13 Eylül 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Bakan Karaismailoğlu: Yüzde 64 düzeyine ulaştık

Bakan Karaismailoğlu: Yüzde 64 düzeyine ulaştık

Haberton - Haberton
25 Ekim 2021 - Güncellenme Tarihi 7 Mart 2022
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Bakan Karaismailoğlu: Yüzde 64 düzeyine ulaştık

Bakan Karaismailoğlu: Yüzde 64 düzeyine ulaştık

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Bakan Karaismailoğlu Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı ile ilgili “Ray işlerinde de yüzde 64 düzeyine ulaştık” dedi

Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı Ray Kaynağı Töreni’nde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Yüzde 5 olan ilerlemeyle, 22 Mayıs 2020 tarihinde devraldığımız projeyi yüzde 72 seviyesine getirdik. İstasyon betonarme işlerini yüzde 80 düzeyine çıkardık. İnce işlerde yüzde 37, Ray işlerinde de yüzde 64 düzeyine ulaştık” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı Ray Kaynağı Töreni’ne katıldı. Bakan Karaismailoğlu’na törende AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu eşlik etti. Bakan Karaismailoğlu, açılış konuşmasının ardından ray kaynağı yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu törende yaptığı konuşmada, “İstanbul’da yapımını tamamlayıp, halkımızın hizmetine sunduğumuz metro hattı uzunluğu 80 kilometredir. Bugün ray kaynağı töreninde yer aldığımız Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro hattı ile İstanbul’da 7 ayrı metro hattının yapımına yoğun şekilde devam ediyoruz.  Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattının yapımını İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden devralmıştık. Dünyanın en büyük ve en gelişmiş teknolojilerini barındıran hastanelerinden biri olan Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, toplu konutların ve nüfus yoğunluğunun çok yoğun olduğu Kayaşehir’e ulaşımı sağlayacak” dedi.

” İnce işlerde yüzde 37, ray işlerinde de yüzde 64 düzeyine ulaştık “

“DEVRALDIĞIMIZ PROJEYİ YÜZDE 72 SEVİYESİNE GETİRDİK”

Bakan Karaismailoğlu, “En öncelikli hatlarımızdan biri olan bu hattımızda maalesef 2019 Temmuz ayından devraldığımız güne kadar metro hattının yapımı durdurulmuş, hiçbir çalışma yapılmamıştı. Hatırlayacağınız gibi aynı zihniyet Çam ve Sakura Hastanesi yollarını da yapmamış hastaneye ulaşım için gerekli olan bütün yolları bakanlığımız yapmıştı. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile; Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı inşaatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devredildi. Yüzde 5 olan ilerlemeyle, 22 Mayıs 2020 tarihinde devraldığımız projeyi yüzde 72 seviyesine getirdik. İstasyon betonarme işlerini yüzde 80 düzeyine çıkardık. İnce işlerde yüzde 37, ray işlerinde de yüzde 64 düzeyine ulaştık.” diye konuştu.

Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro hattının 6.2 kilometre olduğunu söyleyen Bakan Karaismailoğlu, “4 istasyonlu raylı sistemimiz saatte 80 kilometre hıza uygun olarak, günde 70 bin yolcu taşıyabilecektir. Başakşehir’den başlayan hattımız, Onurkent, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Toplu Konutlar istasyonlarının ardından, Kayşaşehir Merkezine ulaşacaktır. Bugün Çam ve Sakura Şehir Hastanesi önünde inşa ettiğimiz 300 metre uzunluğundaki viyadük üzerinde gerçekleşecek ilk ray kaynağı töreniyle ray kaynağı işlemlerine başlayarak, projede yeni bir aşamaya geçeceğiz. Kısa sürede yapım işlerini tamamlayıp sinyal ve sistem emniyet testleri tamamlanınca işletmeye almayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

” Bu entegrasyonlarla, bölgenin Marmaray’a, havalimanına, Göktürk Kemerburgaz, Kağıthane, Beşiktaş Gayrettepe’ye  metro ile ulaşımı da sağlanacaktır. “

HAT HIZLI VE EKONOMİK ULAŞIM SAĞLAYACAK

Metro hattı ile Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ve Kayaşehir arasına hızlı ve ekonomik ulaşım sağlanacağını belirten Bakan Karaismailoğlu, “Bu metro hattımız aynı zamanda, Metrokent İstasyonu’nda, Bağcılar-Kirazlı, Başakşehir-Olimpiyatköy hattı ile entegre olacak. Yine ayrıca hattımız, Kayaşehir İstasyonu’nda Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro hattı ile bağlanacak. Bu entegrasyonlarla, bölgenin Marmaray’a, havalimanına, Göktürk Kemerburgaz, Kağıthane, Beşiktaş Gayrettepe’ye  metro ile ulaşımı da sağlanacaktır.

Kayaşehir – Mahmutbey arası seyahat süresi, 20 dakika, Metrokent – İstanbul Havalimanı arası seyahat süresi 24 dakika, Kayaşehir -Beşiktaş Gayrettepe arası seyahat süresi 45 dakika, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi – Bağcılar (Kirazlı) arası seyahat süresi de 23 dakika olacak. Bakanlığımız tarafından yapımı devam eden Bakırköy Bağcılar metro hattı tamamlandığında da Başakşehir Metrokent – Bakırköy Özgürlük Meydanı arası seyahat süresi 29 dakika olacaktır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin görevi olduğu hâlde, yapmaktan imtina ettiği, Başakşehir Şehir Hastanemizin bağlantısı olan karayolu ve köprülerini de bakanlık olarak biz devraldık ve yapımını hızla tamamladık” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Arkasspor 4’te 4 yaptı

Sonraki Haber

Tokat’ta kar yağışı kenti beyaza boyadı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı hayalini gerçekleştirdi: "Şehir hastaneleri projesi hayalimdi, eski Türkiye'nin dili olsa da konuşsa"
Politika

Cumhurbaşkanı hayalini gerçekleştirdi: “Şehir hastaneleri projesi hayalimdi, eski Türkiye’nin dili olsa da konuşsa”

13 Eylül 2026
MHP’li isimden 'Terörsüz Türkiye' mesajı: "Geri dönülemez bir yola girildi"
Politika

MHP’li isimden ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı: “Geri dönülemez bir yola girildi”

13 Eylül 2026
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hizmetlerine devam ediyor: Huzurevi, rehabilitasyon merkezi ve yaşlı bakım evi sözü
Politika

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hizmetlerine devam ediyor: Huzurevi, rehabilitasyon merkezi ve yaşlı bakım evi sözü

13 Eylül 2026
Cumhurbaşkanından Sakarya Zaferi'nin yıl dönümünde anlamlı mesaj: "Anadolu'nun bir Türk yurdu olduğunu akıllara kazıdı"
Politika

Cumhurbaşkanı’ndan Sakarya Zaferi’nin yıl dönümünde anlamlı mesaj: “Anadolu’nun bir Türk yurdu olduğunu akıllara kazıdı”

13 Eylül 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'de komşularını ziyaret etti
Politika

Erdoğan’dan Rize’de baba ocağı ziyareti: Komşularıyla hasret giderdi

13 Eylül 2026
Bakan Gürlek: Terörsüz Türkiye, geleceği güvence altına alma hedefidir
Politika

Bakan Gürlek’ten “Terörsüz Türkiye” mesajı: Ortak geleceğimizi güvence altına alacağız

13 Eylül 2026
Sonraki Haber

Tokat'ta kar yağışı kenti beyaza boyadı

En Güncel Haberler

Kurtlar Vadisi senaristleri Kaşif Kozinoğlu soruşturmasına dahil oldu
Öne Çıkan

Kurtlar Vadisi senaristleri Kaşif Kozinoğlu soruşturmasına dahil oldu

13 Eylül 2026
Oyuncu Çağla Boz gözaltına alındı
Öne Çıkan

Oyuncu Çağla Boz gözaltına alındı

13 Eylül 2026
Göz çevresindeki sarı bezeler kalp krizi ve inmenin habercisi olabilir
Sağlık Haberleri

Göz çevresindeki sarı bezeler kalp krizi ve inmenin habercisi olabilir

13 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

İnatçı boğa güreşten kaçtı, demir kapıdaki boşluktan arena dışına atladı

13 Eylül 2026
Yaşam

İzmir’de 12 ilçede atlı jandarma birlikleri görev yapıyor: Vatandaşların ilgi odağındalar

13 Eylül 2026
Yaşam

Mersin Limanı’nda geminin altına gizlenmiş 350 kilo kokain ele geçirildi

13 Eylül 2026
Yaşam

15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda dönüş yoğunluğu sürüyor: Okulların açılması da etkili

13 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Okul alışverişini son güne bırakan veliler yine Eminönü'nü tercih etti

Okul alışverişini son güne bırakan veliler yine Eminönü’nü tercih etti

- Haberton
13 Eylül 2026

Okullarda 2026-2027 eğitim öğretim dönemi yarın başlıyor. Okul alışverişini son güne bırakan veliler, Eminönü Tahtakale Çarşısı'nı tercih etti. Okullarda 2026-2027...

Türk ihracat pazarları: İşte en çok ihracat yapılan 20 ülke

Türkiye’de belediye başkanlarının yetkileri: Yerel yönetim rehberi

Türk mutfağında sonbahar geçişi: Mevsim malzemeleriyle yeni tarifler

Yapay Zekâ ile tarım: Türkiye’de Precision Farming uygulamaları

Güncel Haber

Kurtlar Vadisi senaristleri Kaşif Kozinoğlu soruşturmasına dahil oldu

Kurtlar Vadisi senaristleri Kaşif Kozinoğlu soruşturmasına dahil oldu

13 Eylül 2026
Oyuncu Çağla Boz gözaltına alındı

Oyuncu Çağla Boz gözaltına alındı

13 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton