16 Eylül 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Bakan Tunç’tan adalet sistemine yönelik eleştiriler hakkında açıklama

Bakan Tunç’tan adalet sistemine yönelik eleştiriler hakkında açıklama

Haberton - Haberton
25 Eylül 2025
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Bakan Tunç'tan adalet sistemine yönelik eleştiriler hakkında açıklama
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Bugün adalet sistemine yönelik eleştirilerin arka planında yargının hesap sorması hazmedilemiyor” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Yüzyılı Buluşmaları kapsamında AK Parti Bağcılar İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Tunç, “Bugün adalet sistemine, özellikle yargı sistemine yönelik eleştirilerin arka planında yargının, vesayetçi ruhtan, arındırılmış olması, yargının birilerinin arka bahçesi olmaktan çıkmış olması ve milletin yargısı haline gelmesi, teröristten de yolsuzluk yapandan da, arsızlık, hırsızlık yapandan da hesap sorması hazmedilemiyor. Biz milletimiz adına doğru olanı yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Yüzyılı Buluşmaları kapsamında AK Parti Bağcılar İlçe Başkanlığında konuştu. Programa Ak Parti Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız, Ak Parti İlçe Başkanı Muhammed Yavuz Gültepe, Konya Milletvekili Tahir Akyürek, Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoğlu, Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, Siirt Milletvekili Mervan Gül, Adana Milletvekili Faruk Aytek, çok sayıda parti üyesi katıldı. Sonrasında Bakan Tunç Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız ile birlikte Bağcılar’da dükkanları gezerek esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

‘AK PARTİ MİLLET HAREKETİ’

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Bir parti kuralım. Amblemini adını tabelasını belirleyelim. Gidelim millete oy isteyelim belki iktidara geliriz düşüncesiyle siyaset mühendisliğiyle oluşturulmuş bir siyasi hareket değil. AK Parti millet hareketi. Ak Parti milletin kendi elleriyle kurduğu bir parti. 23 yıldır iktidardayız. Kuruluşumuzdan itibaren 24 yıl geçti. 23 yıldan bu yana da milletimiz AK Parti’den vazgeçmedi. Recep Tayyip Erdoğan’dan vazgeçmedi ve Cumhur İttifakı’ndan vazgeçmiyor. 23 yıldan bu yana milletimizin AK Parti’den vazgeçmemesinin yegane sebebi iktidarda milletin taleplerine duyarlı olması, milletin hissiyatına tercüman olması, milli iradeye daima sahip çıkması. Onların taleplerine, duyarlı olduğumuz için milletimiz bizi terk etmedi. Onlardan uzaklaşmadığımız için, onların isteklerini iktidarda hep öne aldığımız için, hep siyasetimizde insanı öncelediğimiz için, icraatçı olduğumuz için, reformcu olduğumuz için, kalkınmacı olduğumuz için, sosyal adalete önem verdiğimiz için, garip gurabayı gözettiğimiz için, dünyada mazlumların hakkını savunduğumuz için” dedi.

‘CUMHURBAŞKANIMIZ İNSANLIĞIN VİCDANINI GÖSTERDİ İNSANLIĞIN SESİ OLDU’

Bakan Tunç, ” İşte dün Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanımız bütün dünyaya seslendi. Bütün insanlığın vicdanı oldu. İnsanlığın sesi oldu. ‘Dünyada hakkaniyet lazım’ dedi. ‘Adalet lazım’ dedi. Çocuklar katledilirken, kadınlar katledilirken, soykırım suçu işlenirken bu rezalete, bu soykırıma duyarsız kalamayız’ dedi. ‘Uluslararası sistem, maalesef yetersiz kalıyor’ dedi. ‘Uluslararası hukuk etkisiz kalıyor’ dedi. ‘Uluslararası mahkemelerin kararlarına uyulmuyor’ dedi. ‘İsrail adeta bir terör devleti gibi orada mazlumları katlediyor. Burada duyarlı olmamız lazım. Dünya beşten büyüktür. Daha adil bir dünya mümkündür.Uluslararası sistem bir revizyona tabi kılınmalıdır’ dedi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin bir üyesi hayır dediği zaman maalesef kararlar alınamıyor. ‘Böyle bir sistem olamaz’ dedi ve bunu sadece dün Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda söylemekle kalmadı. Bunu yıllar boyunca siyasetinin başından beri bunu söylüyor ve Filistin davasını savunuyor. Yüz yıldan bu yana Birleşmiş Milletler’in hiçbir kararına uymayan sürekli bir işgal politikası izleyen ve Filistinlileri yerlerinden, yurdundan etmek için sürekli onların topraklarını işgal eden ve 7 Ekim 2023’ten itibaren 2 yıl boyunca da bir soykırım suçu işleyen bir devlet var ortada. Aslında ona artık devlet demek bile zor. Adeta terör suçu işleyen, soykırım suçu işleyen bir yapı sözkonusu. Sayın Cumhurbaşkanımız BM Genel Kurulu’nda yine adaleti haykırdı, insanlığın vicdanını gösterdi ve insanlığın sesi oldu. Onunla gurur duyuyouz. İnşallah dünyada hakkanşiyeti adaleti mazlumun hakkını savunmaya devam edeceğiz.Milletimiz onun arkasında Hep beraber Türkiye Yüzyılı diyoruz.Türkiye’nin damgasını bu yüzyılda burmak istiyoruz. 23 yılda bunların temelleri atıldı.Önümüzdeki yüzyıl da çocuklarımız Türkiye Yüzyılı inşaa edecekler ” dedi.

‘MUHALEFETİN İÇİNDE BULUNDUĞU DURUMU GÖRÜYORSUNUZ’

Tunç, “Muhalefetin içinde bulunduğu durumu görüyorsunuz, kendi aralarında kavgalar. Bunlar mı Türkiye’yi yönetecek. Nasıl kongreler yaptıklarını hep beraber görüyoruz. Nasıl kavgalar ettiklerini görüyoruz. Kendi aralarında anlaşamayanlar bir önceki Cumhurbaşkanlarını karalayanlar, ondan önceki Cumhurbaşkanını partiden atanlar ve bunlar bunu millete bu adayları aday diye sundular ‘Türkiye iyi yönetecek’ dediler. Geçmiş cumhurbaşkanı adaylarının hepsini sonrasında ne yaptılar. Kavgalı hale getirdier. Kendi içlerinde kavgalı olan, iktidara geldiğinde Türkiye’yi yönetebilir mi. Bunu milletimiz görüyor.” diye konuştu.

‘MİLLETİMİZ ADINA DOĞRU YAĞPMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Bakan Tunç, “Muhalefetin karalama siyaseti, hakaret siyaseti, milletimiz tarafından bugüne kadar hiç tasvip edilmedi. Kendi içlerindeki tartışmalar, yargıya başvurmalar ve bu davaları sanki AK Parti ortaya koymuş gibi yansıtmaya çalışmalar, yargıya yönelik eleştiriler, haksız eleştiriler, hakaretler hatta tehditler bunlar milletimizin gözleri önünde gerçekleşiyor. Bugün adalet sistemine, özellikle yargı sistemine yönelik eleştirilerin arka planında yargının, vesayetçi ruhtan, arındırılmış olması, yargının birilerinin arka bahçesi olmaktan çıkmış olması ve milletin yargısı haline gelmesi, teröristten de yolsuzluk yapandan da, arsızlık, hırsızlık yapandan da hesap sorması hazmedilemiyor. Biz milletimiz adına doğru olanı yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Uluslararası Uzay İstasyonu 2030’da görevini tamamlıyor

Sonraki Haber

TMSF el koymuştu: Can Medya’ya yeni yönetim atandı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

AK Parti'li isimden CHP'ye ağır sözler: "İki yakasının bir araya geleceğini düşünmüyorum"
Politika

AK Parti’li isimden CHP’ye ağır sözler: “İki yakasının bir araya geleceğini düşünmüyorum”

16 Eylül 2026
Bakan Çiftçi: PKK'nın farklı isimler ve bölgelerdeki tüm uzantılarının tasfiye sürecini takip ediyoruz
Politika

PKK’nın farklı isimler ve bölgelerdeki tüm uzantılarının tasfiye sürecini takip ediyoruz

16 Eylül 2026
Ahmet Davutoğlu’nun avukatı Hasan Seymen’den Abdulkadir Selvi’ye yanıt: “Yazınızın neresini düzeltelim?”
Politika

Ahmet Davutoğlu’nun avukatı Hasan Seymen’den Abdulkadir Selvi’ye yanıt: “Yazınızın neresini düzeltelim?”

16 Eylül 2026
Bakan Uraloğlu, havacılık şirketlerinin temsilcilerini ağırladı
Politika

Bakan Uraloğlu, havacılık şirketlerinin temsilcilerini ağırladı

16 Eylül 2026
Bakan Güler’den “Terörsüz Türkiye” mesajı: “Terör ve şiddet gündemden bütünüyle çıkarılacak”
Politika

Bakan Güler’den “Terörsüz Türkiye” mesajı: “Terör ve şiddet gündemden bütünüyle çıkarılacak”

16 Eylül 2026
Yeni Parti'li isimden seçim mesajı: "Ülke her koşulda seçim sürecine girmiştir, seçim bir zorunluluk"
Politika

Yeni Parti’li isimden seçim mesajı: “Ülke her koşulda seçim sürecine girmiştir, seçim bir zorunluluk”

16 Eylül 2026
Sonraki Haber
TMSF el koymuştu: Can Medya'ya yeni yönetim atandı

TMSF el koymuştu: Can Medya'ya yeni yönetim atandı

En Güncel Haberler

Aslıhan Sinem Çiçek davasında sıcak gelişme: Tanık, "Kızı eve götürün" demiş
Gündem

Aslıhan Sinem Çiçek davasında sıcak gelişme: Tanık, “Kızı eve götürün” demiş

16 Eylül 2026
Gündem

Venüs neden uydusuz? Bilim insanlarından çarpıcı iddia: Kendi uydusunu yok etmiş olabilir

16 Eylül 2026
Borsa paylaşımları yargıya taşındı: İbrahim Mustafa Turhan’a re’sen soruşturma
Öne Çıkan

Borsa paylaşımları yargıya taşındı: İbrahim Mustafa Turhan’a re’sen soruşturma başlatıldı

16 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Edirne’de yerli ve milli tohumla üretilen ayçiçekleri hasat edildi

16 Eylül 2026
Yaşam

Eşini çalıştığı markette tabancayla öldürüp, intihar etti

16 Eylül 2026
Yaşam

Tekirdağ’da Ertuğrul Fırkateyni şehitleri anıldı

16 Eylül 2026
Yaşam

Silivri’de batan geminin kaptanı, Hatay’da toprağa verildi

16 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bakan Çiftçi: PKK'nın farklı isimler ve bölgelerdeki tüm uzantılarının tasfiye sürecini takip ediyoruz

PKK’nın farklı isimler ve bölgelerdeki tüm uzantılarının tasfiye sürecini takip ediyoruz

- Haberton
16 Eylül 2026

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, "Gösterdiğimiz kararlı mücadele sonucunda terör örgütü PKK/Kck kendini feshetmek ve silah bırakmak zorunda kalmıştır. Bununla birlikte,...

Türk alüminyum folyo sektörü: Ambalaj sanayinin temel taşı

Ankara’nın bilinmeyen 10 durağı: Başkentin keşfedilmeyi bekleyen köşeleri

Telefon şarj olurken neden ısınır? Normal sıcaklık ile tehlikeli ısınma arasındaki fark

Araçlarda kış bakımı zamanı: Lastik, silecek ve antifriz ihmali yolda bırakabilir

Güncel Haber

Aslıhan Sinem Çiçek davasında sıcak gelişme: Tanık, "Kızı eve götürün" demiş

Aslıhan Sinem Çiçek davasında sıcak gelişme: Tanık, “Kızı eve götürün” demiş

16 Eylül 2026

Venüs neden uydusuz? Bilim insanlarından çarpıcı iddia: Kendi uydusunu yok etmiş olabilir

16 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton