25 Ağustos 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Avrupa Müslüman Forumu’ndan ‘İsrail’ çağrısı

Avrupa Müslüman Forumu’ndan ‘İsrail’ çağrısı

Haberton - Haberton
18 Temmuz 2024
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Avrupa Müslüman Forumu'ndan 'İsrail' çağrısı

Avrupa Müslüman Forumu'ndan 'İsrail' çağrısı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Avrupa Müslüman Forumu, Nelson Mandela’nın torunu Nkosi Zwelivelile Mandela’nın da katılımıyla İstanbul’da gerçekleşti.

Toplantıda konuşan Avrupa Müslüman Forumu Başkanı Abdül Vaked Niyazov, “Donald Trump’a bir suikast düzenleneceğini biz söylemiştik. Ve bu konuda uyarıyoruz. Fransa’da Filistin’e destek veren insanlara ve kuruluşlara bir provokasyon hazırlanıyor. Belki olimpiyat oyunlarından önce belki de olimpiyat oyunları esnasında terörist saldırılar meydana gelebilir” ifadelerini kullandı. Nkosi Zwelivelile Mandela ise “9 aydır bir soykırıma şahit olmaktayız. Bombalar spor tesislerinin ve sporcuların üzerine yağıyor. O yüzden biz de Olimpiyat Komitesi’ne başvurarak bir talepte bulunduk. Tıpkı Güney Afrika’nın olimpiyatlara katılmasının önünün kesildiği o dönemdeki gibi, olimpiyatlardan menedildiği gibi Siyonist İsrail devletinin de menedilmesini istedik” dedi.

Avrupa Müslüman Forumu İstanbul’da toplandı. Çırağan Sarayı’ndaki zirveye Avrupa Müslüman Forumu Başkanı Abdül Vaked Niyazov, Güney Afrika’nın bağımsızlık lideri Nelson Mandela’nın torunu Nkosi Zwelivelile Mandela, Avrupa Müslüman Forumu Türkiye Komite Temsilcisi Rüstem Hamidoğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin, konsey üyesi Lauren Booth, uluslararası din adamları, yazar ve akademisyenler katıldı. Zirvede, İsrail’in, Filistin’de gerçekleştirdiği katliama tepki gösterilerek çözüme ilişkin adımlar konuşuldu. İsrail’in 2024 Paris Olimpiyat Yaz Oyunları’na katılacak olmasına da tepki gösterildi. Konuya ilişkin olarak Olimpiyat Komitesi’ne İsrail için men çağrısında bulunuldu.

“BİRLEŞMİŞ MİLLETLERİ’İN ÖNÜNDE BİR PROTESTO OLACAK”

Programda konuşan Avrupa Müslüman Forumu Başkanı Abdül Vaked Niyazov, “Nkosi Mandela’dan biz şunu rica ettik. Ünlü Nelson Mandela’nın torunu olarak bizim organizasyon komitesinin öncüsü ve yüzü olarak Filistin’e destek olması konusunda ricada bulunduk. Çünkü onun dedesi apartheide karşı en büyük ve etkin savaşçılardan biriydi. Yarın bizim ortaklarımız Lozan’da Olimpiyat Komitesi’nin önünde Cuma’dan sonra yine bir protesto yapacak. Yaklaşık 2 bin kişi katılacak. Protestocular sadece Fransa’dan değil Türkiye’den, İsviçre’den, Danimarka’dan ve diğer Avrupa ülkelerinden katılacak. Aynı zamanda bizim kardeşimiz Nkosi Mandela ve Lauren Booth yarın hem İsviçre’de hem Lozan’da protestolara katılacaklar. Akşam Lozan’daki protestodan sonra Cenevre’deki Birleşmiş Milletler’in önünde yine bir protesto olacak” dedi.

“OLİMPİYAT OYUNLARI’NDA DA TERÖRİST SALDIRILAR MEYDANA GELEBİLİR”

Abdül Vaked Niyazov, “Hatırlayacağınız gibi geçen ki toplantıda Donald Trump’a bir suikast düzenleneceği söylendi, biz bunu söylemiştik. Biz bunu Ramazan ayında söylemiştik. Trump’a suikast olacak, siz bunu konuşmalardan da görebilirsiniz. Ve biz size de hitap ediyoruz ve bu konuda uyarıyoruz. Fransa’da Filistin’e destek veren insanlara ve kuruluşlara bir provokasyon hazırlanıyor. Belki olimpiyat oyunlarından önce belki de olimpiyat oyunları esnasında terörist saldırılar meydana gelebilir” diye konuştu.

“FİLİSTİN BÜYÜK BABAMIN KALBİNİN İÇİNDE OLAN BİR DAVAYDI”

Ardından konuşan Nkosi Zwelivelile Mandela, “Filistin benim büyük babamın hep kalbinin içinde olan bir davaydı. Her zaman bu konuda yorumlar yapardı. En karanlık günlerde, özgürlük mücadelesinin en karanlık günlerinde, hapishanedeyken Filistinlilerden ne kadar ilham aldığını, onların cesaretinden ne kadar ilham aldığını söylerdi. Çünkü onlar da baskıcı bir rejim, apartheid rejimi altında bazen sadece ellerle bazen sadece taşlarla mücadele etmek durumunda kaldılar ve bu ona ilham ve umut verdi” dedi.

“SİYONİST İSRAİL DEVLETİNİN MEN EDİLMESİNİ İSTEDİK”

Nkosi Zwelivelile Mandela, “Günlük bazda bunlar devam ederken Gazze’de Filistinlilere karşı bizler sessiz kalamayız. O yüzden uluslararası topluluğa çağrıda bulunuyoruz. Özellikle de uluslararası dayanışma hareketine bir çağrıda bulunuyoruz. Bununla birlikte küresel güneye bir çağrıda bulunuyoruz. Mutlaka Filistinlileri bu çok ihtiyaç duyulan insanı yardımla desteklesinler. Filistin’deki sporun sesini duyurabiliriz diye bakmaya başladık. 9 aydır bir soykırıma şahit olmaktayız. Bombalar spor tesislerinin ve sporcuların üzerine yağıyor. Antrenörlerin üzerine yağıyor. Filistin’deki spor camiasının kardeşliğinin üzerine yağıyor. O yüzden biz de Olimpiyat Komitesi’ne başvurarak bir talepte bulunduk. Tıpkı Güney Afrika’nın olimpiyatlara katılmasının önünün kesildiği o dönemdeki gibi, olimpiyatlardan menedildiği gibi Siyonist İsrail devletinin de menedilmesini istedik” diye konuştu.

“OLİMPİYAT MEŞALESİ YANMAYA DEVAM EDERKEN BİNLERCE FİLİSTİNLİ ÇOCUK BUNU GÖREMEYECEK”

Mandela, “Soykırım bir oyun değildir. Etnik temizlik madalyalarla ödüllendirilemez. Olimpiyat meşalesi yanmaya devam ederken binlerce Filistinli çocuk bunu göremeyecek bile. Olimpiyatlar 26 Temmuz’da başladığında pek çok kadın ve çocuk ile pek çok sporcu, öldürülen kişiler bu oyunlara katılamayacak ve izleyemeyecek” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Abdül Vaked Niyazov tarafından, Nkosi Zwelivelile Mandela’ya Türkiye’ye geldiği ve uluslararası kurumlara ulaşarak Filistin’e destek verdiği için özel bir seccade hediye edildi.

Etiketler: İsrailİstanbul
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Balıkesir’in Altıeylül ilçesinde orman yangını

Sonraki Haber

İsrail’in Filistin devletini reddeden kararı hükümsüzdür

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Göktaş, Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar'ı kabul etti
Politika

Bakan Göktaş, Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar’ı kabul etti

25 Ağustos 2026
Yeni Parti'nin üye sayısı 400 bini geçti
Politika

Yeni Parti’nin üye sayısı 400 bini geçti

24 Ağustos 2026
Politika

Çerçeve yasa sonrası yeni aşama! Takip ve Değerlendirme Kurulu toplandı

24 Ağustos 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Fırat Kalkanı Harekatı'nın yıl dönümü mesajı
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı Silva ile görüştü

24 Ağustos 2026
İYİ Partili Kavuncu: Cumhuriyetimizin temel niteliklerinden uzaklaşmak, bizi felakete sürükleyecektir
Politika

İYİ Parti’den ittifak iddialarına net yanıt: “Bizi dahil eden haberlere itibar etmeyin”

24 Ağustos 2026
Karadeniz'de güvenli seyrüsefer için çalışılıyor
Politika

Karadeniz’de güvenli seyrüsefer için çalışılıyor

24 Ağustos 2026
Sonraki Haber
İsrail'in Filistin devletini reddeden kararı hükümsüzdür

İsrail'in Filistin devletini reddeden kararı hükümsüzdür

En Güncel Haberler

Bursa'da otomobil araziye savrulup takla attı: 5 yaralı
Yerel Haberler

Bursa’da otomobil araziye savrulup takla attı: 5 yaralı

25 Ağustos 2026
Bakan Göktaş, Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar'ı kabul etti
Politika

Bakan Göktaş, Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar’ı kabul etti

25 Ağustos 2026
Hastane yakınındaki kazada yaralanan sürücüye, doktor duvardan atlayarak müdahale etti
Yerel Haberler

Hastane yakınındaki kazada yaralanan sürücüye, doktor duvardan atlayarak müdahale etti

25 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

DMM: Dış kaynaklı ve maksatlı bir psikolojik harekat stratejisinin devreye sokulmaya çalışıldığı tespit edilmiştir

25 Ağustos 2026
Yaşam

Kütahya’da sportif balıkçılar 7 günlük kampta tuttukları 12 balığı doğaya saldı

24 Ağustos 2026
Yaşam

Yardıma koştu, hayatının acısını yaşadı! Kazada ölenin oğlu olduğunu görünce yıkıldı

24 Ağustos 2026
Yaşam

Yalçın Sevim Akademi’den YKS’de büyük başarı!

24 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Mevlit Kandili Çamlıca ve Eyüpsultan'da idrak edildi

Mevlit Kandili Çamlıca ve Eyüpsultan’da idrak edildi

- Haberton
25 Ağustos 2026

Mevlit Kandili nedeniyle yatsı namazı öncesi Çamlıca ve Eyüpsultan camilerinde mevlit okundu. Camilere gelenler Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dua ederken,...

Çamaşırlarınız yıkandıktan sonra neden kötü kokuyor? En sık yapılan hatalar ve kesin çözümleri

Telefonunuz çaldığında tehlike başlamış olabilir: Dolandırıcıların yeni yöntemi numaranın çok ötesinde

Ayağa kalkınca neden başımız döner? Göz kararmasının arkasındaki gizli fizyolojik ve tıbbi nedenler

İstifa eden çalışan hangi haklarını kaybeder? İş Kanunu’na göre istifa ve fesih rehberi

Güncel Haber

Bursa'da otomobil araziye savrulup takla attı: 5 yaralı

Bursa’da otomobil araziye savrulup takla attı: 5 yaralı

25 Ağustos 2026
Bakan Göktaş, Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar'ı kabul etti

Bakan Göktaş, Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar’ı kabul etti

25 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton