25 Ekim 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Bakan Göktaş: Dijital bağımlılıkla mücadele etmeye kararlıyız

Bakan Göktaş: Dijital bağımlılıkla mücadele etmeye kararlıyız

Haberton - Haberton
13 Ağustos 2024 - Güncellenme Tarihi 13 Mart 2026
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Bakan Göktaş: Dijital bağımlılıkla mücadele etmeye kararlıyız

Bakan Göktaş: Dijital bağımlılıkla mücadele etmeye kararlıyız

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Eskişehir’de evinde oynadığı bilgisayar oyunundan etkilenen A.K.’nin (18), daha önceden temin ettiği maske ve çelik yeleğini giydikten sonra elindeki balta ve bıçakla sokağa çıkıp karşılaştığı kişilere saldırarak 5 kişiyi yaraladığı olayla ilgili, “Geçtiğimiz mayıs ayında kamuoyuyla paylaştığımız Aile Eylem Planımızda da önemli yer verdiğimiz dijital bağımlılıkla mücadele etmeye kararlıyız” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aydın programı kapsamında ilk olarak Aydın Valiliği’ni ziyaret etti. Ziyarete AK Parti Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş, Seda Sarıbaş, Ömer Özmen ve bürokratlar katıldı. Aydın Valisi Yakup Canbolat, Bakan Göktaş’ı makamında ağırladı. Bakanlık olarak, kimseyi geride bırakmayan bir anlayışla sosyal hizmet politikalarını sürdürdüklerini belirten Göktaş, “Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Türkiye’ hedefiyle aileyi merkeze alan çalışmalarımızı tek tek hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda 81 ilimizde olduğu gibi Aydın’da da pek çok hizmete imza attık. İstihdam başta olmak üzere her alanda kadını destekleyen projeler yürüterek, sosyal, siyasal ve ekonomik anlamda kadınlara destek oluyoruz. Çocuklarımıza ve gençlerimize güzel bir ülke bırakmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sosyal hizmet merkezlerimizle bu şehrin kadınlarına, çocuklarına, yaşlılarına, engellilerine hizmet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘BAŞARILI BİRER GİRİŞİMCİ OLMALARINA DESTEK OLUYORUZ’

Bakanlık olarak, Aydın’da 8 Sosyal Hizmet Merkezi ile vatandaşlara destek olduklarını ifade eden Bakan Göktaş, “Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) görevlilerimizle ‘Aile Sosyal Destek Programımız’ kapsamında ihtiyaç duydukları an vatandaşlarımızın yanında oluyoruz. Program kapsamında 2017 yılından bugüne kadar şehrimizde 90 bin hanemize ulaştık. Gençlerimizi aile olmaya, yuva kurmaya hazırladığımız Aile Eğitim Programımızdan ise 2013 yılından bu yana 25 bin kişinin faydalanmasını sağladık. Aydın’da bulunan 12 kadın kooperatifiyle kadınların başarılı birer girişimci olmalarına destek oluyoruz. Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomik Güçlenmesi Seminerleri ile 2018’den bu yana 820 kadına destek olduk.

Ev tipi bakım modeliyle hizmet verdiğimiz Aydın’daki 22 çocuk evinde, 0-18 yaş arası 119 çocuğumuza devletin şefkat şemsiyesi altında koruma ve bakım hizmeti sunuyoruz. Bugün ‘Sosyal ve Ekonomik Destek’ programıyla aile bütünlüğünü koruyarak 1.802 çocuğumuzun sağlıklı gelişimine katkı sunuyoruz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızla 7’den 70’e ihtiyaç duyan vatandaşlarımızın yanında oluyoruz. Şehrimizde bulunan 18 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız aracılığıyla sosyal devlet olmanın gereğini yerine getiriyor, ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

‘ENGELLİ VE YAŞLILARIMIZ İÇİN ÖZEL POLİTİKALAR YÜRÜTÜYORUZ’

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Aydın’da Evde Bakım Yardımı’ndan çok sayıda kişinin faydalandığını söyleyerek, “Engelli ve yaşlılarımızın toplumsal hayata etkin katılımı da bizler için oldukça önemli bir diğer konu. Bu anlamda engelli ve yaşlılarımız için özel politikalar, çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda Aydın’da, 2 bakım ve rehabilitasyon merkezimizde 41 engelli vatandaşımıza hizmet veriyoruz. Ayrıca 5 huzurevi, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezinde 313 büyüğümüze hizmet sunuyoruz. Engelli vatandaşlarımızın aile bütünlüklerini muhafaza edecek şekilde bakımlarının evde yapılmasına önem veriyoruz. Bu hizmetimiz doğrultusunda Aydın’da Evde Bakım Yardımı’ndan bugün 7 bin 667 vatandaşımız faydalanıyor” dedi.

‘YATIRIMLAR SÜRÜYOR’

Aydın’da devam eden yatırımlar hakkında bilgi veren Bakan Göktaş, “Bu kapsamda Efeler’e çocuk destek merkezi, çocuk evleri sitesi, huzurevi yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezimizi kazandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca Buharkent’te huzurevi yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezi, Köşk’te engelsiz yaşam bakım ve rehabilitasyon merkezi, Atça’da ile Çine’de engelsiz yaşam ve rehabilitasyon merkezimizin çalışmaları devam ediyor. Bugünkü programımız kapsamında Köşk’te yapımı devam eden engelsiz yaşam bakım ve rehabilitasyon merkezimizi de ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceleyeceğiz. Tüm bu çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayarak Aydınlı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Kıymetli valimizle, milletvekillerimizle Aydın’ın ihtiyaçlarını yakından takip etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘OYUN BAĞIMLILIĞI CİDDİ BİR SORUN’

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Eskişehir’de evinde oynadığı bilgisayar oyunundan etkilenen A.K.’nin, daha önceden temin ettiği maske ve çelik yeleğini giydikten sonra elindeki balta ve bıçakla sokağa çıkıp karşılaştığı kişilere saldırarak 5 kişiyi yaraladığı olayla ilgili de açıklama yaparak, “Bildiğiniz üzere dün Eskişehir’de bir genç oynadığı savaş oyunlarının etkisiyle kesici aletle sokakta vatandaşlarımıza saldırıda bulundu. Maalesef 5 vatandaşımızın yaralanmasına sebep oldu. Öncelikle yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Psikososyal destek ekiplerimiz hem yaralı vatandaşlarımıza hem de ailelerine gereken psikososyal desteği sağlamaktadır.

Tüm tedavi süreçleri yakından takip edilmektedir. Aslında yaşadığımız bu olay dijital ve oyun bağımlılığının çocuklarımızın, gençlerimizin sağlığını olumsuz etkilediğinin somut bir göstergesidir. Daha önce de oyunların olumsuz etkilerinin neden olduğu vakalarla karşı karşıya kaldık. Bugün oyun bağımlılığı ciddi bir sorun. Dün yaşanan bu olay, durumun vahametini ve aciliyetini bir kez daha ortaya koymuştur. Geçtiğimiz mayıs ayında kamuoyuyla paylaştığımız Aile Eylem Planımızda da önemli yer verdiğimiz dijital bağımlılıkla mücadele etmeye kararlıyız” diye konuştu.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

İsrailli Bakanların insani yardım açıklamaları cezalandırılmalıdır

Sonraki Haber

Eskişehir’de 5 kişinin yaralandığı saldırıya ‘yayın yasağı’ kararı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Tarihi Ani Köprüsü Ermenistan'la iş birliğini yeniden inşa edecek
Politika

Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Tarihi Ani Köprüsü Ermenistan’la iş birliğini yeniden inşa edecek

25 Ekim 2026
İYİ Partili isimden Balıkesir için çağrı: "Enerji yatırımları Balıkesir'e kazandırmalı"
Politika

İYİ Partili isimden Balıkesir için çağrı: “Enerji yatırımları Balıkesir’e kazandırmalı”

25 Ekim 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Kastamonuspor kulübünü ziyaret etti
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Kastamonuspor kulübünü ziyaret etti

25 Ekim 2026
AK Partili isimden sert fon soruşturması açıklaması: "Tayyip Erdoğan'a böyle bir yanlış yapılamaz"
Politika

AK Partili isimden sert fon soruşturması açıklaması: “Tayyip Erdoğan’a böyle bir yanlış yapılamaz”

25 Ekim 2026
Özgür Özel, İzmir'de gazetecilerin yürüyüşüne katıldı
Politika

Özgür Özel, İzmir’de gazetecilerin yürüyüşüne katıldı

24 Ekim 2026
MHP'den, 'Yaşlanan Nüfus Politikaları Çalıştayı'
Politika

MHP’den, ‘Yaşlanan Nüfus Politikaları Çalıştayı’

24 Ekim 2026
Sonraki Haber
Eskişehir'de 5 kişinin yaralandığı saldırıya 'yayın yasağı' kararı

Eskişehir'de 5 kişinin yaralandığı saldırıya 'yayın yasağı' kararı

En Güncel Haberler

KKTC Sağlık Bakanı Dinçyürek görevinden istifa edeceğini açıkladı
Dış Haberler

KKTC Sağlık Bakanı Dinçyürek görevinden istifa edeceğini açıkladı

25 Ekim 2026
Şişli’de Kazakistanlı kadın balkondan yan binanın çatısına geçmeye çalışırken düşerek öldü
Yerel Haberler

Şişli’de Kazakistanlı kadın balkondan yan binanın çatısına geçmeye çalışırken düşerek öldü

25 Ekim 2026
Geleneksel Türk Okçuluk Türkiye Şampiyonası 3’üncü gününde sürüyor
Spor Haberleri

Geleneksel Türk Okçuluk Türkiye Şampiyonası 3’üncü gününde sürüyor

25 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

AİLEM Engelsiz İletişim Merkezi, 335 bin 288 çağrıya çeviri desteği sağladı

25 Ekim 2026
Yaşam

Bitişik kümesten çatıya tırmandı: Çatıda mahsur kalan keçiyi itfaiye kurtardı

25 Ekim 2026
Yaşam

Malatya’da anne-kızın KPSS heyecanı: Aynı okulda ayrı sıralarda ter döktüler

25 Ekim 2026
Yaşam

Traktörden düşerek mibzerin altında kalan 12 yaşındaki Ayşegül kurtarılamadı

25 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

AİLEM Engelsiz İletişim Merkezi, 335 bin 288 çağrıya çeviri desteği sağladı

AİLEM Engelsiz İletişim Merkezi, 335 bin 288 çağrıya çeviri desteği sağladı

- Haberton
25 Ekim 2026

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, işitme engelli bireylerin kamu hizmetlerine, bilgiye ve sosyal hayata erişimlerini kolaylaştırmak amacıyla...

Türk cam sektörünün küresel gücü: Şişecam’ın 90 yıllık hikâyesi ve dünya pazarındaki yükselişi

Altın değerindeki baharat safranın bilinmeyen faydaları! Bilim insanları araştırıyor: Herkes için güvenli mi?

Dünya Çocuk Felci Günü: Bir zamanlar binlerce çocuğu felç ediyordu! 2026’da tehlike hâlâ devam ediyor

Türkiye’de sigara kullanımında alarm! Yeni yasaklar gündemde, bilim dünyasından peş peşe uyarılar

Güncel Haber

KKTC Sağlık Bakanı Dinçyürek görevinden istifa edeceğini açıkladı

KKTC Sağlık Bakanı Dinçyürek görevinden istifa edeceğini açıkladı

25 Ekim 2026
Şişli’de Kazakistanlı kadın balkondan yan binanın çatısına geçmeye çalışırken düşerek öldü

Şişli’de Kazakistanlı kadın balkondan yan binanın çatısına geçmeye çalışırken düşerek öldü

25 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton