6 Ekim 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Bakan Tunç: ‘Gezi yargılanamaz’ ne demek

Bakan Tunç: ‘Gezi yargılanamaz’ ne demek

Haberton - Haberton
29 Eylül 2023
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Bakan Tunç: 'Gezi yargılanamaz' ne demek

Bakan Tunç: 'Gezi yargılanamaz' ne demek

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargıtay’ın Gezi Parkı davası kararına yönelik eleştirilerle ilgili, “Hukuk devletinde sokakları ateşe verenlerin, insanları öldürenlerin, onları tahrik edenlerin hesabı sorulmayacak mı? Hesabı sorulmazsa orada hukuk devletinden bahsetmek mümkün olabilir mi? ‘Gezi yargılanamaz’ ne demek?” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Tosya Adalet Sarayı’nın açılış törenine katıldı. Bakan Tunç’a Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Tosya Kaymakamı Uğur Ünsal, İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay eşlik etti. Bakan Tunç, yurt genelinde yapımına devam edilen yeni adalet sarayları olduğunu belirterek, “6 Şubat depremleri nedeni ile de 11 vilayetimizde ağır hasar gören binalarımızı yeniden inşa edeceğiz. Onları da süratli bir şekilde 1-2 yıl içerisinde yeniden o şehirlerimize kazandırmamızın mücadelesini veriyoruz. Önceliğimiz tabii ki deprem bölgesi” ifadelerini kullandı.

‘PARTİMİZİN ADI ADALET’

İnsanı güçlendirirken adaletten ayrılmayacaklarını söyleyen Tunç, “Her alanda adalet; ‘adalet’ dediğimiz zaman sadece yargı akla gelmesin. Eğitimde adalet, sağlıkta adalet, yatırımlarda adalet, eşitlik, hakkaniyet, dış politikalarda adalet; dolayısıyla partimizin adı adalet. Burada da adalet sarayımızı açıyoruz ve adaletten hiç ayrılmadan, hukukun üstünlüğünden hiç bir zaman taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz inşallah” dedi.

Bakan Tunç: ‘Gezi yargılanamaz’ ne demek

‘MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKTIK’

Temel hak ve özgürlüklerin önündeki engellerin birer birer kaldırıldığını belirten Bakan Tunç, “Bundan sonra da engel koymak isteyen olursa, onların önünde milletimiz ile beraber duracağız. Demokrasimizi güçlendirmeye, demokrasi çıtamızı yükseltmeye milli iradenin bayrağını hiç bir zaman yere düşürmemeye gayret göstereceğiz. Bunu hep sizin desteğinizle yaptık. Gezi olaylarını sizlerin desteği ile birlik bütünlüğü sayesinde aştık. 17-25 Aralık yargı ve emniyet darbesi sürecini, sizlerin verdiği desteklerle aştık. 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi kalkışmasında, yine milletimizin desteği ile demokrasiye sahip çıktık. Milli iradeye sahip çıktık. Ülkemize sahip çıktık. Özellikle o gece kahramanca mücadele eden ve darbecilere karşı hemen ilk dakikalardan itibaren soruşturmaları başlatan yargı mensuplarımıza, savcılarımıza, hakimlerimize müteşekkiriz. Milletimiz ile beraber hareket ettiler. İşte milletin yargısı bu. Birilerinin hazmedemediği husus da bu” diye konuştu.

‘YARGI BAĞIMSIZ’

Yargıtay’ın Gezi Parkı davasında, Osman Kavala ile Can Atalay’ın da arasında olduğu 5 sanığın mahkumiyetlerini onamasına ilişkin, karalama kampanyaları olduğuna değinen Tunç, şöyle konuştu:

“Yargı bağımsız. Anayasa’mızın 9’uncu maddesi; ‘Yargı yetkisi, bağımsız mahkemelerce kullanılır. Tarafsız mahkemelerce kullanılır.’ Anayasamızın 138’inci maddesi açık; ‘Hiç bir organ, merci, kişi yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere, hakimlere emir ve talimat veremez.’ Yargı kararları eleştirilebilir; ancak yargı kararları üzerinden özellikle yargının tamamını töhmet altında bırakabilecek, hakarete varan cümlelerle saldırırsanız orada Anayasa’nın 138’inci maddesini hatırlatmak gerekir. Siz sokakları ateşe vereceksiniz, onlarca insanın ölümüne neden olacaksınız, kamunun özel şahısların araçlarını altüst edip ortalığı ateşe verip, dükkanları taşlayacaksınız, Gezi olaylarını çıkarıp, ‘Gezi masumdu’ diyeceksiniz.

Hukuk devletinde sokakları ateşe verenlerin, insanları öldürenlerin, onları tahrik edenlerin hesabı sorulmayacak mı? Hesabı sorulmazsa orada hukuk devletinden bahsetmek mümkün olabilir mi? ‘Gezi yargılanamaz’ ne demek? Gezi’nin ne olduğunu bu millet gördü. Orada 2 ağaç bahane edilerek sokakları ateşe verenlerle ilgili yargı sürecinin haksız bir yargılama olduğunu nasıl söyleyebilirsiniz? Ve bunu söylerken de ‘Talimatla karar verdiler’ diyerek yargıya hakaret ederseniz, burada siz yargı bağımsızlığına, tarafsızlığına saygı duymuyor, hukuk devletini benimsemiyorsunuz demektir” diye konuştu.

Bakan Tunç’un konuşmasının ardından dua edildikten sonra açılış kurdelesi kesildi. Yeni adalet sarayını gezen Tunç, hayırlı olsun dileklerini iletti.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Mardin’de Avrupa Spor Haftası ekinlikleri düzenlendi

Sonraki Haber

İzmir’deki TEKNOFEST 3’üncü gününde devam ediyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Erdoğan: Ay uzay aracının üretimini tamamladık
Politika

Erdoğan’dan Ay görevi ve Somali’de uzay limanı açıklaması

5 Ekim 2026
Yeni Parti’li isimden 'Cemil Tugay' açıklaması: "Bizimle bir iletişimi yok"
Politika

Yeni Parti’li isimden ‘Cemil Tugay’ açıklaması: “Bizimle bir iletişimi yok”

5 Ekim 2026
CHP'li isimden Vahap Seçer çağrısı: "Başkanımız derhâl serbest bırakılmalı"
Politika

CHP’li isimden Vahap Seçer çağrısı: “Başkanımız derhâl serbest bırakılmalı”

5 Ekim 2026
Bakan Göktaş, Uluslararası Sosyal Sorumluluk Forumu kapsamında Riyad'da ikili görüşmelerde bulundu
Politika

Bakan Göktaş, Uluslararası Sosyal Sorumluluk Forumu kapsamında Riyad’da ikili görüşmelerde bulundu

5 Ekim 2026
Burhanettin Duran'dan İsrail'e çağrı: "Suriye topraklarında ihlâllerine son vermeli"
Politika

Burhanettin Duran’dan İsrail’e çağrı: “Suriye topraklarında ihlâllerine son vermeli”

5 Ekim 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AileFest alanını ziyaret etti
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AileFest alanını ziyaret etti

5 Ekim 2026
Sonraki Haber
İzmir'deki TEKNOFEST 3'üncü gününde devam ediyor

İzmir'deki TEKNOFEST 3'üncü gününde devam ediyor

En Güncel Haberler

Bursa'da otomobilin çarptığı yaya öldü
Yerel Haberler

Bursa’da otomobilin çarptığı yaya öldü

6 Ekim 2026
İnşaat işçisi 2 kardeş, iskeleden düştü; 1 ölü, 1 yaralı
Yerel Haberler

İnşaat işçisi 2 kardeş, iskeleden düştü; 1 ölü, 1 yaralı

6 Ekim 2026
Bursa'da kontrolden çıkan otomobil bariyerin üzerinde yan durdu
Yerel Haberler

Bursa’da kontrolden çıkan otomobil bariyerin üzerinde yan durdu

6 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Bursa’da sevgilisi tarafından boğazı kesilerek öldürülen Gökçe için yürüyüş düzenlendi

6 Ekim 2026
Yaşam

Çorum’da kaza: 1 ölü, 2 yaralı

5 Ekim 2026
Yaşam

Nefes borusuna yiyecek kaçan öğrencisini Heimlich manevrasıyla kurtardı

5 Ekim 2026
Yaşam

Ovacık’ta yaylaya kar yağdı

5 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit tutuklandı

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit tutuklandı

- Haberton
5 Ekim 2026

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Yenişehir ve Mezitli belediyelerine yönelik soruşturmada adliyeye sevk edilen 60 şüpheliden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit...

4 gün çalışma 3 gün tatil modeli Türkiye’de uygulanabilir mi?

Ekrandaki güzellik, gerçek hayata sızıyor

Türk Tabipleri Birliği nedir? Türkiye’nin sağlık politikalarındaki rolü, etkisi ve tartışmalar

Arabanız sürekli su eksiltiyorsa dikkat: Motor arızasının habercisi olabilir

Güncel Haber

Bursa'da otomobilin çarptığı yaya öldü

Bursa’da otomobilin çarptığı yaya öldü

6 Ekim 2026
İnşaat işçisi 2 kardeş, iskeleden düştü; 1 ölü, 1 yaralı

İnşaat işçisi 2 kardeş, iskeleden düştü; 1 ölü, 1 yaralı

6 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton