22 Ekim 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Spor Haberleri - Aziz Yıldırım’dan İsmail Kartal açıklaması: “Görevinin başındadır”

Aziz Yıldırım’dan İsmail Kartal açıklaması: “Görevinin başındadır”

Haberton - Haberton
11 Eylül 2026
- Spor Haberleri
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, “İsmail Kartal görevinin başındadır. Ama İsmail Kartal’a da bu camia sahip çıksın. Bu şekilde kafasına şişe atarak sahip çıkılmaz. Ayıp! Bir Şampiyonlar Ligi maçıdır, 1-1 bitmiştir. İyi oynamışız, fırsat yakalamışız. Sahada bir taktik savaşı vardı, bunu görmemezlikten gelmek ayıp olur. İsmail Kartal ile şimdi içeride konuştum. Şişe olayını söylüyor, bu baskıyı söylüyor. ‘İlaç alıyorum’ diyor. Ben de 30 tane ilaç alıyorum. Bizim evladımız!” dedi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, teknik direktör İsmail Kartal’ın istifa kararı almasının ardından stadyumda açıklamalarda bulundu. Karardan haberinin olmadığını belirten Aziz Yıldırım, İsmail Kartal’ın görevine devam edeceğini belirtti. Aziz Yıldırım, “Hiçbirimizin haberi yoktu. Neden? Fenerbahçe camiasında bir alışkanlık olmuş; camianın değerlerine hiç kimse sahip çıkmıyor. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’ne kaldı diye tukaka oldu. ‘Fenerbahçe niye kaldı?’ gibi bir anlayış ortada geziyor. Fenerbahçeliler sosyal medyada veya televizyonlarda yorum yapanlar, YouTube’da yayın yapanlar, Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’ne kaldı diye mutluluk yaşadılar. Ama ondan bugüne kadar ‘Niye kaldı? Takım zayıf vs.’ diye her gün bir şey konuşuyorlar ve herkes başkan, yönetim, antrenörün yerine karar veriyor! Böyle bir şey yok! Herkes sakin olacak, herkes bekleyecek. Sonunda mayıs ayında ne diyoruz? Şampiyon olacağız! ‘Şampiyonlar Ligi’ne kalacağız’ demiştik, kaldık. Kiminle yaptık? İsmail Kartal ile yaptık! Biz yapmadık, biz desteğiz. Biz, maddi yönden kulübün bütün gelirleri ve giderleri üzerinde çalışma yapıyoruz. Onun istediği oyuncular varsa veya herhangi bir sporcu transferi varsa Cihan Bey, ben, arkadaşlar hep beraber kendisiyle konuşuyoruz ve onları yapmaya çalışıyoruz. Ama bazı imkanlar da var. Ben 200 milyona futbolcu alırım, hiç çekilmem ve alırım. Ama klübe ne kadar zarar verir? Kimse bun tartışmıyor. Hepiniz yazıyorsunuz, hepinizi suçluyorum. Hepiniz diyorsunuz ki, ‘Fenerbahçe transfer yapıyor; onu aldı, bunu aldı.’ Tamam, güzel. Şimdi geriye 10-15 tane oyuncunun gitmesi lazım, bu yabancı hakkından dolayı. Sizlerin bunların doğrularını yazması gerekirken maalesef sizler hiçbir doğruyu konuşmuyorsunuz. ‘Bu oyuncular nasıl gidecek? Gitsin, etsin.’ Tamam, gitsin de bunun bir karşılığı var. Almışlar diyelim ki 18, 15 milyona bonservisiyle almışlar, oyuncunun bir tanesinin 8 milyon daha bonservisi ödenecek. Adam alıyor 4-4,5 milyon. Peki, bunların hepsi kime yazıyor? Kulübe yazıyor, bana yazmıyor. Onun için hesap, kitap ve zaman… Hepsini kullanmamız lazım. Ama siz hemen, ‘Bu gitsin, bu şöyle yaptı, şu şöyle yaptı’ diyerek kamuoyu oluşturuyorsunuz. O kamuoyu da ters dönüyor ve zannediyorlar ki sizin söylediklerini doğru, ondan dolayı da bize saldırıyorlar. İsmail Hocayı da gördünüz yani. Bu kadar sıkıntıya insanlar dayanabilir mi ya? Bizler de aynı şekilde baskı altındayız.” ifadelerini kullandı.

Başkan Yıldırım sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

“Mayıs ayı gelir ve dersiniz ki… Biz, hepimiz stres altındayız. Benim sosyal medyam yok. Ben, rahatım. Ama diğer insanların var ve bundan etkileniyorlar. Lütfen rica ediyorum; doğru olanları yazın. Bu akşam İsmail Hocanın kafasına şişe attılar ya… Biz, görüyoruz, o da görüyor. Ondan dolayı da üzüntülü. Sebep bu! Bizim takım iyi oynadı. 1 puan aldık. Bizim hesaplarımıza göre biz gruptan çıkabiliriz, bir hesap kitap yaptık yani. Ama müsaade etmiyorsunuz ki… Levent oynadı, iyi oynadı mı? Peki, Bartuğ oynadı, iyi oynadı mı? O zaman nedir derdiniz? Oraya oyuncu yok, buraya oyuncu yok, şu, bu… Lütfen, rica ediyorum; doğruları analiz edin. Oradan suçlama yapmayın. Mayıs ayına geldiğimizde Türkiye Ligi’nde görürsünüz. Şampiyonlar Ligi’ne de katıldık. Bu bir başarıdır, 18 yıl sonra bir hoca ve yönetim, bunu başarıyor! Bunu alkışlayacağınıza tam tersi gömüyorsunuz, ayıp. Sizin şahsınızla ilgili değil, genel konuşuyorum. Ondan sonra da sosyal medyada yorum yapıyor. ‘Fenerbahçeliyim’ diyen yorumcuların hepsi Fenerbahçe’ye ihanet ediyor. Bugün biz varız da, bir sene sonra ya da iki sene sonra, bilemem ne zaman olacağını yokuz. Biz, niye geldik? ‘Başarısızlık var’ diyoruz; 4 senesi bizim dönemimizden, 8 sene diğer yönetimlerden başarısızlık var. Fenerbahçeliler ağlıyor, çocuklar üzülüyor diyoruz. Çocuklar şimdi sevinmiyorlar mı? Maça formalarını giyip geliyorlar, Fenerliler geliyor, herkes geliyor. Ama siz bunu tukaka yaptınız. Başarıyı mundar ettiniz. Bunu kabul etmiyorum ve bundan sonra bu konuda daha çok konuşma yaparız, haberiniz olsun.”

“İsmail Kartal görevinin başındadır”

Camianın İsmail Kartal’a sahip çıkması gerektiğini aktaran Yıldırım, “İsmail Kartal, görevinin başındadır. Ama İsmail Kartal’a da bu camia sahip çıksın. Bu şekilde kafasına şişe atarak sahip çıkılmaz. Ayıp! Bir Şampiyonlar Ligi maçıdır, 1-1 bitmiştir. İyi oynamışız, fırsat yakalamışız. Sahada bir taktik savaşı vardı, bunu görmemezlikten gelmek ayıp olur. Hepinizden ricam; kamuoyuna doğru mesaj verin, doğru mesaj! Kulüplerin adına konuşmayın. Diğer kulüpler için de söylüyorum. İsmail Kartal ile şimdi içeride konuştum. Şişe olayını söylüyor, bu baskıyı söylüyor. ‘İlaç alıyorum’ diyor. Ben de 30 tane ilaç alıyorum. Bizim evladımız! Benim Aziz Yıldırım olarak ve ben arkadaşlarımla beraber, 20 senelik başkanlık dönemimde başladığım hocayla iki tanesi hariç ki onun da sebepleri vardır. Hiçbir tanesiyle sezon bitmeden bıraktığımı, gönderdiğimi duydunuz mu, gördünüz mü ya da yaşadınız mı? Devam! Biz de tecrübe olmasa bu stresi kaldıramayız. Böyle stres olmaz” sözlerini kullandı.

İsmail Hoca kendisi aniden istifa etti

İsmail Kartal’ın sosyal medyada eleştirildiğinden de bahseden Aziz Yıldırım, “İsmail Hoca kendisi aniden istifa etti. Beklemiyorduk. Siz yazıyorsunuz, adam da istifa ediyor. Siz yazmayın. Çanağı adamcağıza tutuyorsunuz, herkes sosyal medyadan yükleniyor. Sosyal medyada okumadığım için konuları bilmiyorum.”

“Aynı süreç devam edecek”

İsmail Kartal’a görevine devam etmesi gerektiğini söylediğini ve öyle olacağını dile getiren Yıldırım, “Aynı süreç devam edecek. Herkes geri dönsün ve açıklama yapmadan önceki pozisyona gelsin. Öyle bir şey yok. İsmail Kartal’ın ‘Devam edeceğim’ demesine gerek yok. Ben onun büyüğüyüm. ‘Devam edeceksin’ dedim, bitti. Biz bir aileyiz! Bizden dolayı bir şey yok. Olay, maç 1-1 iken kafasına şişe atılıyor. Oradan bağırıyorlar. Taraftar, ne olduğunu bilmeden bağırıyor. Fenerbahçeliler, kendi kulüplerinin değerlerine; yalnızca oyuncular, antrenörler, yöneticiler değil; bütün camiadaki değerlere sahip çıkmalı. Televizyonda yorum yapanlar, tukaka yapıyorlar. İnsanları kulüpten uzaklaştırıyorlar veyahutta istifa ettiriyorlar. Bunların olmaması lazım. Net söylüyorum. Sizler de yapmayın. Sizler de yapıyorsunuz. Hepiniz yapıyorsunuz. Soruları alıyorsunuz, yazıyor-çiziyorsunuz. Sonra insanlar onun üzerine yorumlar yapıyor. O yorumlarla da işler bu noktaya geliyor. Rica ediyorum, hiç kimse yalan haber yapmasın. Doğruları yazın. Tenkit de edin, önemli değil. Çok yalan yazıyorsunuz. Yine bir oyuncu alıyormuşuz. Onu alıyoruz, bunu alıyoruz. Kimse ‘Kulüp bu paraları nasıl öder?’ demiyor. Sizin aile bütçeniz böyle mi?” dedi.

Başkan Aziz Yıldırım sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

“Lütfen, yalan haber yapmayın. Sizin yaptığınız yalan haberlerden dolayı kamuoyu oluşuyor. Bu kamuoyu da baskı yapıyor, sonu da bu. Ben bırakana kadar İsmail Kartal antrenör, teknik direktör neyse odur, onu da bilin! Ben gideceğim gün istiyorsa benimle beraber ayrılır ama ben gidene kadar buradan ayrılamaz! Hepiniz bilin ve yorumlarınızı ona göre yapın. Şişe atıyorsunuz, adam nasıl duracak? Ayıp ya. Lütfen, Fenerbahçe camiasının değerlerine sahip çıkalım.”

Etiketler: FenerbahçeTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Aydın’da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Sonraki Haber

Bahçelievler’de CHP’li 3 meclis üyesi AK Parti’ye geçti

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Victor Osimhen'den Lille zaferi sonrası Fenerbahçe derbisi mesajı: “Dört gözle bekliyoruz!”
Spor Haberleri

Victor Osimhen’den Lille zaferi sonrası Fenerbahçe derbisi mesajı: “Dört gözle bekliyoruz!”

22 Ekim 2026
Galatasaray'a 4-2 yenilen Lille'de Davide Ancelotti'den itiraf: “Ağır bedel ödedik!”
Spor Haberleri

Galatasaray’a 4-2 yenilen Lille’de Davide Ancelotti’den itiraf: “Ağır bedel ödedik!”

22 Ekim 2026
Okan Buruk'tan Lille zaferi sonrası Fenerbahçe derbisi mesajı! “Bu galibiyet moral oldu”
Spor Haberleri

Okan Buruk’tan Lille zaferi sonrası Fenerbahçe derbisi mesajı! “Bu galibiyet moral oldu”

22 Ekim 2026
Trabzonspor-Hearts maçı öncesi biletler tükendi! Ertuğrul Doğan'dan taraftara duygusal mesaj
Spor Haberleri

Trabzonspor-Hearts maçı öncesi biletler tükendi! Ertuğrul Doğan’dan taraftara duygusal mesaj

22 Ekim 2026
Fransa’da Sarı-Kırmızı zafer! Galatasaray Lille’i devirdi, Avrupa’da tarih yazdı
Spor Haberleri

Fransa’da Sarı-Kırmızı zafer! Galatasaray Lille’i devirdi, Avrupa’da tarih yazdı

21 Ekim 2026
Fenerbahçe, Galatasaray derbisinin hazırlıklarına başladı
Spor Haberleri

Fenerbahçe, Galatasaray derbisinin hazırlıklarına başladı

21 Ekim 2026
Sonraki Haber
Bahçelievler'de CHP’li 3 meclis üyesi AK Parti'ye geçti

Bahçelievler'de CHP’li 3 meclis üyesi AK Parti'ye geçti

En Güncel Haberler

Fransa'da protestolar sürerken Macron'dan Trump'a tepki! Paris'te gösteri yasaklandı
Öne Çıkan

Fransa’da protestolar sürerken Macron’dan Trump’a tepki! Paris’te gösteri yasaklandı

22 Ekim 2026
Merkez Bankası'nın faiz kararı bugün açıklanıyor! Ekonomistlerin beklentisi 100 baz puan indirim
Öne Çıkan

Merkez Bankası’nın faiz kararı bugün açıklanıyor! Ekonomistlerin beklentisi 100 baz puan indirim

22 Ekim 2026
Altın fiyatlarında düşüş sürüyor! 22 Ekim'de gram ve çeyrek altın kaç TL oldu?
Öne Çıkan

Altın fiyatlarında düşüş sürüyor! 22 Ekim’de gram ve çeyrek altın kaç TL oldu?

22 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Sancaktepe’de haciz dehşeti: Aracı kaçırırken avukata çarpan şüpheli tutuklandı

21 Ekim 2026
Yaşam

20 günlük eşini öldürüp intihar etti

21 Ekim 2026
Yaşam

T3 Vakfı Özdemir Bayraktar Burs Programı’na başvurular başladı

21 Ekim 2026
Yaşam

Beyoğlu’nda uyuşturucu operasyonu: 4 şüpheli yakalandı

21 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Okan Buruk'tan Lille zaferi sonrası Fenerbahçe derbisi mesajı! “Bu galibiyet moral oldu”

Okan Buruk’tan Lille zaferi sonrası Fenerbahçe derbisi mesajı! “Bu galibiyet moral oldu”

- Haberton
22 Ekim 2026

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 3’üncü haftasında deplasmanda konuk olduğu Fransa ekibi Lille'i 4-2 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında...

Direksiyonda bir kadın, kabinde bir hayat: Memuriyeti bırakıp Avrupa’da TIR şoförü oldu

Türk Çevre Mevzuatında kirleten Öder İlkesi: Çevreyi kirleten kim, hangi bedeli ödüyor?

Sürekli yorgunluk ve unutkanlık yaşıyorsanız dikkat! Nedeni iyot eksikliği olabilir

Avrupa’da protesto dalgası büyüyor! Fransa’da sokağa çıkma yasakları, binlerce gözaltı: 7 ülkede neler oluyor?

Güncel Haber

Fransa'da protestolar sürerken Macron'dan Trump'a tepki! Paris'te gösteri yasaklandı

Fransa’da protestolar sürerken Macron’dan Trump’a tepki! Paris’te gösteri yasaklandı

22 Ekim 2026
Merkez Bankası'nın faiz kararı bugün açıklanıyor! Ekonomistlerin beklentisi 100 baz puan indirim

Merkez Bankası’nın faiz kararı bugün açıklanıyor! Ekonomistlerin beklentisi 100 baz puan indirim

22 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton