28 Ekim 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Bahçeli’nin çağrısı son derece isabetlidir

Bahçeli’nin çağrısı son derece isabetlidir

Haberton - Haberton
18 Kasım 2025
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Bahçeli'nin çağrısı son derece isabetlidir
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Sayın Bahçeli’nin çağrısı son derece önemli ve takdire şayandır. ‘Komisyon gitmiyorsa ben giderim’ demesi, tarihi bir sorumluluk alma cesaretini göstermektir” dedi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Bakırhan, Orta Doğu’da çok önemli gelişmeler olduğunu ve bölgenin tarihi günlerden geçtiğini söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianameye değinen Bakırhan, “Türkiye’nin hem doğusunda hem batısında yara aynı yerden sızlıyor. Zaman ilerliyor, yıllar geçiyor ama adalet bir türlü gelmiyor. Dosya numaraları değişiyor, hakimler değişiyor ama yöntem aynı yöntem. Gerçeği değil; yargı daha çok iktidarın ihtiyaçlarını esas alan bir yaklaşımla ilerliyor. Deliller bulunmadan suçlar icat ediliyor.

Önce tutuklanıyor sonra suç icat ediliyor. Zorla kurulan senaryolarla yıllarca insanların hayatlarına el konuluyor. İşte Kobani kumpas davası, Gezi kumpas davasında olduğu gibi alt mahkeme, en üst mahkemeyi tanımıyor, kararını uygulamıyor. Yasayı, hukuku yok sayıyor. Bu ve buna benzer daha nice akıl almaz olay ve olguları hep birlikte yaşıyor ve şahitlik ediyoruz. Memleket böyle değişmez, memleket böyle değişmiyor. Memlekete yazık ediliyor bu biçimde. Türkiye’de hukukun posası çıkartıldıkça kimse kendini güvende hissetmiyor. Muhtemelen burada oturan bütün arkadaşlarımız da aynı şeyi hissediyor. Çünkü siyasi davalar sadece insanları değil; bir ülkenin adalet duygusunu da aynı zamanda hapsediyor, tutsak ediyor” diye konuştu.

‘İDDİANAME BİR KAPIYA, BİR DOĞRUYA ÇIKMIYOR’

Bakırhan, “Son günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında hazırlanan 3 bin 900 sayfalık ithamlarla dolu bir iddianame çıktı. Biz de arkadaşlarımızla beraber inceledik. İddianame değil, adeta bir labirent. Bir nedensellik arıyorsunuz, nedensellik yok. İçine girdikçe kayboluyorsunuz. İddianame bir kapıya, bir doğruya çıkmıyor. Ne kadar okursan oku, ‘Tamam mesele buymuş’ diyemiyorsun. Çünkü iddianame parçalı, maskeli, kaygan ve sürekli yüzeyde kalan bir yorumlama çabası içeriyor. Neymiş, en önemli isnat edilen suçlardan bir, ikisini sayacağım; ‘CHP’de güçlenmek istediler’ diyor. Bir siyasetçinin kendi partisi içinde güçlenmek istemesinin nesi suç? Biz de onu yapıyoruz.

İnşallah hakkımızda dava açmazlar. Yine durmuyor, ‘Partisinin cumhurbaşkanı adayı olmak istedi’ diyor. Bundan doğal ne olabilir? Partisinin cumhurbaşkanı adayı olmak istemiş, bunun nesi suç? Böyle bir iddianame ile karşı karşıyayız. Bu yetmiyor, bir de bu iddianameye dayanarak kapatma davasına da gönderme yapıyor. Biz bu kapatma davalarını, bu yargı darbelerini yıllarca yaşadık. Birçok partimiz de kapatıldı. Emin olun, bu bahsedilen kapatmaların ve benzer iddianamelerin bu ülkeye hiçbir yararı yok ve bir yararı olmayacak. Bunun en iyi kanıtı; bu salon, bizler ve Türkiye’nin üçüncü zemini olan DEM Parti’dir” dedi.

‘HERKES İÇİN ADALET TESİS EDİLMELİDİR’

Türk Ceza Kanunu, Ceza Muhakemesi Kanunu, İnfaz Kanunu’nun değişmesi gerektiğini savunan Bakırhan, “Terörle Mücadele Kanunu komple ortadan kaldırılmalıdır. Düşünce suç olmamalı, basın özgür olmalı, ifade özgürlüğü güvence altına alınmalıdır. İnsanlar düşüncelerini ifade etmekten korkuyorlar. Bu bir iktidarın ayıbıdır. Adalet seçici olamaz. Adalet zengin fakir, güçlü güçsüz, iktidar muhalefet ayrımı yapmamalıdır. Bu soruları da kendisine sordurtmamalıdır. Cezada adalet, infazda eşitlik sağlanmalıdır. Toplum vicdanını yaralayan ve yüz kızartıcı suçlar dışında cezaevleri boşaltılmalıdır. Yargı reformu yapılmalı, bu ülkede herkes için adalet tesis edilmelidir” diye konuştu.

‘KOMİSYON, TARİHİN DOĞRI YERİNDE DURUYOR’

Bakırhan, “100 yıllık tarihi bir meseleyi çözdüğümüz için kimi eleştirileri de bence kaldırmalıyız, katlanmalıyız. Barış sağlandığında 86 milyon insan yıllarca bizlere dua edecekler. Komisyon artık uzatmadan bir an önce İmralı’ya gitme konusunda cesurca bir karar almalıdır. Geçiş yasası netleştirilmeli, özgürlük yasaları tarif edilmeli, ihtisas komisyonları harekete geçirilmelidir. Bu komisyonun bunu başaracağına inanıyorum. Çünkü komisyon, tarihin doğru yerinde duruyor. İnanıyoruz ki her bir komisyon üyesi, yarın milyonların duasını alacağı bilinciyle hareket edecektir. Bu tarihsel sorumluluk komisyonun omuzlarındadır ve biliyoruz ki bu sorumluluğu bu komisyon layıkıyla taşıyacaktır. Yine bugün bizden önce burada Sayın Devlet Bahçeli’nin yaptığı grup konuşmasını dinledik.

Çok önemli şeyler söyledi. Sayın Bahçeli’nin, komisyonun bir an önce çözümün asıl muhatabı Öcalan’la görüşmesine dair ifade ettikleri son derece önemli ve takdire şayandır. ‘Komisyon gitmiyorsa ben giderim’ demesi, tarihi bir sorumluluk alma cesaretini göstermektir. Biz her zaman diyaloğun, yüz yüze görüşmenin ve sorunların masada konuşulmasının yanında olduk, bunu savunduk. Sayın Bahçeli’nin, ‘3 maymunu oynamaktan vazgeçelim’ çağrısı son derece isabetlidir. Sayın Bahçeli’nin süreci zamana yayan ve erteleyen tutumlara karşı, süreci korumak ve enfekte olmasını engellemek için yaptığı bu çıkışın gereği, bir an önce yapılmalıdır. Meclis komisyonunun artık bir gün bile kaybetmeden kararını alarak İmralı’ya gitmesi gerekmektedir. İmralı’ya gitmeyi bir siyasi uyuşmazlık odağı haline getirmemek, tabuya çevirmemek doğru bir tutum olacaktır. Yüzyıllık bir meselenin tanımı ve çözümü konusunda biraz ciddi olmak gerekiyor. Herkes bilsin ki kararsız olanların ve ayak direyenlerin kaybedeceği, kararlı olanların kazanacağı bir sonu hep birlikte göreceğiz” dedi.

Etiketler: Devlet Bahçeli
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Hayat pahalılığı meselesini mutlaka çözeceğiz

Sonraki Haber

Beyoğlu’nda deterjanlı kahve skandalı! Genç mühendis yoğun bakıma alındı!

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Merkezefendi Belediyesi operasyonunda şüphelilerden 3'ü adliyede
Öne Çıkan

Merkezefendi Belediyesi operasyonunda şüphelilerden 3’ü adliyede

28 Ekim 2026
İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği 'Antonia S' isimli geminin geçişi nedeniyle askıya alındı
Öne Çıkan

İstanbul Boğazı’nda gemi trafiği ‘Antonia S’ isimli geminin geçişi nedeniyle askıya alındı

28 Ekim 2026
Mansur Yavaş AK Parti’ye mi geçiyor? Murat Kurum ile görüşmesi gündem oldu
Öne Çıkan

Mansur Yavaş AK Parti’ye mi geçiyor? Murat Kurum ile görüşmesi gündem oldu

28 Ekim 2026
Bakanlıktan 29 il için kritik yağış uyarısı: 4 ilde 'turuncu', 25 ilde 'sarı' kod alarmı!
Öne Çıkan

Bakanlıktan 29 il için kritik yağış uyarısı: 4 ilde ‘turuncu’, 25 ilde ‘sarı’ kod alarmı!

28 Ekim 2026
İspanya'da iki yüksek hızlı tren çarpıştı: 64 ölü
Öne Çıkan

İspanya’da iki yüksek hızlı tren çarpıştı: 64 ölü

28 Ekim 2026
Bakırköy Belediyesine operasyon: Gözaltı sayısı 62'ye yükseldi
Öne Çıkan

Bakırköy Belediyesi’ne yolsuzluk operasyonu! 5 başkan yardımcısının da aralarında bulunduğu 62 gözaltı

28 Ekim 2026
Sonraki Haber
Beyoğlu’nda deterjanlı kahve skandalı! Genç mühendis yoğun bakıma alındı!

Beyoğlu’nda deterjanlı kahve skandalı! Genç mühendis yoğun bakıma alındı!

En Güncel Haberler

Bakan Güler'den Karadeniz açıklaması
Dış Haberler

Bakan Güler’den Karadeniz açıklaması

28 Ekim 2026
Çorum-Yozgat kara yolunda feci kaza! Otomobil ile cip çarpıştı: 4 ölü, 2 yaralı
Gündem

Çorum-Yozgat kara yolunda feci kaza! Otomobil ile cip çarpıştı: 4 ölü, 2 yaralı

28 Ekim 2026
Aydın’da kanalizasyon kazısında feci ölüm! 38 yaşındaki işçi toprak altında kaldı
Gündem

Aydın’da kanalizasyon kazısında feci ölüm! 38 yaşındaki işçi toprak altında kaldı

28 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Tilki minareye çıktı

28 Ekim 2026
Yaşam

110 yıl sonra ulaşılan belgeler, esir yüzbaşının torununa teslim edildi

28 Ekim 2026
Yaşam

Tunceli’de jandarmadan 29 metre derinlikte Türk bayraklı Cumhuriyet kutlaması

28 Ekim 2026
Yaşam

Malatya’da sağanak nedeniyle yollar göle döndü

28 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İspanya’ya taziye ve geçmiş olsun mesajı

- Haberton
28 Ekim 2026

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya'nın Toledo kenti yakınlarında meydana gelen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine yol açan feci tren...

Türkiye’de dijital kimlik cüzdanı dönemi başlıyor: Kimlik ve diploma tek sistemde buluşacak

Okullarda devamsızlık takibinde yeni dönem: Öğrencilerin okuldan kopması erken tespit edilecek

Kasım 2026 kira zammı için geri sayım: Kiracıları bekleyen yeni oran nasıl hesaplanacak?

2027 evlilik desteğinde yeni dönem hazırlığı: Genç çiftlerin merak ettiği şartlar ve kredi tutarları

Güncel Haber

Bakan Güler'den Karadeniz açıklaması

Bakan Güler’den Karadeniz açıklaması

28 Ekim 2026
Çorum-Yozgat kara yolunda feci kaza! Otomobil ile cip çarpıştı: 4 ölü, 2 yaralı

Çorum-Yozgat kara yolunda feci kaza! Otomobil ile cip çarpıştı: 4 ölü, 2 yaralı

28 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton