30 Ekim 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Dış Haberler - Bakan Göktaş, Bakü’de konuştu: TDT Kadın İşbirliği Konseyi çalışmalarını başlattık

Bakan Göktaş, Bakü’de konuştu: TDT Kadın İşbirliği Konseyi çalışmalarını başlattık

Haberton - Haberton
14 Nisan 2026
- Dış Haberler
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türk Devletleri Teşkilatı çatısı altında Kadın İşbirliği Konseyi kurulmasına yönelik çalışmaların yakın zamanda başladığını belirterek, “Bu konseyin her alanda olduğu gibi kadın girişimciliği, istihdamı gibi konularda da ortak bir aklın ve iradenin oluşmasına çok önemli katkılar sunacağına gönülden inanıyorum” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Azerbaycan’ın 2024-2026 dönem başkanlığını yürüttüğü Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı (CICA) kapsamında başkent Bakü’de düzenlenen ‘Sürdürülebilir Büyüme için CICA Genelinde Kadınların Sesinin Güçlendirilmesi’ konferansı ile CICA Kadın Konseyi’nin ilk toplantısına katıldı. Konferansta ‘KOBİ’lerde Kadın Girişimciler-Yapay Zeka ve Dijitalleşmeden Yararlanma’ başlıklı panelde konuşan Bakan Göktaş, küresel ekonominin dijitalleşme ve yapay zeka ekseninde yeniden şekillendiği kritik bir eşikte olunduğunu vurguladı.

Kadın girişimcilerin istihdam oluşturan, kalkınmayı hızlandıran, aileleri ve toplulukları güçlendiren temel aktörler olduğunu belirten Göktaş, “Kadınlar KOBİ’lere liderlik ettiğinde, ortaya çıkan etki ekonomik alanı aşarak toplumsal yapıyı da dönüştürmektedir. Bu nedenle kadınların ekonomik hayata katılımı, sürdürülebilir kalkınma amaçlarının uygulanmasında tali değil, doğrudan belirleyici bir unsurdur. Kapsayıcı büyümenin güçlendirilmesi de kadınların üretimde, girişimcilikte ve karar alma mekanizmalarında daha güçlü yer almasına bağlıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Yapay zekanın Kobi’ler için somut fırsatlar sunduğuna işaret eden Göktaş, dijital dönüşümün eşit erişim sağlanmadığı takdirde eşitsizlikleri derinleştirme riski taşıdığını, bu nedenle kadınların dijital ekonomide güçlenmesini bir kalkınma ve rekabetçilik meselesi olarak gördüklerini ifade etti.

Hedefimiz, Kadınların Veri Üreten Aktörler Haline Gelmesi

Türkiye’nin bu alandaki politikalarını 2024-2028 dönemini kapsayan ‘Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı’ çerçevesinde yürüttüğünü belirten Göktaş, şunları kaydetti:

“Hedefimiz, kadınların sadece dijital araçları kullanan değil; veri üreten, analiz eden, teknoloji geliştiren ve dönüşüme yön veren aktörler haline gelmesini sağlamaktır. Bu anlayışla, kadınların dijital kapasitelerini güçlendiren programlar yürütüyoruz. ‘Hobin İşin Olsun Projesi’ ile kadınların e-ticaret üzerinden girişimciliğe uzanan ilk adımlarını destekliyoruz. Kadın girişimciler için kurduğumuz kadingirisimci.gov.tr platformu ile dijital ağları büyütüyor, görünürlüğü artırıyor ve iş birliği alanlarını genişletiyoruz. Neet grubundaki kadınlara, ‘Kadınlara Yönelik Yapay Zeka ve Veri Bilimi Geliştirme Programı’ ile yeni beceriler kazandırıyoruz. Büyük e-ticaret platformlarıyla geliştirdiğimiz iş birlikleri sayesinde kadın girişimcilerin dijital satış kanallarına erişimini artırıyoruz.”

Gençlerin bu dönüşümdeki rolüne de değinen Göktaş, kız çocuklarının Stem alanlarına ilgisini ve kapasitesini güçlendiren ‘Türkiye’nin Mühendis Kızları’ ve ‘Küresel Mühendis Kızlar’ programlarının yanı sıra, ‘Finansal Okuryazarlık Seminerleri’ ve ‘Geleceğini Kuran Genç Kadınlar’ programlarıyla kadınların ekonomik hayata katılımını desteklediklerini bildirdi. ‘Yükselen Kadınlar Programı’ ile de kadınların girişimcilik ekosisteminde daha etkin biçimde yer almasını hedeflediklerini kaydeden Göktaş, enerji sektöründe kadın istihdamını artırmayı hedefleyen ‘Kadınlar için Enerji Okulu’ gibi özel çalışmalar yürüttüklerini aktardı.

“Kadın girişimcilerin teknolojik ve dijital dönüşümünü desteklemek, bölgesel ve küresel refaha yapılmış stratejik bir yatırımdır” ifadesini kullanan Göktaş, ortak inovasyonu teşvik eden ve sınır ötesi ağları güçlendiren bölgesel ekosistemlerin önemine dikkati çekti. Bu yapıların kadın işletmelerinin teknolojiye ve finansmana erişimini kolaylaştırdığını belirten Göktaş, Türkiye’nin tecrübe paylaşımı ve bölgesel iş birliği çalışmalarına açık olduğunu ifade etti.

TDT Kadın İşbirliği Konseyi Güçlü Bir Bölgesel Organizasyon Olacaktır

2024 yılında İstanbul’da düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı Sosyal Politika Bakanlar Toplantısı’nın amaçlarından birinin kadınların güçlendirilmesi olduğunu hatırlatan Göktaş, şunları kaydetti:

“Nitekim Tdt çatısı altında, Kadın İşbirliği Konseyi kurulmasına yönelik çalışmalarımızı yakın zamanda başlattık. Bu konseyin her alanda olduğu gibi kadın girişimciliği, istihdamı gibi konularda da ortak bir aklın ve iradenin oluşmasına çok önemli katkılar sunacağına gönülden inanıyorum. TDT Kadın İşbirliği Konseyi, kardeş coğrafyamızdaki kadınları ortak geleceğimiz için bir araya getiren güçlü bir bölgesel organizasyon olacaktır. Bu anlayışla, kadınların haklardan, fırsatlardan ve imkanlardan tam ve eşit biçimde yararlandığı bir gelecek için çalışmayı sürdüreceğiz.”

Azerbaycan Aile, Kadın ve Çocuk Sorunları Devlet Komitesi Başkanı Bahar Muradova’nın ev sahipliğinde düzenlenen konferansa Bakan Göktaş’ın yanı sıra Çevre Koruma İçin Uluslararası Diyalog Vakfı Başkanı Leyla Aliyeva, Özbekistan Başbakan Yardımcısı Züleyha Mahkamova, Cıca Genel Sekreteri Kairat Sarybay ile CICA üyesi ülkelerden çok sayıda davetli katıldı.

Etiketler: AzerbaycanİstanbulKadınTeknolojiTürkiyeYapay Zeka
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Zonguldak’taki tartışmalı İl Genel Meclisi seçim sonucu onaylandı

Sonraki Haber

Apartman dairesinde yangın çıktı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Şi Cinping, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştü
Dış Haberler

Şi Cinping, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştü

30 Ekim 2026
İspanya Başbakanı Sanchez'den tren kazasının ardından açıklama
Dış Haberler

İspanya Başbakanı Sanchez’den tren kazasının ardından açıklama

30 Ekim 2026
Filipinler'deki Mayon Yanardağı’nda patlama meydana geldi
Dış Haberler

Filipinler’deki Mayon Yanardağı’nda patlama meydana geldi

30 Ekim 2026
İran: Hürmüz Boğazı'nda bir petrol tankeri mayına çarptı
Dış Haberler

Hürmüz Boğazı’nda tanker alarmı! İran, süper tankerin mayına çarptığını duyurdu

30 Ekim 2026
Paris'te kısmi sokağa çıkma yasağı uygulanacak
Dış Haberler

Paris’te kısmi sokağa çıkma yasağı uygulanacak

30 Ekim 2026
Trump ara seçimler öncesi bazı programlarını iptal etti
Dış Haberler

Trump’tan ara seçimler öncesi sürpriz karar! İki eyalette mitinglerini iptal etti

30 Ekim 2026
Sonraki Haber
Apartman dairesinde yangın çıktı

Apartman dairesinde yangın çıktı

En Güncel Haberler

Likya Yolu'nda kaybolan Alman turistin cansız bedeni bulundu
Yerel Haberler

Likya Yolu’nda kaybolan Alman turistin cansız bedeni bulundu

30 Ekim 2026
TDT 13'üncü Liderler Zirvesi Ankara Bildirisi imzalandı
Politika

TDT 13’üncü Liderler Zirvesi Ankara Bildirisi imzalandı

30 Ekim 2026
Şi Cinping, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştü
Dış Haberler

Şi Cinping, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştü

30 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Muş’ta kar yağışı nedeniyle yollarda kalan araçların sürücüleri kurtarıldı

30 Ekim 2026
Yaşam

Ankara’da dikkat çeken tören! Türkmenistan liderine fahri doktora unvanı verildi

30 Ekim 2026
Yaşam

Erciyes Dağı’nda düşüp ölen rehber için anma tırmanışı

30 Ekim 2026
Yaşam

Öğretmenlerin kasım dönemi mesleki çalışmaları ÖBA üzerinden yapılacak

30 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Erciyes Dağı'nda düşüp ölen rehber için anma tırmanışı

Erciyes Dağı’nda düşüp ölen rehber için anma tırmanışı

- Haberton
30 Ekim 2026

Kayseri’de, Erciyes Dağı’na zirve tırmanışı yaparken kayalıklardan düşerek hayatını kaybeden dağ rehberi ve kayak antrenörü Hasan Ali Şahin için anma...

Türkiye’de kış saati neden uygulanmıyor? Kalıcı yaz saatinin uyku ve sağlığa etkileri

Kapadokya’da peribacaları neden çöküyor? Doğal oluşumlarda aşınma ve yıkılma tehlikesi

2026 KPSS ön lisans sonuçları açıklandı! P93 puanı nasıl hesaplanıyor, sonuçlara nasıl itiraz edilir?

Afet anında hayat kurtaran hazırlık: Kızılay Haftası’nda bilinmesi gerekenler

Güncel Haber

Muş’ta kar yağışı nedeniyle yollarda kalan araçların sürücüleri kurtarıldı

Muş’ta kar yağışı nedeniyle yollarda kalan araçların sürücüleri kurtarıldı

30 Ekim 2026
Likya Yolu'nda kaybolan Alman turistin cansız bedeni bulundu

Likya Yolu’nda kaybolan Alman turistin cansız bedeni bulundu

30 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton