17 Mayıs 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Dış Haberler - Bakan Koca, TDT Sağlık Bakanları toplantısına katıldı

Bakan Koca, TDT Sağlık Bakanları toplantısına katıldı

Haberton - Haberton
16 Ağustos 2023
- Dış Haberler
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Bakan Koca, TDT Sağlık Bakanları toplantısına katıldı

Bakan Koca, TDT Sağlık Bakanları toplantısına katıldı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, TDT Sağlık Bakanları toplantısına katıldı. Bakan Koca, 6 Şubat depremlerinde Türkiye’nin yardımına koşan Türk Devletlerine teşekkür etti.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Özbekistan’ın Semerkant kentinde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı 2’nci Sağlık Bakanları Toplantısı’na katıldı. Bakan Koca, toplantıda konuşma yaparak 6 Şubat depremlerinde Türkiye’nin yardımına koşan Türk Devletlerine teşekkür etti.

Bakan Koca konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Biz Ayasofya ile güzelliğine ayrı bir güzellik katan İstanbul’uz

Hazar Denizi’nin rüzgarının serinlettiği Bakü’yüz. Ulukayın ağacını sembol eden Beyterek’in gölgesindeki Astana’yız. Tanrı Dağları’nın heybetini yansıtan Bişkek’iz. Türk İslam medeniyetinin kültür başkenti Semerkant’ız. Kültürümüzü ilmek ilmek halısına dokuduğu Aşkabat’ız. Tuna Nehri’nin şehirleri birleştirdiği Budapeşte’yiz. Akdeniz’in ortasında açan çiçek Lefkoşa’yız. Biz binlerce yıllık geçmişiyle beş bin yıllık bir halıya bağdaş kurmuş ulu bir çınarın dallarıyız.

Türk Devletleri Teşkilatı’nın saygıdeğer Genel Sekreteri aynı ortak geçmişi paylaştığımız Azerbaycan Kazakistan, Kırgızistan, Tataristan ve Özbekistan’ın kıymetli Sağlık Bakanları. Programımıza katılan çok değerli hekim meslektaşlarım, kıymetli sağlık çalışanları ve basın mensupları. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Türk kardeşlerimizin selamını sizlere iletiyorum. Şahsım ve bakanlığım adına hepinize en samimi duygular ile kucaklayarak saygılarımı sunuyorum.

Bizler, Türkistan coğrafyasının çetin şartlarında, önce bölgemize sonrasında tüm dünyaya bilim ve medeniyet alanlarında yön vermiş aynı ataların torunlarıyız. Nasıl ki binlerce yıl önce bu topraklardan canlanıp vücut bulan asil bir milletin fertleri olarak tarihe yön vermiş isek, bugün de aynı aşk ve düşünce ile yine yan yana, kol kola dünya medeniyetine yön vermeye devam edeceğiz.

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Türkiye’de kardeş ülkelerin Sağlık Bakanları ve bilim insanlarının katılımı ile gerçekleştirmiş olduğumuz, Türk Devletleri Teşkilatı Sağlık Bakanları Toplantısı’nın ikincisine Türk Dünyası’nın kadim şehirlerinden birisi olan Semerkant’ta iştirak etmekten duyduğum memnuniyeti öncelikle ifade etmek istiyorum. Türk-İslam medeniyetinin sarsılmaz temelini oluşturan sahabelerin, İmam Buhari’nin, İmam Maturi’nin, İmam Tırmizi’nin, Muhammed Bahauddin Şah-ı Nakşibendi Hazretlerinin manevi sıcaklığını ruhumuzda hissetmek, bizlere derin bir huzur veriyor.

Değerli misafirler, ülkelerimiz ve vatandaşlarımız arasındaki kardeşliğin ne kadar içten ve samimi olduğunu, 6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye’de meydana gelen ve 11 şehrimizi etkileyen ‘asrın depremi’ olarak isimlendirdiğimiz zor günlerimizde bir kez daha yakından hissettik. Olayın vuku bulmasından hemen sonra gerek telefon ile arayarak gerek kurtarma ekibi, sahra hastanesi, sağlık personeli, ilaç, tıbbi malzeme ve cihaz, temel ihtiyaç malzemeleri göndererek gerekse dualarında bizlere yer vererek acımızı yakından hisseden tüm kardeşlerime ülkem adına bir kez daha şükranlarımı arz etmek istiyorum.

16 Mart 2023 tarihinde Ankara’da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde ‘Afet-Acil Durum Yönetimi ve İnsani Yardım’ teması altında önemli bir zirve gerçekleştirilmiştir. Zirveye Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Sayın Kasım Cömert Tokayev, Kırgız Cumhurbaşkanı Sayın Sadır Caparov, Dönem Başkanı Özbekistan Cumhurbaşkanı Sayın Şevket Mirziyoyev, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar, Macaristan Başbakanı Sayın Viktor Orban,  Türkmen Halkının Milli Lideri ve Türkmenistan Halk Maslahatı Başkanı Sayın Gurbangulu Berdimuhamedov, Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Sayın Kubanıçbek Ömüraliyev katılım sağlamışlardır.

TÜRK DÜNYASI ACİL MEDİKAL KURTARMA BİRİMİ

Diğer yandan, Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirve Bildirisi’nde yer alan üye ve gözlemci devletlerin ulusal tıbbi kurtarma ekipleri arasında iş birliğini güçlendirmeye ve ortak kapasite geliştirme faaliyetlerinde bulunmaya hazır olduklarını ifade etmeleri, biz Sağlık Bakanlarına yeni bir misyon yüklemiştir. Detaylarını öğleden sonraki resmi Bakanlar Toplantısı’nda paylaşacağım ‘Türk Dünyası Acil Medikal Kurtarma Birimi’nin hayata geçirilmesini son derece önemli bulduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu kapsamda her türlü ulaşım, konaklama, eğitim ve diğer masrafları ülkemizce karşılanmak üzere Türk Devletleri Teşkilatına üye ülkelerden ilk etapta üçer kişinin katılım sağlayacağı eğitici eğitimi programını 9-17 Eylül 2023 tarihleri arasında İzmir Urla Afet ve Simülasyon Eğitim Merkezi’nde düzenlemeyi planlıyoruz.

Kıymetli Misafirler, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı olarak, başta kısa süreli mesleki kapasite eğitimleri olmak üzere her türlü iş birliğine hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Var olan potansiyelimizi daha da ileriye götürmek için hem bilimsel hem de karşılıklı sağlık pazar payımızı artıracak ticari aktiviteler olmak üzere daha fazla çaba sarf etmemiz gerektiğini yeniden dikkatlerinize sunuyorum. Tüm bu konuların takibi için Bakanlığım Uluslararası İlişkiler Bölümü sizlerle temas halinde olmaya ve yoğun mesai harcamaya devam edeceklerdir.

Bugün ayrıca Özbekistan’da iki önemli etkinliği aynı anda gerçekleştirmenin de ayrı bir gururunu yaşıyoruz. Bunlardan birincisi, geçtiğimiz yıl ilkini İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz Türk Devletleri Teşkilatı Sağlık Bakanları Toplantısıdır. İkincisi ise; 2019 yılında ilkini Taşkent’te gerçekleştirdiğimiz Sağlık İş Forumu ve Fuarı’dır”

Etiketler: Fahrettin Koca
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Eris varyantı sonbaharda pik yapabilir

Sonraki Haber

İş Bankası’ndan sıfır faizli kredi imkanı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Putin, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile telefonda görüştü
Dış Haberler

Putin, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile telefonda görüştü

16 Mayıs 2026
Maldivler'de kurtarma operasyonuna katılan dalgıç da hayatını kaybetti
Dış Haberler

Maldivler’de kurtarma operasyonuna katılan dalgıç da hayatını kaybetti

16 Mayıs 2026
Mars'taki 'Perseverance' keşif aracından yeni özçekim
Dış Haberler

Mars’taki ‘Perseverance’ keşif aracından yeni özçekim

16 Mayıs 2026
Bangkok’ta yük treni, otobüse çarptı: 8 ölü
Dış Haberler

Bangkok’ta yük treni, otobüse çarptı: 8 ölü

16 Mayıs 2026
Avustralya'da köpek balığı saldırısı: 1 ölü
Dış Haberler

Avustralya’da köpek balığı saldırısı: 1 ölü

16 Mayıs 2026
ABD'de bir eve uçak düştü: 2 ölü
Dış Haberler

ABD’de bir eve uçak düştü: 2 ölü

16 Mayıs 2026
Sonraki Haber
İş Bankası’ndan yeni müşterilerine sıfır faizli kredi imkanı

İş Bankası'ndan sıfır faizli kredi imkanı

En Güncel Haberler

DEM Parti’li Hatimoğulları: Barış, yepyeni bir sayfa açmak demektir
Politika

DEM Parti’li Hatimoğulları: Barış, yepyeni bir sayfa açmak demektir

16 Mayıs 2026
Mezarlıktaki plastik varilde 21 insan cenini bulundu
Öne Çıkan

Mezarlıktaki plastik varilde 21 insan cenini bulundu

16 Mayıs 2026
2026'da motosikletli unsurlardan eğitim
Yerel Haberler

2026’da motosikletli unsurlardan eğitim

16 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Osmaniye’de ‘Lezzet Festivali’ renkli görüntülerle başladı

16 Mayıs 2026
Yaşam

Fener Rum Patriği Bartholomeos, ayin için Nevşehir’e geldi

16 Mayıs 2026
Yaşam

Erzincan’da saklı cennet; Sohmarik Yaylası

16 Mayıs 2026
Yaşam

Çanakkale’de ‘Boğazın Minik Çobanları’ yarışması

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Efeler Yolu Ultra Trail’de heyecan başladı

Efeler Yolu Ultra Trail’de heyecan başladı

- Haberton
16 Mayıs 2026

İzmir’in doğal güzellikleri ile tarihi mirasını aynı rotada buluşturan Efeler Yolu Ultra Trail’de heyecan dolu mücadele başladı. Bu yıl ikinci...

Yoga spor kadar etkili mi? Uzmanlara göre etkisi sanıldığından daha büyük olabilir

Misafir sofraları için uyumlu menü önerileri

Borsada nasıl para kazanılır? Uzmanlar en kritik hatayı açıkladı

Çocuklarda kekemelik neden olur? Uzmanlara göre erken fark etmek büyük önem taşıyor

Güncel Haber

DEM Parti’li Hatimoğulları: Barış, yepyeni bir sayfa açmak demektir

DEM Parti’li Hatimoğulları: Barış, yepyeni bir sayfa açmak demektir

16 Mayıs 2026
Mezarlıktaki plastik varilde 21 insan cenini bulundu

Mezarlıktaki plastik varilde 21 insan cenini bulundu

16 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton