5 Ekim 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Bakan Karaismailoğlu: İddialı bir süreç içerisindeyiz

Bakan Karaismailoğlu: İddialı bir süreç içerisindeyiz

Haberton - Haberton
2 Ekim 2021 - Güncellenme Tarihi 5 Ekim 2021
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Bakan Karaismailoğlu: İddialı bir süreç içerisindeyiz

Bakan Karaismailoğlu: İddialı bir süreç içerisindeyiz

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu “Yeni, etkin ve dünyayı bu coğrafyaya entegre etmeyi hedefleyen iddialı bir süreç içerisindeyiz” dedi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ulaştırma ve Haberleşme Şurası öncesi yaptığı açıklamada “Şura kapsamında karayolu, demiryolu, denizcilik, havacılık ve haberleşme olmak üzere 5 farklı sektörden üst düzey yerli ve yabancı konuşmacıların yer alacağı paneller gerçekleştireceğiz. 55 farklı ülkeden konuk olarak ağırlayacağımız Ulaştırma Bakanları ve bakan yardımcılarının katılım göstereceği kapalı oturumlar yaparak; dünyayı değiştirebilecek mega ulaşım projeleri, covid-19 sonrası dünyada ulaşımın iyileştirilmesi, esnekliği ve küresel tedarik zincirlerinin yeni standartlarının belirlenmesi, bütünsel kalkınmayı sağlayacak ekonomi ve ulaşım koridorlarının gelişimi ve ülkelere etkisi, konularında sektördeki iş birliği fırsatlarını, bölgesel sorunları ve çözüm önerilerini masaya yatıracağız” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu İstanbul Atatürk Havalimanı C Terminali’nde 6-8 Ekim tarihlerinde yapılacak olan Ulaştırma ve Haberleşme Şurası alanında incelemelerde bulundu ardından açıklama yaptı.

Bakan Karaismailoğlu, “Lojistik-Mobilite-Dijitalleşme odağında ele alacağımız 12. şurada dünyada gelişmenin itici gücü olan ulaştırma ve haberleşme yatırımlarını konuşacağız. Şunu vurgulamak isterim; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, ülkemizin her noktasına aynı kalitede, aynı standartta, aynı hızda, aynı konforda, bölgesel farklılık olmaksızın emniyetli ulaşım ve iletişim hususunda var gücümüzle çalışmayı sürdürüyoruz. Hizmet siyasetine sarılarak, yapamadıklarımızın değil, hayata geçirdiğimiz hizmetleri milletimize duyurmaya devam edeceğiz” dedi.

Bakan Karaismailoğlu: İddialı bir süreç içerisindeyiz

“BÖLGESEL SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ MASAYA YATIRACAĞIZ”

Karaismailoğlu, “Şura kapsamında karayolu, demiryolu, denizcilik, havacılık ve haberleşme olmak üzere 5 farklı sektörden üst düzey yerli ve yabancı konuşmacıların yer alacağı paneller gerçekleştireceğiz. 55 farklı ülkeden konuk olarak ağırlayacağımız Ulaştırma Bakanları ve bakan yardımcılarının katılım göstereceği kapalı oturumlar yaparak; dünyayı değiştirebilecek mega ulaşım projeleri, kovid-19 sonrası dünyada ulaşımın iyileştirilmesi, esnekliği ve küresel tedarik zincirlerinin yeni standartlarının belirlenmesi, bütünsel kalkınmayı sağlayacak ekonomi ve ulaşım koridorlarının gelişimi ve ülkelere etkisi, konularında sektördeki iş birliği fırsatlarını, bölgesel sorunları ve çözüm önerilerini masaya yatıracağız.

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şûrası’nı özellikle Türkiye’nin dış ticaret hedeflerini destekleyecek büyük bir yatırım hamlesinin işaret fişeği olarak görmeliyiz. Şûradan çıkan sonuçlar ve akabinde alınacak kararlar ulaşım ve haberleşme sektörleri ile ekonomi başta olmak üzere her alanda gelişmenin en önemli dinamikleri olacak. Ülkemizin 2023, 2035, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmada yeni yol haritamızı çizecek olan Türkiye Ulaştırma Politikasını ortaya koyacak.

Daha önce ulaşım ve haberleşme sektörlerindeki temel belirleyicileri, hâlihazırdaki ihtiyaçlar, beklentiler ve bunların itici gücü olan hedefler olarak sıralıyorduk. Artık değişen dünyamıza paralel olarak yeni trendleri yakından takip ederek belirliyoruz. Her çalışmamızı vizyoner bir bakış açısıyla, mobilite, dijitalleşme ve lojistik dinamiklerini dikkate alarak gerçekleştiriyoruz. Bu dinamikler ile yeni, etkin ve dünyayı bu coğrafyaya entegre etmeyi hedefleyen iddialı bir süreç içerisindeyiz. Yeni dönüşüm sürecinde açığa çıkmamış ihtiyaçları planlamalarımıza daha fazla dâhil ediyoruz” diye konuştu.  

“ŞÛRA TOPLAMDA 35 BİN METREKARELİK BİR ALANDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK”

Bakan Karaismailolu, 3 gün sürecek şurada, politika ve stratejileri konusunda uzman yerli yabancı üst düzey yöneticileri, bilim insanlarını, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerini bir araya getireceklerini belirterek, “Bölgemizin ve dünyanın içinde bulunduğu durumu değerlendirerek 55 ülkeden gelecek olan mevkidaşlarımızla, alanında uzman yerli ve yabancı katılıcılarımızla uluslararası ve bölgesel ulaşım, iletişim politikaları ve geleceğe yönelik fırsatları belirleyeceğiz ve iş birliği vizyonumuzu da ortaya koyma fırsatı bulacağız.

Türkiye’nin alanında en önemli ve kapsamlı etkinliği olan 12. Şûrayı en iyi şekilde gerçekleştirmek için tüm hazırlıklarımızı da tamamladık. Atatürk Havalimanı’nı adeta bir etkinlik merkezine dönüştürdük. 15 bin metrekare kapalı alanı, 3 bin 500 metrekarelik bina dışına yapılan özel üretim sergi alanı olmak üzere toplamda 35 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirilecek şûra için 100 firma katılım gösterecek. 8 farklı salonda eş zamanlı toplantılar gerçekleştirilecek olan şûra için aynı zamanda bin kişilik bir oditoryum inşa ediliyor. Şûra kapsamında bir etkinlik merkezine dönüştürülen Atatürk Havalimanı’nda, yerli ve yabancı katılımcılarımızı en iyi şekilde ağırlayacağız. Söz konusu şuramızda gerçekleşecek fikir teatilerinin önümüzdeki süreçte yeni ufuklara doğru yol alınmasına çok önemli katkılar sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu, son olarak, “İnşallah 8 Ekim’deki kapanış oturumunu Cumhurbaşkanımızın katılımıyla yapacağız” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Yük taşınan asansörün sepeti otobüse çarptı: 1 yaralı

Sonraki Haber

Sakatlanınca bırakmadı; 3 kez Avrupa Şampiyonu oldu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

İletişim Başkanı Duran'dan Adana ve Osmaniye'deki depremler için 'geçmiş olsun' mesajı
Politika

İletişim Başkanı Duran’dan Adana ve Osmaniye’deki depremler için ‘geçmiş olsun’ mesajı

4 Ekim 2026
TBMM'de 'Türk Kızılay Kanunu' teklifi görüşülecek
Politika

TBMM’de ‘Türk Kızılay Kanunu’ teklifi görüşülecek

4 Ekim 2026
Bakan Yumaklı: Gıda güvenliği, milli güvenlik meselesidir
Politika

İbrahim Yumaklı gıda güvenliğine dikkat çekti: “Milli güvenlik meselesidir”

4 Ekim 2026
COP31 Başkanı Kurum, Pre-COP Zirvesi’ne başkanlık edecek
Politika

Murat Kurum COP31 öncesi Pre-Cop Zirvesi’ne başkanlık edecek

4 Ekim 2026
Cevdet Yılmaz'dan terör yorumu: "Kalıcı bir şekilde ülkemizin gündeminden çıkarmak istiyoruz"
Politika

Cevdet Yılmaz’dan terör yorumu: “Kalıcı bir şekilde ülkemizin gündeminden çıkarmak istiyoruz”

4 Ekim 2026
Riyad’da kritik savunma zirvesi: Türkiye’den üç önemli isim katılacak
Politika

Riyad’da kritik savunma zirvesi: Türkiye’den üç önemli isim katılacak

4 Ekim 2026
Sonraki Haber
Sakatlanınca bırakmadı; 3 kez Avrupa Şampiyonu oldu

Sakatlanınca bırakmadı; 3 kez Avrupa Şampiyonu oldu

En Güncel Haberler

Kastamonu'da deniz ortasında kalp krizi geçiren balıkçı hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Kastamonu’da deniz ortasında kalp krizi geçiren balıkçı hayatını kaybetti

5 Ekim 2026
İzmir’de 7 otomobil, 1 motosikletin karıştığı zincirleme kaza: 4 yaralı
Yerel Haberler

İzmir’de 7 otomobil, 1 motosikletin karıştığı zincirleme kaza: 4 yaralı

5 Ekim 2026
Bursa'da elektrik arızası için çıktığı çatıdan düşen  işçi ağır yaralandı
Yerel Haberler

Bursa’da elektrik arızası için çıktığı çatıdan düşen işçi ağır yaralandı

5 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

AFAD’dan Saimbeyli’de meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depreme ilişkin ön değerlendirme raporu

5 Ekim 2026
Yaşam

Tokat’ta kediler için güzellik yarışması: ‘En Bakımlı’ ve ‘En Güzel’ kedi seçildi

4 Ekim 2026
Yaşam

Hatay’da uğursuz sanılıp vurulan puhu cinsi baykuş, tedaviye alındı

4 Ekim 2026
Yaşam

KPSS sınavına 1 dakika geç kalan aday, içeri alınmayınca sinir krizi geçirdi

4 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kamyon devrildi, savrulan karpuzların çarptığı 2 kişi yaralandı

Kamyon devrildi, savrulan karpuzların çarptığı 2 kişi yaralandı

- Haberton
5 Ekim 2026

Mersin’in Tarsus ilçesinde kamyonun devrilmesi sırasında kasasında bulunan karpuzların savrulduğu yol kenarındaki 2 kişi yaralındı. Kaza, Tarsus ilçesine bağlı Kahraman...

Bir günlük değil, bir ömürlük sorumluluk

Çocuğunuzun ekranında ne var? Tek tıkla başlayan dijital riskler

Sonbaharda Vitamin D eksikliği neden artar? Güneş ışığı azaldığında ne yapmalı?

Emeklilerin birikimleri hedefte: Dolandırıcıların kullandığı yeni yöntemlere dikkat

Güncel Haber

Kastamonu'da deniz ortasında kalp krizi geçiren balıkçı hayatını kaybetti

Kastamonu’da deniz ortasında kalp krizi geçiren balıkçı hayatını kaybetti

5 Ekim 2026
İzmir’de 7 otomobil, 1 motosikletin karıştığı zincirleme kaza: 4 yaralı

İzmir’de 7 otomobil, 1 motosikletin karıştığı zincirleme kaza: 4 yaralı

5 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton