15 Eylül 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Bakan Akar: Hem NATO hem AB’ye zarar veriyor

Bakan Akar: Hem NATO hem AB’ye zarar veriyor

Haberton - Haberton
14 Ekim 2021
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Bakan Akar: Hem NATO hem AB'ye zarar veriyor

Bakan Akar: Hem NATO hem AB'ye zarar veriyor

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Bakan Akar “Bazı ülkeler egolarından veyahut başındakilerin siyasi ihtirasları nedeniyle dikkat etmiyor hem NATO hem AB’ye zarar veriyor” dedi

Bakan Akar, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu ile ‘Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni’ne katıldı. Bakan Akar, MSÜ’nün idari ve askeri yönetim kadrosuyla askeri ve akademik eğitim-öğretim faaliyetlerine yönelik değerlendirme toplantısı yaptı.

Toplantılarda konuşan Akar, dünyada ve bölgede savunma ve güvenlik konuları başta olmak üzere ciddi gelişme ve değişimlerin yaşandığını belirtti. Bunları yakından takip ederek her türlü tedbiri aldıklarını ifade eden Akar, Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde uluslararası ortamda bir özne haline geldiğini belirtti.

” Herhangi bir şekilde ‘taviz, mücadeleden vazgeçmek’ gibi bir şey asla söz konusu değil. “

Irak’ın ve Suriye‘nin kuzeyinde, Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’ta tüm gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurgulayan Akar, “Aldığımız raporlarla anlık takip ediyoruz. Hak ve menfaatlerimizi korumak ve kollamak için yapılması gereken ne varsa, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bugüne kadar yapıldığı gibi yeri ve zamanı geldiğinde aynı şekilde yapılacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Herhangi bir şekilde ‘taviz, mücadeleden vazgeçmek’ gibi bir şey asla söz konusu değil. Asil milletimizin hakkını, hukukunun her bir zerresini korumak bizim boynumuzun borcu. Bununla ilgili yapılması gereken ne varsa bugüne kadar yaptık, yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘BU İŞLER ONLARI AŞAR’

Suriye’nin kuzeyine ilişkin ABD ve Rusya ile yapılan mutabakatları hatırlatan Akar, “Türkiye olarak biz mutabakatlarda üzerimize düşen ne varsa bunları ciddiye alıyor ve dikkatle uyguluyoruz. Oradaki sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Aynı şekilde Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’ta iyi komşuluk ilişkileri içinde, uluslararası hukuk çerçevesinde bize düşen ne varsa bunları yapıyoruz. Biz barıştan, diyalogdan, konuşma, görüşmeden yanayız. Diğer taraftan da hiçbir oldubittiye izin vermeyeceğimizi söyledik, söylemeye devam ediyoruz. Bu konuda azimliyiz, kararlıyız ve buna da muktediriz” diye konuştu.

Doğu Akdeniz’de son dönemdeki gelişmelere de değinen Akar, “Avrupa’daki bazı ülkeler boyunu ve gücünü aşan bir şekilde Doğu Akdeniz’de rol kapmaya çalışıyor. Bu işler onları aşar. Bunlarla bir yere varılamayacağını bilmeleri lazım. NATO bir savunma örgütü. Burada müttefikler varken bunun içindekilerin ayrıca ittifaklar yapması hem AB’nin savunma gücünü hem de NATO’yu bölecek. Bunu görüyorlar. Fakat bazı ülkeler egolarından veyahut başındakilerin siyasi ihtirasları nedeniyle bunlara dikkat etmiyor hem NATO hem AB’ye zarar veriyor hem de tüm Avrupa’nın güvenliğini tehlikeye atıyorlar” dedi.

” Orada teröristler varsa eğer siz de onlara herhangi bir işlem yapamıyorsanız biz yapmak zorundayız. “

‘TERÖR KORİDORUNA İZİN VERMEYECEĞİZ’

Akar, Türkiye’nin tüm komşularının sınırlarına ve egemenlik haklarına saygılı olduğunu belirterek, “Diğer taraftan da ülkemizi korumak bizim boynumuzun borcu. Orada teröristler varsa eğer siz de onlara herhangi bir işlem yapamıyorsanız biz yapmak zorundayız. İnşallah 40 yıldan beri devam eden bu terör belasından ülkemizi, milletimizi kurtarmakta kararlıyız.

Diğer taraftan siz binlerce kilometreden bizim güneyimize gelecek, ‘bazı eylemlerin güvenliğinizi tehdit ettiğini’ söyleyeceksiniz, biz sınırlarımızın dibindeki oluşumlara bigane kalacağız. Böyle bir şey düşünülemez. Orada herhangi bir şekilde terör koridoru oluşturulmasına izin vermedik, vermeyeceğiz. Onu yapmaya çalışan PKK/YPG’li teröristleri kazdıkları çukurlara gömdük” açıklamalarında bulundu.

‘TERÖRİST NEREDEYSE HEDEFİMİZ ORASI’

Terörle mücadelede 24 Temmuz 2015’ten itibaren yeni bir sürecin başlatıldığını, yeni konsept kapsamında teröristlerin kaynağında etkisiz hale getirildiğini dile getiren Akar, “Terörist neredeyse hedefimiz orası” diye konuştu.

‘PKK eşittir YPG‘ ifadesini kullanan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin tek hedefinin teröristler olduğunu vurgulayan Bakan Akar, “24 Temmuz 2015’te başlayan terörle yoğun mücadele kapsamında bugüne kadar 18 bin 609 terörist etkisiz hale getirildi. 1 Ocak’tan itibaren ise etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 201 oldu” ifadelerini kullandı.

‘VATAN VE MİLLETİ İÇİN ÇALIŞAN BİR ORDU’

Türkiye’nin sismik araştırma gemilerinin faaliyetlerine ilişkin ilan ettiği NAVTEX’lere yönelik son dönemde yapılan bazı değerlendirmelere değinen Akar, şöyle konuştu:

“Bizim deniz yetki alanlarımızdan, diğer konulardaki hak, alaka ve menfaatlerimizden taviz vermemiz asla söz konusu değil. Deniz yetki alanımızı korumak için Deniz Kuvvetlerimiz sürekli faaliyette. Bazılarının hayallerinden bile geçmeyecek düzeyde planlama ve uygulama var. Hal böyleyken bilgileri görmeden, duymadan, anlamadan, neyin ne olduğunu bilmeden birtakım konuşmalar, değerlendirmeler yapıyorlar.

Alandaki personelimizin en çok morale ihtiyaç duyduğu dönemde bu ve benzeri olaylar onların moral ve motivasyonunu olumsuz etkiliyor. İzan, insaf sahibi insanların bunu düşünmesi, görmesi, bilmesi lazım. Deniz Kuvvetlerimiz 200 bin saat seyir yaptı bir yılda. 182 gün aralıksız denizde kaldı gemimiz. Kara Kuvvetleri personelimiz 4 yıl üs bölgesinde kalıyor. Hava Kuvvetlerimiz gece gündüz faaliyet icra ediyor. Böyle bir gayret içinde olan bir ordudan bahsediyoruz. Vatanı, milleti için çalışan bir ordudan bahsediyoruz. Hudutlarımızın, vatandaşlarımızın güvenliğinden bahsediyoruz. Hal böyleyken sapla samanı karıştıranlara tabii ki teessüf ediyoruz.”

MSÜ’YE ÖĞRENCİ ALIMI

Bakan Akar, MSÜ’ye öğrenci alımına yönelik ortaya atılan bazı iddialara ilişkin de, “Öğrencilerin alımı, tayinler, terfiler mevzuat çerçevesinde kılı kırk yararak icra edilen faaliyetler. ‘Etki edilme’ gibi bir şey söz konusu olamaz. Birtakım bilgileri alıp, onu ona bunu buna katıp ortaya karışık bir şeyler atmak çok yanlış işler. Bakanlığımız bu konuda büyük bir hassasiyetle kendisine verilen görevleri yapma azim ve kararlılığındadır” açıklamasında bulundu. 

MSÜ Rektörü Erhan Afyoncu tarafından ilk dersin verilmesinin ardından Bakan Akar ve beraberindeki komutanlar, Çok Uluslu Müşterek Harp Merkezi Komutanlığı’na geçerek bir süre ‘Avrasya Barışı 2021 Tatbikatı’nı takip etti.

Etiketler: Hulusi AkarKKTCNato
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Kooperatiflerle ilgili sıkıntılı düzenleme

Sonraki Haber

4 milletvekilinin dokunulmazlık dosyası TBMM’de

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun'da gençlerle buluştu
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun’da gençlerle buluştu

14 Eylül 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: PISA 2025 raporuna göre Türkiye, puanını en fazla artıran ülke oldu
Politika

Erdoğan’dan PISA 2025 mesajı: “Türkiye üç alanda da başarısını artıran tek ülke oldu”

14 Eylül 2026
Bakan Bolat’tan ekonomi mesajı: “Türkiye 16’ncı büyük ekonomi olacak”
Politika

Bakan Bolat’tan ekonomi mesajı: “Türkiye 16’ncı büyük ekonomi olacak”

14 Eylül 2026
AK Parti'li Zorlu: Ahilik'i tüm dünyaya sunmak istiyoruz
Politika

AK Parti’li Zorlu: Ahilik’i tüm dünyaya sunmak istiyoruz

14 Eylül 2026
Bilal Erdoğan 'Terörsüz Türkiye' sürecini değerlendirdi: "Herkesin elini, taşın altına koyması lazım"
Politika

Bilal Erdoğan ‘Terörsüz Türkiye’ sürecini değerlendirdi: “Herkesin elini, taşın altına koyması lazım”

14 Eylül 2026
Cevdet Yılmaz’dan gençlere dikkat çeken mesaj: “Sosyal medya aslında asosyal medya”
Politika

Cevdet Yılmaz’dan gençlere dikkat çeken mesaj: “Sosyal medya aslında asosyal medya”

14 Eylül 2026
Sonraki Haber
4 milletvekilinin dokunulmazlık dosyası TBMM'de

4 milletvekilinin dokunulmazlık dosyası TBMM'de

En Güncel Haberler

Bursa’da kayıp olarak aranan öğretmenin İznik Gölü’nde cansız bedeni bulundu
Yerel Haberler

Bursa’da kayıp olarak aranan öğretmenin İznik Gölü’nde cansız bedeni bulundu

15 Eylül 2026
Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti

15 Eylül 2026
Bursa'da soğuk hava deposunda yangın
Yerel Haberler

Bursa’da soğuk hava deposunda yangın

15 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Edirne’de apartman dairesinde 10 kaçak göçmen yakalandı

14 Eylül 2026
Yaşam

Emniyet Müdürü, şehit çocuğunu okuldan özel harekat aracıyla alıp evine bıraktı

14 Eylül 2026
Yaşam

Adana’da okul önlerinde denetim gerçekleştirildi

14 Eylül 2026
Yaşam

Yerde gördüğü Türk bayrağını alan kuryeye vali tebriği

14 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Gaziantep FK – Fenerbahçe: 0-0

Gaziantep FK – Fenerbahçe: 0-0

- Haberton
14 Eylül 2026

Stat: Gaziantep Büyükşehir Hakemler: Mehmet Türkmen, Süleyman Özay,Suat Güz Gaziantep Fk: Kacper Tobiasz – Arda Kızıldağ, Perez, Abena, Sorescu (Dk....

Türkiye’de erken çocukluk eğitimi: Kreş ve anaokulu standartları

İnternetten alışveriş yaparken sitenin güvenilir olduğu nasıl anlaşılır? İşte kontrol edilmesi gerekenler

WhatsApp’tan gelen APK dosyalarına dikkat: Tek dokunuşla telefonunuz tehlikeye girebilir

Yemekten kısa süre sonra yeniden acıkıyorsanız dikkat: Nedeni sadece az yemek olmayabilir

Güncel Haber

Bursa’da kayıp olarak aranan öğretmenin İznik Gölü’nde cansız bedeni bulundu

Bursa’da kayıp olarak aranan öğretmenin İznik Gölü’nde cansız bedeni bulundu

15 Eylül 2026
Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti

Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti

15 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton