28 Ekim 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Avrupa güvenlik mimarisinin Türkiye’siz olması mümkün değil

Avrupa güvenlik mimarisinin Türkiye’siz olması mümkün değil

Haberton - Haberton
27 Şubat 2025
- Politika
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
Avrupa güvenlik mimarisinin Türkiye'siz olması mümkün değil
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Avrupa güvenlik mimarisi eğer yeniden oluşacaksa bunun tabii ki Türkiye’siz olması mümkün değil” dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Arnavutluk Avrupa ve Dışişleri Bakanı Igli Hasani ile bakanlıkta bir araya geldi. İkili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi. Bakan Fidan, bölgesel sorunlara bölgesel çözümler bulunmasını sağlayan çabaların Balkanlar’da barış ve istikrarın zeminini güçlendirdiğini belirterek, “Bu amaçla Arnavutluk’la iş birliği yapmaya devam edeceğiz. Bosna Hersek’in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne olan desteğimiz tamdır. Bosna Hersek’te barış ve istikrarın korunması, sorumlu ve itidalli hareket edilmesiyle mümkün olacaktır” diye konuştu.

‘DOSYA HAZIRLADIK, ULUSLARARASI ADALET DİVANI’NA SUNUYORUZ’

Görüşmede, Rusya-Ukrayna Savaşı ile Suriye ve Filistin’deki gelişmeleri ele aldıklarını belirten Fidan, “Gazze’de ateşkesin kalıcı hale gelmesi ve müteakip aşamaların hayata geçirilmesi son derece önemlidir. Bu vesileyle sizlere yeni bir gelişmeyi de duyurmak istiyorum. Hatırlayacaksınız Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, aralık ayında bir karar almış ve ‘İsrail’in Birleşmiş Milletler ajanslarına dönük yükümlülükleri nelerdir’ konusunda Uluslararası Adalet Divanı görüş istemişti.

Biz Türkiye olarak bu kararı desteklemiştik. Uluslararası Adalet Divanı, üye ülkelerden de görüşlerini sunmalarını istedi. Biz de Türkiye olarak bu konuda bir dosya hazırladık. Bugün bu dosyayı Lahey’de Uluslararası Adalet Divanı’na sunuyoruz. Dosyamızda İsrail’in uluslararası hukuk ihlallerinden örnekler veriyoruz. İnsani yardımların engellenmesinin ve Birleşmiş Milletler tesislerinin hedef alınmasının kabul edilemez olduğunu açıklıyoruz. İsrail’in işlediği suçların takipçisi olmaya ve Filistinlilerin haklarını savunmaya devam edeceğiz” dedi.

‘UMARIZ BİR AN ÖNCE UKRAYNA’DA KALICI ATEŞKES SAĞLANIR’

Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Fidan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’nin yarınki ABD ziyaretiyle ilgili, “Umarız bir an önce Ukrayna’da kalıcı bir ateşkes anlaşmasına ulaşılır. Bunun için uluslararası toplumla beraber sadece dilemekle kalmıyor, elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz; ne türden rol oynayabilirsek. İnşallah Gazze’deki ateşkes ikinci aşamasında da devam eder. Ukrayna’da da bir ateşkese ulaşırsak bölgemiz bir an olsun rahat bir nefes alır, dünyada biraz daha istikrara yönelik bir emare görürüz. Şu aşamada Ukrayna’da tüm hızıyla devam eden bu kahredici savaşın durdurulmasına yönelik görüşmeler yoğun bir tempoyla devam ediyor.

Bir taraftan Ukrayna’daki savaşı sonlandırmaya yönelik adımlar atılırken diğer taraftan Avrupalı ülkelerin kendi aralarında büyük bir istişare mekanizması başlatmaya çalıştığını görüyoruz. Burada, Avrupa güvenlik mimarisi gelecekte nasıl olacak, NATO’nun olmadığı bir Avrupa güvenlik mimarisi nasıl olur konularının Avrupalı liderler tarafından şimdilik gündeme getirildiğini ve tartışılmaya başlandığını görüyoruz. Bunlar hem katıldığımız hem yakından takip ettiğimiz tartışmalar. Çünkü Avrupa güvenlik mimarisi eğer yeniden oluşacaksa bunun tabii ki Türkiye’siz olması mümkün değil. Yani Türkiye’yi dışarıda bırakan, Türkiye gibi bir askeri gücü dışarıda bırakan bir güvenlik mimarisi yaklaşımının çok fazla gerçekçi olmayacağı hususu da tabii altı çizilmesi gereken başka bir husus” diye konuştu.

Arnavutluk Dışişleri Bakanı Igli Hasani ise geçen yıl Türkiye’den ülkesine giden turist sayısının yüzde 85 arttığını söyleyerek, “Artık Arnavutluk bir turizm merkezine geldi ve Türk turistlerin, Türk vatandaşın ziyaretleri artmaktadır. Aynı zamanda biz Türkiye’nin turizm tecrübesinden yararlanmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler: Hakan Fidan
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Bakan Şimşek, Fransa Maliye Bakanı Lombard ile görüştü

Sonraki Haber

Olimpiyat yüzücüsü Şadan Derya Erke, vefat etti

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Güler'den Yunanistan ve Ege mesajı: "Gerilimi artıran yaklaşımları kabul etmeyiz"
Politika

Bakan Güler’den Yunanistan ve Ege mesajı: “Gerilimi artıran yaklaşımları kabul etmeyiz”

27 Ekim 2026
Bakan Bolat, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay ile görüştü
Politika

Bakan Bolat, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile görüştü

27 Ekim 2026
30 üniversiteye 'TYÇ logosu' kullanım hakkı
Politika

30 üniversiteye ‘TYÇ logosu’ kullanım hakkı

27 Ekim 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş, TÜRKPA Genel Sekreteri Hasan'ı kabul etti
Politika

TBMM Başkanı Kurtulmuş, TÜRKPA Genel Sekreteri Hasan’ı kabul etti

27 Ekim 2026
TBMM Dışişleri Komisyonu’nda ‘Mekke Anlaşması’ kabul edildi
Politika

TBMM Dışişleri Komisyonu’nda ‘Mekke Anlaşması’ kabul edildi

27 Ekim 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kuzey Makedonya Devlet Bakanı Zeynula'yı kabul etti
Politika

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kuzey Makedonya Devlet Bakanı Zeynula’yı kabul etti

27 Ekim 2026
Sonraki Haber
Olimpiyat yüzücüsü Şadan Derya Erke, vefat etti

Olimpiyat yüzücüsü Şadan Derya Erke, vefat etti

En Güncel Haberler

Beyoğlu'nda 5 katlı metruk bina çöktü -1
Yerel Haberler

Beyoğlu’nda 5 katlı metruk bina çöktü -1

28 Ekim 2026
Otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı
Yerel Haberler

Otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı

28 Ekim 2026
Mardin’de hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı
Yerel Haberler

Mardin’de hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

27 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Antalya’da su altı ekosistemini koruma projesi: ‘Üç Adalar’ saha ziyareti gerçekleştirildi

27 Ekim 2026
Yaşam

Datça’da sağanak nedeniyle yollar göle döndü

27 Ekim 2026
Yaşam

‘Polisiz’ deyip 1,2 kilo altını alarak dolandıran 3 şüpheli tutuklandı: “14 yıllık emeğimizi istiyorum”

27 Ekim 2026
Yaşam

Bingöl’de 7 büyüklüğünde deprem senaryolu tatbikat

27 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye derbi sonrası sert yanıt: “Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış!”

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye derbi sonrası sert yanıt: “Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış!”

- Haberton
27 Ekim 2026

Süper Lig'in 9’uncu haftasında dün evinde Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup eden Galatasaray, karşılaşmanın ardından meydana gelen olaylara ilişkin kulübün resmi internet...

Okulda akran zorbalığı, tehdit ve şiddet varsa ne yapılmalı? Veliler nereye şikâyet edebilir, öğrencilere hangi cezalar uygulanır?

Sonbaharda zihninizi dinlendiren 7 farkındalık egzersizi! Doğada mindfulness ile stresten uzaklaşmanın yolları

Kasım indirimleri öncesi e-ticarette büyük hareketlilik bekleniyor! Gözler yılın en yoğun alışveriş döneminde

Türkiye’de saatler neden geri alınmıyor? Kalıcı yaz saati uygulamasının günlük yaşama etkileri

Güncel Haber

Beyoğlu'nda 5 katlı metruk bina çöktü -1

Beyoğlu’nda 5 katlı metruk bina çöktü -1

28 Ekim 2026
Otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı

Otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı

28 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton