17 Mayıs 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Aynı ilaç firması Karan Yazıcı’yı da öldürmüş!

Aynı ilaç firması Karan Yazıcı’yı da öldürmüş!

Haberton - Haberton
24 Kasım 2025
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Aynı ilaç firması Karan Yazıcı'yı da öldürmüş!
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Fatih’te hayatını kaybeden Böcek ailesinin konakladığı otelde ilaçlama yapan firmanın, 18 Nisan’da bir evde yaptığı ilaçlama sonrası 3 yaşındaki Karan Yazıcı’nın hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

İlaçlama firmasından şikayetçi olan baba Şahin Yazıcı “Oğlumuzu zehirlenmeden dolayı kaybettik. DSS isimli firma tarafından yapılan ilaçlamadan kaynaklı, zehirlenme sonucu vefat ettiğinin otopsi raporunda belirlenmiş oldu. Otopsi raporu iki ay önce çıkmış. İki ay önce bazı kurumlar harekete geçmiş olsaydı, geçtiğimiz günlerde Fatih’te otelde vefat eden Böcek ailesi de şu an yaşıyor olabilirdi. Biz yavrumuzu kaybettik, başka kimse evladını kaybetmesin, başka kimse zarar görmesin diye şikayette bulunduk” dedi.

Şişli, 18 Nisan’da Halil Rıfat Paşa Mahallesi’nde bir apartmanda meydana geldi. Bir dairede yapılan ilaçlama sonrası, karşı dairede oturan çiftin çocukları rahatsızlandı. Gece saatlerinde çocuğun sürekli kustuğu gören aile, hastaneye gitti. Burada tedavi altına alınan çocuk, bir süre sonra hayatını kaybetti. Karan’ın babası Şahin Yazıcı’nın ilaçlama firmasından şikayetçi olduğu öğrenildi. Şikayetçi olunan firmanın ise Fatih’te Böcek ailesinin de ölümüne neden olduğu öne sürülen ilaçlama firması olduğu öne sürüldü. Olaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı.

Karan’ın ölümünün ardından Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan otopside, ölümün böcek ilacı zehirlenmesi sonucu meydana geldiği belirlendi. 2 ay önce çıkan raporun soruşturma dosyasına girmesine rağmen ilaçlama firmasının çalışmaya devam ettiğini belirten Yazıcı ailesi bugün İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek şikayette bulundu. Olaya ilişkin konuşan baba Yazıcı, ‘İki ay önce bazı kurumlar harekete geçmiş olsaydı, geçtiğimiz günlerde Fatih’te otelde vefat eden Böcek ailesi de şu an yaşıyor olabilirdi. Biz yavrumuzu kaybettik, başka kimse evladını kaybetmesin, başka kimse zarar görmesin diye şikayette bulunduk’ dedi.

‘KURUMLAR HAREKETE GEÇMİŞ OLSAYDI, BÖCEK AİLESİ YAŞIYOR OLABİLİRDİ’

Baba Şahin Yazıcı, “2025 Nisan ayında oğlumuzu zehirlenmeden dolayı kaybettik. DSS isimli firma tarafından yapılan ilaçlamadan kaynaklı, zehirlenme sonucu vefat ettiğinin otopsi raporunda belirlenmiş oldu. Otopsi raporu iki ay önce çıkmış. İki ay önce bazı kurumlar harekete geçmiş olsaydı, geçtiğimiz günlerde Fatih’te otelde vefat eden Böcek ailesi de şu an yaşıyor olabilirdi. Biz yavrumuzu kaybettik, başka kimse evladını kaybetmesin, başka kimse zarar görmesin diye şikayette bulunduk. Firmadan ve hastaneden şikayette bulunduk fakat Böcek ailesinin dosyasından sonra herkes aksiyon aldı, bazı tutuklamalar yapıldı. Bunlar biz yavrumuzu kaybettiğimizde de yapılabilirdi. Bizim olayımızdan haberleri olduğu halde yedi aydır bunlar ilaçlama yapmaya devam ediyorlar. Göz göre göre insanları öldürüyorlar. Bu kasten öldürmedir, bu cinayettir, caniliktir, başka hiçbir şey değildir” dedi.

‘7 AY GEÇMİŞ HİÇ BİR ŞEY YAPILMAMIŞ, HALA ÇALIŞMAYA DEVAM ETMİŞLER’

Anne Gamze Yazıcı, “Firma yetkilisi de herhangi bir şey söylemiyor, sadece yan komşumuz insani bir şekilde, ‘Yan tarafta da çocuk var, herhangi bir sorun olur mu?’ diye soruyor. Üstüne basa basa 2-3 defa sorduğunu söylüyor. ‘Herhangi bir zararın olmayacağını, hiçbir şey olmayacağını, sadece siz evden çıkın, sonra gelin havalandırın. Masanın üstünde duran yemeği bile yiyebilirsiniz.’ şeklinde bir ifadede bulunmuşlar. Zaten biz 18 Nisan’da akşam eve geldik, 10 gün kaldık. Ertesi gün dışarı çıktık, oyun grubuna gittik. Akşam yine eve geldik, hiçbir şey yoktu. Oğlum gayet sağlığı yerindeydi. Sonrasında gecesinde rahatsızlandık, kusma başladı ve 20 Nisan sabahı da kaybettik. Zehirlenme şüphesi olduğu ortada. Bizim canımızı en çok yakan konu da zehirlenme var, evet. Ama firma ile alakalı 7 ay geçmiş, hiçbir şey yapılmamış. Hala çalışmaya devam etmişler, hala can almaya devam etmişler. Katillik sadece silahla, bıçakla, topla, tüfekle olmuyor. Bu da bariz bir katillik. Göz göre göre insan canına kıymak oluyor. 3 yaşında bir çocuktan, kocaman bir aileden bahsediyoruz. Bilmediğimiz kim bilir daha ne kadar canı yanan aile var. 7 aydır neden bu firma hala çalışmaya devam etti? Canımızı en çok yakan da bu oldu” ifadelerini kullandı.

‘7 AY ADLİ TIPTAN GELECEK RAPORU BEKLEDİK’

Avukat Eylem Karaca ise, “Müvekkillerim Şahin ve Gamze de ciddi bir zehirlenme semptomuyla hastaneye götürüldüler. Hatta çocuklarının daha ağır durumda olduğunu gördüklerinde tedaviyi reddettiler. Baba Şahin, bayılana kadar tedaviyi reddetmeye devam etti. Çocuğu kaybettikten sonra ailenin ifade verebildiği ilk tarih olan 30 Nisan’da ifade vermeye gittik. Ben vekilleri olarak, kendi yaptığımız araştırmalarla firmanın ruhsatı olmadığını, yaşam alanlarında kullanılması yasak tarım ilaçları kullandıklarını, gerekli önlemleri almadıklarını, o yüzden dosyada baş şüpheli olduklarını, bu yüzden ifadeye çağrılıp gözaltına alınmaları, hatta tutuklanmaları gerektiğini söyledim. Maalesef ki birçok sebepten bu bir süre yapılmadı ve adli tıptan raporu çok uzun süre bekledik. Tam 7 ay adli tıptan gelecek sonucu bekledik ki sorumlular, kusurlular ortaya çıksın, o sonuca göre soruşturmada hareket edilsin. Fakat 7 ay sonra gelen, yani geçtiğimiz hafta dosyaya giren adli tıp raporuna baktığımızda bir şey fark ettik. Raporu hepinize verdik zaten, böcek ilaçlamasından kaynaklı zehirlenmeden dolayı öldüğü oy birliğiyle mütalaa edilmiş. Fark edilen şey şu ki; rapor 17 Eylül’de yazılmış ve 19 Eylül’de sisteme gönderilmiş. Tam 2 ay sonra, 13 Kasım’da onaylanmış, sistemde görünür hâle gelmiş. 13 Kasım, Böcek ailesinin 2 yavrusunun öldüğü tarihe denk düşüyor. 2 aylık bir boşlukta aynı şirket bir aileyi daha katletti” şeklinde konuştu.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Kağıthane’de kadın cinayeti; Eski eşini başından vurup öldürdü

Sonraki Haber

5 öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Mezarlıktaki plastik varilde 21 insan cenini bulundu
Öne Çıkan

Mezarlıktaki plastik varilde 21 insan cenini bulundu

16 Mayıs 2026
Cesedi Kırşehir'de bulunan İranlı kadının cinayet şüphelileri adliyeye sevk edildi
Öne Çıkan

Cesedi Kırşehir’de bulunan İranlı kadının cinayet şüphelileri adliyeye sevk edildi

16 Mayıs 2026
Ahırkapı'da gemide ölü bulunan Rus mürettebatın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı
Öne Çıkan

Ahırkapı’da gemide ölü bulunan Rus mürettebatın cenazesi Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı

16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

Kadir İnanır’ın sağlık durumu hakkında hastaneden açıklama!

16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

İBB soruşturmasını yürüten Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü görevden alındı

16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

Başhekim, Gülistan’ın son görüldüğü bölgeden aracıyla geçmiş

16 Mayıs 2026
Sonraki Haber
5 öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

5 öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

En Güncel Haberler

Hatay'da otomobilin bahçe duvarına çarptığı anlar kamerada
Yerel Haberler

Hatay’da otomobilin bahçe duvarına çarptığı anlar kamerada

17 Mayıs 2026
Bursa'da kaldırıma ve site duvarına çarpan motosikletin sürücüsü yaralandı
Yerel Haberler

Bursa’da kaldırıma ve site duvarına çarpan motosikletin sürücüsü yaralandı

17 Mayıs 2026
Gaziantep FK – RAMS Başakşehir FK maçının ardından
Spor Haberleri

Gaziantep FK – RAMS Başakşehir FK maçının ardından

17 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

‘İstanbul’un Fethi Edirne’den Başlar’ etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi

17 Mayıs 2026
Yaşam

Osmaniye’de ‘Lezzet Festivali’ renkli görüntülerle başladı

16 Mayıs 2026
Yaşam

Fener Rum Patriği Bartholomeos, ayin için Nevşehir’e geldi

16 Mayıs 2026
Yaşam

Erzincan’da saklı cennet; Sohmarik Yaylası

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Mezarlıktaki plastik varilde 21 insan cenini bulundu

Mezarlıktaki plastik varilde 21 insan cenini bulundu

- Haberton
16 Mayıs 2026

Şanlıurfa’da bir mezarlıkta bulunan plastik varilin içinde, 21 insan cenini bulundu. Kaplar içerisinde muhafaza edilen ceninlerin, hastaneden gömülmek üzere gönderildiği...

Yoga spor kadar etkili mi? Uzmanlara göre etkisi sanıldığından daha büyük olabilir

Misafir sofraları için uyumlu menü önerileri

Borsada nasıl para kazanılır? Uzmanlar en kritik hatayı açıkladı

Çocuklarda kekemelik neden olur? Uzmanlara göre erken fark etmek büyük önem taşıyor

Güncel Haber

Hatay'da otomobilin bahçe duvarına çarptığı anlar kamerada

Hatay’da otomobilin bahçe duvarına çarptığı anlar kamerada

17 Mayıs 2026
Bursa'da kaldırıma ve site duvarına çarpan motosikletin sürücüsü yaralandı

Bursa’da kaldırıma ve site duvarına çarpan motosikletin sürücüsü yaralandı

17 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton