27 Ekim 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Bakan Göktaş, ‘Aile ve Çağdaş Megatrendler Konferansı’nda konuştu

Bakan Göktaş, ‘Aile ve Çağdaş Megatrendler Konferansı’nda konuştu

Haberton - Haberton
30 Ekim 2024
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Bakan Göktaş, 'Aile ve Çağdaş Megatrendler Konferansı'nda konuştu

Bakan Göktaş, 'Aile ve Çağdaş Megatrendler Konferansı'nda konuştu

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Birleşmiş Milletlerde ‘Aile Yılı’ ilan edilmesinin 30’uncu yıl dönümü dolayısıyla Katar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Aile ve Çağdaş Megatrendler’ konulu konferansa resmi davetli olarak katıldı.

Bakan Göktaş, Türkiye’de ilk defa ‘Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı’nı hayata geçirdiklerini belirterek, “Bu planla amacımız aile kurumunu küresel zararlı eğilimlere karşı kapsamlı bir şekilde korumak ve güçlendirmektir” dedi. Konferans kapsamında Guyana Devlet Başkanı Irfaan Ali’nin eşi Arya Ali ile Malta Başbakanı Robert Abela’nın eşi Lydia Abela’nın da konuşmacı olarak yer aldığı iklim değişikliği konusunun ele alındığı ‘Dünyayı Kurtarmak, Aileyi Güvence Altına Almak’ oturumunda katılımcılara hitap eden, soruları yanıtlayan Göktaş, çok boyutlu bir problem olarak nitelendirdiği iklim değişikliğinin tüm dünyayı etkilediğini belirtti.

Son dönemde, tarımsal bölgelerde yaşanan kuraklığa, orman yangınlarına, deprem ve sel felaketlerine dikkati çeken Göktaş, “Bu felaketler yalnızca topraklarımıza değil, aynı zamanda evlerimize, geçim kaynaklarımıza ve en önemlisi çocuklarımızın geleceğine de tehdit oluşturmaktadır. Bu sorun, toplumumuzu bütünüyle etkilemekte ve ailelerimizin sağlığı, güvenliği ve refahı için çözümler aramak konusunda ortak bir sorumluluk taşımaktayız” diye konuştu.

Bu sorunlara yönelik politika geliştirme ve uygulama sürecinde ulusal ve uluslararası kurum ve organizasyonlarla güçlü iş birliğinin önemine vurgu yapan Göktaş, şunları söyledi:

“Türkiye olarak, iklim değişikliği ve çevre kirliliği ile ilgili zorlukları etkili ve sürdürülebilir politikalar ve projeler aracılığıyla ele alıyoruz. Bu bağlamda, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 2053 net sıfır emisyon hedefi, kritik öneme sahiptir. Bununla birlikte Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayesinde yürütülen Sıfır Atık Projesi, hem çevre kirliliğini önlemek hem de iklim değişikliğiyle mücadele etmek için etkili bir girişimdir. Bu proje, yalnızca ülkemizde bir örnek teşkil etmekle kalmayıp aynı zamanda dünya genelinde sürdürülebilir çevre politikalarının geliştirilmesine de katkıda bulunmaktadır.

Ayrıca göç, yoksulluk, gelir dağılımı ve eşitsizlik gibi unsurları göz önünde bulundurarak bu sorunları ele almak için politikalar geliştiriyoruz. Bu hedef doğrultusunda, İklim Değişikliği Azaltma ve Uyum Stratejisi ve Eylem Planı’nın ülkemiz için hayati bir yol haritası olacağına inanıyoruz. Bu plan aracılığıyla, iklim değişikliğinin toplumun tüm kesimlerini, özellikle de savunmasız grupları nasıl etkilediğine dair analizler gerçekleştireceğiz. Böylece, sosyal hizmet ve yardım programlarımızı iklim değişikliğinin etkilerine karşı tüm aileleri özellikle, kadın, çocuk, yaşlı ve engelli bireyleri güçlendirmeyi amaçlıyoruz.”

Göktaş, iklim değişikliğinden en çok etkilenen bölgelerde aileleri daha iyi desteklemek amacıyla sosyal hizmetler ve altyapının güçlendirilmesine yönelik yapılan çalışmalara ilişkin soru üzerine, iklim değişikliğinin çevresel etkilerinin ötesinde sosyal, ekonomik ve psikolojik boyutlarının da olduğunu aktardı.

‘TÜRKİYE’DEKİ İLK ÖRNEK’

Söz konusu boyutların kadın, çocuk, yaşlı ve engelli başta olmak üzere kırılgan grupların, ailelerin pek çok zorluk yaşamasına neden olduğunu ifade eden Göktaş, “Özellikle hedef kitlesi bu gruplar olan Bakanlık olarak sağladığımız hizmetlerin sürdürülebilirliğini ve erişilebilirliğini güçlendirmek için önemli adımlar attık. Bu bağlamda, Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı, bu zorluklarla başa çıkma çabalarımızda atılan somut adımlardan biridir. Bu eylem planı, ailenin korunması üzerine odaklanan Türkiye’deki ilk örnektir ve dikkatle seçilmiş ‘5 stratejik hedef’ içermektedir” ifadelerini kullandı.

Söz konusu planla aile kurumunu küresel zararlı eğilimlere karşı kapsamlı bir şekilde korumayı ve güçlendirmeyi amaçladıklarını dile getiren Göktaş, şöyle konuştu:

“Bu planla amacımız aile kurumunu küresel zararlı eğilimlere karşı kapsamlı bir şekilde korumak ve güçlendirmektir. Bu eylem planı ile hem ülkemizde çevre bilincini artırmayı hem de aile odaklı çevre politikalarının benimsenmesini teşvik etmeyi hedefliyoruz. Ailelerin temel ihtiyaçlarını gözeten aile dostu şehir anlayışının yaygınlaştırılmasını amaçlıyoruz. Ayrıca ailelerin karşı karşıya kalabilecekleri sorunlarla baş edebilmesi için sorun çözme kapasitelerinin güçlendirilmesi büyük bir önem arz ediyor. Olası bir afet ve kriz durumunda ise, hızlı bir şekilde önlemlerimizi alıyoruz. Tüm kurumlarımızla güçlü bir koordinasyon kurarak afet ve acil durumlarda, sosyal yardımlarımızı ve psikososyal destek hizmetlerimizi ulaştırıyoruz. Barınma, gıda ve giyim gibi temel ihtiyaçların yanı sıra rehabilitasyonlarına yönelik ihtiyaçların karşılanması için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz.”

Göktaş, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Bakanlık olarak ilk andan itibaren sahaya inerek vatandaşların yanında olduklarını belirterek, sunduğumuz psikososyal destek hizmeti ile hem bireysel hem toplumsal iyileşmeye katkı sunmaya devam ettiklerini kaydetti.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Devlet Bahçeli övgüsünün dışında şeyler duymak istiyoruz

Sonraki Haber

Antalya Valisi Şahin’den ‘kaçak işletme’ uyarısı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Kurum: COP31 için hep birlikte sahadayız
Politika

Süper Lig’den COP31’e destek! Bakan Kurum’dan kulüplere özel mesaj

27 Ekim 2026
Türkiye ile Suudi Arabistan arasında eğitim anlaşması! Öğrenci ve öğretmenler için yeni dönem
Politika

Türkiye ile Suudi Arabistan arasında eğitim anlaşması! Öğrenci ve öğretmenler için yeni dönem

27 Ekim 2026
Ersin Tatar’dan Doğu Akdeniz vurgusu: “Kıbrıs’ta anlaşma iki devlet temelinde olmalı”
Politika

Ersin Tatar’dan Doğu Akdeniz vurgusu: “Kıbrıs’ta anlaşma iki devlet temelinde olmalı”

26 Ekim 2026
Yeni Parti fon soruşturması için harekete geçti! 10 milletvekilinden oluşan heyet kuruldu
Politika

Yeni Parti fon soruşturması için harekete geçti! 10 milletvekilinden oluşan heyet kuruldu

26 Ekim 2026
Politika

DEM Parti’li Temelli: Barışı kalıcılaştırmanın yolu, eşit yurttaşlık temelinde hukuk devletine kavuşmaktır

26 Ekim 2026
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı
Politika

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı! Gündemde fon mağdurları ve ‘Terörsüz Türkiye’ süreci var

26 Ekim 2026
Sonraki Haber
Antalya Valisi Şahin'den 'kaçak işletme' uyarısı

Antalya Valisi Şahin'den 'kaçak işletme' uyarısı

En Güncel Haberler

Şişli’de çatıdan düşerek ölen Kazakistanlı kadının son görüntüleri; ev arkadaşıyla sevgilisi serbest bırakıldı
Yerel Haberler

Şişli’de çatıdan düşerek ölen Kazakistanlı kadının son görüntüleri; ev arkadaşıyla sevgilisi serbest bırakıldı

27 Ekim 2026
Ormanda kaybolan Alman aileyi jandarma buldu
Yerel Haberler

Ormanda kaybolan Alman aileyi jandarma buldu

27 Ekim 2026
Bolu Belediyesi'ne operasyon: Belediye Başkan Yardımcısı dâhil 4 kişi adliyede!
Öne Çıkan

Bolu Belediyesi’ne operasyon: Belediye Başkan Yardımcısı dâhil 4 kişi adliyede!

27 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Akdeniz fokları insan baskısıyla mağaralara sığınıyor

27 Ekim 2026
Yaşam

Alanya Kalesi’nde mahsur kalan 3 Rus turist kurtarıldı

27 Ekim 2026
Yaşam

Rusya’da askere gönderilen oğlundan 3,5 yıldır haber alamayan babadan yardım çağrısı

27 Ekim 2026
Yaşam

Dezavantajlı çocukların hikayeleri öykü kitabı oldu

27 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

42 buluşma, 40 yatırım, 6 milyon dolar! EGİAD Melekleri'nin 11 yıllık başarısı

42 buluşma, 40 yatırım, 6 milyon dolar! EGİAD Melekleri’nin 11 yıllık başarısı

- Haberton
27 Ekim 2026

2015 yılında kurulan ve T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından akredite edilen öncü melek yatırım ağlarından EGİAD Melekleri, 11 yılda...

Kasım indirimleri öncesi e-ticarette büyük hareketlilik bekleniyor! Gözler yılın en yoğun alışveriş döneminde

Türkiye’de saatler neden geri alınmıyor? Kalıcı yaz saati uygulamasının günlük yaşama etkileri

KYK burs sonuçları bekleniyor! Burs çıkmazsa kredi otomatik mi veriliyor? Öğrencilerin bilmediği ayrıntılar

Kara kediler neden uğursuz sayılıyor? Yüzyıllardır süren inanışın ardındaki gerçek

Güncel Haber

Şişli’de çatıdan düşerek ölen Kazakistanlı kadının son görüntüleri; ev arkadaşıyla sevgilisi serbest bırakıldı

Şişli’de çatıdan düşerek ölen Kazakistanlı kadının son görüntüleri; ev arkadaşıyla sevgilisi serbest bırakıldı

27 Ekim 2026
Ormanda kaybolan Alman aileyi jandarma buldu

Ormanda kaybolan Alman aileyi jandarma buldu

27 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton