4 Haziran 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Ejegül Davası’nda tanık ifadesi: “Düşmeden önce yeter yeter” diye bağırıyordu

Ejegül Davası’nda tanık ifadesi: “Düşmeden önce yeter yeter” diye bağırıyordu

Haberton - Haberton
27 Mart 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Ejegül Davası’nda Şok Tanık İfadesi: ‘Düşmeden Önce Yeter Yeter
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Ayşe Tokyaz’ın katilinin yargılandığı Ejegül davasında tanık, “Düşmeden önce ‘yeter yeter’ diye bağırıyordu”.

İstanbul’da üniversite öğrencisi Ayşe Tokyaz’ın (22) ölümüne ilişkin tutuklanan Cemil Koç’un (38), Diyarbakır’da birlikte yaşadığı Ejegül Ovezova’nın (29) ölümüne ilişkin yargılandığı davada tanık olarak dinlenen zemin kattaki komşusu Y.F. “Bayağı yüksek sesli bir tartışmaydı. Ben de tartışma dışardan olay oluyor diye balkona gittim, tam o sırada Ejegül tam önüme düştü. Düşmeden önce ‘yeter yeter’ diye bağırıyordu. Kendisi mi atladı biri mi attı bilmiyorum” dedi.

İstanbul Küçükçekmece’de öldürüldükten sonra 13 Temmuz 2025’te Eyüpsultan’da yol kenarında valizin içinde cesedi bulunan üniversite öğrencisi Ayşe Tokyaz cinayetiyle ilgili gözaltına alınan Cemil Koç, çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından ‘Tasarlayarak öldürmek’ suçundan, kendisine yardım eden 6 kişi de ‘Tasarlayarak öldürmeye yardım etmek’ suçundan tutuklandı.

Soruşturma sürerken, Cemil Koç’un, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 24 Temmuz 2023’te bir sitenin 8’inci katındaki daireden düşerek ölen birlikte yaşadığı Ejegül Ovezova’nın ölümünde de şüpheli olduğu belirlendi.

4’Üncü Duruşma Görüldü

Cemil Koç hakkında, Ejegül Ovezova ölümü ile ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 4 Temmuz 2025’te tamamlanan iddianamede ‘Kadına karşı kasten öldürme’ suçundan Türk Ceza Kanunu’nun 82/1-f maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi. Diyarbakır 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 4’üncü duruşmasına taraf avukatları, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü avukatı, Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi’nden avukatlar ile gazeteciler katıldı.

Banyoya Girdim, Çıktıktan Sonra Maktul Evde Yoktu

Tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (Segbis) ile ifadesi alınan Cemil Koç, Ejegül Ovezova ile imam nikahlı yaşadıklarını, aralarında zaman zaman tartışma yaşandığını belirterek, “Ejegül ile 2 yıllık tanışıklığım vardı. 1 yıldır da onunla imam nikahlıydık. Sürekli onunla görüşüyorduk. Yunanistan’dan Diyarbakır’a evlenmek için geldi. Süreçten 1 yıl önce Diyarbakır’a geldim. İmam nikahlıydık, resmi olarak evlenmek için evrakları mahkemeye götürecekti. Ejegül hamile kaldı ve çocuk doğmadı, Türkmenistan’da düşük yaptı. Ben onu tehdit edecek şekilde mesaj göndermişsem de muhakkak mantıklı bir açıklaması vardır. Mesajlaştığım ‘Emine abla’ diye bir kadın vardı, soyadını bilmiyorum ama bu kadın Ejegül’ün falcısıydı. Evde çıkan muskaların ne için yapıldığını bilmiyorum. Evde 1 kedi 1 köpek vardı. Kedi bana köpek Ejegül’e aitti. Ejegül beni, ben de onu çok severdim. Ben onu ailesinin yanına evrakları alması için göndereceğimi söyleyince, Ejegül sinirlendi. Sonra tartıştık, kendisini göndermek istedim, köpeğini de çok seviyordu. Köpeği çok koku yaptığı için kardeşim Cihan’ı arayıp gönderdim. Köpeği gönderince onu da göndereceğimi düşündü, psikolojisi bozulmuştu. Ejegül’ün burnu ara sıra kanıyordu, evdeki kan izleri Ejegül’ün burnundan gelen kan izleri olabilir. Ben evde olayın sıcaklığıyla kan görmedim, gördüysem de hatırlamıyorum. Ben onunla tartıştığımda ona müdahalede bulunmadım. O beni biraz itip kalktı, bir şeyler fırlattı. O sırada burnu kanamış olabilir. Kedinin tırnağını kesiyordum, o anki refleksle kedi koluma tırnağıyla vurdu ve çizdi. Tartışma sırasında maktule ‘Buradan gidiyorsun’ deyip tartışmayı sonlandırdıktan sonra banyoya girdim. Çıktıktan sonra maktul evde yoktu. Daha sonra yatak odasına baktım. Ardından salona ve mutfağa baktım bulamadım. Işıklar öncesinden açıktı ancak maktul muhtemelen kendisini aşağıya atmak için ışığı kapatmış olabilir. Ben yorganı koridorda görmedim, neden orada olduğunu bilmiyorum. Yatakta neden nevresim takılı değildi bilmiyorum. Ben takılı olduğunu biliyordum ama yatakta takılıydı ve ev çok düzenliydi. Ben üzerime atılan suçlamayı kabul etmiyorum” dedi.

Nevresim Üzerinde Kan Gördüm

Tanık olarak dinlenen sanığın yengesi Ş.K., olay günü maktul ile kısa süre görüştüğünü ve evde dolaştığı sırada kan lekesi fark ettiğini belirterek, “Olay günü Ejegül ile karşılaştık. Akşam evlerine giderken 10 dakika gördüm. Gözüme bir şey çarpmadı. Herhangi bir münakaşa olmadı. Eşim 2018 yılında FETÖ’den dolayı polislikten ihraç edildi. Sonra esnaflık yapmaya başladı. Cemil ile maktul evlenecekti. Benim oğlum etrafı karıştırdığı için tüm odaları geziyordum. Yatağın nevresimi üzerinde kan lekesi gördüm” diye konuştu.

Yeter Diye Bağırıyordu

Tanık olarak dinlenen komşu Y.F. ise olay günü binada tartışma sesleri duyduğunu ve ardından maktulün düştüğünü gördüğünü belirterek, “Ben zemin katta oturuyordum. Olay günü bağırış çağırış sesleri duyduk. Özellikle kadının sesi çok geliyordu. Bayağı yüksek sesli bir tartışmaydı. Ben de tartışma dışardan olay oluyor diye balkona gittim, tam o sırada Ejegül tam önüme düştü. Düşmeden önce ‘yeter yeter’ diye bağırıyordu. Kendisi mi atladı biri mi attı bilmiyorum. Ben o panikle yan komşum olan kapıcının kapısını çaldım. Ben maktule bakmaya gitmedim. Biz binanın girişindeyken sanık aşağı indi” dedi.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, eksik evrakların tamamlanması ve başka tanıkların da dinlenmesi için sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 14 Temmuz’a erteledi.

Etiketler: DiyarbakırFetöİstanbulKadınKöpekYunanistan
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Makedonyalı futbol kulübü başkanı, Batman’da kaçak altınla yakalandı

Sonraki Haber

Balıkesirspor’da Zafer Uysal mutlu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Öne Çıkan

TÜİK açıkladı: Nisan ayı işsizlik rakamları belli oldu

4 Haziran 2026
Öne Çıkan

Dilan Polat’ın korumasını öldüren şüpheli, olay öncesi otel çevresinde keşif yapmış

4 Haziran 2026
Meteoroloji Uzmanı Özdemir: Temmuz ve ağustosta sıcaklık rekorları kırılacak
Öne Çıkan

Meteoroloji Uzmanı uyardı: Temmuz ve ağustosta sıcaklık rekorları kırılacak

4 Haziran 2026
Öne Çıkan

İBB’ye yönelik ‘Yolsuzluk’ davasında 45’inci duruşma!

4 Haziran 2026
Trump, Ankara'daki NATO Zirvesi'ne katılacak
Öne Çıkan

Donald Trump, Ankara’daki NATO Zirvesi’ne katılacak

4 Haziran 2026
Trump: İran ile hafta sonu anlaşma sağlanabilir
Öne Çıkan

İran ile hafta sonu anlaşma sağlanabilir

4 Haziran 2026
Sonraki Haber
Balıkesirspor'da Zafer Uysal mutlu

Balıkesirspor'da Zafer Uysal mutlu

En Güncel Haberler

İzmir’de kültürel mirası yaşatanlar ödüllendirilecek; 22. Tarihe Saygı Ödülleri için geri sayım başladı
Kültür ve Sanat

İzmir’de kültürel mirası yaşatanlar ödüllendirilecek; 22. Tarihe Saygı Ödülleri için geri sayım başladı

4 Haziran 2026
İzmir Şehir Tiyatroları’ndan dolu dolu bir sezon; 142 gösterimde 33 bini aşkın seyirciyle buluştu
Kültür ve Sanat

İzmir Şehir Tiyatroları’ndan dolu dolu bir sezon; 142 gösterimde 33 bini aşkın seyirciyle buluştu

4 Haziran 2026
SunExpress, Almatı uçuşlarına başlayacağını duyurdu
İş Dünyası

SunExpress, Almatı uçuşlarına başlayacağını duyurdu

4 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Adana’da 8 aydır asfaltlanmayan yola halı serip çözüm istediler

4 Haziran 2026
Yaşam

Tahtaköprü Barajı’nda 52 yıl sonra savaklardan su akıyor

4 Haziran 2026
Yaşam

Alkışlarla uğurlanan 41 yıllık öğretmen gözyaşlarını tutamadı

4 Haziran 2026
Yaşam

Şırnak’ta tek katlı binada yangın çıktı, itfaiyeci duvardaki Türk bayrağını korumaya aldı

4 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

'TOBB Nefes Kredisi' başvuruları yeniden başlıyor

‘TOBB Nefes Kredisi’ başvuruları yeniden başlıyor

- Haberton
4 Haziran 2026

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 'TOBB Nefes Kredisi'nde yeni dönem başvurularının 8 Haziran itibarıyla yeniden başlayacağını duyurdu. TOBB'dan yapılan...

Altın fiyatları neden yükseliyor? Uzmanlar 2026 için beklentilerini paylaştı

Sıcak havada sağlık alarmı: Isı çarpması belirtileri nelerdir, nasıl korunulur?

Elektrik faturasında yaz moduna geçiş: Klima kullanırken tasarruf sağlayan planlama yöntemleri

Evde bakım ürünleri: Doğru kullanım rehberi ve sık yapılan hatalar

Güncel Haber

İzmir’de kültürel mirası yaşatanlar ödüllendirilecek; 22. Tarihe Saygı Ödülleri için geri sayım başladı

İzmir’de kültürel mirası yaşatanlar ödüllendirilecek; 22. Tarihe Saygı Ödülleri için geri sayım başladı

4 Haziran 2026
İzmir Şehir Tiyatroları’ndan dolu dolu bir sezon; 142 gösterimde 33 bini aşkın seyirciyle buluştu

İzmir Şehir Tiyatroları’ndan dolu dolu bir sezon; 142 gösterimde 33 bini aşkın seyirciyle buluştu

4 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton