1 Ağustos 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Ankara-İstanbul arası seyahat süresinde 30 dakika zamandan tasarruf edeceğiz

Ankara-İstanbul arası seyahat süresinde 30 dakika zamandan tasarruf edeceğiz

Haberton - Haberton
31 Temmuz 2026
- Politika
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Bakan Uraloğlu: Ankara-İstanbul arası seyahat süresinde 30 dakika zamandan tasarruf edeceğiz

Bakan Uraloğlu: Ankara-İstanbul arası seyahat süresinde 30 dakika zamandan tasarruf edeceğiz

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “2028 yılında T26 Tüneli ve Doğançay-2 projelerinin birlikte tamamlanmasıyla, Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren (YHT) seyahat süresinde toplam 30 dakikalık bir zaman tasarrufu elde edeceğiz” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, birtakım ziyaret ve açılışlar için Sakarya’ya geldi. Pamukova ilçesinde yüksek hızlı tren istasyonu açılışını yapan Bakan Uraloğlu, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde de Sakarya, ağır sanayimizin yükselen yıldızlarından biri haline geldi. Yerli ve milli elektrikli tren setlerimiz ile milli banliyö tren setlerimizi Türasaş Sakarya Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde üretiyoruz. Demir yolu araçları üretiminde birçok özel firmamız da Sakarya’da faaliyet gösteriyor ve gençlerimiz kendi şehirlerinde iş buluyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2002 yılından itibaren başlattığımız gelişim hamleleriyle demir yollarını devlet politikası olarak ele aldık. Demir yolu yolcu taşımacılığı, özellikle yüksek hızlı trenlerle birlikte ülkemizde adeta yeni bir döneme girdi. Yüksek hızlı trenler yalnızca şehirleri birbirine bağlamakla kalmadı; aynı zamanda vatandaşlarımızın ulaşım alışkanlıklarını da köklü biçimde değiştirdi. Sunduğu konfor, ekonomiklik, yüksek hız ve emniyet avantajları sayesinde öncelikli tercih edilir bir ulaşım aracı haline geldi. Ekonomimizin ve şehirlerimizin ritmini artırdı” diye konuştu.

Hızlı Trenle Bağlanan İl Sayımızı 11’Den 27’Ye Yükselteceğiz

2009 yılında hizmete başlayan Ankara-Eskişehir yüksek hızlı treniyle bugüne kadar 114 milyon vatandaşın yolculuk ettiğini söyleyen Uraloğlu, “Şu anda Halkalı-Kapıkule, Ankara-İzmir, Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep gibi birçok hattımızın inşa çalışmaları devam ediyor. İnşallah 2028’e kadar doğrudan hızlı trenle bağlanan il sayımızı da 11’den 27’ye yükselteceğiz. 90’lı yıllarda ‘Acaba ertesi gün maaşımız hesabımıza yattı mı’ diye düşünen bir Türkiye’den 2053’ü, 2071’i planlayan bir Türkiye’ye geldik; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde. 2053 yılına geldiğimizde 48 saatte toplam 28 bin 500 kilometrelik bir demir yolu ağıyla Türkiye’yi dolaşabilme imkanına sahip olacağız. Bu vizyonumuz kapsamında 11 Ağustos 2025’te işletmeye aldığımız Pamukova Yüksek Hızlı Tren İstasyonu da yüksek hızlı tren ailemizin en yeni ve önemli bir üyesi oldu” ifadelerini kullandı.

Günlük Ortalama 900 TIR Bu Kavşağı Kullanacak

Bakan Uraloğlu, açılışını yaptıkları Alifuatpaşa Köprülü Kavşağı ile ilgili bilgi vererek, şöyle konuştu:

“Alifuatpaşa’nın çevresinde faaliyet gösteren fabrikaların yük taşıyan TIR’ları, uzun yıllar boyunca devlet yoluna bağlantı sağlamak için şehir içinden geçen ve geometrik standartlara uygun olmayan bir üst geçidi kullanmak zorunda kalıyordu. Bu durum hem can ve mal güvenliğini tehdit ediyor hem de TIR’ların manevra zorluğu nedeniyle kazalara yol açıyordu. İşte bu ihtiyacı karşılamak üzere Doğançay-Alifuatpaşa arasında, Alifuatpaşa Köprülü Kavşağı ve bağlantı yolları projesini hayata geçirerek çalışmalarımızı Kasım 2025’te tamamladık. Böylece TIR’lar ve kamyonlar artık Alifuatpaşa merkezine girmeden doğrudan Sakarya-Eskişehir yoluna çıkarak, lojistik akış daha düzenli hale gelecek. Bölgedeki fabrikalara geliş-gidiş yapan günlük ortalama 900 TIR bu kavşağı kullanacak ve Bağlarbaşı Kavşağını kullanmadıkları için şehir trafiği rahatlayacak, güzergahları 8 kilometre kısalacak. Bu sayede yıllık 103,6 milyon lira tasarruf sağlayacağız. Ayrıca, yaptığımız yaya merdivenleriyle vatandaşlarımızın hem kara yoluna hem de fabrikalar bölgesine hızlı ve güvenli ulaşımını da temin ettik.”

İstanbul- Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın Eskişehir- İstanbul kesiminde işletmeyi olumsuz etkileyen 3 darboğazı dile getiren Uraloğlu, “Bunlardan 12 kilometrelik Doğançay Ripajı-1 kesimini 2022 yılında hizmete almıştık. Şimdi sıra, aynı hattın en kritik noktaları olan T26 Tüneli ile Doğançay Ripajı-2 projelerinde. 5 bin 587 metrelik T26 Tünelimiz, Alifuatpaşa-Arifiye kesiminde yüksek hızlı tren hattının tamamında 250 kilometre hız standardını sağlayacak en önemli yatırımlarımızdan biridir. Mevcut durumda yüksek hızlı trenlerimiz yaklaşık 9,2 kilometrelik konvansiyonel hatta ortalama 55 kilometre hızla ilerlemek zorunda kalıyordu. Proje kapsamında inşa ettiğimiz 8 kilometrelik yeni hatla bu kesimi baypas ediyoruz. Şu anda tünelimizin kazı çalışmalarını tamamladık. Üstyapı, elektrifikasyon ve sinyalizasyon çalışmalarımız ise hızla devam ediyor. Planımıza göre; elektrifikasyon ve sinyalizasyon imalatlarını 2027 yılı 2’nci çeyreğinde tamamlamayı hedefliyoruz. Bu tünel tamamlandığında Bozüyük-Bilecik arasındaki seyahat süresi 20 dakikadan 9 dakikaya inecek; yani 11 dakikalık değerli bir zaman tasarrufu elde edeceğiz. Doğançay-2 de yine Ankara-İstanbul YHT hattının en kritik kesimlerinden biri. Proje tamamlandığında bu kesimdeki seyahat süresi 23 dakikadan 4 dakikaya düşecek; yani 19 dakikalık bir kazanım daha sağlayacağız. 2028 yılının ikinci çeyreğinde tamamlanmasını öngördüğümüz bu büyük projede, Sakarya’mızın sınırları içinden geçen stratejik yatırımlardan biri olacak. T26 Tüneli ve Doğançay-2 projelerinin birlikte tamamlanmasıyla Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren seyahat süresinde toplam 30 dakikalık bir zaman tasarrufu elde edeceğiz” dedi.

Kalkınma Yolu İçin 14 Ekim’de İhale Başlayacak

Irak ile imzalanan Kalkınma Yolu mutabakatı ile Basra’dan Avrupa’ya uzanan uluslararası ulaşım koridoru için kritik bir adım attıklarını belirten Bakan Uraloğlu, “Bu yolun Türkiye ayağındaki en önemli halkalarından biri olacak İstanbul Kuzey Demir Yolu Geçişi Projesinin ihalesini de 14 Ekim’de gerçekleştireceğiz. Bu iki önemli adım, Asya ile Avrupa arasındaki ticaret akışını hızlandıracak ve ülkemizi orta koridorun merkezine yerleştirecektir. Sakarya’mız da bu güzergahın adeta Anadolu’ya giriş ve çıkış kapısı olarak, demir yolu ve kara yolu altyapısıyla küresel lojistiğin doğal durak noktası haline gelecektir. Böylece Pamukova YHT istasyonu ve Alifuatpaşa Köprülü Kavşağı gibi yatırımlarımız, yalnızca yerel değil, küresel bir değer zincirinin parçası haline gelecek; şehrimizi dünya ticaretinin nabzının attığı stratejik bir noktaya taşıyacaktır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, ‘Ulaşımda denge, kalkınmada ivme’ anlayışıyla her projeyi milletimizin günlük hayatını kolaylaştıracak, emniyeti yükseltecek ve ekonomik hareketliliği destekleyecek şekilde planlıyoruz” diye konuştu.

Etiketler: Abdulkadir UraloğluAdanaAnkaraBursaCumhurbaşkanıEskişehirGaziantepİstanbulİzmirMersin
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Bakan Bak: Gençlerimizin kariyer planlamalarına destek oluyoruz

Sonraki Haber

12’nci Yargı Paketi yürürlükte! Duruşmalar arasındaki süre en fazla 3 ay olacak

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Uraloğlu: İstanbul Havalimanı'nın 4'üncü ana pistinde çalışmalarda son aşamaya gelindi
Politika

İstanbul Havalimanı’nın 4’üncü ana pistinde çalışmalarda son aşamaya gelindi

1 Ağustos 2026
Türkiye Cumhuriyeti, hiçbir haine geçit vermeyecektir
Politika

Türkiye Cumhuriyeti, hiçbir haine geçit vermeyecektir

1 Ağustos 2026
Bu şebeke ile mücadelenin kesintisiz sürmesi milli bir görevdir
Politika

Bu şebeke ile mücadelenin kesintisiz sürmesi milli bir görevdir

1 Ağustos 2026
FETÖ ile mücadelemizi ilk günkü azimle sürdüreceğiz
Politika

FETÖ ile mücadelemizi ilk günkü azimle sürdüreceğiz

1 Ağustos 2026
Balıkesir'deki bebeğin ölümü 17, Adana'daki cinayet 4 yıl sonra aydınlatıldı
Politika

Balıkesir’deki bebeğin ölümü 17, Adana’daki cinayet 4 yıl sonra aydınlatıldı

1 Ağustos 2026
Bakan Göktaş'tan Mersin'de darbedilen çocuğun ailesine telefon
Politika

Bakan Göktaş’tan Mersin’de darbedilen çocuğun ailesine telefon

1 Ağustos 2026
Sonraki Haber
12'nci Yargı Paketi yürürlükte! Duruşmalar arasındaki süre en fazla 3 ay olacak

12'nci Yargı Paketi yürürlükte! Duruşmalar arasındaki süre en fazla 3 ay olacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

Bakan Uraloğlu: İstanbul Havalimanı'nın 4'üncü ana pistinde çalışmalarda son aşamaya gelindi
Politika

İstanbul Havalimanı’nın 4’üncü ana pistinde çalışmalarda son aşamaya gelindi

1 Ağustos 2026
Türkiye Cumhuriyeti, hiçbir haine geçit vermeyecektir
Politika

Türkiye Cumhuriyeti, hiçbir haine geçit vermeyecektir

1 Ağustos 2026
Antalya'da orman yangını
Öne Çıkan

Antalya’da orman yangını alarmı! Alanya’da alevlere havadan ve karadan müdahale başladı

1 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Nevşehir’de Kültür Yolu Festivali başladı

1 Ağustos 2026
Yaşam

CİMER başvurusuyla otizmli Osman’ın Marmaray hayali gerçek oldu

1 Ağustos 2026
Yaşam

Havacılık lisesi öğrencilerine, gerçek F-4 savaş uçağı motoruyla eğitim

1 Ağustos 2026
Yaşam

Coğrafi işaretli Kayseri pastırmasına ‘gurbetçi’ dopingi

1 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Beylikdüzü'nde motosikletin otomobile çarptığı anlar kamerada: 2 yaralı

Beylikdüzü’nde motosikletin otomobile çarptığı anlar kamerada: 2 yaralı

- Haberton
1 Ağustos 2026

Beylikdüzü'nde seyir halindeki motosiklet, kavşakta dönmek için manevra yapan otomobile çarptı. Yaralanan 2 kişi ambulansla hastaneye kaldırılırken, kaza anı güvenlik...

Yaz sıcağında evcil hayvan bakımı nasıl olmalı? İşte dikkat edilmesi gerekenler

Telefon hırsızlığına karşı alınabilecek önlemler neler? Bu ayarlar ve alışkanlıklar verilerinizi koruyabilir

Yazlık ev kiralarken sözleşmede mutlaka olması gereken 10 madde

Yaz sporlarında sakatlık riskini azaltmanın 7 etkili yolu

Güncel Haber

Bakan Uraloğlu: İstanbul Havalimanı'nın 4'üncü ana pistinde çalışmalarda son aşamaya gelindi

İstanbul Havalimanı’nın 4’üncü ana pistinde çalışmalarda son aşamaya gelindi

1 Ağustos 2026
Türkiye Cumhuriyeti, hiçbir haine geçit vermeyecektir

Türkiye Cumhuriyeti, hiçbir haine geçit vermeyecektir

1 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton