13 Eylül 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Bakan Yusuf Tekin’den yeni eğitim öğretim yılı mesajı: “Daha önce hiçbir neslin sahip olmadığı imkânlar var”

Bakan Yusuf Tekin’den yeni eğitim öğretim yılı mesajı: “Daha önce hiçbir neslin sahip olmadığı imkânlar var”

Haberton - Haberton
13 Eylül 2026
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Bakan Tekin'den yeni eğitim öğretim yılı mesajı

Bakan Tekin'den yeni eğitim öğretim yılı mesajı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim yılı nedeniyle yayımladığı mesajda, öğrencilere hitaben, “İçinde yaşadığınız dünya size daha önce hiçbir neslin sahip olmadığı imkânlar sunuyor. Teknolojiye ulaşmak kolaylaşıyor, bilgi çoğalıyor, yapay zeka hayatımızın pek çok alanını değiştiriyor. Böylesi bir dünyada asıl maharet, teknolojiyi kullanabilmenin yanında ona istikamet verebilecek iradeye sahip olmaktır.” dedi.

Bakan Yusuf Tekin, 2026-2027 eğitim öğretim yılının başlangıcı nedeniyle mesaj yayımladı. Bakan Tekin, “Her yeni eğitim öğretim yılı, çocuklarımız için gelişime ve dönüşüme açılan bir kapıdır. Bizler içinse milletimizin yarınlarına dair taşıdığımız büyük mesuliyetin yeniden yapılanmasıdır. Bugün milyonlarca evladımızın okul kapılarından içeri adım atarken duyduğu heyecanı paylaşıyor; öğretmenlerimizin emeği, ailelerimizin desteği ve devletimizin imkanlarıyla yeni bir yıla başlıyoruz. Hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile üçüncü eğitim öğretim yılına girerken geride bıraktığımız iki yılın tecrübesini de yanımıza alıyoruz. Modelimizin merkezinde yer alan ‘yetkin ve erdemli insan’ anlayışı, eğitime bakışımızın istikametini tayin ediyor. Çocuklarımızın edindiği bilgiyle ne yaptığı, nasıl düşündüğü, hangi değerleri benimsediği ve nasıl bir şahsiyet geliştirdiğine odaklanıyoruz. Matematiğin kazandırdığı muhakemenin, tarihin verdiği şuurun, edebiyatın incelttiği idrakin, bilimin açtığı imkanların çocuklarımızın hayatında bir karşılık bulmasını arzu ediyoruz. Bilginin şahsiyete ve hayata intikalini sağlamak, maarifin en esaslı meselelerinden biridir.” ifadelerini kullandı.

“Hayatınızda oyuna daha fazla yer açıyoruz”

Bakan Tekin, öğrencilere yönelik de “Okul, merak edeceğiniz, soracağınız, araştıracağınız, yanılacağınız, yeniden deneyeceğiniz, kabiliyetlerinizi keşfederken kendinizi de tanıyacağınız bir yuvadır. Sizlerden, öğrendiğiniz her yeni bilgiyi hayatla buluşturmanızı, karşılaştığınız meseleler üzerinde düşünmenizi, kendi hükmünüzü verebilmenizi ve verdiğiniz kararların mesuliyetini taşımanızı bekliyoruz. Bu yıl okul hayatınızda oyuna daha fazla yer açıyoruz. ‘Maarifin Kalbinde Oyun’ anlayışıyla geleneksel oyunlarımızı yeniden hatırlayacak, arkadaşınızın yüzüne bakarak konuşmanın, birlikte hareket etmenin, paylaşmanın, beklemenin, kazanmanın ve kaybetmenin, hayatın kıymetli dersleri arasında bulunduğunu yaşayarak öğreneceksiniz.” dedi.

“Kendi zamanınıza hükmedebilmenizi önemsiyoruz”

Teknolojinin gelişimine ve yapay zekaya da değinen Bakan Tekin, “İçinde yaşadığınız dünya size daha önce hiçbir neslin sahip olmadığı imkanlar sunuyor. Teknolojiye ulaşmak kolaylaşıyor, bilgi çoğalıyor, yapay zeka hayatımızın pek çok alanını değiştiriyor. Böylesi bir dünyada asıl maharet, teknolojiyi kullanabilmenin yanında ona istikamet verebilecek iradeye sahip olmaktır. Doğru bilgiyi yanlıştan ayırabilmenizi, dijital dünyada mahremiyetinizi korumanızı, gerektiğinde ekranı kapatıp kendi zamanınıza hükmedebilmenizi önemsiyoruz. Yenilenen EBA, MEBİ, Dilim ve diğer dijital eğitim imkânlarımızı da bu anlayışla sizlerin hizmetine sunuyoruz.” açıklamasında bulundu.

Öğretmenlere mesaj

Bakan Tekin, öğretmenlere hitaben ise “Öğrencilerimiz sizden derslerinin bilgisini öğrenirken insanlara nasıl davranılacağını, emeğe nasıl kıymet verileceğini, adaletin, nezaketin ve vakar sahibi olmanın ne anlama geldiğini de görüyorlar. Onlar bilgiyi alırken kendisine, insanlara ve hayata nasıl bakacağını sizlerin hal dilinden öğrenir. Bakanlık olarak mesleğinizi huzur ve güven içinde icra edebilmeniz, mesleki müktesebatınızı geliştirebilmeniz ve emeğinizin hak ettiği itibarı görmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretmen Eğitimi paketlerimizle uygulamada müşterek bir anlayışı güçlendirecek, sizlerden gelen değerlendirmeleri eğitim politikalarımızın kıymetli bir parçası olarak görmeyi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Velilere iş birliği çağrısı

Velilere de seslenen Bakan Tekin, “Çocuğun yetişmesinde aile ile okulun birbirini anlaması, birbirine güvenmesi ve aynı gaye etrafında buluşması büyük önem taşıyor. Öğretmenlerimizin mesleki birikimi ile sizlerin evlatlarınıza dair bilgisi ve dikkati bir araya geldiğinde, çocuklarımızın gelişimini daha yakından takip edebileceğimiz güçlü bir zemin oluşur. Bu ilişkinin karşılıklı hürmet gözeterek sürdürülmesini son derece kıymetli buluyoruz. Çocuklarımızın eğitim yolculuğunda sizlerle güçlü bir iletişim, dayanışma ve iş birliği içinde hareket etmeyi önemsiyoruz. Bu eğitim öğretim yılında da evlatlarımızın gelişimini gelin, beraber takip edelim, ihtiyaçlarını zamanında fark edelim, okul ile aile arasındaki irtibatı daima canlı tutalım. Çocuklarımızın iyiliği ve geleceği için aynı istikamette yürümeye devam edelim. Her bir evladımızın bu yılın sonunda okula başladığı günden daha bilgili, daha meraklı, daha mahir ve müşfik bir şahsiyet olarak yoluna devam etmesini diliyorum. Rabb’im niyetimizi hayra, gayretimizi berekete vesile kılsın. 2026-2027 eğitim öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, ailelerimize ve aziz milletimize hayırlar getirmesini diliyor, bütün maarif ailemizi sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.” dedi.

Etiketler: EğitimÖğretmenOkulTürkiyeYapay Zeka
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Ulaştırma Bakanı duyurdu: İstanbul Havalimanı’nın 4’üncü ana pisti 18 Eylül’de açılacak

Sonraki Haber

Uğur Okulları Yozgat Kampüsü açıldı: “Maarif Modeli’n en iyi uygulandığı özel okul”

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

İstanbul Havalimanı'nın 4'üncü ana pisti 18 Eylül'de açılacak
Politika

Ulaştırma Bakanı duyurdu: İstanbul Havalimanı’nın 4’üncü ana pisti 18 Eylül’de açılacak

13 Eylül 2026
Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Erakçi ile telefonda görüştü
Politika

Bölgede tansiyon yükselirken Hakan Fidan’dan İran’la kritik temas

13 Eylül 2026
Vali Gül’den Özgür Özel’e sert yanıt: "Ortada gizlenecek, çarpıtılacak bir süreç yok"
Politika

Vali Gül’den Özgür Özel’e sert yanıt: “Ortada gizlenecek, çarpıtılacak bir süreç yok”

13 Eylül 2026
AK Parti'li isim Özgür Özel'i sert eleştirdi: "Yakışıksız üslubunu şiddetle kınıyoruz"
Politika

AK Parti’li isim Özgür Özel’i sert eleştirdi: “Yakışıksız üslubunu şiddetle kınıyoruz”

13 Eylül 2026
Kırsal kalkınmaya 12,5 milyar liralık hibe desteği: Tarımsal su kullanımında verimlilik merkeze alınıyor
Politika

Kırsal kalkınmaya 12,5 milyar liralık hibe desteği: Tarımsal su kullanımında verimlilik merkeze alınıyor

13 Eylül 2026
Özgür Özel’den Üsküdar’da sert mesaj: “Biz o sandığa varırız, o seçimi alırız”
Politika

Özgür Özel’den Üsküdar’da sert mesaj: “Biz o sandığa varırız, o seçimi alırız”

12 Eylül 2026 - Güncellenme Tarihi 13 Eylül 2026
Sonraki Haber
Uğur Okulları Yozgat Kampüsü açıldı: "Maarif Modeli'n en iyi uygulandığı özel okul"

Uğur Okulları Yozgat Kampüsü açıldı: "Maarif Modeli'n en iyi uygulandığı özel okul"

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

Rusya: Ukrayna'da lojistik merkezi, enerji ve demir yolu altyapı tesislerini vurduk
Dış Haberler

Rusya: Ukrayna’da lojistik merkezi, enerji ve demir yolu altyapı tesislerini vurduk

13 Eylül 2026
Kayserispor, İstanbulspor maçının hazırlıklarını sürdürüyor
Spor Haberleri

Kayserispor, İstanbulspor maçının hazırlıklarını sürdürüyor

13 Eylül 2026
Eğitim-Bir-Sen’den MEB’e uyarı: "Sorunları halı altına süpürmeyin, kalıcı çözüm getirin"
Öne Çıkan

Eğitim-Bir-Sen’den MEB’e uyarı: “Sorunları halı altına süpürmeyin, kalıcı çözüm getirin”

13 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

İstanbul’da gözaltına alınan Çağla Öz Tançalan, Van’a getirildi

13 Eylül 2026
Yaşam

Kadınların el emeği ürünleri, dezavantajlı öğrencilerin eğitimine destek oluyor

13 Eylül 2026
Yaşam

Uğur Okulları Yozgat Kampüsü açıldı: “Maarif Modeli’n en iyi uygulandığı özel okul”

13 Eylül 2026
Yaşam

Parçaları tamirde kullanılmak için ayrılan yarım asırlık saat, bin 500 dolardan vitrine çıktı

13 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

KAOS GL'ye 'müstehcenlik' operasyonu: 21 şüpheli gözaltında

KAOS GL’ye ‘müstehcenlik’ operasyonu: 21 şüpheli gözaltında

- Haberton
13 Eylül 2026

KAOS Gey ve Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği'nin sosyal medya paylaşımlarından dolayı soruşturma başlatıldı. 21 kişi gözaltına alındı, 5...

Türkiye’de belediye başkanlarının yetkileri: Yerel yönetim rehberi

Türk mutfağında sonbahar geçişi: Mevsim malzemeleriyle yeni tarifler

Yapay Zekâ ile tarım: Türkiye’de Precision Farming uygulamaları

Türkiye’de sağlık okuryazarlığı: Hastaları bilgilendirme sorunu var mı?

Güncel Haber

Rusya: Ukrayna'da lojistik merkezi, enerji ve demir yolu altyapı tesislerini vurduk

Rusya: Ukrayna’da lojistik merkezi, enerji ve demir yolu altyapı tesislerini vurduk

13 Eylül 2026
İstanbul'da gözaltına alınan Çağla Öz Tançalan, Van'a getirildi

İstanbul’da gözaltına alınan Çağla Öz Tançalan, Van’a getirildi

13 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton