6 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Artık annelerin yüreğine ateş düşmesin diyoruz

Artık annelerin yüreğine ateş düşmesin diyoruz

Haberton - Haberton
16 Mayıs 2026
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık annelerin yüreğine ateş düşmesin diyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık annelerin yüreğine ateş düşmesin diyoruz

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Gençlik Kolları tarafından Turka Kocaeli Stadyumu’nda düzenlenen ‘Bir Gençlik Şöleni’ programına katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de artık annelerin yüreğine ateş düşmesini istemediklerini belirterek, ”Bu ülkenin, bu milletin evlatlarının ömürlerinin baharında hayattan koparılmasını, bir gonca gibi solup gitmesini istemiyoruz. Terörle mücadele için harcanan kaynakların artık eğitime, bilime, üretime, istihdama, ulaştırmaya ve teknolojiye harcanmasını istiyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Gençlik Kolları tarafından Turka Kocaeli Stadyumu’nda düzenlenen ‘Bir Gençlik Şöleni’ programına katıldı. Şenlik için Türkiye’nin dört bir yanından gençler ve partililer stadyuma akın etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 100 bin kişinin katıldığı şölen için geldiği Kocaeli’de ilk olarak stadyumun dışında bekleyen binlerce kişiye seslendi.

Türkiye Yüzyılı’nı gençlerle birlikte inşa ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizlerle buluşmaktan, bir olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Samimiyetiniz, coşkunuz, teşrifleriniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbim ömür verdikçe yol arkadaşlığımız devam edecek, bu can bu tende oldukça siz gençlerimizle dava arkadaşlığımız devam edecek. Sizlerin gönlümüzde ayrı bir yeri var, sizlerle destanlar yazıyoruz, Türkiye Yüzyılı’nı inşa ediyoruz, sizlerle birlikte yürüyor, yağmurda beraber ıslanıyor, ‘Her şey Türkiye’ diyerek çalışıyoruz. Terörsüz Türkiye hedefimizin merkezinde sizlerin huzuru ve esenliği var. Terörsüz bölge vizyonumuzu yine sizler için, sizlerin güvenli geleceği için hayata geçirmek istiyoruz. Bu ülkede artık annelerin yüreğine ateş düşmesin diyoruz. Bu ülkenin, bu milletin evlatlarının ömürlerinin baharında hayattan koparılmasını, bir gonca gibi solup gitmesini istemiyoruz. Terörle mücadele için harcanan kaynakların artık eğitime, bilime, üretime, istihdama, ulaştırmaya ve teknolojiye harcanmasını istiyoruz” diye konuştu.

Yeni Dönemde Gençliğin Eyvahı Olmadığı Gibi Kimseye Eyvallahı Da Olmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir gencinin değerli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Anne babalar çok çile çekti, çok acı çekti. Yeni dönemde gençliğin eyvahı olmadığı gibi kimseye eyvallahı da olmayacak. Hangi bölgeden, hangi kökenden olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir genci bizim için aynı değerlidir, aynı önemdedir, başımızın tacıdır. Her bir gencimiz, aileleriyle birlikte bu ülkeyi yaşatan ocağın en gür meşalesi, birlik bahçemizin en güzel fidanıdır. Varsın birileri size sürekli karamsarlık aşılasın, varsın birileri sizin umutlarınızı karartmaya çalışsın. Biz size sonuna kadar güveniyoruz. Allah’ın izniyle geleceğin bilim insanları sizin içinizden çıkacak. Geleceğin sanatkarları, şairleri, edipleri, ressamları sizin içinizden çıkacak. Geleceğin fikir mimarları, düşünce adamları sizin içinizden çıkacak. Geleceğin bürokratları, siyasetçileri, bakanları, inşallah cumhurbaşkanları sizin içinizden çıkacak.”

Ülkemizi Geleceğe Taşıyacak Olan Sizlersiniz

Türkiye’nin gençlerin omuzlarında yükseleceğini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

“Mazlumların gölgesinden medet umduğu, zalimlerin parmak sallamaya cesaret edemediği, hakkın, adaletin ve huzurun adresi olan Türkiye, sizin omuzlarınızda yükselecek. Şunu bugün bir kez daha tüm samimiyetimle ifade ediyorum; ülkemizi geleceğe taşıyacak olan sizlersiniz. Yeryüzünde iyiliğin, barışın ve huzurun bayrağını dalgalandıracak olan sizlersiniz. Kan kaybeden insanlığın vicdanına merhem olacak olan sizlersiniz. Yeryüzünün bize emanet ettiği bu şuuru taşıyacak, sadece insanların değil canlı cansız her varlığın hukukunu gözetecek olan sizlersiniz. İnsanın tüketim nesnesine dönüştürüldüğü bir çağda, insana asli hüviyetini, özünü hatırlatacak olan yine sizlersiniz. Sahada gücü hissedilen bir Türkiye var. Ve bütün bunların arkasında sizin emeğiniz, sizin heyecanınız, sizin alın teriniz var. İnşallah çok daha iyi yerlere geleceğiz. Millet olarak üzerimize serpilen ölü toprağından kurtulmuş durumdayız. Kendimize inanıyoruz. Gücümüzü biliyoruz. Potansiyelimizin farkındayız. Nasıl savunma sanayinde dışa bağımlılığı kırdıysak, nasıl enerjide yeni bir dönemin kapılarını açtıysak, nasıl terör örgütleriyle mücadelede tarihi başarılar elde ettiysek; ekonomide de, istihdamda da, teknolojide de daha güçlü bir Türkiye’yi sizlerle birlikte inşa edeceğiz. Yeter ki umudumuzu kaybetmeyelim. Yeter ki heyecanımızın kırılmasına izin vermeyelim.”

Etiketler: AK PartiCumhurbaşkanıKocaeliRecep Tayyip ErdoğanTerörTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Devrilen traktörün altında kalan çocuk, yaşamını yitirdi

Sonraki Haber

2026’da motosikletli unsurlardan eğitim

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Ersoy: Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir
Politika

Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir

5 Haziran 2026
Dervişoğlu: Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır
Politika

Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır

5 Haziran 2026
Özgür Özel'den CHP'lilere çağrı; "Öfke yerine iktidar diye bağırın"
Politika

Özgür Özel’den CHP’lilere çağrı; “Öfke yerine iktidar diye bağırın”

5 Haziran 2026
Bakan Uraloğlu: Demiryolu ağımızı 28 bin 500 kilometreye çıkarmayı hedefledik
Politika

Demiryolu ağımızı 28 bin 500 kilometreye çıkarmayı hedefledik

5 Haziran 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katılım finans, tüm dünya için daha adil ve güvenli bir modeldir / Geniş haber
Politika

Katılım finans, tüm dünya için daha adil ve güvenli bir modeldir

5 Haziran 2026
Bakan Bolat: Türkiye ihracata dayalı büyüme modeline devam edecek
Politika

Türkiye ihracata dayalı büyüme modeline devam edecek

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
2026'da motosikletli unsurlardan eğitim

2026'da motosikletli unsurlardan eğitim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

‘Beslenme programı kişiye özel olmalı’
Sağlık Haberleri

‘Beslenme programı kişiye özel olmalı’

6 Haziran 2026
Tropikal konseptli termal & SPA tesisi Özcan Deniz ve Sıla konseriyle açıldı
İş Dünyası

Tropikal konseptli termal & SPA tesisi Özcan Deniz ve Sıla konseriyle açıldı

6 Haziran 2026
Öne Çıkan

Valilik duyurdu; İstanbul’da ormanlara girişler 15 Ekim’e kadar yasaklandı

6 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

İstanbul’da 2 suç örgütüne operasyon; 27 gözaltı

6 Haziran 2026
Yaşam

Nazilli’de mekan ve araç kurşunlayan suç örgütüne operasyon: 7 tutuklama

6 Haziran 2026
Yaşam

Konya’da sağanak, taşkınlara neden oldu

6 Haziran 2026
Yaşam

Osmaniye’de uyuşturucu operasyonu: 7 tutuklama

6 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Hatay'da iş yerine silahlı saldırı:1 yaralı

Hatay’da iş yerine silahlı saldırı:1 yaralı

- Haberton
6 Haziran 2026

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde iş yerine düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişi yaralandı. Olay, gece saatlerinde Reyhanlı ilçesi Yeni Mahalle’de meydana geldi....

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

‘Beslenme programı kişiye özel olmalı’

‘Beslenme programı kişiye özel olmalı’

6 Haziran 2026
Tropikal konseptli termal & SPA tesisi Özcan Deniz ve Sıla konseriyle açıldı

Tropikal konseptli termal & SPA tesisi Özcan Deniz ve Sıla konseriyle açıldı

6 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton