5 Ağustos 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Bakan Süleyman Soylu: Fırsat kolluyorlar

Bakan Süleyman Soylu: Fırsat kolluyorlar

Haberton - Haberton
11 Eylül 2021 - Güncellenme Tarihi 15 Mart 2026
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Bakan Süleyman Soylu: Fırsat kolluyorlar

Bakan Süleyman Soylu: Fırsat kolluyorlar

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Sadece doğal afetler değil insani afetler de kendini tekrar etmeye çalışıyor ve fırsat kolluyorlar”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstanbul Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Darbelerle Mücadele Yöntemleri Sempozyumu’na katıldı. Bakan Soylu, “Dönem dönem ülkelerin ve devletlerin birtakım düzeltmelere ihtiyacı vardır.  Darbeler ve vesayet sistemi ilk önce ülkelerin tarihiyle oluyorlar. Tarihimizde ne yazık ki birden çok darbe ve girişimi oldu. Aradan geçen bir yıllık süre içerisinde darbe olmadı. Ama malum 104 emekli amiral ya emekliliği ya da demokrasiyi hazzedemediklerinden dolayı bir bildiri yayınladılar. Demek ki sadece doğal afetler değil insani afetler de kendini tekrar etmeye çalışıyor ve fırsat kolluyorlar” dedi.

İstanbul Üniversitesi’nde 6. Darbeler ile Mücadele Yöntemleri Sempozyumu düzenlendi. Sempozyuma, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, ve davetliler katıldı.

Bakan Süleyman Soylu: Fırsat kolluyorlar

Sempozyumda konuşan Bakan Soylu, “Dönem dönem ülkelerin ve devletlerin birtakım düzeltmelere ihtiyacı vardır.  Darbeler ve vesayet sistemi ilk önce ülkelerin tarihiyle oluyorlar. Tarihimizde ne yazık ki birden çok darbe ve girişimi oldu. Aradan geçen bir yıllık süre içerisinde darbe olmadı. Ama malum 104 emekli amiral ya emekliliği ya da demokrasiyi hazzedemediklerinden dolayı bir bildiri yayınladılar. Demek ki sadece doğal afetler değil insani afetler de kendini tekrar etmeye çalışıyor ve fırsat kolluyorlar. Hala bunu hayal edenler var. Hala bunu birilerini yapmasını bekleyenler var. İçeriden dışarıdan destekleyenler var. Hem isteyenler, hem destekleyenler belki de altını çizmek gerekir bunu açıkça ifade ediyorlar” dedi.

Bakan Soylu, “Tıbbın çok gelişmiş olduğunu düşünüyorduk. Tüm dünyanın virüs salgınına nasıl çaresiz kaldığını hep beraber gördük. Almanya’da sel felaketi oldu. 190 kişi hayatını kaybetti. Afet anını afet sonrasını yönetmede yaşanan tablo tüm Avrupa’da tartışma konusu oldu. Amerika ve Kanada yangınları birkaç ay sürdü.  Doğal afetlerin yanı sıra politik afetlerde de ciddi ölçüde bilinçli küresel bir kontrol dışılık yaşıyoruz. Geçen yıl burada Afganistan’daki ABD’den bahsetmiştik. Bundan sonra atılacak muhtemel adımları da konuşmuştuk. Oysa kısa süre önce ABD’nin 20 yıllık Afganistan operasyonunun nasıl sonuçlandığını, sonucunun nasıl bir hüsranla karşı karşıya kaldığını tüm dünya ile birlikte seyrettik” diye konuştu.

“DÜNYANIN HER YERİNE POLİTİKA ÜRETEBİLİRKEN KENDİ ÜLKESİNDE BİR MAHALLEDE KONTROLÜ KAYBEDEBİLİYOR”

Bakan Soylu, “Uyuşturucudan zombi olmuş yerlerde sürünen sefillik içindeki insanların acınası görüntüleri tartışmalara yol açtı. Bu bölgenin tamamen uyuşturucuya ayrıldığı, bilinci olarak insanları oraya yönlendirildiği, örtülü bir devlet politikası olarak oraya terk edildiklerini öğreniyoruz. Çünkü çözemiyorlar. Belki de çözmeyi ekonomik bulmuyorlar. Oysa bu ülke önemli dış politika uzmanlarından birinin kitabında anlatıldığına göre ABD 1945’ten bugüne kadar 71 ülkede seçimlere müdahale, ülke liderlerine suikast, darbe, halk hareketleri gibi eylemlerin bir veya birkaçını gerçekleştirmiştir.

Dünyanın her yerine politika üretebilirken kendi ülkesinde bir mahallede kontrolü kaybedebiliyor. Tıpkı başkanlık değişimi sırasında meclis binasının işgali gibi. Bir kontrolsüzlük ve istikrarsızlık ortamını oluşturup onun üzerinden bir egemenlik dayatıyorlardı. Bu istikrarsızlık ortamı özellikle yüzyılımızı vesayetin ve darbelerin zeminini hazırladı. Bu zemin üzerinden tüm sorunlarını doğuya yıkmaya çalışan batının 11 Eylül’den sonra İslam dünyası üzerinde doğuyu ötekileştirip, sonra bir savaş kıtasına çevirmesi batının kendi içinde ırkçılığı ve yabancı düşmanlığını körükledi. Ürettiği istikrarsızlık göçü körükledi. Adalete, eğitime, istihdama, sağlığa, suya, enerjiye ve huzura erişmede yoksulluk dünyadaki göç hareketlerini önümüze getirdi” ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu sözlerine şu şekilde devam etti:

“28 Şubat aslında Anadolu sermayesi, büyüyen Türkiye’nin, kendi değerleri ile yürüyüşünün önünü kesebilmek, bir vesayet sistemini hakim kılabilmek, Türkiye’nin tarihsel sürecini unutturmak, benliğini, kimliğini, milliyetini, inancını unutturmak için üretildi. Ama 2002’de tam da bunları düşünenlerin planlamalarının dışında bir sonucu halk oluşturdu. 17-25 Aralık oldu. Bir tasfiye süreci olacağı tahmin edildi. Yolsuzluklar üzerinde güya bir itibar kaybı beklendi. Tam tersi bu milletin hafızası bu fotoğrafı tekrar iyi okuyup gereğini yerine getirdi. 1960 darbesinden başlayan süreçle Türkiye vesayet rejimine esir edinmek istenmiştir. 1971 muhtırası bunun tahkimatıdır, 1980 darbesi tahkimatıdır, 28 Şubat tahkimatıdır”

“BİN YIL DİYE PLANLANAN 28 ŞUBAT 10 YIL BİLE SÜRMEDİ”

Bakan Soylu, “Darbeciler boş durmuyorlar bu doğru ama halk ve halk adına siyaset yapan, demokrasiyi savunanlar da boş durmuyorlar. Gereğini yerine getirmek için cesaretleri de var, akılları da var, millete dayalı bir meşruiyet zeminleri de var. Bin yıl diye planlanan 28 Şubat 10 yıl bile sürmedi. Hepimizi korkutmuş ürkütmüşlerdi. Biz bin yıldır bu coğrafya kendi temel değerlerimizle yaşıyoruz. Bize dediler ki ‘sizi beğenmiyoruz siz kimsiniz’. Millet bunu da yırttı attı. Dolayısıyla demokrasi dışı siyaset mühendisliği ne Ortadoğu’da ne Türkiye içerisinde tutabildiğini söylemek mümkün değildir” dedi.

Bakan Soylu, “Başarısız olsa da her darbe girişiminin ülkemize milletimize insanımıza büyük bir maliyeti olmuştur. Güçlü Türkiye, coğrafyasına huzur ve istikrar veren bir ülkedir. Ayakları yere sağlam basan güçlü Türkiye dünyaya ve haksızlıklara meydan okuma kabiliyeti olan ülkedir. Güney Kore’de kişi başı gelir seviyesi 1959 yılında 60 dolar.

Türkiye’nin kişi başı gelir seviyesi 583 dolar. Bunu uzun yıllar 3 bin dolar üzerine çıkarmak için çabaladık. Güney Kore bugün 30 bin dolar seviyesinde. Biz 10 bin doları 21. yüzyılda gördük. Her darbe girişiminin dolayısıyla maliyeti olmuştur. Gezi olaylarında Türkiye’nin kişi başı geliri 11 bin dolar civarındaydı Türkiye’de faiz yüzde 4 idi. En büyük projeler yapıldı yapılıyordu” diye konuştu. Bakan Soylu’nun, Türkiye’de son zamanlarda yaşanan yangın ve sel olaylarından bahsederken gözleri doldu.

Etiketler: Süleyman Soylu
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

AYM Başkanı Arslan AİHM adli yıl açılışına katıldı

Sonraki Haber

UNESCO Yolu’nda 7’nci Bisiklet Turu Başladı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Ümit Özdağ'dan Güvenpark çağrısı: "Gazilerimizin yanında durmak namus borcumuzdur"
Politika

Ümit Özdağ’dan Güvenpark çağrısı: “Gazilerimizin yanında durmak namus borcumuzdur”

5 Ağustos 2026
AK Parti grubunda 'çerçeve yasa' toplantısı
Politika

AK Parti grubunda ‘çerçeve yasa’ toplantısı yapıldı

5 Ağustos 2026
Antalya Havalimanı'na yeni kule
Politika

Antalya Havalimanı’na yeni kule

5 Ağustos 2026
Dervişoğlu'ndan sert çıkış: "Çerçeve yasa olarak adlandırılan ihanet belgesini asla kabul etmeyeceğiz"
Politika

Dervişoğlu’ndan sert çıkış: “Çerçeve yasa olarak adlandırılan ihanet belgesini asla kabul etmeyeceğiz”

5 Ağustos 2026
Gölbaşı Belediye Başkanı Odabaşı'ndan Bakan Kurum'a ziyaret
Politika

Gölbaşı Belediye Başkanından Bakan Kurum’a ziyaret

5 Ağustos 2026
Fransa'daki yangın görevini tamamlayan Türk uçakları yurda döndü! Bakan Yumaklı'dan pilotlara teşekkür
Politika

Fransa’daki yangın görevini tamamlayan Türk uçakları yurda döndü! Bakan Yumaklı’dan pilotlara teşekkür

5 Ağustos 2026
Sonraki Haber
UNESCO Yolu'nda 7'nci Bisiklet Turu Başladı

UNESCO Yolu'nda 7'nci Bisiklet Turu Başladı

En Güncel Haberler

Üsküdar Belediyesi'nde başkanvekili Sibel Tan Çetinkaya seçildi
Öne Çıkan

Üsküdar Belediyesi’nde başkanvekili Sibel Tan Çetinkaya seçildi

5 Ağustos 2026
Tunceli'de ot yangını; alevlerin ormana sıçramaması için seferber oldular
Öne Çıkan

Tunceli’de ot yangını; alevlerin ormana sıçramaması için seferber oldular

5 Ağustos 2026
Mohamed Salah, sağlık kontrolleri için hastaneye geldi
Spor Haberleri

Mohamed Salah, sağlık kontrolleri için hastaneye geldi

5 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Rögara düşen kedi itfaiye ekibi tarafından kurtarıldı

5 Ağustos 2026
Yaşam

Kayıp engelli bulundu

5 Ağustos 2026
Yaşam

Batman’da uyuşturucu operasyonunda 10 bin 669 hap ele geçirildi

5 Ağustos 2026
Yaşam

Bitlis’te koruma altındaki Arap tavşanı görüntülendi

5 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kaza sonrası kaçarken cipiyle otomobile çarpan alkollü sürücüye gözaltı

Kaza sonrası kaçarken cipiyle otomobile çarpan alkollü sürücüye gözaltı

- Haberton
5 Ağustos 2026

Düzce'de, alkollü sürücünün kullandığı cip motosikletle çarpıştı. Kazanın ardından kaçarken cipiyle otomobile çarpan sürücü gözaltına alındı. Daha önce ehliyetine el...

Yapay zekâ dolandırıcılığı nedir? Sesinizi ve görüntünüzü kopyalayarak hedef alabiliyorlar

İnsanlar neden giderek daha unutkan oluyor? Günlük alışkanlıklar hafızayı sessizce zayıflatıyor

Sürekli terleme hangi hastalıkların habercisi olabilir?

Kelebekler gerçekten sadece 1 gün mü yaşıyor? Yıllardır doğru sanılan bilgi ortaya çıktı

Güncel Haber

Üsküdar Belediyesi'nde başkanvekili Sibel Tan Çetinkaya seçildi

Üsküdar Belediyesi’nde başkanvekili Sibel Tan Çetinkaya seçildi

5 Ağustos 2026
Tunceli'de ot yangını; alevlerin ormana sıçramaması için seferber oldular

Tunceli’de ot yangını; alevlerin ormana sıçramaması için seferber oldular

5 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton