16 Temmuz 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Ayhan Bora Kaplan soruşturması: Üç emniyet müdürü beraat etti!

Ayhan Bora Kaplan soruşturması: Üç emniyet müdürü beraat etti!

Haberton - Haberton
12 Mayıs 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında, Cevheri Güven’e bilgi sızdırdıkları iddiasıyla yargılanan üç emniyet müdürü beraat ederken, bir polis memuruna 6 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden FETÖ firarisi Cevheri Güven’e bilgi sızdırıldığı iddiasıyla 4 polis hakkında soruşturma başlattı. İddianamede; Ankara 32’nci Ağır Ceza Ceza Mahkemesi’nde ‘Ayhan Bora Kaplan’ suç örgütü ile bağlantılı ‘gizli tanık’ davasında tutuksuz yargılamaları devam eden polisler; eski İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner ve eski Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan’ın, ‘Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme’, ‘Görevi kötüye kullanma’ ve ‘Gizliliğin ihlali’ suçlarından 9 yıl 6’şar aydan 21 yıl 6’şar aya kadar, soruşturma kapsamında tutuklanan polis memuru Serkan Dinçer’in ise ‘Silahlı terör örgütü üyeliği’ suçundan 15 yıla kadar hapsi istendi.

‘Suçsuzluğumuz raporlarla sabittir”

Ankara 17’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde davanın görülmesine devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık polis memuru Serkan Dinçer, tutuksuz sanık Şevket Demircan ve taraf avukatları katıldı. Savunma yapan tutuksuz sanık Şevket Demircan, devlete yıllarca hizmet etmiş bir devlet görevlisi olduğunu ifade ederek, “Bu dosyada FETÖ ile ilişkilendirilmeye çalışılıyorum. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından telefon incelemesi talep edilmiş ve geriye dönük raporlar hazırlanmıştır. Hazırlanan raporlarda, ‘Ayhan Bora Kaplan’ suç örgütünün avukatı olarak bilinen Cengiz Haliç tarafından Serdar Sertçelik’e gönderilen mesajda, ‘Abinin emri, Cevheri’ye gönder ve yayımlasın’ şeklinde bir ibarenin yer aldığı belirtilmiştir. Serdar Sertçelik’in de bu belgeyi Cevheri Güven’e göndererek yayımlanmasını sağladığı görülmüştür. Ancak tüm bu yeni delillere rağmen savcılık makamı mütalaasını değiştirmemiş, mahkumiyet yönündeki mütalaasını sürdürmüştür. Asıl soru, sorguya kimlerin katıldığıdır. Sorguya Ayhan Bora Kaplan’ın avukatları ve şüpheliler katıldı. Suçsuzluğumuz apaçık ortadadır, bunlar bilirkişi raporlarıyla da sabittir. Ancak buna rağmen biz yargılanmaya devam ediyoruz. Ben buraya suçsuz olarak geldim, suçsuz olarak da çıkacağıma inanıyorum, beraatimi talep ediyorum” dedi.

“TRT binasında görevliydim”

Dosyada ‘Silahlı terör örgütü üyeliği’ suçundan yargılanan tek tutuklu sanık Serkan Dinçer, üzerine atılı suçu reddederek, “2007 yılından beri polis memuru olarak görev yapıyorum. Çalıştığım dönem içerisinde FETÖ/PDY’ye yönelik düzenlenen operasyonlara katıldım, laboratuvarlarda çalıştım. Darbe gecesinde TRT binasında görevliydim. Örgüt üyelerinin kimlik tespit çalışmalarını yaptım. Görüntü iyileştirme uzmanıyım. Çalıştığım dönemde hiçbir bilgi dışarıya sızmamıştır. FETÖ üyesi olduğum iddia ediliyor. Cevheri Güven’e hangi bilgiyi nasıl attığım ispat edilsin. Cevheri Güven’in tweet’ini alıntıladığım iddia ediliyor, bunlar ortaya çıkartılsın. Cevheri Güven’in sosyal medya hesabı suç yayıyorsa bu hesap kapatılsın. ByLock kullanmadım, indirmedim. HTS, baz analiz ve ankesör kayıtları incelenmiştir, hiçbir FETÖ mensubuyla bağlantım çıkmamıştır. Görüşmem olmamıştır, hiçbir veriye ulaşılamamıştır. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum” diye konuştu.

Ceza ve tahliye

Beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Murat Çelik, Kerem Gökay Öner ve Şevket Demircan’ın üzerlerine atılı tüm suçlardan beraatine hükmetti. Heyet, tutuklu sanık Serkan Dinçer’i ise ‘Silahlı terör örgütü üyeliği’ suçundan takdiri indirim uygulayarak 6 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Heyet, Dinçer’in hükümle birlikte tahliyesine karar verdi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Samsun’da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Sonraki Haber

Nepal’de yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 4 ölü, 26 yaralı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

15 Temmuz'un 10'uncu yılında İstanbul'daki camilerde sela okundu
Öne Çıkan

15 Temmuz’un 10’uncu yılında İstanbul’daki camilerde sela okundu

16 Temmuz 2026
Saraçhane'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı düzenlendi
Öne Çıkan

Saraçhane’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı düzenlendi

16 Temmuz 2026
Galata Kulesi'nde 15 Temmuz'un 10'uncu yılında ışık gösterisi gerçekleştirildi / Geniş haber
Öne Çıkan

Galata Kulesi’nde 15 Temmuz’un 10’uncu yılında ışık gösterisi gerçekleştirildi / Geniş haber

16 Temmuz 2026
Kız Kulesi'nde 15 Temmuz'un 10'uncu yılında ışık gösterisi gerçekleştirildi / Geniş haber
Öne Çıkan

Kız Kulesi’nde 15 Temmuz’un 10’uncu yılında ışık gösterisi gerçekleştirildi / Geniş haber

16 Temmuz 2026
15 Temmuz Şehitler Köprüsü çevresinde dronlarla ışık gösterisi yapıldı
Öne Çıkan

15 Temmuz Şehitler Köprüsü çevresinde dronlarla ışık gösterisi yapıldı

16 Temmuz 2026
Ece Güner'in emniyet ifadesi ortaya çıktı; "İyi niyetimin suistimal edildiğini düşünüyorum"
Öne Çıkan

Ece Güner’in ifadesi ortaya çıktı; “İyi niyetimin suistimal edildiğini düşünüyorum”

15 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Nepal'de yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 4 ölü, 26 yaralı

Nepal'de yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 4 ölü, 26 yaralı

En Güncel Haberler

Çanakkale’de dereye yuvarlanan cip sürücüsü hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Çanakkale’de dereye yuvarlanan cip sürücüsü hayatını kaybetti

16 Temmuz 2026
15 Temmuz'un 10'uncu yılında İstanbul'daki camilerde sela okundu
Öne Çıkan

15 Temmuz’un 10’uncu yılında İstanbul’daki camilerde sela okundu

16 Temmuz 2026
Kağıthane’de '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' anma programı düzenlendi
Yerel Haberler

Kağıthane’de ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ anma programı düzenlendi

16 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Çanakkale Şehitler Abidesi’nde 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

16 Temmuz 2026
Yaşam

Bodrum’da ’15 Temmuz’ anma etkinliği

16 Temmuz 2026
Yaşam

Bakan Çiftçi: Bütün güvenlik birimlerimizle devletimizin güvenliği, milletimizin huzuru için teyakkuzdayız

16 Temmuz 2026
Yaşam

Bursa’da yaban domuzu sürücü şehir merkezine indi

16 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Malatya'da otobüs bakım onarım atölyesinde yangın

Malatya’da otobüs bakım onarım atölyesinde yangın

- Haberton
16 Temmuz 2026

Malatya'da otobüs bakım onarım atölyesinde çıkan yangında 3 otobüs ile birlikte bazı bakım onarım ekipmanları yandı. Yangın saat 19.45 sıralarında...

Sivrisinekler neden bazı insanları daha çok ısırıyor? Uzmanlar merak edilen soruyu yanıtladı

İcra dosyası kendiliğinden silinir mi? İşte icra dosyalarının düşme süresi ve bilinmesi gerekenler

Denizler alarm veriyor! Deniz suyu sıcaklığındaki artışın anlamı uzmanları endişelendiriyor

Yeni dolandırıcılık yöntemi alarmı! Bu mesajı görür görmez sakın tıklamayın

Güncel Haber

Çanakkale Şehitler Abidesi'nde 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Çanakkale Şehitler Abidesi’nde 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

16 Temmuz 2026
Bodrum'da '15 Temmuz' anma etkinliği

Bodrum’da ’15 Temmuz’ anma etkinliği

16 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton