Şişli’de 10 yıl önce öldürülen ‘Mezdeke grubu’ dansçılarından Aynur Kanbur cinayetine ilişkin gözaltına alınan Bülent Gündüz poliste yapılan ilk sorgusunda cinayeti itiraf ettiği öğrenildi.
Aynur Kanbur’u dansözlük yaptığı için öldürdüğünü söyleyen şüphelinin, olayda kullandığı silahı da boğazdan denize attığı belirlendi. Pasta ustası olan şüphelinin olaydan hiçbir şey olmamış gibi aynı işyerinde çalışmayı sürdürdüğü öğrenildi. Şüphelinin ilk yakalandığında ‘Siz beni yakalamasaydınız. Ben teslim olmayı düşünüyordum. Vicdan azabı çekiyordum’ dediği öğrenildi.
Asayiş Şube Müdürlüğü, Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından bu sabah saatlerinde gözaltına alınanlar arasında bulunan Bülent G.’nin poliste yapılan sorgusunda suçunu itiraf ettiği öğrenildi. Şüphelinin yapılan ilk sorgusunda ‘Onunla anne tarafından akrabalığımız vardı. Dansözlük yapması gururuma dokunuyordu. Olayı bu nedenle gerçekleştirdim” dediği öğrenildi.
Hiç Bir Şey Olmamış Gibi Çalışmaya Devam Etmiş
Pastacılık yaptığı tespit edilen Gündüz’ün cinayetin ardından iş yerine gidip çalışmaya devam ettiği öğrenildi. Gündüz daha önceden yaralama suçundan emniyette kaydı olduğu belirtildi.
Siz Yakalamasaydınız Ben Teslim Olacaktım
Cinayet Büro Amirliği’ndeki sorgusuna devam edilen şüphelinin kimsenin kendisini azmettirmediğini olayı kendi başına planlayarak gerçekleştirdiği söylediği öğrenildi. Şüphelinin karşısında polisleri görünce ‘Siz gelmeseydiniz. Ben gelip teslim olacaktım. Vicdan azabı çekiyordum.
Gelmek için çocuklarımın büyümesini bekliyordum. Ondan sonra gelip olayı anlatacaktım’ dediği belirtildi.
Diğer Şüpheliler Azmettirici Oldukları İddasını Kabul Etmediler
Öte yandan aynı olayla ilgili azmettirici olarak gözaltına alınan Aynur Kanbur’un akrabaları Yüksel K. ve Serdar K. ise polisteki sorgularında cinayetle bir ilgilerinin bulunmadığını söyledikleri belirtildi.
Ek Gözetim İzni Alındı
Emniyetteki işlemleri süren şüphelilerle ilgili ‘ek gözetim izni’ alındığını belirtildi.
Şüphelinin Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, şüphelinin yakalanmadan önceki son anları yer aldı. Görüntülerde, şüphelinin yürüdüğü, metrobüs durağından geçtiği anlar kaydedildi.















