25 Nisan 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Bakan Uraloğlu: Kişisel verilerin çalınması olayı olmamıştır

Bakan Uraloğlu: Kişisel verilerin çalınması olayı olmamıştır

Haberton - Haberton
16 Eylül 2024
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Bakan Uraloğlu: Kişisel verilerinin çalınması olayı olmamıştır

Bakan Uraloğlu: Kişisel verilerinin çalınması olayı olmamıştır

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Şu anda Türkiye’nin gündeminde kişisel verilerin çalınması gündemi yoktur. Çünkü böyle bir çalınma olay olmamıştır” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara’da düzenlenen Evresel Posta Birliği (UPU) Bölgesel Strateji Forumu’nda konuştu. Bakan Uraloğlu, UPU’nun 2026-2029 dönemi stratejilerinin geliştirilmesine katkıda bulunacak forumda, tek posta bölgesinden yararlanarak küresel bağlantı ve iş birliğini geliştirmek; küresel posta ekosisteminde yenilikler yaparak sektördeki dönüşüm ve büyümeyi desteklemek ve geliştirilmiş iş birliği yoluyla posta gelişimini kolaylaştırarak dayanıklılık ve kapsayıcılık oluşturmak olmak üzere bu 3 ana temayı derinlemesine masaya yatıracaklarını söyledi. Uraloğlu, “Böylece birliğin 2026-2029 dönemini oluşturacak Dubai stratejisini bugünden şekillendirmeye başlayacağız.

2 gün boyunca; üye ülkelerin hangi temel politika ve düzenleyici zorlukları ele alacağı, küresel posta pazarında verimliliği nasıl arttırabileceği, sınır ötesi posta tedarik zincirlerinin daha iyi optimize edilmesi için standartların nasıl daha da güçlendirilebileceği, gelişmiş platformların posta topluluğu içinde iş birliğini ve yeniliği nasıl teşvik edebileceği, teknolojik gelişmelerden ve müşteri odaklı yaklaşımlardan nasıl yararlanabilecekleri, posta hizmetlerinin çeşitlendirilmesinde hangi stratejilerin etkili olduğu, dijital çağdaki posta hizmetlerine nasıl katkıda bulunabileceği, üye ülkelerde posta kapasitesinin güçlendirilmesinde ve sosyo-ekonomik kalkınmanın desteklenmesinde hangi girişimlerin etkili olabileceği ve Evrensel Posta Birliği’nin, tüm paydaşlar için eşit fırsatlar ve temsili sağlamak amacıyla posta sektöründe kapsayıcılığı ve çeşitliliği nasıl teşvik edebileceği gibi önemli konularla şekillenen ve Ankara’dan Dubai’ye uzanan bir yol haritası çıkaracağız” diye konuştu.

‘PTT, DÜNYANIN 210’DAN FAZLA NOKTASINA POSTA GÖNDERİYOR’

Bakan Uraloğlu, Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi’nin 184 yıllık köklü geçmişe sahip olduğunu anlatarak, “Posta, kargo-lojistik, e-ticaret, bankacılık, sigortacılık gibi birçok alanda vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran hizmetler sunmaktadır. 3 bin 655 işyeri, 38 bin 874 personeli, yaygın hizmet ağı ve sektöründeki öncü konumuyla bir dünya markası olma yolunda hızla ilerlerken birçok uluslararası başarıya da imza atmaktadır. Hiçbir banka ve kargonun olmadığı 1347 noktada vatandaşlarımıza hizmet götürmektedir.

Hiçbir banka ATM’sinin olmadığı noktalarda ise 68 adet PTTmatik ile vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Az önce değindiğim UPU’daki 26’ncı dönem başkanlığı, PTT’nin birikim ve tecrübesini ortaya koyarak sektöründe küresel bir oyuncu olma kararlılığını güçlü bir şekilde sergilenmesi bakımından da çok değerlidir. PTT A.Ş. sadece UPU bünyesinde değil, posta sektörünün diğer önemli uluslararası kuruluşları nezdinde de faaliyet göstermektedir. 1993 yılında kurulan Avrupa Kamu Posta İşletmecileri Birliği ile 2011 yılından beri faaliyet gösteren Akdeniz Posta Birliği, PTT’nin üye olduğu ve aktif katılım gösterdiği kuruluşlar arasındadır. PTT müşterilerin ihtiyaçlarına göre çeşitli ürün portföyüyle dünyanın 210’dan fazla noktasına uluslararası posta ve kargo gönderimi yapmaktadır” ifadelerini kullandı.

Türkiye olarak, hedeflerinin dünyada ilk 10 ekonomi arasında yer almak olduğunu aktaran Uraloğlu, “Bu hedefe de bilim, teknoloji ve bunun getirdiği dijitalleşme çalışmalarının başarılı sonuçlarının ekonomimize yapacağı katkı ile ulaşabileceğimiz açıktır. Bu nedenle, tüm dünya ülkeleri olarak posta ekosisteminde yeniliği ve teknolojik gelişmeleri teşvik etmenin yolları ile sektörün, dijital altyapıdan faydalanarak bölgesel ve küresel kalkınma hedeflerine yönelik bugünkü durumunu ve geleceğini masaya yatırmak, bu alanı nasıl geliştirebileceğimiz konusunda hep beraber fikir üretmek durumundayız. İnanıyorum ki bu forum sayesinde idare ve sektörün çok değerli temsilcileriyle hem birlikteliğimiz hem de yapılması gerekenler konusunda önemli kazanımlar elde edeceğiz” dedi.

‘O DÖNEM KONUŞULMUŞ, KAPANMIŞTIR’

Program sonrası Bakan Uraoğlu, bir gazetecinin vatandaşların kimlik verilerinin çalındığı iddialarını sorması üzerine, “Şu anda Türkiye’nin gündeminde kişisel verilerin çalınması gündemi yoktur. Çünkü böyle bir çalınma olay olmamıştır. Türkiye’nin şu anda kişisel verilerinin çalınmasıyla ilgili bir gündemi ve gerçekleşmiş olay yoktur. O dönem kendi içinde konuşulmuş, kapanmıştır. Şu anda Türkiye’nin gündemi yoktur. Çok net söylüyorum; kimse ortalığı bulandırmasın. Söylenilen bir lafı cımbızla çekip sanki Türkiye’de insanların güvenliğiyle ilgili, verileriyle ilgili ‘çalınmış güncel şeyler vardır’ diye kimse haber yapmasın. Şu anda böyle bir gündem yoktur. Çok net olarak söylüyorum.

Bu şekildeki yapılmış olan haberleri de cımbızla çekilip arkasına, önüne yorum ekleyerek yapılan hiçbir haber bizim nezdimizde kıymeti yoktur. Böyle bir açıklamamız olmamıştır. Buradan üzerine basa basa söylüyorum; geçmişte olup da konuşulmuş, kendi içinde tartışılmış bir konuyu yıllar sonra gündeme getirip de sanki güncel bir konuymuş gibi sunmak asla doğru değildir. Yapacağım açıklama budur. Bununla ilgili de ayrıca başka bir şey söylenmesine gerek yok. Tekrar ediyorum, değerli basın mensupları; Türkiye’de şu anda verilerin, kişisel verilerin çalınmasıyla ilgili asla bir gündem yoktur. Siz de lütfen böyle bir gündem oluşturmayınız” dedi.

Etiketler: Abdulkadir Uraloğlu
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Taziye dönüşü kaza; 1’i ağır, 10 yaralı

Sonraki Haber

Kalp krizi geçiren polis memuru hayatını kaybetti

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Tekin: Fiziki tedbirlerle sorunu çözeceğimizi düşünürsek büyük yanılgı içerisine girmiş oluruz
Politika

Fiziki tedbirlerle sorunu çözeceğimizi düşünürsek büyük yanılgı içerisine girmiş oluruz

25 Nisan 2026
Bakan Fidan: ABD/İsrail-İran Savaşı’nda iki haftalık ateşkesi memnuniyetle karşıladık
Politika

ABD/İsrail-İran Savaşı’nda iki haftalık ateşkesi memnuniyetle karşıladık

25 Nisan 2026
Bakan Bak: Formula 1 artık Türkiye’de olacak
Politika

Formula 1 artık Türkiye’de olacak

24 Nisan 2026 - Güncellenme Tarihi 25 Nisan 2026
Belçika Ekonomik Misyonu, Türkiye ziyareti öncesi basın toplantısı gerçekleştirdi
Politika

Belçika Ekonomik Misyonu, Türkiye ziyareti öncesi basın toplantısı gerçekleştirdi

24 Nisan 2026 - Güncellenme Tarihi 25 Nisan 2026
Dervişoğlu: İYİ Parti'nin hedefi milleti birleştirmek
Politika

İYİ Parti’nin hedefi milleti birleştirmek

24 Nisan 2026
Bakan Çiftçi: Bağımlılıkla mücadeleyi çok boyutlu yaklaşımla ele alıyoruz
Politika

Bağımlılıkla mücadeleyi çok boyutlu yaklaşımla ele alıyoruz

24 Nisan 2026
Sonraki Haber
Kalp krizi geçiren polis memuru hayatını kaybetti

Kalp krizi geçiren polis memuru hayatını kaybetti

En Güncel Haberler

Ahmet Güneştekin’in 'Sessizlik' sergisi Yıldız Holding sponsorluğunda Venedik’te 
Kültür ve Sanat

Ahmet Güneştekin’in ‘Sessizlik’ sergisi Yıldız Holding sponsorluğunda Venedik’te 

25 Nisan 2026
Hurda dikiş makinelerinden Atatürk'ün kullandığı araçların maketini yaptı
Kültür ve Sanat

Hurda dikiş makinelerinden Atatürk’ün kullandığı araçların maketini yaptı

25 Nisan 2026
Spor Haberleri

Bu hakem, bu derbiye göre bir hakem değil

25 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Kartepe Evleri ön satışa çıkıyor

25 Nisan 2026
Yaşam

Tay, ölen annesinin başından ayrılmadı

25 Nisan 2026
Yaşam

Bursa’da hırsızlık şüphelilerine operasyon; 2 tutuklama

25 Nisan 2026
Yaşam

Batman’da yasadışı bahis operasyonunda 4 tutuklama

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bursa'da hırsızlık şüphelilerine operasyon; 2 tutuklama

Bursa’da hırsızlık şüphelilerine operasyon; 2 tutuklama

- Haberton
25 Nisan 2026

Bursa'nın Gemlik ilçesinde açıktan hırsızlık yapan ve daha önce suç kayıtları bulunan Ali D. (27) ile Kamuran B. (31) tutuklandı....

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Kartepe Evleri ön satışa çıkıyor

Kartepe Evleri ön satışa çıkıyor

25 Nisan 2026
Ahmet Güneştekin’in 'Sessizlik' sergisi Yıldız Holding sponsorluğunda Venedik’te 

Ahmet Güneştekin’in ‘Sessizlik’ sergisi Yıldız Holding sponsorluğunda Venedik’te 

25 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton