15 Mayıs 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Bakan Soylu: Batı, Türk yargısına talimat veremez

Bakan Soylu: Batı, Türk yargısına talimat veremez

Haberton - Haberton
19 Ekim 2021 - Güncellenme Tarihi 23 Ekim 2021
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Bakan Soylu: Batı, Türk yargısına talimat veremez

Bakan Soylu: Batı, Türk yargısına talimat veremez

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Hukukun üstünlüğünden ve demokrasiden bahseden Batı, Türk yargısına talimat veremez” dedi

İçişleri Bakanı Soylu, ’19 Ekim Muhtarlar Günü’ nedeniyle 81 ilden gelen muhtarlarla birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti. Bakan Soylu daha sonra Ankara Ticaret Odası Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenen programda muhtarlarla bir araya geldi. Programa, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Ankara Valisi Vasip Şahin, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk ile çok sayıda davetli katıldı.

Burada konuşan Soylu, muhtarlığın 200 yıllık mazisi olduğunu, bugün konuşulması gerekenin muhtarlığın geleceği olduğunu belirterek, “Çünkü; birileri ısrarla geriye döndürmek istese de bugünün Türkiye’si yarınlarını konuşan Türkiye’dir. Aklı geriye takılıp kalan değil, 2023 ve sonrasını planlayan Türkiye’dir. Birileri şunu çok iyi anlamalıdır; bizim gündemimiz dün değildir. Bizim gündemimiz, Azerbaycan’da, Libya’da, Doğu Akdeniz’de, güney sınırımızın altında olan bitenle, oralarda attığımız adımlarla ve Recep Tayyip Erdoğan’ın sınırlarımızın ötesinde ortaya koyduğu vizyonla ilgilidir. Bizim gündemimiz, sadece terörle mücadele değildir; terör dönemlerinin her alandaki izlerini silmek, Doğu ve Güneydoğu’yu sadece Türkiye’nin değil, dünyanın cazibe merkezi haline getirmekle ilgilidir” dedi. 

“Cumhurbaşkanlığı hükümet modeli, esas itibarıyla bunun ilk adımıdır. “

‘ŞİMDİDEN HAZIRLANMALIYIZ’

Bakan Soylu, muhtarlık kurumunu dünün hatıraları üzerinden konuşulamayacağını belirterek, “Artık 20 yıl sonrasının muhtarını, gelecek hayalimizi konuşmalıyız. Yönetimde muhtarı nerede konumlandırdığımızı tartışmalıyız. Muhtarın, dolayısıyla millet iradesinin daha fazla merkezde olduğu bir kamu düzeni fikrine, şimdiden hazırlanmalıyız. Cumhurbaşkanlığı hükümet modeli, esas itibarıyla bunun ilk adımıdır. Şimdi bunu bir adım ileriye taşımak, yarının muhtar profilini, bugünden tarif etmek durumundayız. Muhtarlık kurumu bu topraklar var olduğu sürece devam edecektir” diye konuştu.

‘BUNU KABUL ETMİYORUZ’

Bakan Soylu, dün akşam 10 ülkenin büyükelçisinin tutuklu Osman Kavala için ortak bildiri yayımladığını hatırlatarak, “Malum bu aralar çok moda oldu, canı sıkılan bildiri yayınlıyor. 10 tane büyükelçilik bir araya gelmiş, içinde ABD’si de var Almanya‘sı da var. Diyorlar ki, ‘Ey Türk yargısı, Osman Kavala’yı derhal serbest bırak, talimatımızın dışına çıkma’. Osman Kavala için seferber olmuş batıya diyeceğim şudur: ‘Türk yargısı bitti’ demeden bitmez, bunu da herkes böyle bilsin. Ve Türkiye, o dışarıdan parmak salladığınız, parmak salladıkları zaman süklüm büklüm olan Türkiye değil. İki satır açıklamayla istediğiniz gibi yönetebileceğiniz bir ülke hiç değil.

Hukukun üstünlüğünden ve demokrasiden bahseden Batı, Türk yargısına talimat veremez. ‘Derhal birisini serbest bırakın’ diyemez. Bunu kabul etmiyoruz. Burası bir çadır devleti değil. Burası 2 bin yıllık Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Herkes aklını başına alsın, herkes haddini bilsin” ifadelerini kullandı.

‘KİMSE KUSURA BAKMASIN’

Bakan Soylu, merkezi Paris’te bulunan Avrupa Birliği Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü’nün ‘Avrupa Güvenlik Yıllığı 2021’i yayımladığını belirterek, “Orada da bizimle bütün dertlerini, neye kızıp alındıklarını tek tek yazmışlar. Madde madde yazmışlar. Efendim neymiş; Türkiye Libya ile münhasır ekonomik bölge anlaşması imzalamış. Bunu yapamazmışız. Başka, Türkiye Maraş’ı yeniden açmış. Bunu yapamazmışız. Başka, Türkiye Ayasofya‘yı açmış. Bunu yapamazmışız. Başka, PKK’nın yönettiği belediyelere kayyum atamışız.

Bunu yapamazmışız. Tırnak içinde söylüyorum, güya onlar açısından ‘kusurlarımızı tek tek saymış’. Kıymetli kardeşlerim; kimin kiminle nasıl kanka olduğunu herkes iyice görsün diye bunları anlatıyorum. Dün 10 tane büyükelçi ortak bildiri yayımlamış. 10’unuz değil 100’ünüz gelse Türkiye’ye zerre toz konduramazsınız. Dertleri, hazmedemedikleri şu; siz nasıl olur da bizim dediğimizden dışarı çıkarsınız. Siz nasıl bizim yapma dediğimizi yaparsınız. Dert budur, tezgah budur. Kimse kusura bakmasın. Biz özgür bir ülkeyiz, özgürlüğümüzü de kimseden hediye almadık” dedi.

Bakan Soylu ayrıca, birçok afet olayında muhtarlar ile el ele çalıştıklarını söyleyerek, “Muhtarlık müessesi şöyledir, böyledir’ diyenlere şu geçtiğimiz 2,5 yıl kapak” ifadesini kullandı.

Etiketler: Süleyman Soylu
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Denizlispor’da Mayi ısındı

Sonraki Haber

Düğün salonunu cinayetinde 4 tutuklama

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Uraloğlu: Azerbaycan ile ilişkiler herhangi iki devletin ötesinde
Politika

Azerbaycan ile ilişkiler herhangi iki devletin ötesinde

15 Mayıs 2026
İsmail Ok’a yanlış ilaç verildiği iddiasıyla açılan davada 2 sanığa ceza talebi
Politika

İsmail Ok’a yanlış ilaç verildiği iddiasıyla açılan davada 2 sanığa ceza talebi

15 Mayıs 2026
Büyük Birlik Partisi'nin 13'üncü Olağan Büyük Kurultayı 7 Haziran’da yapılacak
Politika

Büyük Birlik Partisi’nin 13’üncü Olağan Büyük Kurultayı 7 Haziran’da yapılacak

15 Mayıs 2026
Bakan Göktaş: Hedefimiz engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran, ailelere destek olan hizmetleri daha da yaygınlaştırmak
Politika

Hedefimiz engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran, ailelere destek olan hizmetleri daha da yaygınlaştırmak

15 Mayıs 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Vahşi kapitalizmin elinde gaddar bir ekonomik silaha dönüştüğünü görüyoruz
Politika

Vahşi kapitalizmin elinde gaddar bir ekonomik silaha dönüştüğünü görüyoruz

15 Mayıs 2026
Vali Gül: Bayram harçlığı olarak önümüzdeki burs 10 bin lira olacak
Politika

Bayram harçlığı olarak önümüzdeki burs 10 bin lira olacak

15 Mayıs 2026
Sonraki Haber

Düğün salonunu cinayetinde 4 tutuklama

En Güncel Haberler

Arca Çorum FK - Sipay Bodrum FK: 2-0
Spor Haberleri

Arca Çorum FK – Sipay Bodrum FK: 2-0

15 Mayıs 2026
Fatih'te dron destekli asayiş ve narkotik denetimi
Yerel Haberler

Fatih’te dron destekli asayiş ve narkotik denetimi

15 Mayıs 2026
Başsavcılık: ‘Milletvekilinin oğlu okulu silahla bastı’ iddiası doğru değil
Gündem

Başsavcılık: ‘Milletvekilinin oğlu okulu silahla bastı’ iddiası doğru değil

15 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Erdemli Vadisi’nde selin zarar verdiği alanlara ‘imece’ usulü tadilat

15 Mayıs 2026
Yaşam

Tekirdağ’da 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla ‘Gençlik Yürüyüşü’

15 Mayıs 2026
Yaşam

Mehmetçikten, dost ve müttefik ülkelerle ortak eğitim

15 Mayıs 2026
Yaşam

Muğla’da engellilerin askerlik sevinci

15 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Karabük merkezli 8 ilde siber dolandırıcılık operasyonu: 18 tutuklu

Karabük merkezli 8 ilde siber dolandırıcılık operasyonu: 18 tutuklu

- Haberton
15 Mayıs 2026

Karabük merkezli 8 ilde düzenlenen siber dolandırıcılık operasyonunda vatandaşları yaklaşık 87 milyon lira dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan 27 şüpheliden 18’i...

Instagram keşfete nasıl düşülür? 2026 algoritmasının öne çıkardığı kritik detaylar

Odaklanma sorunu nasıl çözülür? Telefon ve sosyal medya beyni nasıl etkiliyor?

Panik atak anında ne yapılır? İşte uzmanların hayat kurtaran önerileri

İngilizce nasıl geliştirilir? Dizi izlemek gerçekten işe yarıyor mu?

Güncel Haber

Arca Çorum FK - Sipay Bodrum FK: 2-0

Arca Çorum FK – Sipay Bodrum FK: 2-0

15 Mayıs 2026
Fatih'te dron destekli asayiş ve narkotik denetimi

Fatih’te dron destekli asayiş ve narkotik denetimi

15 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton