5 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Ak Parti Haberleri - Bakan Bilgin, Beyaz Bayrak Ödül törenine katıldı

Bakan Bilgin, Beyaz Bayrak Ödül törenine katıldı

Haberton - Haberton
3 Mayıs 2023
- Ak Parti Haberleri, Politika
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Bakan Bilgin, Beyaz Bayrak Ödül törenine katıldı

Bakan Bilgin, Beyaz Bayrak Ödül törenine katıldı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Beyaz Bayrak Ödül törenine katıldı. Törene, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve İŞKUR temsilcileri de katıldı.

Beyaz Bayrak Ödül töreninde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Beyaz Bayrak Uygulamasıyla ilgili “İşveren işletmelerimize, örgütlü işletmelerimize katkılar sağlayacak. İŞKUR projelerinden öncelikli onlar faydalanacak. Hem üretim sürecine katılım projesinde, hem işbaşı eğitim projesinden, beyaz bayraklı işletmeler öncelikle faydalanacak. Bunun dışında ihracatçı firmalarımız ihracat sürecindeki bütün prosedürlerde bir adım önde olacaklar. O prosedürleri aşmada biraz önce kendilerine Beyaz Bayrakla birlikte vereceğimiz sertifika onları devletin her işletmesinde, her işleminde bir adım öne geçirecek” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Beyaz Bayrak Ödül törenine katıldı. Törene, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve İŞKUR temsilcileri de katıldı.  Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından geliştirilen ve Bakanı Bilgin’inde de üzerinde çalıştığı ‘Beyaz Bayrak’ uygulamasının tanıtımı da törende yapıldı. Beyaz Bayrak Uygulaması ile birlikte üzerine düşen sorumlulukları eksiksiz yerine getiren işverenler, devletin sağlayacağı teşvik ve uygulamalarda öncelikli olarak faydalanacak. Bakan Bilgin törende konuşma yaptı.

“YILLIK ENFLASYON YÜZDE 42 DÜZEYİNDE DÜŞMEYE DEVAM EDİYOR”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, göreve başladığı günden itibaren çözülen sorunlardan bahsederek, “Onlardan biri bildiğiniz gibi taşeron sorunudur. Ben bunu defalarca ifade ettim. Esas işte taşeron olmaz. Bu ilkeyi ihlal eden uygulamalar var. Taşeron uygulaması yaygınlaştırılmış. Dolayısıyla esas işin dışındaki hariç esas taşeron uygulamasını ortadan kaldıracak bir düzenlemeyi hazırladık. 

Dosya mecliste, meclisten çıkamadı. Ümit ediyorum ilk yapacağımız, çözeceğimiz sorunlardan biri, onu da çözeceğiz. Çünkü esas kamunun esas işlerinde taşeron uygulaması yanlış bir uygulamadır ve bu sorunu kökünden çözeceğiz. Başka sorunlar da var. Ama onlar çözülecek sorunlar. Şunu gördük ki çözülemeyecek her hiçbir sorun yoktur. Arkasında kararla durduğunuz zaman arkasında doğru politikalar ortaya koyduğunuz zaman çözemeyeceğiniz sorun yoktur. Cumhuriyet tarihinde asgari ücretin dolar bazında 455 dolarının üzerinde ilk defa gerçekleştiriyorum.

Bugün bu yeterli mi? Biliyorsunuz yıllık enflasyon yüzde 42 düzeyinde düşmeye devam ediyor. Düşecek ama fiyatlar hala yüksek. Bu fiyatların yüksekliğinin tahrip ettiği ücretler var. O ücretleri düzenlemek durumundayız ki bunlardan biri de kamu işçileriyle sürdürdüğümüz toplu sözleşme. Ümit ediyorum sendikalarımızla Türk-İş ve Hak-İş ile Cuma günü bunu bir defa daha ele alacağız.  Bir uzlaşmaya zaten yaklaştık. Bu sorunu da çözüm yoluna sokacağız” dedi. 

“DÜZGÜN İŞ YAPAN İŞLETMELERLE YOLUMUZA DEVAM ETMEK İSTİYORUZ”

Bakan Bilgin, “Türk-İş’le, sendikalarımızla uzun yıllara varan birlikteliklerimiz, ortak çalışmalarımız var. Beyaz Bayrak’da bunlardan birisidir. Sayın genel başkanla 10 yıla aşkın bir süredir konuştuğumuz bir şeydi. Ama bunu uygulamak bize nasip oldu. Beyaz bayrak ne demek? Beyaz bayrak çok önemli bir şey söylüyor, Ne diyor? Düzgün iş, işveren diyor ki benim işim düzgündür. Ben işi düzgün yapıyorum. Benim işimde bir sakatlık yoktur. Ben bütün Türk işletmelerinin bu iddiaya sahip çıkmasını istiyorum.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Beyaz Bayrak Ödül törenine katıldı. Törene, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve İŞKUR temsilcileri de katıldı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Beyaz Bayrak Ödül törenine katıldı. Törene, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve İŞKUR temsilcileri de katıldı.

Bir çalışma bakanı olarak düzgün iş yapan işletmelerle yolumuza devam etmek istiyoruz. Bunun bir şartı da sloganımızda belli. ‘Örgütlü iş yeri’ yani sendikanın olduğu iş yeri, toplu sözleşme demokrasinin en önemli kurumlarından biridir dedim. Benim iş yerimde demokrasinin en önemli kurumlarından birisi yaşamaktadır ve fonksiyonel, işlevsel haldedir. Bu da çok güzel bir iddiadır. Sendika da diyor ki ben burada örgütlüyüm ve emekçilerimin hukukunu örgütlü olarak savunuyorum. Bu da emekçilerimizin iddiasıdır. Ben bu iki iddialı tavrı sembolik olarak bir araya getiren Beyaz Bayrak Uygulamasını bunun için fevkalade buluyorum” ifadelerini kullandı.

“TÜRK ÇALIŞMA HAYATIYLA İLGİLİ KAPSAMLI BİR REFORM OLACAK”

Bilgin sendikalar kanunuyla ilgili değişiklikler yapacaklarını belirterek, “Türkiye’de hala yüzde 14 civarında örgütlenme. Bu çok ciddi bir sorunun olduğunu ortaya koyuyor. Burada bir takım problemler var. Bir kısmı yönetmelikle ilgili bir konuydu. İŞKUR’un yönetmeliğiyle ilgili bir konu var. Engellerden biri oradan geliyor. Bir taslak hazırladık. Kişi sendikalarımız, işveren sendikalarımızla görüşüp yine bir sosyal diyalog içerisinde örgütlülüğünün önünü kesen mevzuatla ilgili bütün değişiklikleri yapacağız. Çünkü biz açık ara bu seçimi kazanacağız ve bizim iktidarımız devam edecek. Ondan hiç şüphemiz yok. Önümüzde yapacak çok işimiz var. Hükümetimizin önünde yapılacak çok iş var. Bunları gerçekleştireceğiz.

İş mevzuatımızda sendikalar kanunuyla ilgili sorunlar var. Onları değiştireceğiz. Onlarla da ilgili bilim kurulunu kurduk, çalışmalarımızı, hazırlıklarımızı tamamladık. Türk çalışma hayatıyla ilgili kapsamlı bir reform olacak. Türk çalışma hayatının demokratikleşmesi konusunda ve tabi ki örgütlülüğün artırılması konusunda çok ileri bir adım olacak. Dolayısıyla Türkiye’nin sorunlarını hangi sorunu varsa o sorunun çözülebileceğine inanıyoruz. Bunun için de önemli olan karar vermektir. Bugün de beyaz bayrak uygulaması aslında, bu örgütlülüğe katkı yapacak bir uygulamadır” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE ENFLASYONU YENİYOR”

Bakan Bilgin “Burada işveren işletmelerimize, örgütlü işletmelerimize katkılar sağlayacak. İŞKUR projelerinden öncelikli onlar faydalanacak. Hem üretim sürecine katılım projesinde, hem işbaşı eğitim projesinden, beyaz bayraklı işletmeler öncelikle faydalanacak. Bunun dışında ihracatçı firmalarımız ihracat sürecindeki bütün prosedürlerde bir adım önde olacaklar. O prosedürleri aşmada biraz önce kendilerine Beyaz Bayrakla birlikte vereceğimiz sertifika onları devletin her işletmesinde, her işleminde bir adım öne geçirecek.

Üçüncüsü daha önemlisi burada söylenenlerin dışında söylenmeyenleri söyleyeyim. O da şu Sosyal güvenlik destek primine ilave bir puan vereceğiz. Emekçilerimiz örgütlüyse o iş yerinde toplu sözleşme mekanizması işliyorsa, işverenlerimiz düzgün iş yapıyorsalar, biz onların yanındayız. Türk devleti sosyal bir devlettir.

Sosyal devletin emekçilerin hukukunu savunmakta çalışma bakanının görevidir. Beyaz Bayrak uygulamasının milletimize, iş yerlerimize, çalışma hayatımıza katkı yapacağına inanıyorum. Şunun da altını çizmek istiyorum ki Türkiye büyüyerek yoluna devam edecek. Enflasyonu yeniyoruz. Tüketici fiyatlar endeksinin aşağıya doğru seyretmesi önemli bir göstergedir. Ama bu yeterli değildir. Üretici fiyatlarının da gerilemesi önemlidir. Aradaki makasın hızlı bir şekilde daralmasıdır. Türkiye enflasyonu yeniyor. Büyüyerek enflasyon yenen, nadir ülkelerden biriyiz. İstihdam yaratarak enflasyonu yeniyoruz. Türkiye’nin yarattığı istihdam 31 milyonu geçmiştir. Dolayısıyla buna biz aynı hızda örgütlenme oranını da arttırarak devam edersek,  sosyal barışı iş yerlerinde kuran bir Türkiye geleceğe emin adımlarla ilerlemiş olur” diye konuştu. 

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Süleyman Soylu Şişli’de STK temsilcileriyle buluştu

Sonraki Haber

Togg Gaziantep’te halaylarla karşılandı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Ersoy: Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir
Politika

Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir

5 Haziran 2026
Dervişoğlu: Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır
Politika

Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır

5 Haziran 2026
Özgür Özel'den CHP'lilere çağrı; "Öfke yerine iktidar diye bağırın"
Politika

Özgür Özel’den CHP’lilere çağrı; “Öfke yerine iktidar diye bağırın”

5 Haziran 2026
Bakan Uraloğlu: Demiryolu ağımızı 28 bin 500 kilometreye çıkarmayı hedefledik
Politika

Demiryolu ağımızı 28 bin 500 kilometreye çıkarmayı hedefledik

5 Haziran 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katılım finans, tüm dünya için daha adil ve güvenli bir modeldir / Geniş haber
Politika

Katılım finans, tüm dünya için daha adil ve güvenli bir modeldir

5 Haziran 2026
Bakan Bolat: Türkiye ihracata dayalı büyüme modeline devam edecek
Politika

Türkiye ihracata dayalı büyüme modeline devam edecek

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
Togg Gaziantep'te halaylarla karşılandı

Togg Gaziantep'te halaylarla karşılandı

En Güncel Haberler

Virajda devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı
Yerel Haberler

Virajda devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı

5 Haziran 2026
Devrilen kamyonun şoförü yaralandı
Yerel Haberler

Devrilen kamyonun şoförü yaralandı

5 Haziran 2026
Bodrum’da otomobil ile minibüs çarpıştı: 6 yaralı
Yerel Haberler

Bodrum’da otomobil ile minibüs çarpıştı: 6 yaralı

5 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Mudanya’da denizden 2,5 ton atık çıkarıldı

5 Haziran 2026
Yaşam

Nemrut’u dünya turizmine daha güçlü şekilde kazandırmak istiyoruz

5 Haziran 2026
Yaşam

Kars Çayı’na düşen köpeği itfaiyeciler kurtardı

5 Haziran 2026
Yaşam

Havuzda mahsur kalan porsuk, itfaiye tarafından kurtarıldı

5 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsveç Kralı Gustaf tarafından kabul edildi

Numan Kurtulmuş, İsveç Kralı tarafından kabul edildi

- Haberton
5 Haziran 2026

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, resmi ziyaret için bulunduğu İsveç’in başkenti Stockholm’de, İsveç Kralı Carl 16'ncı Gustaf ile...

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

Virajda devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı

Virajda devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı

5 Haziran 2026
Devrilen kamyonun şoförü yaralandı

Devrilen kamyonun şoförü yaralandı

5 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton