27 Ağustos 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Bahçeli’nin çağrısı son derece isabetlidir

Bahçeli’nin çağrısı son derece isabetlidir

Haberton - Haberton
18 Kasım 2025
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Bahçeli'nin çağrısı son derece isabetlidir
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Sayın Bahçeli’nin çağrısı son derece önemli ve takdire şayandır. ‘Komisyon gitmiyorsa ben giderim’ demesi, tarihi bir sorumluluk alma cesaretini göstermektir” dedi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Bakırhan, Orta Doğu’da çok önemli gelişmeler olduğunu ve bölgenin tarihi günlerden geçtiğini söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianameye değinen Bakırhan, “Türkiye’nin hem doğusunda hem batısında yara aynı yerden sızlıyor. Zaman ilerliyor, yıllar geçiyor ama adalet bir türlü gelmiyor. Dosya numaraları değişiyor, hakimler değişiyor ama yöntem aynı yöntem. Gerçeği değil; yargı daha çok iktidarın ihtiyaçlarını esas alan bir yaklaşımla ilerliyor. Deliller bulunmadan suçlar icat ediliyor.

Önce tutuklanıyor sonra suç icat ediliyor. Zorla kurulan senaryolarla yıllarca insanların hayatlarına el konuluyor. İşte Kobani kumpas davası, Gezi kumpas davasında olduğu gibi alt mahkeme, en üst mahkemeyi tanımıyor, kararını uygulamıyor. Yasayı, hukuku yok sayıyor. Bu ve buna benzer daha nice akıl almaz olay ve olguları hep birlikte yaşıyor ve şahitlik ediyoruz. Memleket böyle değişmez, memleket böyle değişmiyor. Memlekete yazık ediliyor bu biçimde. Türkiye’de hukukun posası çıkartıldıkça kimse kendini güvende hissetmiyor. Muhtemelen burada oturan bütün arkadaşlarımız da aynı şeyi hissediyor. Çünkü siyasi davalar sadece insanları değil; bir ülkenin adalet duygusunu da aynı zamanda hapsediyor, tutsak ediyor” diye konuştu.

‘İDDİANAME BİR KAPIYA, BİR DOĞRUYA ÇIKMIYOR’

Bakırhan, “Son günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında hazırlanan 3 bin 900 sayfalık ithamlarla dolu bir iddianame çıktı. Biz de arkadaşlarımızla beraber inceledik. İddianame değil, adeta bir labirent. Bir nedensellik arıyorsunuz, nedensellik yok. İçine girdikçe kayboluyorsunuz. İddianame bir kapıya, bir doğruya çıkmıyor. Ne kadar okursan oku, ‘Tamam mesele buymuş’ diyemiyorsun. Çünkü iddianame parçalı, maskeli, kaygan ve sürekli yüzeyde kalan bir yorumlama çabası içeriyor. Neymiş, en önemli isnat edilen suçlardan bir, ikisini sayacağım; ‘CHP’de güçlenmek istediler’ diyor. Bir siyasetçinin kendi partisi içinde güçlenmek istemesinin nesi suç? Biz de onu yapıyoruz.

İnşallah hakkımızda dava açmazlar. Yine durmuyor, ‘Partisinin cumhurbaşkanı adayı olmak istedi’ diyor. Bundan doğal ne olabilir? Partisinin cumhurbaşkanı adayı olmak istemiş, bunun nesi suç? Böyle bir iddianame ile karşı karşıyayız. Bu yetmiyor, bir de bu iddianameye dayanarak kapatma davasına da gönderme yapıyor. Biz bu kapatma davalarını, bu yargı darbelerini yıllarca yaşadık. Birçok partimiz de kapatıldı. Emin olun, bu bahsedilen kapatmaların ve benzer iddianamelerin bu ülkeye hiçbir yararı yok ve bir yararı olmayacak. Bunun en iyi kanıtı; bu salon, bizler ve Türkiye’nin üçüncü zemini olan DEM Parti’dir” dedi.

‘HERKES İÇİN ADALET TESİS EDİLMELİDİR’

Türk Ceza Kanunu, Ceza Muhakemesi Kanunu, İnfaz Kanunu’nun değişmesi gerektiğini savunan Bakırhan, “Terörle Mücadele Kanunu komple ortadan kaldırılmalıdır. Düşünce suç olmamalı, basın özgür olmalı, ifade özgürlüğü güvence altına alınmalıdır. İnsanlar düşüncelerini ifade etmekten korkuyorlar. Bu bir iktidarın ayıbıdır. Adalet seçici olamaz. Adalet zengin fakir, güçlü güçsüz, iktidar muhalefet ayrımı yapmamalıdır. Bu soruları da kendisine sordurtmamalıdır. Cezada adalet, infazda eşitlik sağlanmalıdır. Toplum vicdanını yaralayan ve yüz kızartıcı suçlar dışında cezaevleri boşaltılmalıdır. Yargı reformu yapılmalı, bu ülkede herkes için adalet tesis edilmelidir” diye konuştu.

‘KOMİSYON, TARİHİN DOĞRI YERİNDE DURUYOR’

Bakırhan, “100 yıllık tarihi bir meseleyi çözdüğümüz için kimi eleştirileri de bence kaldırmalıyız, katlanmalıyız. Barış sağlandığında 86 milyon insan yıllarca bizlere dua edecekler. Komisyon artık uzatmadan bir an önce İmralı’ya gitme konusunda cesurca bir karar almalıdır. Geçiş yasası netleştirilmeli, özgürlük yasaları tarif edilmeli, ihtisas komisyonları harekete geçirilmelidir. Bu komisyonun bunu başaracağına inanıyorum. Çünkü komisyon, tarihin doğru yerinde duruyor. İnanıyoruz ki her bir komisyon üyesi, yarın milyonların duasını alacağı bilinciyle hareket edecektir. Bu tarihsel sorumluluk komisyonun omuzlarındadır ve biliyoruz ki bu sorumluluğu bu komisyon layıkıyla taşıyacaktır. Yine bugün bizden önce burada Sayın Devlet Bahçeli’nin yaptığı grup konuşmasını dinledik.

Çok önemli şeyler söyledi. Sayın Bahçeli’nin, komisyonun bir an önce çözümün asıl muhatabı Öcalan’la görüşmesine dair ifade ettikleri son derece önemli ve takdire şayandır. ‘Komisyon gitmiyorsa ben giderim’ demesi, tarihi bir sorumluluk alma cesaretini göstermektir. Biz her zaman diyaloğun, yüz yüze görüşmenin ve sorunların masada konuşulmasının yanında olduk, bunu savunduk. Sayın Bahçeli’nin, ‘3 maymunu oynamaktan vazgeçelim’ çağrısı son derece isabetlidir. Sayın Bahçeli’nin süreci zamana yayan ve erteleyen tutumlara karşı, süreci korumak ve enfekte olmasını engellemek için yaptığı bu çıkışın gereği, bir an önce yapılmalıdır. Meclis komisyonunun artık bir gün bile kaybetmeden kararını alarak İmralı’ya gitmesi gerekmektedir. İmralı’ya gitmeyi bir siyasi uyuşmazlık odağı haline getirmemek, tabuya çevirmemek doğru bir tutum olacaktır. Yüzyıllık bir meselenin tanımı ve çözümü konusunda biraz ciddi olmak gerekiyor. Herkes bilsin ki kararsız olanların ve ayak direyenlerin kaybedeceği, kararlı olanların kazanacağı bir sonu hep birlikte göreceğiz” dedi.

Etiketler: Devlet Bahçeli
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Hayat pahalılığı meselesini mutlaka çözeceğiz

Sonraki Haber

Beyoğlu’nda deterjanlı kahve skandalı! Genç mühendis yoğun bakıma alındı!

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Katıldığı bir toplantıda Cumhurbaşkanını eleştirmişti: İngiliz ekonomist Timothy Ash hakkında soruşturma başlatıldı
Öne Çıkan

Katıldığı bir toplantıda Cumhurbaşkanını eleştirmişti: İngiliz ekonomist Timothy Ash hakkında soruşturma başlatıldı

27 Ağustos 2026
Tartışmaların odağındaydı: 'Manifest' grubunun menajeri Tolga Akış gözaltına alındı
Öne Çıkan

Tartışmaların odağındaydı: ‘Manifest’ grubunun menajeri Tolga Akış gözaltına alındı

27 Ağustos 2026
Ödemiş’te orman yangını! 2 uçak ve 3 helikopter bölgeye sevk edildi
Öne Çıkan

Ödemiş’te orman yangını! 2 uçak ve 3 helikopter bölgeye sevk edildi

27 Ağustos 2026
Bebek'te korku dolu gece! Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın oğluna silahlı saldırı: İki bacağından vuruldu
Öne Çıkan

Bebek’te korku dolu gece! Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz’ın oğluna silahlı saldırı: İki bacağından vuruldu

27 Ağustos 2026
HSK Başmüfettişinin acı günü! Diş hekimliğini kazanan 18 yaşındaki Sena son yolculuğuna uğurlandı
Öne Çıkan

HSK Başmüfettişinin acı günü! Diş hekimliğini kazanan 18 yaşındaki Sena son yolculuğuna uğurlandı

27 Ağustos 2026
Üsküdar’da seçim yeniden mi yapılacak? Belediyeden kafa karışıklığına son verecek açıklama
Öne Çıkan

Üsküdar’da seçim yeniden mi yapılacak? Belediyeden kafa karışıklığına son verecek açıklama

27 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Beyoğlu’nda deterjanlı kahve skandalı! Genç mühendis yoğun bakıma alındı!

Beyoğlu’nda deterjanlı kahve skandalı! Genç mühendis yoğun bakıma alındı!

En Güncel Haberler

Bosna Savaşı'nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü
Dış Haberler

Bosna Savaşı’nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü

27 Ağustos 2026
Samsunsporlu Ohlenschlaeger: "Kendi hikâyemi yazmak istiyorum"
Spor Haberleri

Samsunsporlu Ohlenschlaeger: “Kendi hikâyemi yazmak istiyorum”

27 Ağustos 2026
Zaferin 104'üncü yılında şehitler mevlit ile anıldı
Gündem

Zaferin 104’üncü yılında şehitler mevlit ile anıldı

27 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Mardin’de yol kenarında oluşan hortum kamerada

27 Ağustos 2026
Yaşam

Maltepe’de hafif ticari araçla motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

27 Ağustos 2026
Yaşam

Döktüğü gibi topladı: Çevre katliamına hem ceza hem temizlik görevi

27 Ağustos 2026
Yaşam

Koruyucu Aile Festivali’nde çocuklar aileleriyle eğlendi

27 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

İzmir'de orman yangını; büyük ölçüde kontrol altında

İzmir’de orman yangını; büyük ölçüde kontrol altında

- Haberton
27 Ağustos 2026

İzmir Ödemiş'te çıkan orman yangını, ekiplerin fedakâr çalışmaları sonucunda kontrol altına alındı. İzmir’in Ödemiş ilçesinde saat 15.00 sıralarında çıkan orman...

Özgürlükten rutine sert iniş: Tatil dönüşü sendromu ve işe uyumun psikolojik haritası

Facebook hesabınıza başkası girmiş olabilir! Hesabınıza giriş yapan cihazları böyle kontrol edebilirsiniz

ATM kartınızı yutarsa ne yapmalısınız? Kartı geri almak için yapılan bu hata risk oluşturabilir

Şifreniz çalınmış olabilir! Hesaplarınız ele geçirilmeden önce bu işaretlere dikkat

Güncel Haber

Bosna Savaşı'nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü

Bosna Savaşı’nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü

27 Ağustos 2026
Samsunsporlu Ohlenschlaeger: "Kendi hikâyemi yazmak istiyorum"

Samsunsporlu Ohlenschlaeger: “Kendi hikâyemi yazmak istiyorum”

27 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton