ve Ukrayna Dış İstihbarat Servisi Birinci Başkan Yardımcısı Oleh Luhovskyi bulunuyor.

‘SAVAŞI NASIL SONA ERDİREBİLECEĞİMİZ KONUSUNDA ÇABA SARF EDİYORUZ’

Toplantının açılış konuşmasını yapan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Trump’ın barış çağrılarına, Sayın Putin ve Sayın Zelenski’nin kulak vermiş olmalarını oldukça önemli buluyoruz. Rusya ve Ukrayna’nın doğrudan görüşmeye hazır olmaları bu kritik aşamayı mümkün kılmıştır. Takdir edersiniz ki gelinen aşamada iki yol bulunmaktadır. Yollardan biri, bizi barışa götürecek bir süreci başlatacak, diğeri ise daha fazla yıkıma ve can kaybına yol açacaktır. Taraflar bu yollardan hangisini seçeceklerine kendileri, kendi iradeleriyle karar verecekler. Savaşın başından bu yana, bu savaşı nasıl sona erdirebileceğimiz konusunda çaba sarf ediyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımız da tarafları bir araya getirmek için yoğun gayret göstermiştir. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’nin Ankara ziyareti müzakerenin başlatılması yönünde önemli bir adım olmuştur. Görüşmelere katılan Rus heyetini ağırlamaktan da aynı derecede memnuniyet duyuyoruz. Her iki tarafın temsilcilerini İstanbul’da misafir ediyor olmamız, savaşın sona erdirilmesine yönelik güçlü irademizi gözler önüne sermektedir. Bir noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum; bu toplantı Mart 2022’den bu yana taraflar arasında gerçekleşen ilk düzey doğrudan temas niteliğini taşımaktadır. Barış yolunda ilerlemek için bu fırsatı değerlendirmek zorundayız” dedi.

‘ATEŞKESİN BİR AN EVVEL HAYATA GEÇİRİLMESİ KRİTİK ÖNEM TAŞIMAKTADIR’

Bakan Fidan “Savaş can almaya devam ederken ateşkesin bir an evvel hayata geçirilmesi kritik önem taşımaktadır. Ateşkesin müzakerelerle eş zamanlı olarak sağlanması yönünde de önümüzde bir fırsat bulunmaktadır. Burada bir hususu, bir hadise vurgulamak isterim. Bundan sonraki aşamayı yapacağımız tercihler ve atacağımız adımlar doğrultusunda hep beraber belirleyeceğiz. Bu görüşmelerin bir liderler toplantısının temelini oluşturması da oldukça önemli.

Yapıcı bir anlayışla müzakere ederek barışa ulaşmanın mümkün olduğuna yürekten inanıyoruz. Şu hususu bir kez daha açıkça vurgulamak istiyorum; Türkiye, savaşı sona erdirme ve barışı sağlama yönündeki çabalarınızda her daim yanınızda olacaktır. Barış için mümkün olan her türlü katkıyı sunmaya da hazırız. Hepinize bir kez daha İstanbul’a hoş geldiniz diyor ve yapılacak teknik müzakerelerde taraflara, sizlere başarılar diliyorum” diye konuştu.

Etiketler: Hakan FidanRusya Ukrayna Savaşı
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Güler, Katar Savunma Bakanı ile bir araya geldi

Sonraki Haber

İstanbul Yarı Maratonu yardımseverlikte de rekor kırdı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı hayalini gerçekleştirdi: "Şehir hastaneleri projesi hayalimdi, eski Türkiye'nin dili olsa da konuşsa"
Politika

Cumhurbaşkanı hayalini gerçekleştirdi: “Şehir hastaneleri projesi hayalimdi, eski Türkiye’nin dili olsa da konuşsa”

13 Eylül 2026
MHP’li isimden 'Terörsüz Türkiye' mesajı: "Geri dönülemez bir yola girildi"
Politika

MHP’li isimden ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı: “Geri dönülemez bir yola girildi”

13 Eylül 2026
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hizmetlerine devam ediyor: Huzurevi, rehabilitasyon merkezi ve yaşlı bakım evi sözü
Politika

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hizmetlerine devam ediyor: Huzurevi, rehabilitasyon merkezi ve yaşlı bakım evi sözü

13 Eylül 2026
Cumhurbaşkanından Sakarya Zaferi'nin yıl dönümünde anlamlı mesaj: "Anadolu'nun bir Türk yurdu olduğunu akıllara kazıdı"
Politika

Cumhurbaşkanı’ndan Sakarya Zaferi’nin yıl dönümünde anlamlı mesaj: “Anadolu’nun bir Türk yurdu olduğunu akıllara kazıdı”

13 Eylül 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'de komşularını ziyaret etti
Politika

Erdoğan’dan Rize’de baba ocağı ziyareti: Komşularıyla hasret giderdi

13 Eylül 2026
Bakan Gürlek: Terörsüz Türkiye, geleceği güvence altına alma hedefidir
Politika

Bakan Gürlek’ten “Terörsüz Türkiye” mesajı: Ortak geleceğimizi güvence altına alacağız

13 Eylül 2026
Sonraki Haber

İstanbul Yarı Maratonu yardımseverlikte de rekor kırdı

En Güncel Haberler

Spor Haberleri

Selçuk İnan: Puan veya puanlar alıp dönebilirdik

14 Eylül 2026
Bursa’da evde çıkan yangın söndürüldü
Yerel Haberler

Bursa’da evde çıkan yangın söndürüldü

14 Eylül 2026
Fatih’te surlarda erkek cesedi bulundu
Yerel Haberler

Fatih’te surlarda erkek cesedi bulundu

14 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

İnatçı boğa güreşten kaçtı, demir kapıdaki boşluktan arena dışına atladı

13 Eylül 2026
Yaşam

İzmir’de 12 ilçede atlı jandarma birlikleri görev yapıyor: Vatandaşların ilgi odağındalar

13 Eylül 2026
Yaşam

Mersin Limanı’nda geminin altına gizlenmiş 350 kilo kokain ele geçirildi

13 Eylül 2026
Yaşam

15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda dönüş yoğunluğu sürüyor: Okulların açılması da etkili

13 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Düzce’de kapı fabrikasında yangın

Düzce’de kapı fabrikasında yangın

- Haberton
14 Eylül 2026

Düzce’de faaliyet gösteren kapı üretim fabrikasında yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürüyor. Merkeze bağlı Hacialiler köyü mevkisinde bulunan kapı...

Türk ihracat pazarları: İşte en çok ihracat yapılan 20 ülke

Türkiye’de belediye başkanlarının yetkileri: Yerel yönetim rehberi

Türk mutfağında sonbahar geçişi: Mevsim malzemeleriyle yeni tarifler

Yapay Zekâ ile tarım: Türkiye’de Precision Farming uygulamaları

Güncel Haber

Selçuk İnan: Puan veya puanlar alıp dönebilirdik

14 Eylül 2026
Bursa’da evde çıkan yangın söndürüldü

Bursa’da evde çıkan yangın söndürüldü

14 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton