30 Nisan 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Başarılarla dolu bir hayat, kurşunlarla son buldu

Başarılarla dolu bir hayat, kurşunlarla son buldu

Haberton - Haberton
30 Nisan 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Başarılarla dolu bir hayat, kurşunlarla son buldu
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Bursa’da icra davası nedeniyle çıkan saldırıda genç avukat Hatice Kocaefe hayatını kaybetti. Uluslararası akademik başarılarıyla dikkat çeken Kocaefe’nin babası, sorumluların en ağır cezayı almasını istedi.

Bursa’nın Gürsu ilçesinde ablasının alacağı için icra davası açtığı Hakkı Çetin’in silahlı saldırısında yaşamını yitiren Avukat Hatice Kocaefe’nin (26) babası Rahmi Kocaefe, kızının İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra Amerika’da Stanford Law School’da yüksek lisans yapıp Harvard’da da akademik çalışmalar yürüttüğünü, ardından Birleşmiş Milletler İklim Konferansı delegasyonunda görev aldığını belirterek, “Sorumluların en ağır cezayı almasını istiyorum” dedi. 5 suç kaydı olan Hakkı Çetin ise Bursa’da yakalanıp, gözaltına alındı.

Olay, pazartesi günü saat 17.00 sıralarında Gürsu ilçesi Ağaköy Mahallesi’nde meydana geldi. Hakkı Çetin, soğuk hava deposu bulunan Elif Çalışkan’a armut sattı. Ödemesini yapan Çalışkan’dan ihracatta kullanılan 5 milyon TL’lik armut kasası satın alan Hakkı Çetin ise borcunu ödemedi. Çalışkan, İstanbul Barosu’na kayıtlı avukat olan kız kardeşi Hatice Kocaefe aracılığıyla hukuki süreç başlatınca Hakkı Çetin ile aralarında husumet oluştu.

Yine iddiaya göre kız kardeşleri telefonda tehdit eden Çetin, hakkında başlatılan icra takibinin geri çekilmesini istedi. Kocaefe ise olumsuz yanıt verip hukuki sürecin devam edeceğini belirtti.

İki kız kardeş, babaları Rahmi Kocaefe ve erkek kardeşleri Muammer Kocaefe ile birlikte sahibi oldukları soğuk hava deposuna yürüyerek gittikleri sırada, otomobille önlerini kesen Hakkı Çetin tarafından silahla ateş açıldı. Şüpheli otomobille kaçarken, Elif Çalışkan dizinden, Hatice Kocaefe ise göğsüne isabet eden tek kurşunla yaralandı. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Hatice Kocaefe, ambulansla kaldırıldığı Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Tedaviye alınan Elif Çalışkan’ın sağlık durumunun ise iyi olduğu öğrenildi.

Şüpheli Yakalandı

Olay sonrası jandarma iki şüpheliyi gözaltına aldı. Soruşturmanın devredildiği Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Hakkı Çetin’i Nilüfer ilçesinde rezidanstaki bir evde yakaladı. Gözaltına alınan şüphelinin 5 ayrı suçtan kaydı olduğu ortaya çıktı. Soruşturmayı genişleten polis, 4 kişiyi daha gözaltına aldı.

ABD’de Yüksek Lisans Yapmış

Avukat kızı Hatice Kocaefe’nin ölümüne, diğer kızı Elif Çalışkan’ın ise yaralanmasına tanık olan Rahmi Kocaefe, evinde taziyeleri kabul etti. Rahmi Kocaefe

‘Hepsi Yarım Kaldı’

Kızının hedeflerinin büyük olduğunu belirten Kocaefe, “Hatice, ‘Dünyanın her yerinde arkadaşlarım var’ derdi. Dünya çapında bir hukuk bürosu kurmak istiyordu. Eğitim vakfı kurma hayali vardı. O gün de ofisini açmak için hazırlık yapıyordu. Hepsi yarım kaldı” diye konuştu.

En Ağır Cezayı Alsın

Kızının görevini yaparken öldürüldüğünü belirten Rahmi Kocaefe, “Defalarca tehdit edildik. Kızım sadece işini yapıyordu. Sorumluların en ağır cezayı almasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Meslektaşları Avukat Hatice İçin Bir Araya Geldi

Bursa’nın Gürsu ilçesinde önceki gün icra takibi başlattığı borçlu H.Ç. tarafından düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden Hatice Kocaefe için meslektaşları, Bursa Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, İstanbul Baro Başkanı İbrahim Özden Kaboğlu, İzmir Baro Başkanı Sefa Yılmaz, Gaziantep Baro Başkanı Bülent Duran, Giresun Baro Başkanı Soner Karademir, Sakarya Baro Başkanı Musa Adıyaman, Kocaeli Baro Başkanı Caner Karakadılar, Balıkesir Baro Başkanı Hakan Topaloğlu ve Bursa Baro Başkanı Metin Öztosun katıldı. Adliye önünde basın açıklaması yapan Bursa Baro Başkanı Öztosun, yaşanan olay nedeniyle meslektaşlarını kaybetmenin acısını yaşadıklarını ifade ederek, “Adet olduğu üzere yayımlanan başsağlığı mesajları, yapılan basın açıklamaları artık acımızı hafifletmiyor. Açıkça ifade ediyoruz ki artık ‘Başımız sağ olsun’ diyemeyeceğimiz bir noktadayız. Her bir avukat cinayetinin bir ‘toplumsal ders’ olmasını beklerken, artan şiddet bizden bir parça daha koparmaya devam etmekte, ülke genelinde giderek yaygınlaşan silahlanma, şiddeti meşrulaştıran ve bundan beslenen anlayış, yalnızca toplumun en savunmasız kesimlerini değil, dün çocuklarımızı, bugün ise meslektaşlarımızı hedef almaktadır. Meslektaşımız Avukat Hatice Kocaefe de avukatı müvekkili ile özdeşleştiren karanlık ve sapkın bir anlayışın sonucu olarak, silahın sağladığı cüretle katledilmiştir” dedi.

Bu Münferit Bir Olay Değil

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan da açıklamasında, “Süreci takip edeceğiz. Sanıkların da en ağır cezayı almalarını sağlayacağız. Ancak bunun yeterli olmadığını biliyoruz. Çünkü bu konu maalesef ki münferit bir olay değil. Bir rastlantı değil. Hatice tesadüfen oradan geçmiyordu. Önüne pusu kurdular. Bir hukuki uyuşmazlığın tarafı olan borçlusu, sırf bir hukuki işlem gerçekleştirdiği için 26 yaşında gencecik savunmasız bir avukatı kurşun yağmuruna tuttu. Buna münferit bir olay diyemeyiz. Buna bir tesadüf, ‘O gün oradan geçmeseydi’ diyemeyiz” dedi.

Kanun Tekliflerini Artık Lütfen Hayata Geçirin

Yıllardır Barolar Birliği olarak uyarılar yaptıklarını söyleyen Sağkan, “Avukatlar, özel yaşantınızda, aile yaşantınızda, ticari yaşantınızda aldığınız kararların sorumlusu değildir. Avukatlar, bu memleketlerin içerisinde bulunduğu ağır ekonomik krizin hiç ama hiç sorumlusu değildir. Buradan kamu otoritesine seslenmek istiyorum. Yıllardır devam eden sistematik savunma makamına dönük saldırıların artık toplumda ne noktaya geldiğinin lütfen farkına varın. Baroların ve Türkiye Barolar Birliği’nin yıllardır avukata ve yargı görevlilerine yönelik saldırıların engellenmesi için sunduğu kanun tekliflerini lütfen artık hayata geçirin” ifadelerini kullandı.

Kent Meydanına Yürüdüler

Açıklamaların ardından avukatlar, sloganlarla Adliye Sarayı'ndan Kent Meydanı'na yürüdü. Burada öldürülen avukatlar için saygı duruşunda bulunan avukatlar, bir süre sonra sessiz olarak dağıldı.

Etiketler: ABDBalıkesirBursaEğitimGaziantepİstanbulİzmirKocaeliPolisŞiddetTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Sıfır Atık Çalıştayı’nda 14 tematik masada çevre ve israf ele alındı

Sonraki Haber

Avcılar’da boş binada doğal gaz paniği

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Emniyet Genel Müdürü Fidan, valilik yaptığı Nevşehir'den uğurlandı
Öne Çıkan

Emniyet Genel Müdürü Ali Fidan, valilik yaptığı Nevşehir’den uğurlandı

30 Nisan 2026
Polise saldırdığı öne sürülen belediye başkanına 5 ay hapis
Öne Çıkan

Polise saldırdığı öne sürülen Marmaris Belediye Başkanı’na 5 ay hapis

30 Nisan 2026
Öne Çıkan

Ataşehir Belediyesi başkan vekilliğine Murat Güneş seçildi

30 Nisan 2026
Öne Çıkan

İBB davasında fotoğraf çektiği iddia edilen gazeteci gözaltına alındı!

30 Nisan 2026
Öne Çıkan

İzmir’deki kazada şehit olan polis memuru son yolculuğuna uğurlandı

30 Nisan 2026
Mabel Matiz'in yargılandığı 'şarkı sözü' davasında mütalaa
Öne Çıkan

Mabel Matiz’in yargılandığı ‘şarkı sözü’ davasında mütalaa açıklandı

30 Nisan 2026
Sonraki Haber
Avcılar'da boş binada doğal gaz paniği

Avcılar'da boş binada doğal gaz paniği

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

Devrilen ATV’nin altında kalan kadın hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Devrilen ATV’nin altında kalan kadın hayatını kaybetti

30 Nisan 2026
Gülhan’ı altınları için öldüren üst komşusu, su içme bahanesiyle içeri girmiş
Gündem

Gülhan’ı altınları için öldüren üst komşusu, su içme bahanesiyle içeri girmiş

30 Nisan 2026
AK Parti'li Yalçın: İsrail, dünyanın gözü önünde suç işlemeye devam ediyor
Politika

İsrail, dünyanın gözü önünde suç işlemeye devam ediyor

30 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Avcılar’da son bir ayda yaşanan 26 hırsızlık olayıyla ilgili 20 gözaltı

30 Nisan 2026
Yaşam

Edirne’de 16 kaçak göçmen yakalandı

30 Nisan 2026
Yaşam

Nesli tükenme tehlikesindeki Kafkas burunlu engerek görüntülendi

30 Nisan 2026
Yaşam

Devrilen traktörün sürücüsü emekli polis öldü

30 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Nesli tükenme tehlikesindeki Kafkas burunlu engerek görüntülendi

Nesli tükenme tehlikesindeki Kafkas burunlu engerek görüntülendi

- Haberton
30 Nisan 2026

Bolu’da orman üretim işçileri tarafından istiflenen odunların arasında, nesli tükenme tehlikesi altında Kafkas burunlu engerek yılanı cep telefonuyla görüntülendi. Bolu...

Pasif-agresif tepkileri anlamanın ve yanıtlamanın pratik yolu

Dopamin detoksu ile iradeni güçlendirmenin yeni yolu

Sabah erken kalkmanın zihin ve beden üzerindeki etkileri

Kadınlar için özgüveni artırmanın etkili yolları

Güncel Haber

Devrilen ATV’nin altında kalan kadın hayatını kaybetti

Devrilen ATV’nin altında kalan kadın hayatını kaybetti

30 Nisan 2026
Gülhan’ı altınları için öldüren üst komşusu, su içme bahanesiyle içeri girmiş

Gülhan’ı altınları için öldüren üst komşusu, su içme bahanesiyle içeri girmiş

30 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton