17 Temmuz 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Aydın-Denizli Otoyolu ile 2 saat süren yolculuk süresi 55 dakikaya indi

Aydın-Denizli Otoyolu ile 2 saat süren yolculuk süresi 55 dakikaya indi

Haberton - Haberton
17 Ekim 2024 - Güncellenme Tarihi 13 Mart 2026
- Politika
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Aydın-Denizli Otoyolu ile 2 saat süren yolculuk süresi 55 dakikaya indi

Aydın-Denizli Otoyolu ile 2 saat süren yolculuk süresi 55 dakikaya indi

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Aydın-Denizli Otoyolu sayesinde 1,5 ila 2 saat süren yolculuk süresinin 55 dakikaya indiğini söyledi.

Aydın-Denizli Otoyolu’nun trafiğe açılışı nedeniyle Aydın Gişeleri’nde tören düzenlendi. Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanı sıra Aydın Valisi Yakup Canbolat, Muğla Valisi İdris Akbıyık ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş da katıldı. Bakan Abdulkadir Uraloğlu, törende yaptığı konuşmada, “Önde gelen birer sanayi, ticaret ve turizm merkezi olan Denizli ile dağlarından yağ, ovalarından bal akan Aydın için çok önemli bir anı yaşıyoruz. 163 kilometrelik uzunluğu ve modern altyapısıyla Ege Bölgesi’nin ulaşım haritasını yeniden çizen Aydın-Denizli Otoyolumuzun; Aydın Çevre Yolu’ndan başlayıp Kuyucak Kavşağı’nda son bulan 70 kilometrelik kesimini trafiğe açmanın mutluluğunu paylaşıyoruz” dedi.

Geçen yıl otoyolun 60’ıncı kilometresinde yer alan Kuyucak Kavşağı ile 140’ıncı kilometresindeki Kocabaş Kavşağı arasında kalan 80 kilometre ana gövde, 13 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 93 kilometrelik kesimini hizmete sunduklarını hatırlatan Bakan Uraloğlu, “Şimdi kalan 70 kilometreyi de tamamlayarak otoyolumuzun tamamını trafiğe açmış olduk. Otoyolumuzun tamamını, 6 şeritli 140 kilometre ana yol ve 4 şeritli 23 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplamda 163 kilometre uzunluğunda inşa ettik. İnşallah önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımızın da teşrifleriyle yolumuzun resmi açılış törenini de gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

‘ULAŞIM AĞIMIZIN GÜCÜNE GÜÇ KATTIK’

“Bugün, bölgemiz için yeni bir dönemin başlangıcı niteliğindedir” diyen Bakan Uraloğlu, şöyle devam etti:

“Aydın ve Denizli illerimiz, kadim ticaret yollarının kesiştiği, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu arasında önemli bir köprü vazifesi gören şehirlerimizdir. Özellikle ticari ve turistik trafiğin geçiş noktası olan bölgemizin ulaşım altyapısı, daha önceleri hayata geçirilen İstanbul-İzmir Otoyolu ve İzmir-Aydın Otoyolu ile önemli ölçüde güçlendirilmişti. Şimdi Aydın-Denizli otoyolunun tamamının trafiğe açılmasıyla bu bölgedeki ulaşım ağımızın gücüne güç katmış olduk.”

‘YOLCULUK SÜRESİNİ 55 DAKİKAYA İNDİRDİK’

Bakan Uraloğlu, “Otoyol güzergahımızın daha önce trafiğe açtığımız ilk etabı Kocabaş’tan başlayıp, Pamukkale, Kumkısık, Sarayköy ve Buharkent’ten geçerek Kuyucak’a ulaşıyordu. Bugün hizmete açacağımız 2. Etap ise Kuyucak’tan başlayarak, Nazilli, Yenipazar ve Köşk ilçelerini geçerek Aydın’da sonlanıyor. Otoyolumuz sayesinde; Aydın ve Denizli arasında D-320 devlet yolu üzerinden 11 ilçe ve 46 adet sinyalize kavşak geçerek, trafik şartlarına göre 1,5 ila 2 saat süren yolculuk süresini 55 dakikaya indirdik” dedi.

‘OTOYOL İLE YILLIK TOPLAM 5,3 MİLYAR LİRA TASARRUF EDECEĞİZ’

Otoyol ile Ege Bölgesi’nin en önemli ihracat merkezi konumundaki İzmir Limanı’na Denizli üzerinden sanayi ve tarım ürünlerini çok daha kısa sürede nakledebileceğini söyleyen Bakan Uraloğlu, “Özellikle yaz aylarında turizme bağlı olarak artan yolculuk taleplerinin olduğu Pamukkale, Efes, Didim, Kuşadası gibi önemli turizm merkezlerimize de ulaşımı daha konforlu bir hale getirmiş olduk. Artık bölgeyi ziyaret edecek ve konaklayacak yerli ve yabancı turistlerimize çok daha rahat bir seyahat imkanı sağlamış olacağız.

Ayrıca daha kısa sürede daha fazla noktaya ulaşabilme imkanı, turistlerin bölgede daha fazla zaman geçirmelerine ve farklı destinasyonları keşfetmelerine de imkan tanıyacak. Turizm çeşitliliğini artırarak bölgenin ekonomisine katkı sağlayacak. Bölgeye yapılan yatırımların artmasına ve yeni turizm tesislerinin açılmasına da öncülük ederek yeni istihdam imkanlarını da artıracak. Tıpkı, Denizli’den geçen ve Aydın Söke’den denize dökülen Büyük Menderes Nehri’nin bu topraklara hayat vermesi gibi, bu otoyol da bölgemizin ekonomisine can suyu olacak. Otoyolumuzla; zamandan 4,5 milyar lira, akaryakıttan ise 800 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 5,3 milyar lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 61 bin ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız” diye konuştu.

‘KAMU-ÖZEL İŞ BİRLİĞİ İLE DEV ULAŞTIRMA YATIRIMLARI HAYATA GEÇTİ’

Aydın-Denizli Otoyolu projesi gibi Türkiye’yi geleceğe taşıyan nice dev ulaştırma yatırımının kamu-özel iş birliği modeli ile hayata geçtiğini vurgulayan Bakan Uraloğlu, “Kamu-Özel İş Birliği bir yapım modeli olduğu kadar aynı zamanda bir finansman modelidir. Yüksek maddi kaynak ihtiyacı duyulan projelerin gerçekleşmesinde, kamu kaynağı kullanılmadan özel sektör imkanları ve finansmanıyla yatırımların çok daha kısa sürede gerçekleşmesini sağlıyoruz. Örneğin Aydın-Denizli Otoyolu’muzun temelini 2020 yılı sonlarında atmıştık.

Yaklaşık 4 yıl içerisinde yolumuzu tamamlayarak trafiğe açtık. Eğer bu model ile yapımını gerçekleştirmeseydik çok daha uzun bir yapım süresinden bahsediyor olacaktık. 7 ila 20 yıl arasında tamamlanan projeleri kamu özel iş birliği modeli ile 5 yıldan daha kısa sürelerde tamamlıyoruz. Örneğin yine 1915 Çanakkale Köprüsü ve bağlantı yolları projemiz. Yapım süresi 5 yıl olarak öngörülmüştü ama yüklenici firma 4,5 yılda projeyi tamamladı. Ayrıca kamu özel iş birliği projeleri uluslararası rekabete açık ihaleler olduğu için mutlaka uluslararası kredi şartları da var ve bu vesileyle ülkemize döviz girişi de sağlamış oluyoruz. Örneğin iki gün önce yine bu model ile ülkemize kazandıracağımız 120 kilometre uzunluğundaki Ankara-Kırıkkale-Delice ve 122 kilometre uzunluğundaki Antalya-Alanya Otoyollarımızın yapımlarını başlatacak sözleşmeleri de imzaladık” dedi.

‘DENİZLİ-BURDUR VE BURDUR-ANTALYA OTOYOLLARINI DA HAYATA GEÇİRECEĞİZ’

Bakan Uraloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aydın-Denizli Otoyolu projemizin ardından sonraki etaplarda yapılacak olan Denizli-Burdur ve Burdur-Antalya Otoyollarını da hayata geçireceğiz. Tamamlandıklarında, İzmir ile Antalya arasındaki 580 kilometrelik devlet yolu uzunluğunu 440 kilometrelik otoyola çevireceğiz. İzmir’den Antalya’ya kadar daha hızlı, güvenli ve konforlu kesintisiz bir otoyol ulaşımı sağlayacağız. Böylece İzmir’den Antalya’ya ulaşım süresi 6-7 saatten 3-3,5 saate düşecek ve 2 büyük turizm merkezi birbirine daha da yaklaştırmış olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle artık tamamını trafiğe açtığımız Aydın- Denizli otoyolumuzun başta bölgede yaşayan vatandaşlarımız olmak üzere tüm ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

Aydın-Denizli Otoyolu Projesi’nin kendisi için evladın büyütülüp, düğünün yapılması gibi olduğunu ifade eden Bakan Uraloğlu, “Bölge müdürlüğüm zamanından başlayarak projesinden, arazi tespiti ve sondajlarına kadar, genel müdürlüğüm döneminde ihalesinden yapımına kadar gayret ettik. Şimdi de bu görevde bu projeyi açmak nasip oldu” dedi.

Bakan Uraloğlu, açılışın ardından Aydın-Denizli Otoyolu’nda Togg aracıyla ilk sürüşü gerçekleştirdi. Sürüşe oyuncu Alp Kırşan da eşlik etti.

Etiketler: Abdulkadir UraloğluAydın
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Çocukların vidanjör arkasındaki tehlikeli yolculuğu kamerada

Sonraki Haber

‘Çıplak arama’ davasında 2 polise 5’er ay hapis

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Uraloğlu: Mavi vatanımızda çıkarlarımızı koruyacağız
Politika

Mavi vatanımızda çıkarlarımızı koruyacağız

16 Temmuz 2026
Tarım ve Orman Bakanlığı 1874 personel alımı sürecini başlatıyor
Politika

Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alımı sürecini başlatıyor

16 Temmuz 2026
Bakan Güler, Kuveyt Genelkurmay Başkanı Al-Shuraian'ı kabul etti
Politika

Bakan Güler, Kuveyt Genelkurmay Başkanı Al-Shuraian’ı kabul etti

16 Temmuz 2026
Bahçeli, DEM Parti heyeti ile bir araya geldi
Politika

Devlet Bahçeli, DEM Parti heyeti ile bir araya geldi

16 Temmuz 2026
Bakan Gürlek: Sivil toplum, hukuki denetimden kaçmanın kalkanı olamaz
Politika

Sivil toplum, hukuki denetimden kaçmanın kalkanı olamaz

16 Temmuz 2026
Bakan Kurum'un ismi, Malatya'da caddeye verildi
Politika

Bakan Kurum’un ismi, Malatya’da caddeye verildi

16 Temmuz 2026
Sonraki Haber
'Çıplak arama' davasında 2 polise 5'er ay hapis

'Çıplak arama' davasında 2 polise 5'er ay hapis

En Güncel Haberler

Ortak Türk Alfabesinin kültürel etkileri
Yazarlar

Ortak Türk Alfabesinin kültürel etkileri

17 Temmuz 2026
Kırık saç uçları nasıl onarılır? Uzmanlar sağlıklı ve güçlü saçlar için yapılması gerekenleri açıkladı
Moda ve Kadın

Kırık saç uçları nasıl onarılır? Uzmanlar sağlıklı ve güçlü saçlar için yapılması gerekenleri açıkladı

17 Temmuz 2026
Otomatik şanzıman arızası nasıl anlaşılır? Uzmanlar dikkat edilmesi gereken belirtileri açıkladı
Özel Haber

Otomatik şanzıman arızası nasıl anlaşılır? Uzmanlar dikkat edilmesi gereken belirtileri açıkladı

17 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Gençlik ve Spor Bakanlığı 550 personel alımı yapacak

17 Temmuz 2026
Yaşam

TÜBİTAK’tan köy okullarına bilim ve teknoloji desteği

16 Temmuz 2026
Yaşam

Tekirdağ açıklarında yunuslar görüntülendi

16 Temmuz 2026
Yaşam

Zeytinburnu’nda taksici cinayetinde ilk duruşma

16 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Tekirdağ'da devrilen TIR'ın sürücüsü öldü

Tekirdağ’da devrilen TIR’ın sürücüsü öldü

- Haberton
17 Temmuz 2026

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Tem Otoyolu'nda devrilen TIR'ın sürücüsü Volkan Baykal, hayatını kaybetti. Kaza, saat 21.30 sıralarında Tem Otoyolu'nun Çorlu gişeler...

Otomatik şanzıman arızası nasıl anlaşılır? Uzmanlar dikkat edilmesi gereken belirtileri açıkladı

Sürekli susamak neyin belirtisi? Uzmanlar dikkat çeken 7 nedeni açıkladı

Bankalar kredi başvurusunu neden reddeder? İşte En sık karşılaşılan 8 sebep

Enflasyon neden düşmüyor? Uzmanlar fiyat artışlarının önüne geçilememesinin 5 nedenini açıkladı

Güncel Haber

Ortak Türk Alfabesinin kültürel etkileri

Ortak Türk Alfabesinin kültürel etkileri

17 Temmuz 2026
Kırık saç uçları nasıl onarılır? Uzmanlar sağlıklı ve güçlü saçlar için yapılması gerekenleri açıkladı

Kırık saç uçları nasıl onarılır? Uzmanlar sağlıklı ve güçlü saçlar için yapılması gerekenleri açıkladı

17 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton