Gezi Parkı olaylarının planlayıcılarından olduğu gerekçesiyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan menajer Ayşe Barım ilk kez hakim karşısına çıktı.
Taksim’deki Gezi Parkı odaklı olayların planlayıcılarından olduğu iddiasıyla ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım’ suçundan 28 Ocak’ta tutuklanan ve hakkında 22 yıl 6 aydan 30 yıla kadar hapis cezası istenen Ayşe Barım, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşma İstanbul Adliyesi 26. Ağır ceza salonunun yetersiz kalması sebebiyle 27. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Ayşe Barım, avukatları ile oyuncu Birce Akalay, Hakan Kurtaş, Bergüzar Korel, Serenay Sarıkaya, Ezgi Mola, Metin Akdülger ve Birkan Sokullu başta olmak üzere birçok ünlü isim katıldı.

ARA KARAR AÇIKLANDI
Tanık olarak dinlenen PR ajansı sahibi Banu Kamil Zeytinoğlu, ‘Örgütleme konusunda bir bilgim yok, böyle bir şey olduğuna da zannetmiyorum. Ben o dönem Gümüşsuyu’nda oturuyordum. Orada oturduğum için Gezi Parkı’ndan geçmek zorunda kalıyordum ama fiilen Gezi Parkı’nda hiçbir zaman bulunmadım. Hangi bildiriden bahsettiğinizi bilmiyorum” ifadelerini kullandı.
Tanık olarak dinlenen Metin Yıldız, “Ayşe Barım’ı tanımıyorum. Olaylar hakkında hiçbir fikrim ve bilgim yok. Daha önce verdiğim ifadem mesleğim, menajerlikle alakalıydı” dedi. Tanık olarak dinlenen oyuncu Şebnem Sönmez, “Gezi Parkı’na katılmamda Ayşe Barım’ın asla katkısı olmamıştır” şeklinde konuştu.
Mahkeme, Adli Tıp Kurumu’ndan sağlık raporu alınmasına ve tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 1 Ekim tarihine erteledi.













