25 Nisan 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Bakan Akar: Hem NATO hem AB’ye zarar veriyor

Bakan Akar: Hem NATO hem AB’ye zarar veriyor

Haberton - Haberton
14 Ekim 2021
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Bakan Akar: Hem NATO hem AB'ye zarar veriyor

Bakan Akar: Hem NATO hem AB'ye zarar veriyor

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Bakan Akar “Bazı ülkeler egolarından veyahut başındakilerin siyasi ihtirasları nedeniyle dikkat etmiyor hem NATO hem AB’ye zarar veriyor” dedi

Bakan Akar, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu ile ‘Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni’ne katıldı. Bakan Akar, MSÜ’nün idari ve askeri yönetim kadrosuyla askeri ve akademik eğitim-öğretim faaliyetlerine yönelik değerlendirme toplantısı yaptı.

Toplantılarda konuşan Akar, dünyada ve bölgede savunma ve güvenlik konuları başta olmak üzere ciddi gelişme ve değişimlerin yaşandığını belirtti. Bunları yakından takip ederek her türlü tedbiri aldıklarını ifade eden Akar, Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde uluslararası ortamda bir özne haline geldiğini belirtti.

” Herhangi bir şekilde ‘taviz, mücadeleden vazgeçmek’ gibi bir şey asla söz konusu değil. “

Irak’ın ve Suriye‘nin kuzeyinde, Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’ta tüm gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurgulayan Akar, “Aldığımız raporlarla anlık takip ediyoruz. Hak ve menfaatlerimizi korumak ve kollamak için yapılması gereken ne varsa, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bugüne kadar yapıldığı gibi yeri ve zamanı geldiğinde aynı şekilde yapılacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Herhangi bir şekilde ‘taviz, mücadeleden vazgeçmek’ gibi bir şey asla söz konusu değil. Asil milletimizin hakkını, hukukunun her bir zerresini korumak bizim boynumuzun borcu. Bununla ilgili yapılması gereken ne varsa bugüne kadar yaptık, yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘BU İŞLER ONLARI AŞAR’

Suriye’nin kuzeyine ilişkin ABD ve Rusya ile yapılan mutabakatları hatırlatan Akar, “Türkiye olarak biz mutabakatlarda üzerimize düşen ne varsa bunları ciddiye alıyor ve dikkatle uyguluyoruz. Oradaki sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Aynı şekilde Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’ta iyi komşuluk ilişkileri içinde, uluslararası hukuk çerçevesinde bize düşen ne varsa bunları yapıyoruz. Biz barıştan, diyalogdan, konuşma, görüşmeden yanayız. Diğer taraftan da hiçbir oldubittiye izin vermeyeceğimizi söyledik, söylemeye devam ediyoruz. Bu konuda azimliyiz, kararlıyız ve buna da muktediriz” diye konuştu.

Doğu Akdeniz’de son dönemdeki gelişmelere de değinen Akar, “Avrupa’daki bazı ülkeler boyunu ve gücünü aşan bir şekilde Doğu Akdeniz’de rol kapmaya çalışıyor. Bu işler onları aşar. Bunlarla bir yere varılamayacağını bilmeleri lazım. NATO bir savunma örgütü. Burada müttefikler varken bunun içindekilerin ayrıca ittifaklar yapması hem AB’nin savunma gücünü hem de NATO’yu bölecek. Bunu görüyorlar. Fakat bazı ülkeler egolarından veyahut başındakilerin siyasi ihtirasları nedeniyle bunlara dikkat etmiyor hem NATO hem AB’ye zarar veriyor hem de tüm Avrupa’nın güvenliğini tehlikeye atıyorlar” dedi.

” Orada teröristler varsa eğer siz de onlara herhangi bir işlem yapamıyorsanız biz yapmak zorundayız. “

‘TERÖR KORİDORUNA İZİN VERMEYECEĞİZ’

Akar, Türkiye’nin tüm komşularının sınırlarına ve egemenlik haklarına saygılı olduğunu belirterek, “Diğer taraftan da ülkemizi korumak bizim boynumuzun borcu. Orada teröristler varsa eğer siz de onlara herhangi bir işlem yapamıyorsanız biz yapmak zorundayız. İnşallah 40 yıldan beri devam eden bu terör belasından ülkemizi, milletimizi kurtarmakta kararlıyız.

Diğer taraftan siz binlerce kilometreden bizim güneyimize gelecek, ‘bazı eylemlerin güvenliğinizi tehdit ettiğini’ söyleyeceksiniz, biz sınırlarımızın dibindeki oluşumlara bigane kalacağız. Böyle bir şey düşünülemez. Orada herhangi bir şekilde terör koridoru oluşturulmasına izin vermedik, vermeyeceğiz. Onu yapmaya çalışan PKK/YPG’li teröristleri kazdıkları çukurlara gömdük” açıklamalarında bulundu.

‘TERÖRİST NEREDEYSE HEDEFİMİZ ORASI’

Terörle mücadelede 24 Temmuz 2015’ten itibaren yeni bir sürecin başlatıldığını, yeni konsept kapsamında teröristlerin kaynağında etkisiz hale getirildiğini dile getiren Akar, “Terörist neredeyse hedefimiz orası” diye konuştu.

‘PKK eşittir YPG‘ ifadesini kullanan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin tek hedefinin teröristler olduğunu vurgulayan Bakan Akar, “24 Temmuz 2015’te başlayan terörle yoğun mücadele kapsamında bugüne kadar 18 bin 609 terörist etkisiz hale getirildi. 1 Ocak’tan itibaren ise etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 201 oldu” ifadelerini kullandı.

‘VATAN VE MİLLETİ İÇİN ÇALIŞAN BİR ORDU’

Türkiye’nin sismik araştırma gemilerinin faaliyetlerine ilişkin ilan ettiği NAVTEX’lere yönelik son dönemde yapılan bazı değerlendirmelere değinen Akar, şöyle konuştu:

“Bizim deniz yetki alanlarımızdan, diğer konulardaki hak, alaka ve menfaatlerimizden taviz vermemiz asla söz konusu değil. Deniz yetki alanımızı korumak için Deniz Kuvvetlerimiz sürekli faaliyette. Bazılarının hayallerinden bile geçmeyecek düzeyde planlama ve uygulama var. Hal böyleyken bilgileri görmeden, duymadan, anlamadan, neyin ne olduğunu bilmeden birtakım konuşmalar, değerlendirmeler yapıyorlar.

Alandaki personelimizin en çok morale ihtiyaç duyduğu dönemde bu ve benzeri olaylar onların moral ve motivasyonunu olumsuz etkiliyor. İzan, insaf sahibi insanların bunu düşünmesi, görmesi, bilmesi lazım. Deniz Kuvvetlerimiz 200 bin saat seyir yaptı bir yılda. 182 gün aralıksız denizde kaldı gemimiz. Kara Kuvvetleri personelimiz 4 yıl üs bölgesinde kalıyor. Hava Kuvvetlerimiz gece gündüz faaliyet icra ediyor. Böyle bir gayret içinde olan bir ordudan bahsediyoruz. Vatanı, milleti için çalışan bir ordudan bahsediyoruz. Hudutlarımızın, vatandaşlarımızın güvenliğinden bahsediyoruz. Hal böyleyken sapla samanı karıştıranlara tabii ki teessüf ediyoruz.”

MSÜ’YE ÖĞRENCİ ALIMI

Bakan Akar, MSÜ’ye öğrenci alımına yönelik ortaya atılan bazı iddialara ilişkin de, “Öğrencilerin alımı, tayinler, terfiler mevzuat çerçevesinde kılı kırk yararak icra edilen faaliyetler. ‘Etki edilme’ gibi bir şey söz konusu olamaz. Birtakım bilgileri alıp, onu ona bunu buna katıp ortaya karışık bir şeyler atmak çok yanlış işler. Bakanlığımız bu konuda büyük bir hassasiyetle kendisine verilen görevleri yapma azim ve kararlılığındadır” açıklamasında bulundu. 

MSÜ Rektörü Erhan Afyoncu tarafından ilk dersin verilmesinin ardından Bakan Akar ve beraberindeki komutanlar, Çok Uluslu Müşterek Harp Merkezi Komutanlığı’na geçerek bir süre ‘Avrasya Barışı 2021 Tatbikatı’nı takip etti.

Etiketler: Hulusi AkarKKTCNato
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Kooperatiflerle ilgili sıkıntılı düzenleme

Sonraki Haber

4 milletvekilinin dokunulmazlık dosyası TBMM’de

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Havalimanı kapasitesi 26 AB ülkesinin nüfusunu aştı
Politika

Havalimanı kapasitesi 26 AB ülkesinin nüfusunu aştı

25 Nisan 2026
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: Hep beraber Türkiye'nin gücünü tüm dünyaya göstereceğiz
Politika

Hep beraber Türkiye’nin gücünü tüm dünyaya göstereceğiz

25 Nisan 2026
Bakan Tekin: Fiziki tedbirlerle sorunu çözeceğimizi düşünürsek büyük yanılgı içerisine girmiş oluruz
Politika

Fiziki tedbirlerle sorunu çözeceğimizi düşünürsek büyük yanılgı içerisine girmiş oluruz

25 Nisan 2026
Bakan Fidan: ABD/İsrail-İran Savaşı’nda iki haftalık ateşkesi memnuniyetle karşıladık
Politika

ABD/İsrail-İran Savaşı’nda iki haftalık ateşkesi memnuniyetle karşıladık

25 Nisan 2026
Bakan Bak: Formula 1 artık Türkiye’de olacak
Politika

Formula 1 artık Türkiye’de olacak

24 Nisan 2026 - Güncellenme Tarihi 25 Nisan 2026
Belçika Ekonomik Misyonu, Türkiye ziyareti öncesi basın toplantısı gerçekleştirdi
Politika

Belçika Ekonomik Misyonu, Türkiye ziyareti öncesi basın toplantısı gerçekleştirdi

24 Nisan 2026 - Güncellenme Tarihi 25 Nisan 2026
Sonraki Haber
4 milletvekilinin dokunulmazlık dosyası TBMM'de

4 milletvekilinin dokunulmazlık dosyası TBMM'de

En Güncel Haberler

Kocaeli merkezli 5 ilde 'yolsuzluk' ve 'rüşvet' operasyonu; 12 tutuklama
Yerel Haberler

Kocaeli merkezli 5 ilde ‘yolsuzluk’ ve ‘rüşvet’ operasyonu; 12 tutuklama

25 Nisan 2026
Afiş asarken üst geçitten düşüp, otomobilin altında kalarak öldü
Yerel Haberler

Afiş asarken üst geçitten düşüp, otomobilin altında kalarak öldü

25 Nisan 2026
Milli Takım Oryantiring seçmeleri Kütahya’da yapılıyor
Spor Haberleri

Milli Takım Oryantiring seçmeleri Kütahya’da yapılıyor

25 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

‘Çanakkale Zafer Kupası Yarışları’ başladı

25 Nisan 2026
Yaşam

Nesli tükenme tehlikesi altındaki çakal tarlada görüntülendi

25 Nisan 2026
Yaşam

Rize’de sahilde erkek cesedi bulundu

25 Nisan 2026
Yaşam

Motosikletin hafif ticari araca çarptığı kaza kamerada

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

24 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu: 89 tutuklama

24 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu: 89 tutuklama

- Haberton
25 Nisan 2026

İçişleri Bakanlığı, 24 ilde düzenlenen operasyonlarda yakalanan 132 göçmen kaçakçılığı organizatöründen 89'unun tutuklandığını açıkladı. Bakanlığın sanal medya hesabından yapılan açıklamaya...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Kocaeli merkezli 5 ilde 'yolsuzluk' ve 'rüşvet' operasyonu; 12 tutuklama

Kocaeli merkezli 5 ilde ‘yolsuzluk’ ve ‘rüşvet’ operasyonu; 12 tutuklama

25 Nisan 2026
Afiş asarken üst geçitten düşüp, otomobilin altında kalarak öldü

Afiş asarken üst geçitten düşüp, otomobilin altında kalarak öldü

25 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton