17 Mayıs 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Kültür ve Sanat - Atatürk 1881-1919 filminin galası yapıldı

Atatürk 1881-1919 filminin galası yapıldı

Haberton - Haberton
24 Ekim 2023
- Kültür ve Sanat
Okuma Süresi:7 dakikalık okuma
A A
0
Atatürk 1881-1919 filminin galası yapıldı

Atatürk 1881-1919 filminin galası yapıldı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Aras Bulut İynemli’nin Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandırdığı Atatürk 1881-1919 filminin galası Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’de gerçekleştirildi.

Kendisini en çok etkileyen sahneyi anlatan İynemli, “Atatürk’ün 1934’te Anzak annelerine yazdığı bir mektup var. Biz o mektubu Çanakkale Savaşı’nın sonunda kullandık. O sahneyi çekmeden önce 15 dakika kendime gelemedim” dedi.

Gala gösterimine Aras Bulut İynemli’nin yanı sıra, Songül Öden, Esra Bilgiç, Mehmet Günsür, Sarp Akkaya, filmin yönetmeni Mehmet Ada Öztekin, yapımcılığı üstlenen Saner Ayar, Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluğunu canlandıran Emre Mete Sönmez, Stiliyan Kovaçev’i canlandıran Darko Perić  ile çok sayıda sinema ve basın camiasından isim katıldı.

Yapımcı Ayar, Dijital film ve dizi platformu Disney Plus’ta 6 bölümlük bir dizi olarak yayımlanması planlanan ancak daha sonra platformdan kaldırılan  ‘Atatürk 1881-1919’ filmi ile ilgili yaşanan süreci anlattı.

Öte yandan filmde kullanılan kostümler bina içerisinde sergilendi.

İYNEMLİ: DÜNYANIN EN BÜYÜK VE EN SAYGI DUYULAN LİDERLERİNDEN BİRİNİN HİKAYESİNİ ANLATTIK

Filmde Atatürk rolünü canlandıran oyuncu Aras Bulut İynemli çok heyecanlı olduğunu ifade ederek, “Heyecanlı değilmişim gibi davranamayacağım. Sorumluluğu çok büyük bir projenin içerisindeyim. Dünyanın en büyük ve en saygı duyulan liderlerinden birinin hikayesini anlattık.

Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğini oynamak gibi bir şansa eriştim. O yüzden tek bir motivasyonum vardı; layık olabilmek. Çünkü hiçbir zaman tam olmayacak hiçbir zaman özlemimizi karşılamayacak duygular bunlar, çok özlüyoruz. Layık olmak için gerçekten çok çalıştık. İki buçuk senelik bir emeğin sonunda burada karşınızdayız. Şimdi takdir seyircinin, umarım elimizden geleni yaptığımızı gösterebiliriz” dedi.

“O SAHNEYİ ÇEKMEDEN ÖNCE 15 DAKİKA KENDİME GELEMEDİM”

En çok etkilendiği sahneyi anlatan İynemli, “Benim en etkilendiğim yerlerden birini anlatmak istiyorum; Atatürk’ün 1934’te Anzak annelerine yazdığı bir mektup vardır. Biz o mektubu Çanakkale Savaşı’nın sonunda kullandık. O sahneyi çekmeden önce ben 15 dakika kendime gelemedim. Tabii bu galiba ikinci filme denk gelecek, orada göreceksiniz. Film aslında 6 bölümlük bir diziydi ancak yolculuğu değiştiği için iki film haline döndü” diye konuştu.

ÖDEN: OMUZLARIMDA BİR APOLET GİBİ TAŞIYACAĞIM BİR İŞİM VAR DİYEBİLİRİM

Zübeyde Hanım’ı canlandıran oyuncu Songül Öden , “Benim için çok heyecan verici bir süreçti. Mehmet Ada ile daha önce çalışmıştım. Mehmet Ada bana bu işi teklif ettiğinde önce korktum ve çekindim ama sonra beni ikna etti. Eğer bu işi hata edip kabul etmeseydim çok üzülürdüm. Bu ekibin bir parçası olduğum için çok mutluyum. Hayatımda omuzlarımda bir apolet gibi taşıyacağım bir işim var diyebilirim, Atatürk öyle bir iş. Seyirci de izlediğinde ne demek istediğimi anlayacak” ifadelerini kullandı.

GÜNSÜR: NE BÜYÜK BİR ONUR CUMHURİYET’İN 100’ÜNCÜ YILINDA BU PROJEYLE BURADA OLMAK

Ali Rıza Efendi’yi canlandıran Mehmet Günsür, “Ne büyük bir onur Cumhuriyet’in 100’üncü yılında bu projeyle burada olmak. Çok sevdiğim arkadaşlarımla beraber bu işi yapmak çok büyük bir mutluluk” dedi.

BİLGİÇ: CUMHURİYET’İN 100’ÜNCÜ YILINA YAKIŞIR BİR PROJE YAPTIK

Madame Corinne’i canlandıran oyuncu Esra Bilgiç, “Cumhuriyet’in 100’üncü yılına yakışır bir proje yaptık. Arkadaşlarımla ve hocamla çalıştığım için çok memnunum. Saner Bey’e de ayrıca teşekkür ediyorum. Gerçekten bizim için harika bir serüvendi, umarım seyirci de beğenir ve takdir eder. Heyecanla yeniden izlemeyi bekliyorum” diye konuştu.

Atatürk 1881-1919 filminin galası yapıldı
Atatürk 1881-1919 filminin galası yapıldı

AKKAYA: 100’ÜNCÜ YILA VE ATAMIZA YAKIŞIR BİR İŞ ÇIKARDIĞIMIZA İNANIYORUZ

Filmde Enver Paşa’yı canlandıran Sarp Akkaya bu projede yer aldığı için çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Hayatımda daha önce birçok projede yer aldım ama bu kadar büyük bir projenin içinde ilk defa yer alıyorum. Her anlamda büyük bir projeden bahsediyorum. 100’üncü yıla ve atamıza yakışır bir iş çıkardığımıza inanıyoruz, bundan sonrası seyircinin takdiri” dedi. 

ÖZTEKİN: SORUMLULUĞU ÇOK BÜYÜK BİR PROJEYDİ

Filmin yönetmeni Mehmet Ada Öztekin, “Uzun, yorucu, ağır, çok gururlandırıcı aynı zamanda da sorumluluğu çok büyük bir projeydi. Elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret ettik. Tüm oyuncu arkadaşlarımla, prodüktörlerimle ve ekip arkadaşlarımla elimizden geleni yaptık. Son kararı seyirci izledikten sonra karar verecek” dedi.

SÖNMEZ: KENDİM OYNADIĞIM İÇİN DE ÇOK GURURLUYUM

Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluğunu canlandıran Emre Mete Sönmez ise “Çok güzel bir filmdi. Çok beğendim. Kendim oynadığım için de çok gururluyum. Oyuncu ablalarım ve abilerime çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AYAR: DİSNEY’İN BU KARARI TÜRKİYE’YE ÖZEL BİR KARAR DEĞİL

Disney’in Atatürk dizisini kaldırmasına yönelik açıklamalarda bulunan filmin yapımcısı Saner Ayar, “Disney’in bu kararı Türkiye’ye özel bir karar değil. Disney’in bu kararı, Amerika dışındaki bütün pazarlarda yerel üretimi durdurmak üzere. Oralarda neden hiçbir diziyle ilgili ses çıkmadı da bir tek Atatürk gündem oldu? İşte o da Atatürk’ün büyüklüğü. Çünkü Türkiye’de Disney’in yaptığı diğer bütün diziler durduruldu ve platformda yer almıyor ama onlar hiç gündem olmadı. Bir dünya liderinden bahsediyoruz. Bir dünya liderinin bütün dünyaya anlatılmasından bahsediyoruz o nedenle gündeme geldi. Bu Disney’in bütün dünyada aldığı stratejik değişim kararı, Atatürk’e özel alınmış bir karar değil, bunu size rahatlıkla söyleyebilirim.

Bu arada film Disney platformunda olsaydı sadece o platformun üyeleri seyredebilecekti. Filmimiz bütün Kıta Avrupa’sı, 19 Arap ülkesi, Bangladeş, Endonezya, Vietnam, Kore, Pakistan ve muhtemelen Çin’de, Ocak ayından sonra da Amerika’da vizyona girecek. Eylül ayı itibarıyla dünyanın en büyük platformlarından bir ya da bir kaçında aynı anda yayında olacak. Daha sonra da dünyadaki bütün televizyonlarda olacak. Yani Disney’de kalsaydı filmin bu kadar erişimi olmayacaktı. Şu anda Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını bütün dünyaya anlatıyor olacağız. Asıl problem şu; Atatürk’ü tanımıyorlar, tanıdıkça daha çok sevecekler. Bu film bence en çok ona hizmet edecek” diye konuştu.

“DİSNEY İLE GERÇEKTEN İYİ BİR İŞ BİRLİĞİMİZ VARDI”

2019 yılında film çekme kararı aldıklarını ifade eden Ayar, “ Filmin senaryosunu hazırladık. Önce HBO (Home Box Office – Amerikan Pay-Tv televizyon ağı) ile anlaştık. HBO bütün dünyada Amerika dışında üretim yapmama kararı alınca Disney geldi ve ‘bize üretir misiniz?’ dedi. Bunun üzerine biz anlaşma sağladık. Disney ile anlaştığımızda bütçenin zaten yüzde 65’ini harcamıştık, sete çıkmak üzereydik, oyuncu kadromuz tamamdı ve senaryomuz hazırdı. Disney ile gerçekten iyi bir iş birliğimiz vardı ama uluslararası kararı bu yönde olunca artık buradaki yöneticilerin de ona yapabilecekleri bir şeyleri yok” dedi.

FİLM HAKKINDA

Yapımda Atatürk rolünü Aras Bulut İynemli, Zübeyde Hanım’ı Songül Öden, Ali Rıza Efendi’yi Mehmet Günsür, Enver Paşa’yı Sarp Akkaya ve Madame Corinne’i Esra Bilgiç canlandırıyor. Atatürk’ün çocukluğu ile başlayan ‘Atatürk 1.Film’ Milli Mücadele’ye giden yolda bir kahramana dönüşerek hem kendi hem de ülkesinin kaderini değiştiren bir lideri anlatıyor.

‘Atatürk 1881-1919’ filminin özel bir kısmı ilk olarak 29 Ekim’de televizyonda seyirci karşısına çıkacak. Daha sonra filmin birinci bölümü 3 Kasım’da, ikinci bölümü ise 5 Ocak 2024’te vizyona girecek.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Gazze için hazırlanan yardım malzemeleri yola çıktı

Sonraki Haber

Vatan Caddesi trafiğe kapatıldı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Avcılar'da demir ustası atık malzemelerden dönüştürdüğü eserlerden sergi açtı
Kültür ve Sanat

Avcılar’da demir ustası atık malzemelerden dönüştürdüğü eserlerden sergi açtı

16 Mayıs 2026
Fatih’te ‘Kûfi’nin İhtişamı: Geometriden Hikmete’ sergisi açıldı
Kültür ve Sanat

Fatih’te ‘Kûfi’nin İhtişamı: Geometriden Hikmete’ sergisi açıldı

16 Mayıs 2026
Engelsiz Sanat Akademisi öğrencileri ‘Şirinler’ oyunu ile sahne aldı
Kültür ve Sanat

Engelsiz Sanat Akademisi öğrencileri ‘Şirinler’ oyunu ile sahne aldı

16 Mayıs 2026
Üsküdar'da 19 Mayıs coşkusu; Pinhani konser verecek
Kültür ve Sanat

Üsküdar’da 19 Mayıs coşkusu; Pinhani konser verecek

15 Mayıs 2026
Liseli Zeynep'in kara kalem çalışmaları kent müzesinde sergileniyor
Kültür ve Sanat

Liseli Zeynep’in kara kalem çalışmaları kent müzesinde sergileniyor

15 Mayıs 2026
TV+ mayıs ayı içeriklerini paylaştı
Kültür ve Sanat

TV+ mayıs ayı içeriklerini paylaştı

15 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Vatan Caddesi trafiğe kapatıldı

Vatan Caddesi trafiğe kapatıldı

En Güncel Haberler

Bursa'da kaldırıma ve site duvarına çarpan motosikletin sürücüsü yaralandı
Yerel Haberler

Bursa’da kaldırıma ve site duvarına çarpan motosikletin sürücüsü yaralandı

17 Mayıs 2026
Gaziantep FK – RAMS Başakşehir FK maçının ardından
Spor Haberleri

Gaziantep FK – RAMS Başakşehir FK maçının ardından

17 Mayıs 2026
Samsunspor – Göztepe maçının ardından
Spor Haberleri

Samsunspor – Göztepe maçının ardından

17 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

‘İstanbul’un Fethi Edirne’den Başlar’ etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi

17 Mayıs 2026
Yaşam

Osmaniye’de ‘Lezzet Festivali’ renkli görüntülerle başladı

16 Mayıs 2026
Yaşam

Fener Rum Patriği Bartholomeos, ayin için Nevşehir’e geldi

16 Mayıs 2026
Yaşam

Erzincan’da saklı cennet; Sohmarik Yaylası

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

2026'da motosikletli unsurlardan eğitim

2026’da motosikletli unsurlardan eğitim

- Haberton
16 Mayıs 2026

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Efes-2026 kapsamında motosikletli unsurlar tarafından Ch-47 helikopteri ile inme binme eğitimleri yapıldığını açıkladı. Milli Savunma Bakanlığı'nın...

Yoga spor kadar etkili mi? Uzmanlara göre etkisi sanıldığından daha büyük olabilir

Misafir sofraları için uyumlu menü önerileri

Borsada nasıl para kazanılır? Uzmanlar en kritik hatayı açıkladı

Çocuklarda kekemelik neden olur? Uzmanlara göre erken fark etmek büyük önem taşıyor

Güncel Haber

Bursa'da kaldırıma ve site duvarına çarpan motosikletin sürücüsü yaralandı

Bursa’da kaldırıma ve site duvarına çarpan motosikletin sürücüsü yaralandı

17 Mayıs 2026
Gaziantep FK – RAMS Başakşehir FK maçının ardından

Gaziantep FK – RAMS Başakşehir FK maçının ardından

17 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton