8 Ekim 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Bakan Göktaş: Yarım asırlık terör meselesini kalıcı çözüme kavuşturuyoruz

Bakan Göktaş: Yarım asırlık terör meselesini kalıcı çözüme kavuşturuyoruz

Haberton - Haberton
28 Ağustos 2026
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Bakan Göktaş: Yarım asırlık terör meselesini kalıcı çözüme kavuşturuyoruz

Bakan Göktaş: Yarım asırlık terör meselesini kalıcı çözüme kavuşturuyoruz

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tarihi adımlar atmaya devam ediyoruz. Yarım asırlık terör meselesini kalıcı çözüme kavuşturuyoruz ve inşallah barışın kalıcı kaldığı, bu topraklarda hiçbir annenin artık ağlamadığı, hiçbir evladın babasız, baba hasretiyle yanıp tutuşmadığı bir Türkiye’yi, güçlü bir Türkiye’yi el birliğiyle kurmaya devam edeceğiz” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Mardin Valiliği’ni ziyaret ederek valilik şeref defterini imzaladı. Ziyaretinde Bakan Göktaş’a Ak Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Uncu ve MHP İl Başkanı Ferhan Bozkuş eşlik etti. Bakan Göktaş ve beraberindekiler, daha sonra Vali Tuncay Akkoyun ile bir süre görüştü. Burada açıklamalarda bulunan Bakan Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu’na Türkiye genelinde 302 bin 972 gencin başvurduğunu belirterek, “2025 biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde ‘Aile Yılı’ olarak ilan edilmişti. Bu hizmetlerimizi 2026-2035 döneminde ‘Aile ve Nüfus 10 Yılı’ olarak da devam etmeye sürdürüyoruz. Aileyi korumak ve güçlendirmek adına pek çok çalışmayı hayata geçirdik. Türkiye genelinde bu kapsamda sadece 2025 yılında 19 binden fazla etkinlik ve faaliyet farkındalık çalışmaları gerçekleştirdik. 51 tanesi de Mardin’de oldu. Aile Yılı’nda başlattığımız bütün çalışmalarımızı yine 2026-2035 döneminde Aile ve Nüfus 10 Yılı vizyonu kapsamında da sürdürmeye devam edeceğiz. Yine Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla biliyorsunuz 2025 yılında Aile ve Gençlik Fonumuzu hayata geçirmiştik. Milletvekillerimizin güçlü destekleriyle, 2024 pilot proje olarak deprem bölgesinde başlattığımız gençlerimizin yuvaları yuva kurma hayallerine destek oluyoruz. Bu kapsamda da özellikle ülkemizin yer altı zenginliğine gençlerimizin yuva kurmalarına destek sağlıyoruz. Aile ve Gençlik Fonu’na Türkiye genelindeki başvuru oranımız 302 bin 972 genç çiftimiz başvurdu. Bu kapsamda da 7 bin 600 genç Mardinli kardeşimizin yuva kurmalarına destek olduk. 480 çiftimizin de 496 çocuğu yine Mardin’de bu desteklerimizle dünyaya geldi” dedi.

Ağustos Ayı Doğum Yardımları Ödemeleri Annelerin Hesaplarına Yatırıldı

Ağustos ayı doğum yardımı ödemelerinin bugün itibariyle hesaplara yatırıldığını belirten Bakan Göktaş, “Doğum yardımları ile yine ailelerin yanında olmaya, çocukların sağlıklı geleceğini desteklemeye devam ediyoruz. Biliyorsunuz Aile Yılı kapsamında da doğum yardımlarımıza önemli bir düzenleme hayata geçirmiştik. 2025 yılı itibariyle doğan her çocuğa bir destek sunuyoruz. Ağustos ayı ödemelerimizin de bugün itibariyle annelerin hesaplarına yatırdığını sizin vesilenizle paylaşmak istiyoruz. Bugüne kadar toplam faydalanıcısı 1 milyon 278 bin 581 çocuğumuza 25 milyar liralık bir ödeme gerçekleştirdik. Düzenli ödeme alan yani 2’nci, 3’üncü ve sonraki çocuk sahibi olan ailelerimize biliyorsunuz her ay çocuk 5 yaşını tamamlayana kadar bir destek sunuyoruz. Düzenli ödeme sayısı olarak bugüne kadar 745 bin 150 çocuğumuza da her ay düzenli bir ödeme gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Aile ve Nüfus 10 Yılı’nda da yine aile olmayı teşvik eden sürdürülebilir destekler sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Güçlü Bir Türkiye’yi El Birliğiyle Kurmaya Devam Edeceğiz

Terörün karşısındaki en büyük gücün aile olduğunu belirten Bakan Göktaş, şöyle konuştu: “Biliyorsunuz bu topraklar terörden çok çekti. Özellikle Mardin’de bu kapsamda en etki etkilenen illerimizden bir tanesiydi. Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tarihi adımlar atmaya devam ediyoruz. Yarım asırlık terör meselesini kalıcı çözüme kavuşturuyoruz ve inşallah barışın kalıcı kaldığı, bu topraklarda hiçbir annenin artık ağlamadığı, hiçbir evladın babasız, baba hasretiyle yanıp tutuşmadığı bir Türkiye’yi, güçlü bir Türkiye’yi el birliğiyle kurmaya devam edeceğiz. Barışın hakim olduğu, özellikle yeni yatırımların, yeni teşviklerin geldiği bir Türkiye’yi el birliğiyle kurmaya devam edeceğiz. Anneler için huzur, babalar için güven, gençlerimiz için daha güvenli bir gelecek sunan ‘Terörsüz Türkiye’ sürecine inşallah katkı sunmaya ve bu sürecin başarılı bir şekilde ulaşmasına yönelik ortak irademizi sunmaya devam edeceğiz. Şehirlerimize hem yeni yatırımlar gelecek hem yeni üretim tesisleri, istihdam çoğalacak. Bu topraklarda da bunu gördük. Gerçekten terörsüz bir Mardin’in ne kadar geliştiğini ne kadar turizme açık olabileceğini ve daha nice potansiyelleri olduğunu buradaki gençlerimizin, çocuklarımızın nice hayallerine daha güçlü kavuşacağını biz görmeye devam ediyoruz. Farklı kültürlerin yüzyıllardır bir arada yaşadığı medeniyetler beşiği Mardin’de de bu iradenin güçlü sembollerinden biri olacak. Terörün karşısında en büyük gücümüz yine aile. Çünkü biliyorsunuz terör en çok aileleri etkiliyor. Aileleri parçalıyor, anneleri, babaları, evlatları, eşleri nice yuvaları yıktı. Bundan sonraki süreçte de el birliğiyle güçlü bir Türkiye’yi güçlü ailelerimizle kurmaya devam edeceğiz. Aile güçlendikçe toplum güçlenecek. Toplum güçlendikçe geleceğe emin adımlarla atmaya devam edeceğiz. Terörsüz Türkiye işte bu güçlü temel üzerinde yükselmeye devam edecek. Evlatlarımıza güvenli bir gelecek bırakmaya devam edeceğiz. Ülkemizin bütün yatırımını kalkınmaya, gelişmeye ve refaha yöneltmeye devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye’yi çok daha ileriye taşıyacağız.”

Aktif Yaşam Merkezi'nin Açılışına Katıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bir dizi ziyaret ve programlara katılmak üzere geldiği Mardin’de, yapımı tamamlanan Mardin Büyükşehir Belediyesi Aktif Yaşam Merkezi’nin açılış törenine katıldı. Törende Müftü Enver Türkmen de dua okudu. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Bakan Göktaş ve beraberindekiler, merkezde incelemelerde bulundu.

Bakan Göktaş, daha sonra 13 Mart Kadın ve Aile Destek Merkezi’ni, ardından da Ak Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti, İl Başkanı Mehmet Uncu ve partililerle bir süre görüştü.

Etiketler: AK PartiDepremDiziKadınMardinTerörTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Obrukta mahsur kalan keçiyi AFAD ekipleri kurtardı

Sonraki Haber

Bayrampaşa Belediyesi soruşturmasında sıcak gelişme: Hasan Mutlu ve 78 şüpheliye ‘rüşvet’ ve ‘zimmet’ten dava

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Yeni Partili Başarır: Meclis araştırma komisyonu kurulsun
Politika

Ali Mahir Başarır’dan fon soruşturması çağrısı: “Meclis araştırma komisyonu kurulsun”

8 Ekim 2026
DEM Parti İmralı heyetinden AK Parti'ye kritik ziyaret!
Politika

DEM Parti İmralı heyetinden AK Parti’ye kritik ziyaret

8 Ekim 2026
Adalet Bakanlığı'ndan fon soruşturmasında sızıntı iddialarına sert yanıt: "Mesnetsiz bir iftira"
Politika

Adalet Bakanlığı’ndan fon soruşturmasında sızıntı iddialarına sert yanıt: “Mesnetsiz bir iftira”

8 Ekim 2026
Bakan Uraloğlu: Halkalı-Kapıkule yolcu seyahat süresi 4 saatten 1,5 saate düşecek
Politika

Bakan müjdeyi verdi: Halkalı-Kapıkule yolcu seyahat süresi 4 saatten 1,5 saate düşecek

8 Ekim 2026
Ümit Özlale İki bakana belge numaralarıyla seslendi: “Bu işlemler size mi ait?”
Politika

Ümit Özlale, İki bakana belge numaralarıyla seslendi: “Bu işlemler size mi ait?”

8 Ekim 2026
DEVA Partili Ekmen’den fon soruşturması çıkışı: “Bu manipülasyon değil, dolandırıcılıktır”
Politika

DEVA Partili Ekmen’den fon soruşturması çıkışı: “Bu manipülasyon değil, dolandırıcılıktır”

8 Ekim 2026
Sonraki Haber
Bayrampaşa Belediyesi soruşturmasında sıcak gelişme: Hasan Mutlu ve 78 şüpheliye 'rüşvet' ve 'zimmet'ten dava

Bayrampaşa Belediyesi soruşturmasında sıcak gelişme: Hasan Mutlu ve 78 şüpheliye 'rüşvet' ve 'zimmet'ten dava

En Güncel Haberler

Maltepe’de çöken binadan kurtarılan yaralıların sağlık durumu açıklandı
Öne Çıkan

Maltepe’de çöken binadan kurtarılan yaralıların sağlık durumu açıklandı

8 Ekim 2026
Maltepe'de çöken binada ölen 2 kişinin kimlikleri belli oldu
Öne Çıkan

Maltepe’de çöken binada ölen 2 kişinin kimlikleri belli oldu

8 Ekim 2026
Deniz Akkaya hakkında yakalama emri talebi
Öne Çıkan

Deniz Akkaya hakkında yakalama emri talebi

8 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Antalya’da örnek davranış: Parasını düşüren motosikletliye sosyal medyadan ulaşıp teslim etti

8 Ekim 2026
Yaşam

Öldürülen kız çocukları için Diyarbakır’dan İran’a pedal çeviriyorlar

8 Ekim 2026
Yaşam

81 ilin yöresel ürünleri uzay kongresinde buluştu

8 Ekim 2026
Yaşam

Balık tutmak için açıldığı denizde kaybolan madenciyi arama çalışmaları sürüyor

8 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kilis'te DEAŞ operasyonu; 1 tutuklama

Kilis’te DEAŞ operasyonu; 1 tutuklama

- Haberton
8 Ekim 2026

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik Kilis merkezli operasyonlarda, 2 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 1'i tutuklandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, DEAŞ terör...

Tek bir karede koca bir hikâye: Eren Boz’un sanat yolculuğu

Kastamonu’dan İtalya’ya uzanan cazibe: Asırlık ahşap mirası Avrupa’ya açılıyor

Türk zeytini ve zeytinyağı ihracatında kritik dönem: Akdeniz’in sıvı altını dünya pazarında neden kan kaybediyor?

7 Ekim 2023’ten bugüne Gazze: Üç yılda on binlerce ölüm, büyük yıkım

Güncel Haber

Maltepe’de çöken binadan kurtarılan yaralıların sağlık durumu açıklandı

Maltepe’de çöken binadan kurtarılan yaralıların sağlık durumu açıklandı

8 Ekim 2026
Maltepe'de çöken binada ölen 2 kişinin kimlikleri belli oldu

Maltepe’de çöken binada ölen 2 kişinin kimlikleri belli oldu

8 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton