25 Ağustos 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Bakan Soylu: Teröre güç veren Avrupa’dır

Bakan Soylu: Teröre güç veren Avrupa’dır

Haberton - Haberton
22 Ekim 2021
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Bakan Soylu: Teröre güç veren Avrupa'dır

Bakan Soylu: Teröre güç veren Avrupa'dır

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ” Terörü finanse eden de Avrupa’dır, teröre güç veren de Avrupa’dır, teröre yön veren de Avrupa’dır, Batı’dır.” dedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü’ne (OECD) bağlı Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından Türkiye’nin gri listeye alındığını hatırlatarak, “Terörü finanse eden de Avrupa’dır, teröre güç veren de Avrupa’dır, teröre yön veren de Avrupa’dır, Batı’dır. Bunun maliyetini yaşayan, bunun mücadelesini yaşayan biziz ama suçladıkları Türkiye. Bu kadar yüzsüzlük olur mu?” dedi.

Bakan Soylu, Hak-İş Konfederasyonu’nun 46’ncı Kuruluş Yıl Dönümü ve Başkanlar Kurulu Toplantısı’na katıldı. Soylu, Afganistan‘da, Taliban’ın ilk göreve geldiği andan itibaren durgunluğun söz konusu olduğunu belirterek, “Göç konusunda yaklaşık günde 5 bin kişi Afganistan-İran sınırına doğru gidiyor. Yaklaşık 3 binini durduruyorlar. 2 bini İran sınırı içine giriyor. 3 milyon 600 bin gibi İran’da Afganlı var. Bunların 2 milyonu hareket etmeye hazır.

Her gün gelen 2 bin kişiyi de bunu üzerine ilave ederseniz, çok önemli bir göç dalgası ile karşı karşıya kaldığımızı da ifade etmek isterim. İran da bizim gibi bu göç dalgasını engellemek için elinden geleni yapıyor ve ilk kez sınırlarında bir kamp kurmaya başladı. Aynı şekilde Suriye, aynı şekilde Afrika” dedi.

Bakan Soylu, sınırlarda ve içeride göçle mücadelenin yoğun şekilde sürdüğünü belirterek, “Biz bu mücadeleyi vermezsek 3,5 milyon olan bu rakam, belki de bunun 2-3 katına çıkacaktır. Bizim yaptığımız bu mücadele, büyük bir caydırıcılık ortaya koyuyor” diye konuştu.

” Terör örgütü Türkiye’den 46 kişiyi ikna edip dağa kaçırabiliyor. “

‘TERÖRİST SAYISI 180’İN ALTINA DÜŞTÜ’

Terörle mücadeleye de değinen Bakan Soylu, “Türkiye’de bulunan terörist sayısı 180’in altına düştü. 167’yi aştı, bizim terör örgütünden ikna ettiklerimiz bu yıl. Terör örgütü Türkiye’den 46 kişiyi ikna edip dağa kaçırabiliyor. Biz onların içinden 167 kişiyi alabiliyoruz ve devlet olarak bizim terör örgütü içindeki etkinliğimiz onların 3 katından fazla. Türkiye’nin geldiği nokta burası” dedi. 

‘BU TİYATROYU BIRAKMALARI GEREK’

Bakan Soylu, Avrupa’nın ikiyüzlü davrandığını söyleyerek, “‘Göçte iş birliği yaparım, seni de bazı konularda gri listeye alırım’ anlayışı tehditkar ve ahlaksız bir anlayıştır. Bunu net bir şekilde ifade etmek isterim. Batı’nın yaptığı, Avrupa’nın yaptığı ahlaksızlıklardır. Bize de herhangi bir sıkıntısı söz konusu olmaz. Türkiye eski Türkiye değildir. Bizim kadar yüksek maliyetlerle karşılaşmadıkları halde daha şimdiden panik halindeler.

Türkiye’ye 3-5 kuruş verip daha bunun önlemini almanın gayreti içindeler. Batı’nın bu kafayı değiştirmesi lazım. Hukukun üstünlüğünden bahsedenler de bunlar, dönem dönem, ‘Hukuka müdahale etmeyin’ diyenler de bunlar. Siz ne pervasız insanlarsınız ya ne edepsizsiniz ya. Türkiye’ye 10 tane büyükelçi çıkacak diyecek ki ‘Şu adamı bırakın’. Yarın bizden Apo’yu da çıkarmamızı isteyebilirler. Yarın 6-8 Ekim olaylarının faili, yönlendiricisi, PKK’nın oyuncağı, gurur duyduğu Selahattin Demirtaş’ı da çıkarmamızı isteyebilirler. Bu tiyatroyu bırakmaları gerekir” diye konuştu. 

‘BU KADAR YÜZSÜZLÜK OLUR MU?’

İçişleri Bakanı Soylu, OECD’ye bağlı FATF tarafından Türkiye’nin gri listeye alındığını hatırlatarak, “Terörizmin en çok maliyet yüklediği ülke biziz. Avrupa’nın göbeğinde uyuşturucu ile beraber PKK, 2,5 milyar dolarlık uyuşturucu organizasyonun sahibi. Bunlar bizim belgelerimizde değil bunlar Avrupa’nın belgelerinde. Terörü finanse eden de Avrupa’dır, teröre güç veren de Avrupa’dır, teröre yön veren de Avrupa’dır, Batı’dır. Bunun maliyetini yaşayan, bunun mücadelesini yaşayan biziz ama suçladıkları Türkiye. Bu kadar yüzsüzlük olur mu? Suç gelirlerinin aklanması ve terörizmin finansmanı için ihtisas mahkemeleri kurduk. Daha pek çok tedbirler aldık. Avrupa’nın hiçbirinde bu yok” dedi. 

” Suç gelirlerinin aklanması ve terörizmin finansmanı için ihtisas mahkemeleri kurduk. Daha pek çok tedbirler aldık. “

‘KAVALA’YI, DEMİRTAŞ’I SERBEST BIRAKMADIK’

Bakan Soylu, suç gelirlerinin aklanması ve terörizmin finansmanı konusunda yapılan faaliyetleri anlatarak, “Bu kararlar Avrupa’da bu konuda alınan kararın toplamından daha fazladır ama bir eksiğimiz vardı; Osman Kavala’yı serbest bırakmadık, Demirtaş’ı serbest bırakmadık. PKK ve FETÖ ile mücadelede kimseden talimat almadık. Onların PKK/PYD’sine Suriye’de fırsat tanımadık. Eksiğimiz bu. Başaramadınız. Şimdi bize başka türlü süreçler üzerinden bedel ödetmeye çalışıyorsunuz ama bunu da muhalefet partileri ayakta alkışlıyor. Bu kararın haklı ve yerinde bir karar olmadığını, bizatihi siyasi bir karar olduğunu hep birlikte biliyoruz” dedi.

Etiketler: Süleyman Soylu
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

FETÖ sanığının tahliyesine itiraz

Sonraki Haber

Cumhurbaşkanı: Son 19 yılda gerçeğe dönüştürdük

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Göktaş, Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar'ı kabul etti
Politika

Bakan Göktaş, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı kabul etti

25 Ağustos 2026
Yeni Parti'nin üye sayısı 400 bini geçti
Politika

Yeni Parti’nin üye sayısı 400 bini geçti

24 Ağustos 2026
Politika

Çerçeve yasa sonrası yeni aşama! Takip ve Değerlendirme Kurulu toplandı

24 Ağustos 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Fırat Kalkanı Harekatı'nın yıl dönümü mesajı
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı Silva ile görüştü

24 Ağustos 2026
İYİ Partili Kavuncu: Cumhuriyetimizin temel niteliklerinden uzaklaşmak, bizi felakete sürükleyecektir
Politika

İYİ Parti’den ittifak iddialarına net yanıt: “Bizi dahil eden haberlere itibar etmeyin”

24 Ağustos 2026
Karadeniz'de güvenli seyrüsefer için çalışılıyor
Politika

Karadeniz’de güvenli seyrüsefer için çalışılıyor

24 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Cumhurbaşkanı: Son 19 yılda gerçeğe dönüştürdük

Cumhurbaşkanı: Son 19 yılda gerçeğe dönüştürdük

En Güncel Haberler

Kayseri'de yolcu otobüsü ile akaryakıt tankeri çarpıştı: 2’si ağır 35 yaralı
Gündem

Kayseri’de yolcu otobüsü ile akaryakıt tankeri çarpıştı: 2’si ağır 35 yaralı

25 Ağustos 2026
Bursa'da otomobil araziye savrulup takla attı: 5 yaralı
Yerel Haberler

Bursa’da otomobil araziye savrulup takla attı: 5 yaralı

25 Ağustos 2026
Bakan Göktaş, Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar'ı kabul etti
Politika

Bakan Göktaş, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı kabul etti

25 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

DMM: Dış kaynaklı ve maksatlı bir psikolojik harekat stratejisinin devreye sokulmaya çalışıldığı tespit edilmiştir

25 Ağustos 2026
Yaşam

Kütahya’da sportif balıkçılar 7 günlük kampta tuttukları 12 balığı doğaya saldı

24 Ağustos 2026
Yaşam

Yardıma koştu, hayatının acısını yaşadı! Kazada ölenin oğlu olduğunu görünce yıkıldı

24 Ağustos 2026
Yaşam

Yalçın Sevim Akademi’den YKS’de büyük başarı!

24 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

İnşaatta kablo döşerken akıma kapılan 15 yaşındaki Eren öldü

İnşaatta kablo döşerken akıma kapılan 15 yaşındaki Eren öldü

- Haberton
25 Ağustos 2026

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde bir firmada stajyer olarak çalıştığı öne sürülen Eren Gündoğdu (15), inşaatta elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Olay,...

Çamaşırlarınız yıkandıktan sonra neden kötü kokuyor? En sık yapılan hatalar ve kesin çözümleri

Telefonunuz çaldığında tehlike başlamış olabilir: Dolandırıcıların yeni yöntemi numaranın çok ötesinde

Ayağa kalkınca neden başımız döner? Göz kararmasının arkasındaki gizli fizyolojik ve tıbbi nedenler

İstifa eden çalışan hangi haklarını kaybeder? İş Kanunu’na göre istifa ve fesih rehberi

Güncel Haber

Kayseri'de yolcu otobüsü ile akaryakıt tankeri çarpıştı: 2’si ağır 35 yaralı

Kayseri’de yolcu otobüsü ile akaryakıt tankeri çarpıştı: 2’si ağır 35 yaralı

25 Ağustos 2026
Bursa'da otomobil araziye savrulup takla attı: 5 yaralı

Bursa’da otomobil araziye savrulup takla attı: 5 yaralı

25 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton