17 Temmuz 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Artvin’de heyelan felaketi; Toprak altında kalan araç bulundu

Artvin’de heyelan felaketi; Toprak altında kalan araç bulundu

Haberton - Haberton
9 Aralık 2024
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Karadeniz Sahil Yolu'nda heyelanın izleri siliniyor; 1 araç aranıyor
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Artvin’de heyelan felaketinin ardından ekipler temizleme ve yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Toprak altında kalan otomobile ise, 36 saat sonra ulaşıldı.

Karadeniz Sahil Yolu’nun Arhavi Kıyıcık mevkisinde dün gece heyelan meydana geldi. Heyelan sonucu yamaçtan kopan dev toprak ve kaya kütlesi yola sürüklendi, Karadeniz Sahil Yolu, çift yönlü ulaşıma kapandı. İhbarla bölgeye sevk edilen DSİ, Karayolları ve belediye ekipleri, iş makineleriyle tonlarca ağırlıktaki taş, kaya ve toprak yığınını kaldırıp, yolu ulaşıma açmak için çalışma başlattı. Heyelanda toprak altında araç kalıp kalmadığı da bölgedeki kameralardan araştırılıyor.

YOLCULAR DENİZDEN TAŞINDI

Bölgede hasarın boyutu dron kamerasına yansırken, dik yamaçtan akan toprak ve taş kütlelerinin, çift yönlü olarak ulaşıma kapattığı Karadeniz Sahil Yolu’nu aşıp, denize kadar ulaştığı görüldü. Yolun ulaşıma kapanması nedeniyle Rize-Artvin Havalimanı’na gelen bir cenaze, konulduğu botla Sahil Güvenlik ekipleri tarafından denizden Artvin’e nakledildi. Rize-Artvin Havalimanı’ndaki yolcular ise bölgedeki balıkçı tekneleriyle denizden taşınarak Arhavi’ye götürüldü. Teknelere Sahil Güvenlik ekipleri de eşlik etti.

Karadeniz Sahil Yolu'nda heyelanın izleri siliniyor; 1 araç aranıyor
Karadeniz Sahil Yolu’nda heyelanın izleri siliniyor; 1 araç aranıyor

TEK ŞERİDİ ULAŞIMA AÇILDI

Bölgede küçük çaplı taş düşmelerinin yaşanırken, ekiplerin yaklaşık 19 saatlik çalışmayla devasa toprak yığınlarından arındırılan kara yolunun sahil kısımdaki şeridi ulaşıma açıldı. Trafik akışı kontrollü sağlanan bölgede ekipler, günün ağarmasıyla heyelanın izleri silmek için çalışmalarına devam etti. Kara yolunun 200 metrelik kısmına heyelanla dolan toprak yüksekliğinin yer yer 6 metreyi bulduğu bölgede ekipler, yol açma, temizlik ve onarım çalışmalarını sürdürüyor.

Heyelanlı bölgeye takviye olarak Karayolları, AFAD, DSİ, jandarma ve polis ekipleri sabah erken saatlerde gelip çalışmalara eşlik ederken, kara yolu güzergahındaki güvenlik kameraları incelemelerinde de 1 aracın tünel içinde kaydı olduğu ancak çıkışı olmadığı belirlendi. Toprak altında olduğu değerlendirilen bahse konu aracın bulunabilmesi amacıyla Erzincan, Rize ve Ankara’dan getirilen teknik cihazlar ve dronlarla çalışma yapılıyor.

GİRESUNLU 4 GENÇTEN HABER ALINAMIYOR

Öte yandan cumartesi Giresun’un Bulancak ilçesinden Gürcistan’a gitmek için otomobille yola çıkan 4 gençten haber alamayan ailesi, kayıp ihbarında bulundu. 4 arkadaşın meydana gelen heyelanda araçlarıyla toprak altında kalmış olabileceği ihtimali araştırılıyor.

Karadeniz Sahil Yolu'nda heyelanın ardından trafik akışı kontrollü sağlanırken, ekipler temizleme ve yol açma çalışmalarını sürdürüyor.
Karadeniz Sahil Yolu’nda heyelanın ardından trafik akışı kontrollü sağlanırken, ekipler temizleme ve yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

KAYIP ARAÇ İÇİN HAVA, KARA VE DENİZDEN ARAMA

Artvin’de heyelanın vurduğu Karadeniz Sahil Yolu’nda toprak altında olduğu değerlendirilen 28 plakalı bir otomobile ulaşılması için AFAD ve Maden Tetkik ve Arama (MTA) ekipleri tarafından teknik cihaz ve dronlarla çalışma yapılıyor. Sahil Güvenlik ekipleri de kıyıda dalış yaparak çalışmalarını sürdürüyor.

Giresun’dan Gürcistan’a gitmek için otomobille yola çıkıp, heyelanlı sahada toprak altında kalmış olabileceği değerlendiren 4 kişiye dair henüz bir ize ulaşılamadı. Araçtakilerin Aykut Tiryaki, Nuri Apaydın, Murat Turhan ve Görkem Özdemir olduğu bildirilirken, Giresun’dan gelen ailelerin endişeli bekleyişi sürüyor.

ARACIN GİRİŞİ VAR, ÇIKIŞI YOK

Artvin Valisi Turan Ergün, çalışmalara ilişkin, “Artık 24 saati geçti. Tüm arkadaşlarımızla buradayız. Yol trafiğe açıldı. ‘Toprak altında kalan araç olmuş mu’ diye çalışma başlatmıştık. Bir aracın tünele girdiği ve daha sonra çıkışının olmadığı tespiti üzerine çalışmamıza devam ettik. Dün açılan yerde böyle bir aracın çıkma ihtimalinin görüyorduk ama çıkmadı. Bu çalışmayı desteklemek üzere AFAD Genel Müdürümüz burada. Arama kurtarma daire başkanımız geldi. MTA’dan hava görüntüleme sistemleri de var. Sahil güvenlik deniz içinden bir arama yaptı. Bu manyetik ve teknik desteklerle birlikte alan üzerine yoğunlaşmaya çalışıyoruz. İş makinelerimiz çalışıyor. İnşallah kısa sürede bir sonuca ulaşacağız. Buranın tamamını altüst edeceğiz. Arkadaşlarımız her yeri inceliyor” dedi.

‘ULUSLARARASI BİR KAYIP İHBARI GELMEDİ’

Bahse konu 28 plakalı araçta 3-4 kişi olduğunun öngörüldüğünü, uluslararası bir kayıp ihbarının da olmadığını aktaran Vali Ergün, “Dün ufak tefek taşlar düştü ama şu an için bölgede bir risk yok. Arkadaşlar ulaştığında yakınlardan biri Giresun’dan Gürcistan’a telefon alamaya gideceklerini söylemiş. Tek bir araçta 3-4 kişi olabileceğinden şüpheleniyoruz” diye konuştu.

ARACA 36 SAATTE ULAŞILDI

Artvin’deki heyelanda Karadeniz Sahil Yolu’nda toprak altında kalan 28 AAB 485 plakalı otomobile, 36 saat sonra ulaşıldı. Heyelanda kara yolunun Rize-Artvin şeridinden deniz kıyısına sürüklenen aracın yer aldığı noktaya yoğunlaşan arama kurtarma ekipleri, kayıp 4 kişiye ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Etiketler: Heyelan
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

ABD’den Suriye’ye hava saldırısı

Sonraki Haber

Dominik Cumhuriyeti’nde 9,5 ton uyuşturucu ele geçirildi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Olcay Baykal son yolculuğuna uğurlandı
Öne Çıkan

Olcay Baykal son yolculuğuna uğurlandı

17 Temmuz 2026
Nasuh Mahruki '15 Temmuz' paylaşımı nedeniyle tutuklandı
Öne Çıkan

Nasuh Mahruki ’15 Temmuz’ paylaşımı nedeniyle tutuklandı

17 Temmuz 2026
Ahbap soruşturmasında firari Alper Çelik adliyeye sevk edildi
Öne Çıkan

Ahbap soruşturmasında firari Alper Çelik adliyeye sevk edildi

17 Temmuz 2026
Mutlak butlan kararı Yargıtay'a ulaştı
Öne Çıkan

Mutlak butlan kararı Yargıtay’a ulaştı

17 Temmuz 2026
'Mardinli Marilyn Monroe' tutuklandı
Öne Çıkan

‘Mardinli Marilyn Monroe’ 15 Temmuz paylaşımları nedeniyle tutuklandı!

17 Temmuz 2026
Tutuklanan İlyas Yalçıntaş'tan ilk açıklama: 'Hassas terazi' sıradan bir mutfak terazisidir
Öne Çıkan

Tutuklanan İlyas Yalçıntaş’tan ilk açıklama: ‘Hassas terazi’ sıradan bir mutfak terazisidir

17 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Dominik Cumhuriyeti'nde 9,5 ton uyuşturucu ele geçirildi

Dominik Cumhuriyeti'nde 9,5 ton uyuşturucu ele geçirildi

En Güncel Haberler

Olcay Baykal son yolculuğuna uğurlandı
Öne Çıkan

Olcay Baykal son yolculuğuna uğurlandı

17 Temmuz 2026
Nasuh Mahruki '15 Temmuz' paylaşımı nedeniyle tutuklandı
Öne Çıkan

Nasuh Mahruki ’15 Temmuz’ paylaşımı nedeniyle tutuklandı

17 Temmuz 2026
Kastamonu'da 6 hektar orman yandı
Gündem

Kastamonu’da 6 hektar orman yandı

17 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Avcılar’da ‘Boyaya geleceğim’ yalanıyla saçını yaptırdı para vermeden gitti; ‘Bir daha dükkanıma gelmesin’

17 Temmuz 2026
Yaşam

Kasaplığa başlayınca veganlığı bıraktı

17 Temmuz 2026
Yaşam

İş Bankası’ndan lise öğrencileri için girişimcilik programı: WorkupOnBoard

17 Temmuz 2026
Yaşam

Norduz koyunları GPS ve uyduyla izleniyor; hedef iklim değişikliğine uyumlu sürü yönetimi

17 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Alkollü sürücünün neden olduğu kazada kızını kaybeden anne: Adalet istiyorum

Alkollü sürücünün neden olduğu kazada kızını kaybeden anne adalet istiyor

- Haberton
17 Temmuz 2026

Adana’da otomobilin arkadan çarptığı elektrikli bisikletin sürücüsü Serhan Kayatürk (58) hayatını kaybetti, annesi Hülya Büyükyolaçan (75) ise yaralandı. Kazanın ardından...

Otomatik şanzıman arızası nasıl anlaşılır? Uzmanlar dikkat edilmesi gereken belirtileri açıkladı

Sürekli susamak neyin belirtisi? Uzmanlar dikkat çeken 7 nedeni açıkladı

Bankalar kredi başvurusunu neden reddeder? İşte En sık karşılaşılan 8 sebep

Enflasyon neden düşmüyor? Uzmanlar fiyat artışlarının önüne geçilememesinin 5 nedenini açıkladı

Güncel Haber

Olcay Baykal son yolculuğuna uğurlandı

Olcay Baykal son yolculuğuna uğurlandı

17 Temmuz 2026
Nasuh Mahruki '15 Temmuz' paylaşımı nedeniyle tutuklandı

Nasuh Mahruki ’15 Temmuz’ paylaşımı nedeniyle tutuklandı

17 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton