8 Temmuz 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Yerel Haberler - Arnavutköy Belediyesi, sıfır atık çalışmalarıyla uluslararası alanda yerini aldı

Arnavutköy Belediyesi, sıfır atık çalışmalarıyla uluslararası alanda yerini aldı

Haberton - Haberton
25 Nisan 2026
- Yerel Haberler
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Arnavutköy Belediyesi sıfır atık çalışmalarıyla uluslararası alanda yerini aldığını duyurdu

Arnavutköy Belediyesi sıfır atık çalışmalarıyla uluslararası alanda yerini aldığını duyurdu

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Arnavutköy Belediyesi, Birleşmiş Milletler öncülüğünde kurulan Uluslararası Sıfır Atık Şehir Ağı’na dahil edilerek bu prestijli oluşumda yer alan sayılı belediyeler arasında yer aldığını duyurdu.

Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, New York’taki temasları kapsamında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu binasında yaptığı açıklamada, ilçede yürütülen sıfır atık, geri dönüşüm ve yenilenebilir enerji projelerinin uluslararası düzeyde karşılık bulduğunu belirtti.

Arnavutköy Belediyesi, çevre ve sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarıyla uluslararası platformda önemli bir başarı elde ettiğini aktardı. Birleşmiş Milletler öncülüğünde kurulan ‘Uluslararası Sıfır Atık Şehir Ağı’na kabul edilen belediye, hayata geçirdiği çevreci projelerle küresel ölçekte dikkat çeken şehirler arasında yer aldığını bildirdi.

Sıfır Atık Çalışmalarımız Uluslararası Düzeyde Karşılık Buldu

Candaroğlu, “Bugün Birleşmiş Milletler Genel Kurulu binasındayız. Göreve geldiğimiz günden bu yana çevre, sıfır atık ve sürdürülebilirlik alanında yoğun bir çalışma yürüttük. Bu çalışmalarımızın uluslararası ölçekte karşılık bulmasıyla birlikte Birleşmiş Milletler’in yerel ağına katılımımız onaylandı. Bu prestijli yapının bir parçası olmak bizler için büyük bir gurur” dedi.

Bu Başarı, Ülkemizin Çevre Vizyonunun Bir Yansımasıdır

Candaroğlu, elde edilen başarının Türkiye’nin çevre ve sürdürülebilirlik alanındaki vizyonuyla doğrudan ilişkili olduğunu vurgulayarak, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu vizyon doğrultusunda çevre ve sürdürülebilirlik alanında önemli adımlar atılıyor. Sıfır atık konusunda ise Saygıdeğer Hanımefendi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde yürütülen çalışmalar, yalnızca ülkemizde değil uluslararası ölçekte de güçlü bir farkındalık oluşturdu. Bizler de Arnavutköy’de bu vizyona katkı sunan projeleri hayata geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Atık Lastiklerle Türkiye’ye Örnek Bir Proje Gerçekleştirdik

İlçede hayata geçirilen projelere değinen Candaroğlu, “Güney Çevre Yolu’nda yaşanan gürültü sorununu, çevreci bir yaklaşımla çözdük. İlçemizde toplanan 50 binin üzerinde atık lastiği geri dönüştürerek ses bariyerlerinde kullandık. Böylece hem çevreyi koruyan hem de Türkiye’de örnek gösterilen bir projeyi hayata geçirmiş olduk” dedi.

Sıfır Atık Bilincini Toplumun Her Kesimine Yaydık

Sıfır atık çalışmalarının yalnızca altyapı ile sınırlı kalmadığını vurgulayan Candaroğlu, “İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüz öncülüğünde ilçemizin tamamında kapsamlı bir eğitim seferberliği başlattık. Okullardan başlayarak tüm mahallelerimizde vatandaşlarımıza eğitimler verdik. Bu süreçte hem geri dönüşüm bilincini yaygınlaştırdık hem de atıkların kaynağında ayrıştırılmasını sağlayan sistemleri kurduk” diye konuştu.

Yenilenebilir Enerji Yatırımlarımızı Güçlendiriyoruz

Enerji yatırımlarına da değinen Candaroğlu, “Sadece geri dönüşüm değil, yenilenebilir enerji alanında da önemli adımlar atıyoruz. Hizmet binalarımızda güneş enerjisinden faydalanıyoruz. Niğde’de yaklaşık 250 bin metrekarelik alanda kuracağımız güneş enerjisi santrali ile üretim kapasitemizi artıracağız. Bununla birlikte belediyemize ait araçları elektrikli sisteme dönüştürerek karbon salımını azaltıyoruz” ifadelerini kullandı.

Dalga Enerjisinde Türkiye’ye Öncü Olmayı Hedefliyoruz

Karadeniz kıyısında planlanan projeye ilişkin bilgi veren Candaroğlu, “Arnavutköy olarak yaklaşık 22 kilometrelik sahil şeridine sahibiz. Karadeniz’in dalga enerjisinden faydalanmak amacıyla geliştirdiğimiz projeyle hem enerji üretecek hem de kıyı güvenliğini artıracağız. Dalgakıranlar üzerine kurulacak sistemlerle elektrik üretimi sağlayacağız. Bu alanda Türkiye’de öncü bir model ortaya koymayı hedefliyoruz” dedi.

Uluslararası Başarılarımız Artarak Devam Edecek

Elde edilen başarının bir başlangıç olduğunu vurgulayan Candaroğlu, “Arnavutköy’ü çevre, sıfır atık ve yenilenebilir enerji alanlarında uluslararası ölçekte söz sahibi bir ilçe haline getirmek için çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

"Arnavutköy Belediyesi’nin hayata geçirdiği çevre odaklı projeler, sürdürülebilir şehircilik anlayışı kapsamında dikkat çekiyor. Atık araç lastiklerinin geri dönüştürülerek gürültü bariyerlerinde kullanılması, Karadeniz dalga enerjisinden elektrik üretimine yönelik çalışmalar ve sahil düzenlemeleri bu projeler arasında öne çıkıyor.

"İlçe genelinde sürdürülen sıfır atık çalışmaları kapsamında geri dönüşüm ve atık toplama süreçleri sistematik şekilde yürütülüyor. Farklı noktalara yerleştirilen geri dönüşüm sistemleri ile atıkların kaynağında ayrıştırılması sağlanırken, toplanan atıklar lisanslı tesislerde değerlendirilerek ekonomiye kazandırılıyor.

"İlçede uygulanan yerli ve elektrikli araçlardan oluşan ücretsiz şehir içi ulaşım sistemi, karbon salımının azaltılmasına katkı sağlarken çevreci ulaşım modeli olarak öne çıkıyor. Yenilenebilir enerji yatırımları ve geri kazanım projeleriyle desteklenen çalışmalar, Arnavutköy’ün sürdürülebilir şehircilik vizyonunu güçlendirmeye devam ediyor.

"Uluslararası Sıfır Atık Şehir Ağı üyeliği, Arnavutköy Belediyesi’nin çevre odaklı çalışmalarının uluslararası ölçekte tescillenmesi olarak değerlendirilirken, ilçenin sürdürülebilir şehircilik alanında küresel ölçekte dikkat çeken şehirler arasında yer aldığını ortaya koyuyor."

Etiketler: EğitimRecep Tayyip ErdoğanTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

İzmir’de çeşitli suçlardan aranan 131 kişi yakalandı

Sonraki Haber

Yeni teşvikler Türkiye için yeni bir atılım süreci başlatabilir

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Otoyolda emniyet şeridinde duran TIR'a otomobil çarptı: 2 ölü
Yerel Haberler

Otoyolda emniyet şeridinde duran TIR’a otomobil çarptı: 2 ölü

8 Temmuz 2026
Polisin ‘dur’ ihtarına uymayan alkollü sürücüye 492 bin TL ceza
Yerel Haberler

Polisin ‘dur’ ihtarına uymayan alkollü sürücüye 492 bin TL ceza

8 Temmuz 2026
Edirne’de iki otomobil çarpıştı; 1 yaralı
Yerel Haberler

Edirne’de iki otomobil çarpıştı; 1 yaralı

8 Temmuz 2026
Ay Yıldız Müşterek Karargahında, NATO Zirvesi’ne katılan savunma bakanlarına resepsiyon
Yerel Haberler

Ay Yıldız Müşterek Karargahında, NATO Zirvesi’ne katılan savunma bakanlarına resepsiyon

7 Temmuz 2026 - Güncellenme Tarihi 8 Temmuz 2026
Minibüs ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Yerel Haberler

Minibüs ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

7 Temmuz 2026
7'nci kattaki dairede çıkan yangında 1 kişi dumandan etkilendi
Yerel Haberler

7’nci kattaki dairede çıkan yangında 1 kişi dumandan etkilendi

7 Temmuz 2026
Sonraki Haber

Yeni teşvikler Türkiye için yeni bir atılım süreci başlatabilir

En Güncel Haberler

Otoyolda emniyet şeridinde duran TIR'a otomobil çarptı: 2 ölü
Yerel Haberler

Otoyolda emniyet şeridinde duran TIR’a otomobil çarptı: 2 ölü

8 Temmuz 2026
Dünya Kupası'nda son çeyrek finalist İsviçre oldu
Spor Haberleri

Dünya Kupası’nda son çeyrek finalist İsviçre oldu

8 Temmuz 2026
Polisin ‘dur’ ihtarına uymayan alkollü sürücüye 492 bin TL ceza
Yerel Haberler

Polisin ‘dur’ ihtarına uymayan alkollü sürücüye 492 bin TL ceza

8 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

İletişim Başkanı Duran’dan NATO açıklaması

8 Temmuz 2026
Yaşam

Bursa’da 38’inci Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması başladı

8 Temmuz 2026
Yaşam

Balkonda uçamaz halde bulunan kerkenez kuşu, bakıma alındı

7 Temmuz 2026
Yaşam

Edirne’de inek, üçüz doğurdu

7 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, devlet ve hükümet başkanları onuruna yemek

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, devlet ve hükümet başkanları onuruna yemek

- Haberton
7 Temmuz 2026

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde liderler aile fotoğrafı çekildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, zirveye katılan devlet ve hükumet başkanları...

Kredi notunuz düşükse dikkat! Bankaların en çok baktığı puanı yükseltmenin etkili yolları

Birikim yapamıyorum diyenler dikkat! Uzmanların önerdiği en etkili tasarruf yöntemleri

Gece sık idrara çıkıyorsanız dikkat! Masum sanılan belirti ciddi hastalıkların ilk işareti olabilir

Göbek çevresi yağlanması neden tehlikeli? Sessizce birçok hastalığın riskini artırabiliyor

Güncel Haber

Otoyolda emniyet şeridinde duran TIR'a otomobil çarptı: 2 ölü

Otoyolda emniyet şeridinde duran TIR’a otomobil çarptı: 2 ölü

8 Temmuz 2026
Dünya Kupası'nda son çeyrek finalist İsviçre oldu

Dünya Kupası’nda son çeyrek finalist İsviçre oldu

8 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton