9 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Asıl mesele çocuğun iç bütünlüğünü koruyabilecek tedbirler almak

Asıl mesele çocuğun iç bütünlüğünü koruyabilecek tedbirler almak

Haberton - Haberton
9 Mayıs 2026
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Bakan Tekin: Asıl mesele çocuğun iç bütünlüğünü koruyabilecek tedbirler almak

Bakan Tekin: Asıl mesele çocuğun iç bütünlüğünü koruyabilecek tedbirler almak

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Bizim için asıl mesele; çocuklarımızın dijital dünyada hangi içerikle karşılaştığı kadar, o karşılaşma içinde kendi özgür muhakemesini, edebini, mahremiyetini ve iç bütünlüğünü koruyabilecek tedbirleri almaktır” dedi.

Özel Öğretim Derneği (ÖZDER) tarafından, Ankara Ticaret Odası’nda (ATO) ‘İnsan, Değer ve Teknoloji’ ana temasıyla Maariften Medeniyete Eğitim Zirvesi düzenlendi. Zirveye, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Tekin, üniversite rektörleri, akademisyenler ve öğretmenler katıldı. Programda teknolojinin eğitim sistemine etkileri, dijital dönüşüm süreci ve geleceğin eğitim modelleri konuşuldu. Ayrıca zirve kapsamında gün boyu eğitimde teknoloji kullanımı, dijital okuryazarlık ve geleceğin öğrenme modellerine ilişkin çeşitli oturumlar gerçekleştirilecek.

‘TEKNOLOJİ EN TEMEL EGEMENLİK BAŞLIĞINA DÖNÜŞTÜ’

Bakan Tekin, teknolojinin gelişmesiyle birlikte hayatı kolaylaştıracak birçok alanlar oluştuğunu belirterek, “Bugün teknoloji başlığını ele aldığımızda ekranlarımızdaki yeni uygulamaları, hayatımızı kolaylaştıran araçları ve üretimi hızlandıran yazılımları aşan, insanlığın geleceğine doğrudan temas eden kritik bir eşiğin önünde bulunduğumuzu hep beraber görüyoruz. İnsan hayatına dair bilginin kimlerin elinde toplanacağı, bu bilginin hangi maksatla işleneceği, hangi karar süreçlerine yön vereceği, insanın mahrem alanına nerede temas edeceği ve nihayetinde insan iradesinin bu büyük dijital düzen içinde nasıl korunacağı gibi hayati başlıklarla karşı karşıyayız. Dolayısıyla teknoloji meselesi, çağımızın bugün en temel egemenlik başlıklarından birisi dönüşmüş durumda. Dün güç daha çok toprakta, sanayide, sermayede, orduda ve enerji kaynaklarında aranıyordu. Bugün bütün bunların yanına veri merkezleri, algoritmalar, yapay zeka modelleri, dijital platformlar ve göremediğimiz karar sistemleri eklenmiştir. İnsanlığın geleceğine dair mücadele artık ekranda görünen kolaylıkların arkasında, görünmeyen veri akışlarında, insan davranışlarını okuyan sistemlerde ve toplumların kaderine temas eden dijital iktidar alanlarında şekillenmekte” dedi.

‘HER TEKNOLOJİ, ARKASINDAKİ İNSAN TASAVVURUNUN İZİNİ TAŞIYACAKTIR’

Milli Eğitim Bakanlığı olarak çocukların dijital dünyayla kurduğu ilişkiler için birçok proje geliştirdiklerinin altını çizen Bakan Tekin, “Teknolojiye yön verecek insanı yetiştiren ülkeler, geleceğin dilini de kendi değerleriyle kurma imkanına sahip olacaklar. Zira her teknoloji, arkasındaki insan tasavvurunun izini ve rengini taşıyacaktır. İnsana nasıl bakıyorsanız, kurduğunuz sistem, geliştirdiğiniz yazılım, kullandığınız veri, inşa ettiğiniz dijital düzen de o bakışın rengini taşır. İnsanı haysiyetiyle, iradesiyle, vicdanıyla ve anlam arayışıyla birlikte kavrayan bir akıl, teknolojiyi hayatı mamur kılan bir imkana dönüştürecektir. İnsanı araçsallaştıran bir zihin ise en parlak buluşları dahi insanlığın omzuna yüklenmiş ağır bir yük haline getirebilir. MEB olarak biz, evlatlarımızın dijital çağla kurduğu ilişkiyi dar bir kullanım becerisi alanına hapsetmeden ele almaya çaba gösteriyoruz. Çocuklarımızın teknolojiyle teması, ekran karşısında geçirdiği zamanla, kullandığı programla, öğrendiği kodla sınırlı görülmemeli. O temas, çocuklarımızın aynı zamanda düşünme biçimine, sabrına, dikkatine, mahremiyet duygusuna, vatan sevgisine doğruyu arama cesaretine ve insanla kurduğu ilişkinin ahlakına kadar uzanan çok geniş bir perspektifle ele alınmalıdır. Bizim için asıl mesele; çocuklarımızın dijital dünyada hangi içerikle karşılaştığı kadar, o karşılaşma içinde kendi özgür muhakemesini, edebini, mahremiyetini ve iç bütünlüğünü koruyabilecek tedbirleri almaktır” diye konuştu.

‘ÇOCUKLARIMIZI KORUMA SORUMLULUĞUMUZ HAYATİ’

Bakan Tekin ayrıca, “İçinde bulunduğumuz küresel tablo ve son dönemde Şanlıurfa ve Maraş’ta yüreğimizi dağlayan acı hadiseler, çocuklarımızı koruma sorumluluğumuzun ne kadar hayati olduğunu bize bir kez daha gösterdi. Bu ağır sorumluluk karşısında iyi insan yetiştirmek, milli ve manevi değerlerimizi eğitim hayatının canlı bir parçası haline getirmek, çocuğun kalbine merhameti, zihnine muhakemeyi, davranışına edebi, hayatına aile uygusunu yerleştirmek her zamankinden daha elzem bir durumdadır. Çocuğun anlam dünyası güçlendikçe aileyle, okulla, öğretmeniyle, milletiyle ve insanlığın ortak ideali ile kurduğu bağ sağlamlaştıkça karanlık terkinlerin, sahte aidiyet vaatlerinin, şiddeti yücelten çevrelerin ve dijital mecralarda büyüyen zararlı akılların tesisi de o oranda zayıflayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler: AnkaraEğitimŞanlıurfaTeknolojiYapay Zeka
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

2’si kardeş 3 kişinin öldüğü silahlı kavga, arazi anlaşmazlığından çıkmış

Sonraki Haber

Fabrikadaki yangında yaralanan 8 işçiden 7’si taburcu oldu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Kacır: Askeri insansız hava aracı üretiminde dünyada lideriz
Politika

Askeri insansız hava aracı üretiminde dünyada lideriz

9 Mayıs 2026
Hatimoğulları: Kanın durmasını, hiçbir annenin ağlamasını istemiyoruz
Politika

Kanın durmasını, hiçbir annenin ağlamasını istemiyoruz

9 Mayıs 2026
Dervişoğlu, tarihi çarşı esnafını ziyaret etti
Politika

Dervişoğlu, tarihi çarşı esnafını ziyaret etti

9 Mayıs 2026
Bakan Göktaş: Kız çocuklarımızın mühendislik alanında daha görünür olmasını çok önemsiyoruz
Politika

Kız çocuklarımızın mühendislik alanında daha görünür olmasını çok önemsiyoruz

9 Mayıs 2026
Politika

4 ayda hava yolunda 67 milyon 496 bin 871 yolcu seyahat etti

9 Mayıs 2026
Bakan Ersoy, Mersin Kültür Yolu Festivali'nin açılış törenine katıldı
Politika

Bakan Ersoy, Mersin Kültür Yolu Festivali’nin açılış törenine katıldı

9 Mayıs 2026
Sonraki Haber

Fabrikadaki yangında yaralanan 8 işçiden 7'si taburcu oldu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

Rusya'nın Zafer Bayramı Antalya'da kutlandı
Yerel Haberler

Rusya’nın Zafer Bayramı Antalya’da kutlandı

9 Mayıs 2026
Öne Çıkan

Öldürüldükten sonra cesedi yakılan Kübra, Kahramanmaraş’ta toprağa verildi

9 Mayıs 2026
Bakan Kacır: Askeri insansız hava aracı üretiminde dünyada lideriz
Politika

Askeri insansız hava aracı üretiminde dünyada lideriz

9 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Borç meselesi nedeniyle çıkan kavgada öldürüldü

9 Mayıs 2026
Yaşam

İnşaat işçileri arasında sopalı-yumruklu kavga; 5 yaralı

9 Mayıs 2026
Yaşam

AVM’de alışveriş yapan kadının cep telefonunu çalan yankesiciler yakalandı

9 Mayıs 2026
Yaşam

Yavrularını korumak için açlıktan ölen anne ahtapotu görüntüledi

9 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

12'nci Corendon Run To Sky Yarışları başladı

12’nci Corendon Run To Sky Yarışları başladı

- Haberton
9 Mayıs 2026

Antalya'da Kemer Belediyesi'nin ana sponsorluğunda bu yıl 12’ncisi düzenlenen Corendon Airlines Tahtalı Run To Sky yarışları başladı. 'Denizden Gökyüzüne Koş'...

Rezonans nedir? Günlük hayatta sandığınızdan daha fazla karşımıza çıkıyor

Evde sivrisinek azaltmak için işe yarayan küçük önlemler

Sürekli üşüme neyin belirtisi? Uzmanlar dikkat çeken nedenleri açıkladı

Günlük 10.000 adım gerçekten işe yarıyor mu?

Güncel Haber

Rusya'nın Zafer Bayramı Antalya'da kutlandı

Rusya’nın Zafer Bayramı Antalya’da kutlandı

9 Mayıs 2026
Borç meselesi nedeniyle çıkan kavgada öldürüldü

Borç meselesi nedeniyle çıkan kavgada öldürüldü

9 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton