16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Bakan: Yangının bitişi yeşil vatana dönüşün miladı

Bakan: Yangının bitişi yeşil vatana dönüşün miladı

Haberton - Haberton
12 Ağustos 2021 - Güncellenme Tarihi 17 Ağustos 2021
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Bakan: Yangının bitişi yeşil vatana dönüşün miladı

Bakan: Yangının bitişi yeşil vatana dönüşün miladı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli “Bugünü yangının bitişi yeşil vatana dönüşün miladı kabul edebiliriz” dedi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Muğla’nın Marmaris ilçesinde, orman yangınlarının son durumu hakkında basın toplantısı düzenledi. Bakan Pakdemirli, “Bugünü yangının bitişi yeşil vatana dönüşün miladı kabul edebiliriz” dedi. Bakan Pakdemirli, Muğla’daki yangınlarda zarar gören devlet avlaklarının 2021 ve 2022 yılı av dönemlerinde ava kapatılması kararı aldıklarını da açıkladı. Bakan Dönmez, de Yeniköy Termik Santarili’ni bugün saat 06.42 itibariyle ikinci ünitesinin devreye alındığını söyledi.

Marmaris Öğretmen Evi’nde kurulan İl Koordinasyon Merkezi’nde, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, AFAD Strateji Daire Başkanı Sadi Ergin katımılıyla bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Bakan: Yangının bitişi yeşil vatana dönüşün miladı

YANGINLARLA İLGİLİ TÜRKİYE GÜNDEMİNİ ŞİMDİLİK KALDIRIYORUZ

Yangınlarla ilgili son durumları açıklayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye’de bugüne kadar en büyük orman yangınının yaşandığı söyledi. Bakan Pakdemirli, “Şu an 12 uçak, 62 helikopter ve farklı ülkelerden hava araçları yangınlar için hazır bekletiliyor. Tüm yangınlarla mücadele eden kahramanlarımızın gayreti ile orman yangınları kontrol altına alındı. Burdur’un Bucak ilçesinde orman yangını kontrol altına alındı. 15 gündür zincir halde çıkan orman yangınların en zor ve büyüğü olan Köyceğiz ilçesindekiydi.

Köyceğiz’deki bu yangın kontrol altına alındı. Yangınlarla ilgili Türkiye gündemi şimdilik ortadan kaldırıyoruz. Elbette yangınların sezonu olacaktır. Her gün her yerde yangınlar çıkacak, dumanlar tüteceğine emin olabilirsiniz. Elbette bir tane ağaç önemlidir. Bu yangınlarda üst düzey yöneticilerimizi, bizleri göreceksiniz. Yerleşim yerlerine yakınlığı, büyüklüğü ve risk durumuna göre müdahaleler yapılacaktır. Yunanistan’da 80-90 bin hektar alan yandı ve halen yanıyor. Belki aylarca sürecek yangınlar olacağı söyleniyor. Birçok ülkenin yangınlarda aciz kaldığı durumlar var. Çok şükür ki başta orman teşkilatı olmak üzere kamu kurum kuruluşları, belediyeler yardımları vasıtasıyla milletçe bunun üstesinden gelebildik” dedi.

“Büyük yangınlarda ülkemiz teyakkuz halindeydi” diyen Bakan Pakdemirli şöyle devam etti:

“Bu teyakkuzdan normale geçiyor olmamız lazım. Akdeniz kuşağında olmamız sebebiyle yangınlar mutlaka çıkacaktır. Ekibimiz bu yangınlara hazırlıklıdır. Yangın sonrası birçok iş makinelerimiz alanlara sevk edildi, çalışmalar, düzenlemeler devam etmektedir. Bugünü yangının bitişi yeşil vatana dönüşün miladı kabul edebiliriz. 9 il ve ilçelerimizde hasar tespit çalışmaları yapıldı. Yapılmaya devam eden hasar tespit sonrası zararlar mutlaka giderilecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. İlk etapta Antalya’ya 11 milyon TL, Muğla’ya 5 milyon TL maddi destek aktarıldı. Ödemeler çok hızlı şekilde devam edecektir” dedi.

ANTALYA VE MUĞLA’DA AV YASAĞI KARARI

Orman alanların büyük bölümünün zarar görmesi nedeniyle avlanma alanları ile ilgili kararlar aldıklarını ifade eden Bakan Pakdemirli, “Antalya ve Muğla’da zarar gören devlet avlakları bölgelerinin 2021 ve 2022 yılı av dönemlerinde ava kapatılması kararı aldık. Ormanlarımızı önemsediğimiz gibi bütün canlıları önemsiyoruz. Çok can kaybı oldu. Yaban hayati kayıpları doğru yönetim için yaban hayvanlarını koruma ve geliştirme için gerekli düzenleme yapma kararı aldık. Yaban hayatı bizim çok önemlidir” dedi.

HASAR TESPİTLER BİTMEK ÜZERE

Yangınların ardından hasar tespit çalışmalarının bitme noktasına geldiğini belirten Bakan Pakdemirli, “9 il, 29 ilçe, 188 köyde 9 bin 72 çiftçimizin son hasar tespiti yapıldı. Yapılan son hasar tespite göre 65 bin124 dekar ekili dikili alan, 923 dekar sera, 404 büyük baş, 4 bin 800 küçükbaş, 8 bin arılı kovan, 2 bin 167 tarımsal yapı, 6 bin 953 aletli tarım aracı zarar gördü. Yangınlarda zarar gören arı kovanların tamamını karşılayacağız. Arıcılara kapalı olan mili parklar sınırları açılacak ve buralarda kalabilecekler” dedi.

YENİKÖY TERMİK SANTRALİNDE 2’İNCİ ÜNİTE DEVREYE GİRDİ

Yeniköy Termik Santrali’nin bugün saat 06.42 itibariyle ikinci ünitesini devreye alındığını söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Santral tam kapasite çalışmaya başladı. Kemerköy’ün ikinci ünitesini de hafta başında devreye almış olacağız. Bu santral üç üniteden oluşuyor. Yangın öncesi üçüncü ünitede ağır bakım çalışmaları söz konusuydu. Önümüzdeki hafta başı yangın öncesi üretim kapasitesine ulaşmış olacak” dedi.

Bakan Dönmez, dün, sabah itibarıyla başlayan ve Batı Karadeniz’de 4 ili etkileyen sel afetinden elektrik altyapısının etkilendiğini belirtip, “Nitekim bu bölgede yaptığımız çalışmalarda 4 ilimizde yaklaşık olarak 19 ilçe ve il merkezimizi yerleşim birimi olarak dikkate aldığımızda ve bunlara bağlı 395 köyümüzde, bir kısmında kısmen, bir kısmında tamamen bazı elektrik kesintileri yaşıyoruz.

Toplamda etkilenen abone sayısı 38 bin 326, trafo merkezi sayısı ise 1221. Çünkü orada yurttaşlarımız var, arama kurtarma elemanları çalışıyor. Dolayısıyla onların güvenli bir şekilde hayatlarını devam ettirebilmesi ve bu arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettirilmesi için AFAD ile koordine bir şekilde, kısmi bir şekilde elektrik kesintisi uyguladığımız trafolar da var. Bunların sayısı da yaklaşık 299. Biraz önce verdiğim rakamın 299 adedi güvenlik kaynaklı tedbir amaçlı kesilen trafolar. Bu durumdan etkilenen abone sayısı da 7 bin 609″ diye konuştu.

Bakan Dönmez, ilgili dağıtım şirketleri ve diğer bölgelerden gelen saha destek ekiplerinin selden etkilenen bölgelere yeniden elektrik vermesi amacıyla çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Dönmez, şöyle devam etti:

“Elektrik kesintisini geçici olarak kaldırmak için bazı bölgelere mobil jeneratörler gönderildi. Bölgede zaman zaman şiddetini artıran yağışlar devam ediyor. O açıdan tedbiri elden bırakmadan bu mücadeleyi hep birlikte sürdüreceğiz. Devletimiz tüm imkanlarıyla sahadadır” dedi.

Etiketler: Orman YangınıYangın
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Erdoğan Sudan Egemenlik Konsey Başkanı ile görüştü

Sonraki Haber

Kastamonu’daki sel felaketinde ölen kişi sayısı 15

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Narin Güran cinayetinde savcılıktan Nevzat Bahtiyar’a verilen 17 yıl hapis cezasına temyiz başvurusu
Öne Çıkan

Savcılıktan Nevzat Bahtiyar’a verilen 17 yıl hapis cezasına temyiz başvurusu

15 Mayıs 2026
Öne Çıkan

Manavgat Belediyesi davasında karar: Başkan Kara’ya 45 yıl 22 ay hapis cezası!

15 Mayıs 2026
Tepebaşı Belediyesi yolsuzluk soruşturmasında gözaltı sayısı 25’e çıktı
Öne Çıkan

Tepebaşı Belediyesi yolsuzluk soruşturmasında gözaltı sayısı 25’e çıktı

15 Mayıs 2026
TBMM'deki taciz davasında 5 sanık hakkında 16'şar yıl 6'şar aya kadar hapis talebi
Öne Çıkan

TBMM’deki taciz davasında 5 sanık hakkında 16’şar yıl 6’şar aya kadar hapis talebi

15 Mayıs 2026
Öne Çıkan

MHP’de Isparta il ve 13 ilçe teşkilatı feshedildi!

15 Mayıs 2026
Ukrayna'da drıon saldırısına uğrayan Marquise İstanbul Boğazı'ndan geçti; trafik açıldı / Dron görüntüsüyle geniş haber
Öne Çıkan

Ukrayna’da drone saldırısına uğrayan Marquise, İstanbul Boğazı’ndan geçti; trafik açıldı

15 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Kastamonu'daki sel felaketinde 15 kişi hayatını kaybetti

Kastamonu'daki sel felaketinde ölen kişi sayısı 15

En Güncel Haberler

Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama
Yerel Haberler

Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama

16 Mayıs 2026
Muş’ta otomobil takla attı: 1 ölü, 3 yaralı
Yerel Haberler

Muş’ta otomobil takla attı: 1 ölü, 3 yaralı

16 Mayıs 2026
Kayseri’deki Tekir Gölü’nde mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı
Yerel Haberler

Kayseri’deki Tekir Gölü’nde mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı

16 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Okulun asansörü arızalandı, müdür yardımcısı bedensel engelli öğrencisini sırtında taşıdı; o anlar kamerada

16 Mayıs 2026
Yaşam

Erdemli Vadisi’nde selin zarar verdiği alanlara ‘imece’ usulü tadilat

15 Mayıs 2026
Yaşam

Tekirdağ’da 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla ‘Gençlik Yürüyüşü’

15 Mayıs 2026
Yaşam

Mehmetçikten, dost ve müttefik ülkelerle ortak eğitim

15 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Başsavcılık: ‘Milletvekilinin oğlu okulu silahla bastı’ iddiası doğru değil

Başsavcılık: ‘Milletvekilinin oğlu okulu silahla bastı’ iddiası doğru değil

- Haberton
15 Mayıs 2026

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı basın yayın organlarında yer alan ‘Milletvekilinin oğlu okulu silahla bastı’ yönündeki iddiaların doğru olmadığını bildirdi. Öte...

Instagram keşfete nasıl düşülür? 2026 algoritmasının öne çıkardığı kritik detaylar

Odaklanma sorunu nasıl çözülür? Telefon ve sosyal medya beyni nasıl etkiliyor?

Panik atak anında ne yapılır? İşte uzmanların hayat kurtaran önerileri

İngilizce nasıl geliştirilir? Dizi izlemek gerçekten işe yarıyor mu?

Güncel Haber

Okulun asansörü arızalandı, müdür yardımcısı bedensel engelli öğrencisini sırtında taşıdı; o anlar kamerada

Okulun asansörü arızalandı, müdür yardımcısı bedensel engelli öğrencisini sırtında taşıdı; o anlar kamerada

16 Mayıs 2026
Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama

Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama

16 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton